• pepazdepa-84

    Ahoj,

    máte někdo zkušenosti s tímto ergometrem? Nebo nějaká adekvátní alternativa? Uvažuji o jeho koupi. Mám doma trenažer Blackburn TrakStand ULTRA a po této zkušenosti bych raději volil něco jiného než trenažer.(tento se neustále přidírá, navíc ted do něj nemám žádné kolo) Válce zavrhuji, protože bych si rád něco při jízdě přečetl. Manželka asi také z techniky jízdy na válcích moc nadšená (nebo spíš vůbec) nebude.

    Děkuji za rady

    0 0
    • pepazdepa-84  

      Nikdo žádná zkušenost s ergometry?

      0 0
    • pcejka  

      Mám ho rok a naprostá spokojenost, je to profi stroj, doporučuju, nelituju (dosud jsem měl profesionál. spinning kolo), stáhneš k tomu zdarma německej softík ergo_win race edition a Ergoplanet (wwww.ergopla­net.de) a pak můžeš taky po free registraci na www.daum-electronic.de v záložce online-training to rozjet i ve společných jízdách a závodech po netu (v prostředí Google Earth nebo Real Life videí od Tacxu apod., na torrentech jsou jich desítky ke stažení…), denně je na výběr mnoho trénink. jednotek, lidí bejvá většinou dost (tedy až se zkurví počasí a po práci v tejdnu už bude tma…), českej soft Univet (kterej k ergáči dávali zdarma resp. registr. kód po stažení z netu) jsem zakrátko po objevení zmíněného Ergoplanet zcela opustil, tento je výrazně lepší (a z nadšení jsem přispěl éčkama tvůrci, není ale nutné…) a hlavně tam jezdí relativně hodně lidí, v případě série závodů přes zimu (Ergo_bike Trophy) i kolem stovky…

      0 0
    • jeremyjeremy  

      mam model ergo_bike 8008_TRS3 zatim ani ne rok a tez spokojenost. Asi je to jeste moc kratka doba na to aby se neco porouchalo. dlouho jsem se rozhodoval mezi kettlerem a daumem, vzhledem k tomu ze cesky zastoupeni daum zrejme nejak prestalo fungovat tak sem byl silne na vazkach. masaz kettleru je obrovska, ale stejne nakonec zvitezil daum – guglil sem reference hlavne z nemecka, kde se neco dalo dohledat – testy apod a vsude bylo ze to je spicka v oboru. no a nakonec sem dostal i nabidku mirne ojetyho (100km) za slusnou cenu tak sme do toho prastil. A taky to designove vypada vic jak kolo :)))

      se softwarem zkusenosti asi jako pcejka, univet – tak ten mi po instalaci zkusebni verze a ujeti 10 minut spadl, ke vsemu sem ho nemel k ergometru zdarma a cena za nej je dost vysoka.

      ergoplanet (www.ergoplanet.de) – naprostej luxus. slape jak hodinky, ecka tvurci mam tez v planu poslat. k online treninku sem se jeste nedostal, zatim si vyhraju slusne s trasama co jsou ke stazeni nebo co jsme si najezdil v realu s navigaci.

      a jeste vyuzivam treninkovej denik protoze to spolupracuje s ergoplanetem – http://trainingstagebuch.org , po odjeti trasy se to tam nahraje (respektive se jen musi ten trenink potvrdit – neni to uplne automaticky)

      0 0
      • tom xtr  

        Ten ergoplanet pouze německy, eng verze zřejmě není ?

        0 0
      • Paveldan  

        Rozhoduji se o koupi ergo-bike 8008-TRS3,(nebo premium 8i),podle referencí TRS3 je dostačující,za­jímala by mě hlučnost stroje z porovnáním od klasických trenažéru TACX nebo ELITE.Několik let jezdím na Tacxu s řídící jednotkou,a dotek pláště a brzdového válce vydává určitou hlučnost.Může se TRS3 svou hlučností přirovnat ke spinninkovým kolům,kde si myslím,že hlučnost je velmi malá.Dále,řazení převodových stupňů(28),je to jako na kole,od nejlehčího po nejtěžší převod? Pokud mi Jeremy poskytneš i jiné informace a poznatky o TRS3,budu velmi rád. Zdravím, P.

