• fil

    doufam, ze to tu neni (hledal jsem, abych nebyl duplic, tak snad…)

    www.novinky.cz/…5_60m8u.html

    0 0
    • cabbage  

      připomělo mi to nedávnou srážku traktoru s tankem…

      0 0
    • vlkouš  

      Pokud to bylo v obci, tak ten motorkář asi 50 nejel.Viz foto, pokud není z nějaký jiný nehody.....V.

      0 0
    • wlk  

      starší cyklista na svém kole liberta…jak to doopravdy bylo už zůstane mezi nima…nicméně pochybuju, že jel na motorce v obci 50 nebo mimo 90, to asi nee.Každopádně tragédie, vždycky mě zamrazí, když něcco takovýho čtu.

      0 0
      • Tomcat  

        Kazdopadně kolik jel motorkář je jedno, protože smťak je u nej cca 48 km/h. Problemem je to tiž plocha a prakticky 0-lová deformační zona motorky.

        Mimo takovejhle duchodce jednou nedal u nas ve meste silničnimu cyklistovi přednost a byl z toho zlomenej zaz (žiletkáře). Prostě pokud někdo nečumí na křižovatce a je vygumovanej tak ho nizka rychlost nezachrani. Spozitejte te si jen kolik ta motorka vazi (+ motorkar), plocha narazu a vyska nerazu.

        0 0
        • Gorgov  

          dobrý nesmysly tady pišeš, jen co je pravda.

          0 0
          • Tomcat  

            Myslis? Jedna rovina je jestli by nizsi rychlost by umoznila zabranit nehode. Ani tam neni jistota ze spasna by byla 50ka , ale je to prumer. Druha rovina je dusledek rychlosti v momente narazu a ni tam neni 50ka jistotu tou preziti. Motorka ma jiny chovani pri narazu (pocitan s bocnim a celnim) smrtak je podstatne niz nez 50.

            0 0
            • Tomcat  

              Dalsi vec sou uvedene deformacni zony. Plech/plast noveho auta ma precejen vetsi absorbcni schopnosti. U auta tedy je ve normajni rychlosti sance na preziti vysoka . Vzajemne narazy kolare, chodce, motorky sou nejvic podobne sou nejvic podobne narazu na kul.

              Proste je dulezity tomu zabranit pokud se tak stane deje se vule bozi. :-(

              0 0
            • Corbett  

              Ty to možná myslíš dobře, ale neumíš se vyjádřit. Ani já ti moc nerozumím:)))

              0 0
              • Tomcat  

                jotak no jednak to je muj „stil“ a pak sem to psal ve spechu v autobuse na mobilnim telefonu. Jo jeto samej preklep a jeste rozbourana struktura.

                0 0
            • Gorgov  

              ty píšeš že je jedno kolik jel motorkář, protože v každý rychlosti vyšší než 48Km se musí zabít, takhle si to napsal a jistě uznáš že je to kravina. Kromě toho pokud by jel ten motorkář 50, dá se předpokládat že by střetu zabránil, to samozřejmě nemůžu s jistotou tvrdit, neznám přesný okolnosti, ale jsem přesvědčenej že kdyby dědu trefil v 50km/h rozhodně by to rozchodil. No prostě si napsal absolutní nesmysly, nic víc, ani jedna z věcí co pišeš nemá s realitou nic společnýho…

              0 0
              • Tomcat  

                No pokud si to pochopil jak pišeš, tak sem to napsal opravdu špatně a nebo ignorujeteš to jak sem to rozvedl.

                Sem přesvěčenej, že by to děda by to v rychlosti xx km/h přežil-nepřežil díky nižší počáteční nárazové rychlosti, ale díky úhlu a místa nárazu a tomu kolik energie by se absorbovalo při narazu. Při čelním a bočním nárazu by to bylo opravdu fatalni již od rychlosti i pod 50km/k.

                No prostě si napsal absolutní nesmysly, nic víc, ani jedna z věcí co pišeš nemá s realitou nic společnýho… No tohle mě dost dostalo :-)

                Myslím že to co jsem napsal nesmysl není , pokud nehodnotíš slohovou a gramatickou stránku. To co říkám se opírá o u tebe asi neplatící veličinu kg/cm² a také o www.euroncap.com/…n_impact.php

                Ze kterého je jasné, že kromně rychlosti je důležité místo kontaktu a kolik energie dokaže absorbovat.

                Důležité je prostě aby se to nestalo, samotné dodržení maximální předepsané rychlosti není jistotou toho, že se nehoda nestane, ani to že účastník automacicky přežije.

                V současné bobě mám dost blízko k reálným i virtuálním crachtestům a opravdu to jen o rychlosti není.

                0 0
                • Gorgov  

                  ale já nepíšu že je to jen o rychlesti, jen to pravděpodobnost smrti při rychlesi 150Km je určitě o moc % vyšší než když ta rychlost bude 50km/h. Což ty větou: „Kazdopadně kolik jel motorkář je jedno, protože smťak je u nej cca 48 km/h.“ jednoznačně popíráš. Nevim jak jinak to mam pochopit než tak jak si to napsal. A myslim si o tom dal ze je to nesmysl a rozhodne mi to nevyvratis:)

                  0 0
                  • Tomcat  

                    Tak že Podle mně plácáš ty. Zareagoval si až pozdě, bez návaznosti na to co jsem dále rozvedl, již hnedka po tvé prní reakci

                    ale já nepíšu, že je to jen o rychlesti Ne ty totiž nepiš vůbec nic faktického. Prostě bez reálně podloženého argumentu se ti to nelíbí a myslíš, že bezpečná pro motorku je 50ka (a spon to tak píšeš). Ne ta padesátka je průměr pro auto, vypočítaná jako průměr mezi rychlostí a bezpečností. Ale pokud k nehodě (srážce) je motorka smrtelnější než auto i pod 50km/h. Jenže ona ta nehoda se stala a kde máš argumen, že pokud by motorka jela 50 ta byse to nestalo, když druhá strana udelala podle všeho osudovou chybu?

                    Můj názor je takový, protože neznám všechny informace o této konkrétní nehodě. Pokud je uváděno, že tomu došlo při nedání přednosti v jízdě. Předpokládám, že došlo k bočnímu nárazu a rychlost rozhodovala o tom jestli účastníci zemřou na místě, nebo až následně za „asistence“ záchranky na následky tvz.: mnohačetných poranění. Proto sem se vyjádřil o 48km/h.

                    Ten názor se opírá a fyziku. Teoreticky můžeš vystačit i z fyzikou pro střední školy. Protože základem toho, co říkám je a působení tlaku. To je ten kilogram na centimetr čtvereční.

                    Ta tvoje procentuální šance je opravdu větší. Jenže otázka kolik procent má na způsobení nehody ta rychlost a kolik má na následcích. Dál je tu to, že celý děj neovlivní jen jedna strana, takže když pojede jak chce , pokud se druhá strana zachová špatně je to zase v prdely

                    Takže pokud si nepochopil tak jem to co píšu nahoře je to opravdu zabedněnost.

                    Jedna rovina je předepsaná rychlost vs zabránění srážce druha rovina je předepsaná rychlost vs nasledky.

                    Než se zbaběle schovávat ne-dodržování 50km/h , je lepší jezdit tak aby se nikdo nevysekal, to není o nějakém úzkoprsém schovávání se za předpisy ale uvědomělém chování se v silničním provozu a to platí pro všechny zúčastněné.

                    Mě to taky nevymluvíš, fylozofe :-\

                    0 0
                    • Gorgov  

                      ty voe to si snad delas legraci uz ne? Nevěřim že by to bylo způsobeno jen nedánim přednosti v jízdě a že motorka jela do 50 km/h. Rozhodně nepíšu že je pro motorku bezpečná rychlost 50 km/h, může se jistě zabít i při rychlosti daleko menší, když bude dost šikovnej. Zkusil si někdy třeba přemejšlet jakej je rozdíl jestli se k překážce(dědovi) blíží rychlostí 50 nebo 150km/h??? Je to sakra rozdíl, děda koukne na jednu stranu, nic nevidí, koukne na druhou, pomalu se rozjede a v tom z tý první starany je už motorka, protože při svý rychlosti urazí dejme tomu 50m/sec. Jistě pak je to o rychlosti reakce, ale proto je taky ta rychlost omezená- Jiste ze to neni jen rychlosti. Ale v podstate hodne o rychlosti je to, jestli k ty nehode vubec dojde. Ja nikoho neobhajuju, deda to moh ******(asi posral), ja nevim jak rychle jel ten motorkar. Jeslti si myslíš že při bočním nárazu při rychlosti větší než 48km/k je jistota smrti obou účastníků nehody ( přesně to si napsal), nevim co bych k tomu napsal, snad jen že si obrázek udělá každej sám. to je fakt už všechno

                      0 0
                      • enjoy  

                        kluci se nahadejte,oba jste mimo:-).tamhle se vyseka borec na masine ve 250km/h,sklouzne se po prdeli,vyskoci na nohy a odejde po svych..pri padesatce se muze zabit i clovek v tanku.motorkar 50 urcite nejel,pac takovyho jsem jeste nevidel.navic pri tyhle rychlosti kterou pry jel,ma tak velky manevrovaci schopnosti,ze by musel fakt cumet po zenskejch aby se nechal sestrelit.