        0 0
        • tom xtr  

          Hlučnost TRS3 je minimální, je podstatně lepší než u tacx.

          0 0
        • jeremyjeremy  

          tak rad bych ti poskytl dalsi informace, ale ja jsem v podstate naprostej zacatecnik a na nicem jinym sem nikdy neslapal (pokud pominu jakysi rotopedy ze supermarketu kdyz jsem k nekomu prisel na navstevu), tudiz bohuzel nemam srovnani s nicim jinym, ale pro predstavu co se tyka hlucnosti, tak bych rekl ze nevetsi hluk vydavam ja jak hekam :DDD

          posledni poznatek kterej sem zjistil byl pri velkym online zavodu (150 lidi)- http://nyx.at/…how_page.php?… ze si pod trs musim dat velkej lavor na zachytavani potu…

          razeni jak pises a osobne mu pohled je ze TRS funguje presne tak jak sem si to predstavoval nez sem si ho koupil.

          jo jeste tady sem nahral video pro kamose – pac sem byl zrovna unesenej z RLV videa… http://www.youtube.com/watch…

          0 0
        • tom xtr  

          Mám 8008 TRS3, ten Premium 8i jsem jen krátce testnul, takže následující srovnání je třeba brát hodně s rezervou:

          • u 8i je lepší monitor (barva, plná grafika), rozdělení na sekce jedáno SW vněm – je to vlastně panel PC s linuxem. U TRS3 je to spíšepseudo grafika a rozdělení na sekce (tepy, kadence, profil …) je dané tímHW. V praxi to asi ale vyjde celkem nastejno, stejně dost často sledujuspíš všechno na PC.
          • 8i je připojený přes ethernet, TRS3 přes serial port. Z hlediskafun­kčnosti nevím o žádném omezení z toho vyplývající pro TRS3(i když já bych raděj přívítal tu LAN).
          • zátěž se dá měnit u 8i po 1W (max.je 1000W), u TRS3 po 5 W (max. je800W – pro mne až až). Pro někoho to může být omezení u hraničníchhodnot zátěže (pro mě ne).
          • u 8i se snáze změní nastavení posedu, což je důležitý, jen pokud sestřídají lidi (což není můj případ). Časté střídání různěvelkých lidí na TRS3 by byl asi trochu problém.
          • TRS3 používá pro pohon (převod) řemen, který bude třeba občasvyměnit. Pokud vím, tak u 8i žádný řemen není (viz taky popis pohonuu 8i), takže + pro 8i. Jinak v „hladkosti“ chodu brzdy si nějaký rozdílneuvědomuju.
          • u 8i je více zabudovaných programů než u TRS3, které stejněnepoužívám (vyjma „Conconiho“).
          • v ceně 8i jsou pružící nožky, u TRS3 si je musíš dokoupit, zatotady v ceně triatlon.řidítka, který jsou IMHO postradatelný (ani jsem jenemontoval).
          • 8i je cca o 10k dražší.

          Jinak u mne s TRS3 žádný zásadní problém – splněna očekávání. Vyskytlo se jen pár drobností spojených s vyhodnocením a záznamem dat v SW aplikacích (ergo_planet, ergo_race, memo_card), a to může být moje neznalost.

          0 0
          • jeremyjeremy  

            s timhle se da souhlasit, ja bych jen dodal:

            1. ty pruzici nozky, ac se to nezda (a hlavne sem tomu ani moc neveril), tak

            sem si je dokoupil (cena neco okolo litru, zadna sranda) a musim rict ze to je

            fakt pocitove lepsi nez kdyz stoji ergo napevno – mozna si to jen namlouvam

            abych si zduvodil jejich vysokou cenu :D ne fakt…

            1. kup si rovnou hrudni tepak
            2. pocty programu a monitor – presne jak tom_xtr, jak to clovek pripoji

            k pc tak ty programy ztraceji v podstate smysl..krome prave conconiho. monitor stejne tak, na pc ma clovek daleko vic udaju

            a co se tyka tech max. 800W.. tak ty uz sem na monitoru jednou videl – asi pul sekundy :)

            omluva za 2 stejny prispevky..predtim mi to ujelo nekam do neznáma

            0 0
    • jeremyjeremy  

      jeste jedna vec s tou manzelkou – to je asi jedina vada na krase co me vadila – se na tom stridat s manzelkou :)

      jednak casove (oba mame cas hned jak decka nalupem do postele) a jeste si clovek ten ergac nastavi na svoji postavu, prijde druhej den a ono to je nastaveny jinak. jasny ze je to jen o tom otocit koleckama a popresunou sedlo a riditka, ale i tak ..

      nastesti manzelka neni zadna extra cyklistka, tak si dala asi na 4 mesice fittnes program co je v tom ergometru, zhubla naky vytouzeny kila, byla spokojena a ted uz moc nejezdi

      0 0
      • pepazdepa-84  

        S tou manželkou to vidím podobně, nejdříve nějaký zápal a pak trochu opadnutí. Třeba mne překvapí. Časově se mineme.

        To co píšete potvrzuje jen moje reference. Slušné nastavení posedu (k posedu na kole) a spousta doplňků.

        Ještě jedna věc to propojení s počítačem bude možné ukládat data do SportTracks 3?

        0 0
    • pepazdepa-84  

      Ještě jeden dotaz, teď jsem přes samé vybírání narazil na to že nevím kde mám nakoupit. Zdá se mi že je to nesehnatelné v čr. :-(

      0 0
      • tom xtr  

        Já to kupoval v 7art.cz

        0 0
      • jeremyjeremy  

        taktez 7art.cz – kdovi jestli to prodava jeste vubec nekdo jinej :)

        www.daum.cz – nereagujou na nic, toho sem se taky puvodne zalekl

        tady mas muj report z toho obchodu: http://www.bike-forum.cz/…ott-cr1.html

        0 0
      • pcejka  

        Já kupoval ten typ Premium 8i min. rok v SK (www.sportovyobchod.sk) a osobne si pro něj dojel do Trenčína, zaplatil v CZK a ušetřil několik tisíc oproti ceně v českých e-shopech, nicméně Tobě jde asi o jinej typ – 8008 TRS3 – ten v tom SK obchodě nemaj, ale zkusil bych to v německým Amazonu, např. ten Premium 8i tam prodávají „jen“ za 1.599,– éček (necelejch 41.000,– Kč), 8008 TRS3 za 1.299,– nebo 1.149,– , nevím ale proč dvě ceny u jednoho typu… http://www.amazon.de/…0/ref=sr1_1?…

        0 0
        • jeremyjeremy  

          a podle tvyho umisteni v zavode Ergo_bike Trophy by se dalo rict ze ten typ premium 8i i sam šlape :)))

          0 0
          • pcejka  

            …co? jak to víš? ty taky jezdíš přes daum trénink. server? pod jakým nickem – jeremyjeremy jsem tam nevidel…ale byla to fuška,jó kéž by to občas šláplo samo :-) kdo má pak taky tu podlahu furt vytírat, jinak další trophy se jede 7.1., ale nevím, jestli to dám nebo to i stihnu, neboť ten den se chystám taky na cyklokros. závod v Lošticích…možná se zúčastím jen tréninkově, abych měl větší šanci v závěrečné tombole…

            0 0
            • jeremyjeremy  

              ja vim skoro vsechno :) hledej praha a kdyz to vemes od konce tak me najdes velice rychle.

              jinak na daum serveru jsem predtim nikdy nejel – mam tak malo casu ze kdyz nejaky je, tak na ergac skocim a musim slapat a ne cekat na start treninku. Ale na zavod Ergo_bike Trophy sem se teda specialne tesil. ne ze bych mel teda nejakou sanci se dobre umistit, ale pro zabavu sem to chtel zkusit.

              jeste ke vsemu se clovek tesi 8 mesicu a zrovna pred zavodem sem se uz tyden potykal s nemoci a porad to pokracuje.. uvidim jestli do dalsiho zavodu stihnu neco zlepsit. vzhledem k nadchazejicim svatkum o tom ale silne pochybuju :)