                        0 0
                        • nika  

                          ale dyt to melduju, tak jakypak mimo, v podstate se mu snazim vysvetlit to samy…

                          0 0
    • Corbett  

      Napíšou cyklista. Takové „cyklisty“ mám nejraději. Osumdesátka na krku, chodit nemůže protože je o berlích a tak sedne na kolo. Slepý, hluchý a ještě ožralý:((

      0 0
      • mosquito  

        no a jeste dodam riditka oveseny plnyma nakupnima taskama .. vubec nechapu jak s tim muzou jezdit

        0 0
        • Tomcat  

          Bohuzel i mladsi kolari jak je nazyvam se chovaji podobne. Nejlepsi sou ale duchove. Neosvetleni kolari , bez odrazek, tmave matne obleceni a motaji se v noci prostredkem silnice.

          0 0
      • Jirik123  

        hmm a byl si tam? ze to vis tak presne?

        0 0
      • Extremist  

        Presne tak. Vcera vecer se 2 vracime z treninku, valime to tak 40 a pred nama nejaka zenska na kole (cca 100 let). A ta PICA zniceho nic odbocila vlevo, aniz by se podivala, nebo jakkoliv ukazala, cimz nam samozrejme zkrizila cestu a bylo to tak tak (jeste ze mam kool stopy). Aspon jsem ji poradne nadal, kdyz uz nic.

        Nejhorsi je, ze takoveto bouracky zpusobuji prave takovito cykliste a ja pak musim v praci poslouchat, jaci jsou cyliste vseobecne verbez a ze jen zpusobuji nehody… :-(

        0 0
        • orca  

          právě proto je ve vesnicích omezení na 50km/h a možná by nestálo od věci snížit na cca 30km/h . Na vesnicích jsou starší lidi od nepaměti zvyklí jezdit do konzumu či k sousedovi či do hospody na kole a jaksi moc nezaznamenali rostoucí množství aut, neb za jejich mládí projel za den po silnici jen žebřiňák. před časem se tu řešila taky srážka cyklisty a s autem kousek za naší vsí (děda si vzpoměl že něco zapomněl a zničehonic se rozhodl otočit na silnici a jet zpět ale za zády auto – výsledek těžká nehoda…) Přes vesnici je fakt důležité jet opatrně – a to nemluvím o dětech co jsou si zvyklí hrát na silnicích a před auty jen uhnou ke krajnici a opět po přejetí si hrají dál .

          0 0
          • enjoy  

            to popisujes jakoby se meli ukaznit ti nevinni ridici a ne ti bezmozci,co vyvadej tyhle kraviny:-)

            0 0
            • orca  

              neboj za pár let se obrátí karta a ty budeš tím „starým bezmozkem“ a pak jsem zvědav na tvé názory.....

              je až dojemné jak se zastáváš „nevinných řidičů“ …

              0 0
              • Blade  

                Z tebe možná, ale nechápu, jak by se z normálního zdravýho člověka stal bezmozek, co se při odbočování nepodívá za sebe a prostě tam vjede! V tomhle týdnu se mi stalo 3×, slovy třikrát, že sem jel na bajku dědinou a duchny jdoucí po chodníku bez jakýhokoliv varování, či podíváni se, slezly z chodníku a suverénně ráčily přecházet.. že mimo přechod a mně přímo pod kola netřeba zdůrazňovat! Jenom moje duchapřítomnost a obezřetnost zabránily nehodám! Takže pokud jde o mě, tyhle bezmozky klidně do těch zmíněnejch kazajek… A ty si jezdi v dědině 30kou! HOWGH

                0 0
                • orca  

                  kdyby jsi ty minulej tejden jel autem v inkriminovaných místech místo na kole tak touhle dobou už pravděpodobně přemejšlíš nad obhajobou jak u soudu vysvětlit že jsi nic nemohl udělat páč dědula tam bez rozmyslu vkročil … Pokud mám na něco právo (v obci 50)- ještě neznamená že to musím striktně vyžadovat bez ohledu na okolnosti

                  0 0
                  • Blade  

                    Ty už si fakt děláš kozy, ne? Trochu soudnosti chlape!!! To mám snad počítat s tím, že mi každej chodec může skočit pod kola? Nebyls to náhodou ty, ta duchna předevčírem? Vůbec bych se tomu nedivil, při tvým způsobu „myšlení“.