              0 0
              • pcejka  

                …o.k. a už vím kdo si, krom Tebe a mě je tam ještě ňákej z Opavy, jinak je to prdel čumět na lidičky, jak se honí na mapě, obzvlášť když jedeš jen něco lehčího, bez intenzit a intervalů a jen jako pozorovatel a je ti putna, jak dojedeš, nicméně se mi kolikrát stalo, že plánovanej kompenzač. trénink se u mě zvrhnul ve skoro závod, člověk někdy neodolá a nechá se strhnout :-), ale nejezdím vždy před daum server, jasně že dle trénink. potřeb a času často i jen přes domácí PC, zkoušel si i RLV? (potažmo kdybys neměl a ňáký trasy chtěl, tak není problém stáhnout a to vedle torrentů i legálně zadarmo, když tak se ozvi na můj mail, dám odkazy…)

                0 0
                • jeremyjeremy  

                  objevil sem se ti na trainingstagebuch ? te mam totiz danyho jako Meine Motivatoren :))

                  nj tobe se to rika :) „kdyz jedes neco lehciho“… to kdybych jel, tak na ty mape moc lidi neuvidim. Mozna proto ani ty online treninky jeste nevyuzivam, protoze tam jezdi vetsinou lidi co maj dost naslapano, takze by to stejne byl trenink o samote po 5 minutach. Ja musim jet na totalni maximum aby mi vsichni neujeli .. skoda ze to neni daumem vic propagovany v CR, myslim ze by se to libilo vic lidem.

                  jj RLV jsem zkousel – mimo jine treba z tohodle serveru sem si jich par stahl – http://www.cyclingrlv.com/index.php/home

                  uz sem tu ukazku sem daval: http://www.youtube.com/watch…

                  ale nejvic teda jezdim svoje GPX zaznamy, nebo gpx kde to znam

                  0 0
                  • pepazdepa-84  

                    Mě se zdá,jak to tu před koupí sleduji, že Daum v ČR vlastně vůbec není :-(

                    0 0
                  • pcejka  

                    jo, jo, tak tě mám v „Meine Athleten“, ten tvůj link na RLVs jsem měl právě na mysli, no nic, jinak mým hlavním trénink. deníkem je mytreneek.cz, jestli znáš, tam se taky můžeš podívat na záznamy stovek lidí, tam totiž píšu i podrobnější data, intervaly a komentáře…

                    0 0
    • jeremyjeremy  

      s timhle se da souhlasit, ja bych jen dodal:

      1. ty pruzici nozky, ac se to nezda (a hlavne sem tomu ani moc neveril), tak

      sem si je dokoupil (cena neco okolo litru, zadna sranda) a musim rict ze to je fakt pocitove lepsi nez kdyz stoji ergo napevno – mozna si to jen namlouvam abych si zduvodil jejich vysokou cenu :D ne fakt…

      1. kup si rovnou hrudni tepak
      2. pocty programu a monitor – presne jak tom_xtr, jak to clovek pripoji

      k pc tak ty programy ztraceji v podstate smysl..krome prave conconiho. monitor stejne tak, na pc ma clovek daleko vic udaju

      a co se tyka tech max. 800W.. tak ty uz sem na monitoru jednou videl – asi pul sekundy :)

      0 0
    • honzavr  

      ahoj, všem.

      chci si koupit Kettler ERGORACE, nebo DAUM 8008 TRS.

      A v podstate nevím jakou variantu zvolit :)

      Z toho co tu písete vy tak vychazi lepe DAUM. Me se osobne vice libi KETTLER a zda se me bytelnejsi a i indukcni brzda se me zda lepsi… Ale nevím jsem v tom zacatecnik a nerad bych sahl vedle…

      Poradite mi?

      Díky moc

      Honza

      0 0
      • jeremyjeremy  

        prvne sem si chtel taky koupit kettlera, ale vzhledem k tomu ze sem nechtel za nej uvalit tech 39k, tak jsem zacal hledat nejaky alternativy a nasel prave Daum TRS. ty obludy od kettlera E3-E7 sem nechtel ani zadara.

        s vnitrkem ti neporadim, akorat pri obhlizeni dauma sem jeste byl upozornovan na ty riditka – u kettlera jsou takovy 4 rohy a neda se s tim nic delat, kdezto na tom daumovi mas klasicky silnic. riditka a muzes si je vymenit i za mtb. No ja si nechal ty origo a jeste navic prikoupil brzdovy packy pro ten pocit..je tam vic moznosti jak se drzet.