                    0 0
                    • orca  

                      četl jsi dopravní vyhlášku ?? asi ne … tak si ji přečti – defakto máš předvídat … zní to absurtně ale je to tak … ale pokud nechceš nikdo tě nutit nebude ale následky si budeš nést sám tak jako každej včetně mně …

                      0 0
                      • cabbage  

                        předvídat má každý účastník provozu – tedy i ten děda – a naopak nemáš se chovat nevypočitatelně…

                        kdyby bylo hlavní pravidlo předvídat tak z obětí nehod jsou najednou viníci..

                        0 0
                      • pegas  

                        prave sis tedka znicil tvou teorii…dedule ma predvidat,byt ohleduplny a neohrozit…to znamena ze ti nesmi vpadnout do silnice jen tak..

                        0 0
                        • orca  

                          já žádnou teorii nepředkládal ..... jen jsem chtěl naznačit něco více ohleduplnosti obecně … a od každého…

                          0 0
                          • pegas  

                            nazactku si naznacil ohleduplnost ridicu tim ze by meli jezdit 30kou aby neohrozili ty dedosky co jezdi na kole…ale problem tkvi v tom ze ohleduplni musi byt i ti dedosci a proto tve reseni(teorie) omezit rychlost na 30 byla uplne mimo…

                            0 0
                            • Extremist  

                              Nedavno jela u nas nejaka babka do prace s destnikem a nasila to do jesterky (pro ty kdo nevi, tak vysokozdvizny vozik), ktera jela tak 10km/h. No a byla na miste mrtva.

                              14 dnu na to jedu na trenink a vidim smrtak. Na ceste lezel chlap, ktery vletel pod kola autobusu, bo ho stahly tasky s pomerancema. A to jel mimo obec po silnici 1 tr.

                              Kdo za tyto 2 nehody muze? Neohleduplnost ridicu?

                              0 0
                              • pegas  

                                staryho cloveka muzes zabit nebo tezce zranit i kdyz ho srazis pesky..takze auto pri 30 muze bejt stejny nebezpeci jako auto v 10ce…v 50ce

                                0 0
                                • Extremist  

                                  To je jasne, proto bych v zadnem pripade rychlost neomezoval, spis ji zvysil zpet na 60.

                                  No ja osobe si myslim, ze to v obou pripadech posrali ti postizeni.

                                  0 0
                                  • pegas  

                                    ta 50 je nekde opravnena…tam kde je hafo prechodu,vcen­tru…ale nekde na periferiich mesta by se dala dat 60…

                                    0 0
                                • Extremist  

                                  To je jasne, proto bych v zadnem pripade rychlost neomezoval, spis ji zvysil zpet na 60.

                                  No ja osobe si myslim, ze to v obou pripadech posrali ti postizeni.

                                  0 0
                              • Blade  

                                No jistěěěěě!! Copak si orcu neposlouchal?? :-DD

                                0 0
                      • Extremist  

                        Ty jsi uplne prosity!

                        0 0
                  • pegas  

                    ..to ze mas pravo, neznamena ze te v tom bude nekdo omezovat…tzn…ze kdyz ma pravo je 50 tak tak muzes jet(za predpokladu ze bezpecne zabrzdis na neocek..situa­ci)…nepojedu pres mesto 20kou a koukat doleva doprava kde me pod kola skoci nejakej duchodce(tudiz me v mem pravu nebude nekdo omezovat)

                    0 0
            • orca  

              neboj za pár let se obrátí karta a ty budeš tím „starým bezmozkem“ a pak jsem zvědav na tvé názory.....

              je až dojemné jak se zastáváš „nevinných řidičů“ …

              0 0
          • Extremist  

            Predpokladam, ze nevlastnis ridicak, nebo bys takovou kravinu, jako je omezeni rychlosti v obci na 30, nemohl ani napsat.

            0 0
            • Extremist  

              o tom ostatnim si myslim to, co enjoy!

              0 0
            • orca  

              a ty bydlíš ve městě a vesnici jsi viděl naposledy na obrázku od Lady že ???

              0 0
              • Extremist  

                Na to jsi prisel kde? Kazdy den dojizdim do prace pres 3 dediny. Kydbych mel jet 30, jak jsi navrhoval, tak by me z toho asi pojebalo… :-(

                0 0
                • Corbett  

                  Třicet kilometrů je moc, maximálně deset aby důchodci bezpečně mohli jezdit z hospody domů.