        s daumem je akorat mensi potiz v tom ze tu nemaj zadnyho ofiko prodejce, takze tezko rict jestli si ho vubec nekde vyzkousis pred koupi. Ja tu moznost mel a i diky tomu jsem se daleko lip rozhodl → proste sem se bal jestli to neni nejakej klasickej rotopedik akorat za vic penez :)

        0 0
        • honzavr  

          ahoj, tak jsem se rychle rozhodnul a koupil toho Dauma 8008. Jsem prijemne prekvapen, obavy jsem mel z toho rozhrani ktere se pripojuje k PC, mam uz novy pocitat s Win7 a tento konektor se uz 5 let nepouziva. Tak jsem to musel resit redukci na USB a u toho jsem mel nejvetsi strach, protoze ty redukce nefungujou vzdy tak jak maji, ale byl jsem prijemne prekvapen a vse funguje jak ma. Jen na zacatku pri parovani trenazeru s PC mi PC asi 2× spadlo do nouzoveho rezimu a 1× na modrou obrazovku :), vse se ale pote rozchodilo a jsem maximalně spokojen. Oproti tomu Kettleru jasne hovori, ze neni to kolo tak tvrde a pruzi a predevsim moznost se chytnout za riditka ve vsemoznych pozicich coz u toho Kettlera je opravdu mizerie.. dobra koupe! jen se te prosim zeptam na nejake linky kde se daji sehnat pekne trasy… Koupil jsem si UNIVET ten chodi pekne i trasy tam celkem jsou, ale spise jen tady v CR, ale rad by jsem vyrazil i nekam do ALP… a kupovat si jednotlive mapy za 10 – 30 EUR se me nechce..

          Diky za rady

          Honza

          0 0
          • jeremyjeremy  

            tak gratuluju a vitej do klubu daumaku :) kde si to koupil tady v cr? taky to jedu na W7 a zadny problem

            zrovna za univet si mohl podle me usetrit :) alternativou pro daum – rekl bych 100× lepsi – www.ergoplanet.de

            trasy jaky myslis – s videem? pak nejaky trasy zadara jsou tu – http://www.cyclingrlv.com/index.php/home ale da se jich na netu najit i vic. jestli tam jsou ale alpy to fakt nevim. jinak trasy klasicky jen gpx zaznamy mas treba na www.gpsies.com

            0 0
            • honzavr  

              koupil jsem to v Lysý. Ten Univet jsem chtel umyslně, protože kamosi tam jezdivaj zavody… tak at muzeme pomerovat výkonnost :), ale neni to zase tak drahe.. stoji to 1200 na 6 mesicu a je tam docela dost tras v cesku na mistech ktera znam a rad se na nich svezu i v zime :)

              H

              0 0
              • honzavr  

                ahoj, jeste mam na tebe par dotazu.

                1/ funguje ti normálně SD karta a prenos dat z trenazeru do PC?

                Me se to ani v PC ani v kole nechyta a pise to nejake nesmyslne chyby…

                2/ u ergoplanet se me nedari prujezd gpx trati (google earth), klasicka videotrase jede v pohode.

                3/ ergowinrace na zavodeni mi taky porad pise nejakou chybu databaze ci co… takze se vubec nespusti

                4/ Univet nepouzivas, ze? jen otazka ohledne prevodu… kdyz jedu v univetu do kopce tak zatez je enorme vysoka a ani kdyz dam nejlehci prevod tak se to nevyjizdi uplne v pohode… vyjet se to da, ale po par minutach jsem uplne hotovy :), protim na videu v ergoplanetu se me to zda v pohode a i kdyz si dam nejlehci prevod tak je to v pohode…

                Vim, ze jsem toho napsal ponekud vice :)

                pokud budes mit cas a odpovis, tak budu vdecny :)

                Honza

                0 0
                • tom xtr  

                  ad 1/ a máš to kartu naformátovanou pro ukládání tréninků? Jestli se pamatuju správně, tak se to provádí přes ergo_win. Navíc pro ukládání na kartu v cokpitu musí být ve správné poloze ten přepínací čudl vespod.

                  ad 2/ Pro roadmap trénik musíš nejdřív stáhnout gpx soubor s tréninkem. Pro tréninky přes daum server je hledám tady http://trainingstagebuch.org/…net/roadmaps, stažení je třeba udělat přes button „Herunterladen“ vlevo, ne přes ty volby nad mapkou, jinak je blbě jméno souboru a ergoplanet ho nenajde.

                  0 0
                • tom xtr  

                  ad 3/ Pokud ten SW je správně nainstalovaný a pouštíš to pod Win 7, zkus upravit režim kompatibility: „spustit jako správce“, „režim kompatibility s Win XP“.

                  0 0
                • jeremyjeremy  

                  cau

                  1. bohuzel nevim nepouzivam
                  2. by chtelo asi vic specifikovat co to dela za chybu. ted sem na FB

                  zaregistroval nejaky problem s pluginem google earth – me to jede, tak to neresim. koukni kdyztak – http://networkedblogs.com/toCAl

                  1. s ergowin to samy, nepouzivam – aspon doufam :) na online

                  zavody/treninky pouzivam opet ergoplanet a daumovskej server – http://srv3.daum.noris.de/dts

                  1. nemuze to byt tim jaky si vyberes kolo a tim padem i prevody? aspon

                  v ergoplanetu jsou na vyber mtb, silnice a trek (allround – jestli sem spravne prelozil). Pokud si dam silnici tak mam taky pri 6% stoupani co delat abych to na nejlehci prevod uslapl. pritom na MTB slapu v pohode ale taky 5km/h rychlosti – proste jak v realu.

                  0 0
                  • higgins  

                    Ahoj chlapi,

                    koupil jsem 8i v Bike Gallery a v patek jsem k tomu konecne dostal i zbytek prislusenstvi, takze jsem se pustil do hledani SW. Nasel jsem UniVET a FitViewer, ale z vasi diskuze jsem pochopil, ze Ergo Planet je asi nejlepsi reseni, nicmene ta nemcina a pouziti Google prekladace neni nejlepsi. Nemaji take nejaky WEB v anglictine ? Jinak predpokladam, ze po nainstalovani SW mohu zvolit anglickou jazykovou mutaci, nebo se mylim ?

                    0 0
                    • honzavr  

                      ahoj, ja jsem zacal aktivne pouzivat UNIVET (maji novou verzi a jsem spokojen).

                      Predevsim zavody jsou supr…

                      ErgoPlanet me nefunguje google plugin, cili se me nespusti…

                      H

                      0 0
                    • jeremyjeremy  

                      pri instalaci jde EN verze zvolit. Taky nemecky vubec neumim a zvladl sem to v klidu – aji si dokonce ctu DE fora. google.translate.cz je mocna vec.

                      univet sem pred rokem chtel zacit pouzivat – uz jen proto ze su cech, ale v ty demo verzi mi to po prvnich 100 metrech spadlo, tak sem se na to … taky sem vic sledoval ten web www.virtualtraining.eu tak driv tam meli mraky nespokojenych uzivatelu v RSS clancich a ty ted s novym webem uplne vypustili. OK mozna nova verze funguje, ja to neresim, s ergoplanetem sem spokojenej.

                      0 0
                      • higgins  

                        Tak jo, diky, mozna si obnovim znalost nemciny, kterou jsem delal na zakladce. Pristi tyden zacnu propojovat draty, tak mozna jeste poprosim o radu.

                        0 0
                  • honzavr  

                    ahoj a diky za odpovedi!

                    myslim, ze to bude ten plugin, protoze se to vzdycky sekne jak to zacne nacitat google…

                    prostuduju si návod.

                    diky a odkaz

                    s tim nastavením kola si musim pohrat…

                    dik

                    H

                    0 0
    • pepazdepa-84  

      Zdravím pánové, tak jsem hrdým majitelem 8i (konečně juhů) po 2 měsíčním shánění. Nicméně není k tomu nic moc v češtině :-( Něco jsem si nastavil sám, ale chtěl bych se zeptat jestli tu nění nějaká dobrá duše z Prahy či okolí, která by se semnou podělila o své zkušenosti?

      Děkuji

      0 0
      • higgins  

        Koupil jsem 8i v Bike Gallery na Praze 6 a dali mi k tomu i cesky navod v pdf-ku. Je tam sice par chyb v popisu kokpitu (obrazek s vysvetlivky, co je co), ale jinak dobry. Mohu poslat E-mail-em.

        Jinak dotaz na vsechny. V navodu se pise, ze to umi jeSD karty do 1GB. Mam z ruznych telefonu 2GB microSD a k tomu redukci na „velkou“ SD. Zkousel nekdo, zda to zvladne i takto velke karty ? Naopak mam vyzkouseno, ze to zvladne 128MB microSD :-).

        0 0
        • pepazdepa-84  

          Tak aspoň za ten český návod bych byl rád. Mail gti@seznam.cz. Děkuji!!

          0 0
          • higgins  

            Ahoj, poslu navod zitra, protoze ho mam v praci na notebook-u. Jinak jsem zkusil pouzit 2GB SD kartu a zustalo to viset v Linuxu. Takze asi to fakt vetsi karty nez 1GB neumi. No jo, ale 1GB SD karty se jiz skoro neprodavaji.

            0 0
            • higgins  

              Tak mi dnes z Daum-u potvrdili, ze skutecne vetsi SD karty, nez 1GB, nelze pouzit. Takze dve posledni 1GB SD karty jsem vykoupil v Mironet-u :-).

              Jinak dobra zprava pro uzivatele Ergo Planet. Problem s plugin-em do Google Earth byl odstranen.

              0 0
              • honzavr  

                ahoj, prave jsem vyzkousel a ERGOPLANET uz jede v poho…7

                jinak ja pouzivam UNIVET a maximalni spokojenost

                0 0
    • pepazdepa-84  

      Další můj stupidní dotaz.

      V návodu píší, že se musí použít pro propojení jejich speciální kabel. To na to nestačí normální síťový kabel?

      0 0
      • pcejka  

        Čau, mám tam normální ethernetový síťový kabel s konektory RJ-45, tedy pokud se bavíme o propojení Premium 8i s počítačem…

        0 0
        • pepazdepa-84  

          Přesně to jsem měl na mysli. Díky, už jsem se lekl, že budu zase muset čekat na nějaký komponent.

          0 0
    • pepazdepa-84  

      Zdravím, koukám, že jsem beznadějný případ, ale nevíte jak dostanu data z Daumu do compu? Myslel jsem, že jsou data uloženy na paměťové kartě. Tak jsem si přetáhl data z položky results a použil výše popsaný ergograph konvektor, ale je to nějaké bezvýsledné. Potřeboval bych data dostat do nějakého formátu co přelouská Sporttraks 3, což by mohl být tcx ap.

      Netušíte někdo co dělám špatně? V návodu jsem nic o propojování s pc nenašel.

      0 0
      • pepazdepa-84  

        Nikdo nic?

        0 0
        • pepazdepa-84  

          Na té kartě žádný csv soubor není. Vidím tam soubory s daty, ale je to jen označeno jako soubor a když to dám konvertovat, tak to píše že je to prázdné. Ještě jsem tedy nezkoušel to připojit kabelem přímo do ergometru. Tak to děláte vy?

          0 0
          • pcejka  

            Zdar, na tý kartě máš už od Daumu ergo_memo-card 2 Editor pod názvem emc2edit.exe, tak ho spusť a vyexpeduj si ty tréninky v .csv souborech…(nebo to stáhni zde: www.daum-electronic.de/…emc2edit.exe)

            0 0
            • pepazdepa-84  

              Super!!!!!!!!!!!!! Fuguje to, mám konečně celý treninkový deník pohromadě.

              Děkuji za radu.

              0 0
              • Paveldan  

                Zdravím všechny majitele"Daumů„. 2.4. 2012 jsem rozšířil řady ergobiků o další Premium 8i.Opravdu,není to obyčejný rotoped!

                Po týdnu testování musím říct,že mé obavy z takové náročné investice jsou pryč!Obavy které jsem měl nejvíce o hlučnost, setrvačnost a možnost volby převodových stupňů,překonaly mé očekávání.O ostatní nabídce,které mi Daum v základní verzi umožňuje jako je různé druhy treninkových programů,trasy,vy­hodnocení a grafy,nechci ani hovořit – perfektní!V tuto chvíli je to dostačující k mé spokojenosti.Pro­pojení s PC bude pro mě další etapou pozdéji,o které vím,že se bez totální pomoci se neobejdu! Stroj jsem zakoupil v Lysé,byl mi majitelem dovezen,složen a vyzkoušen.Také vím,že dalším majitelem“ička" se stal ve stejný den nějaký mladý cyklista z ostravska.Snad se přihlásí do recenze.A na závěr,můj dlouholetý„přítel“, klasický trenažer Tacx flow,je uskladněn a bude čekat na nového majitele!

                0 0
                • pepazdepa-84  

                  Jen s tebou můžu souhlasit! Od půlky února mám natočeno 1700km a jen slova chvály. Ale pořád hledám někoho kdo by za drobnou úplatu pomohl s připojením a dalšími elektronickými zákoutími.

                  0 0
                  • patax  

                    Chtěl jsem si teď koupit nový Kettler Racer S ovládaný chytrými mobily přes bluetooth, ale teď jste mě zvyklali. Je už nějaký novější model než ten Daum ergo bike premium 8i nebo nic lepšího není? Mohl by mi někdo poslat český návod a má ho někdo z Prahy zprovozněný přes PC? Dík

                    0 0
                    • patax  

                      tak si odpovím sám, nový model bude v létě o třídu víše než je 8i, ale to je ještě daleko, tak koupím 8i a na podzim ten novej. Hodil by se návod na ergoplanet.

                      0 0
                    • patax  

                      tak si odpovím sám, nový model bude v létě o třídu víše než je 8i, ale to je ještě daleko, tak koupím 8i a na podzim ten novej. Hodil by se návod na ergoplanet.

                      0 0
                    • patax  

                      tak si odpovím sám, nový model bude v létě o třídu víše než je 8i, ale to je ještě daleko, tak koupím 8i a na podzim ten novej. Hodil by se návod na ergoplanet.

                      0 0
                      • DavidCZ  

                        Používám Premium 8i již třetím rokem a nyní uvažuji o jeho prodeji a případné výměně za Tacx nebo CycleOps. Měl někdo možnost srovnání Tacxu a Daumu? Jsou někde dostupné informace o novém modelu Daumu?

                        0 0
                        • patax  

                          Tady se vede diskuze o novém Daumu http://bikeboard.at/…owthread.php?… . Má být v létě představen a k dispozici na podzim. Škoda, že ses neozval dřív. Koupil bych Tvého staršího Dauma za rozumnou cenu, ale dnes mi vezou z Německa novýho, podzim je daleko. Nejsi z Prahy? Hledám někoho kdo by mi poradil do začátků.

                          0 0
                          • patax  

                            Nemáte někdo na prodej DVD Real Live video pro Dauma? Jen ORIGINÁL, ŽÁDNÉ PÁLENKY!

                            0 0
    • upman  

      Caute,

      Tacx smejd odesel a tak jsem si poridil na poradne trenovani Dauma 8i; slape paradne a hlavne tichoucko – na Tacxu s aero kolama to bylo jak cirkularka.

      Mam prosbu na majitele ohledne pripojeni na treningy; univet jsem rozchodil hned (jsem pripojeny pres X kabel), ovsem desna kvalita; jak mam rozhodit Tacx Real Live videa? Mam jich snad 20… A jak se pripojit (pres ktery SW) na spolecne treningy? Ucet sem si tam udelal, akorat nevim jak stahnout asi do Daumu? Potrebuji navod a-z pocitam, predem dekuji.

      upman

      0 0
      • upman  

        Safra kdybych poradne cetl blbe bych se neptal, sorrac vsem, vesmes vse vyreseno, vcera prvni web training, super vec

        0 0
    • patax  

      Asi se chystá konečně nový model neb jsou na Daumu slevy 50% nebo končej? Už bych potřeboval vyměnit svůj Premium 8i za něco novějšího. Komunikace s mobilem, lepší displei, bluetooth a komunikace s PC. Real videa mi fungují, ale je to vždy opruz to rozchodit. Jinak jsem vloni najel 5200 km a Daum šlape jako hodinky. Musel jsem ale snížit náročnost. 3 hod. denně už fakt nemám čas.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.