                  Před vjezdem do vesnice ti přiřadí mukla z praporkem a ten celou dobu poběží před vozem a bude křičet: POZOR AUTO!!!!

                  0 0
              • pegas  

                orca zase perli se svejma nazorama…omezit na 30..a dalsi blaboly..stejne jako ti stari lide jsou nebezpecni i deti… i profesionalni ktere treba preceni situaci..proste kazdy ucastnik provozu..at uz je to na vesnici nebo ve meste..

                0 0
                • orca  

                  jsem rád že ty jsi génius… alespoň někdo …

                  0 0
                  • pegas  

                    ooo dekuji..kdyz si to myslis,necham te v tom…tobe prijde rozumny omezit rychlost v obci na 30??…

                    0 0
                    • orca  

                      V inteligentních zemích to není zapotřeba ale v čechách na to musí bejt zákon …

                      0 0
                      • pegas  

                        moc nechapu tvuj umysl…skrz starsi lidi na vesnici kteri jsou nebezpecni pri jizde na kole(sami sobe nebo jsou nebezpecim pro motoristy) chces aby bylo uzakonena 30km/hod pro motoristy???.­.trosku divna souvislost a troufam si roct ze nesmyslna…nehlede na to zekdyz srazim v 30 nejakyho dedu na kole tak ho tezce potlucu..takze tve reseni nejak nechapu..

                        0 0
                        • orca  

                          tak co chceš vymyslet ty ?? zavřít každého starého do lágru a nebo raději odstřelit ??? mysli taky oni taky chtějí žít – žel mají opožděnnější reakce , mnohé nedomyslí atd .. trpí nemocemi a jsou tady a za pár let budeš TY ten starej na kterej bude každej mladej floutek řvát že jsi ******* slepej co má sedět doma na prdeli a nepřekážet na silnici !!!!

                          0 0
                          • cabbage  

                            pomalejší reakce se dá kompenzovat plánováním dopředu(a to by moh vědět i starší člověk)..

                            0 0
                            • orca  

                              kdyby to plánoval tak by přežil – žel starším už to nepálí jako za mlada… teda některým…

                              0 0
                              • cabbage  

                                nemůžem chránit každýho blbce, ostatně něčemu nezabrání ani povinné nošení svěracích kazajek…

                                oproti represím bych dal přednost úpravám silnic vedoucím k větší bezpečnosti(např odstraněním cedulí před přechody, atd..)

                                0 0
                                • orca  

                                  „odstranit ceduli před přechodem“ ??? ????

                                  0 0
                                  • pegas  

                                    nemysli to nahodou tak,aby nezakryvali vyhled na pripadne chodce?

                                    0 0
                                  • cabbage  

                                    jo, když jezdim po Praze tak zábradlí a znyčky před přechodama jsou ověšený cedulema, reklamama a pod – pak nejsou vidět děti a někdy i lidi na přechodech. to samí přeba značení objížďky která je teď tady na Libuši – vysoká cedule oznamující zúžení je tak postavená, že neni vidět kam člověk zahybá – tohle sou věci který ohrožujou lidi, ne to, že někdo jede 30–50–60–70. to samí krukový objezdy co vznikly na vídeňský – byli z betonovejch zábran a uprostřed vysadili křoví! takže nebylo vidět na protijedoucí, naštěstí už je to ok.

                                    bezpečná rychlost nezávisí na tom, jestli jseš před, nebo za značkou „obec“, ale podle toho co je kolem tebe – jsou místa kde čloěk jede 20–30 a je tam 50 a místa kde se dá jet bez ohrožení 70 a je tam 30(20).

                                    míň značek, míň omezení a reterdérů ať se člověk může koukat co se děje okolo a ne hypnotizovat tachometr jestli nejede 53,5km/h…

                                    0 0
                                    • orca  

                                      aha , tak tohle chápu , možná že lze někam napsat problém s fotodokumentací , problém je že jsme fšude zaplaveni podél silnice reklamou a nikdo s tím nic nedělá – pak každej kouká kde co visí a přehlédne to důležité .

                                      0 0
                                    • pegas  

                                      asi tak jak rikas…kazdej cumi na tachac at nedostane flastr za pokutu ale malokdo cumi kolem sebe co se deje

                                      0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      no, ovšem nejčastěji bohužel před přechodem cloní odstavená dodávka. na nějakejch 5 metrů před přechodem každej s..e, „hele, flek“. dyž je náhodou měšťáci odtáhnou, tak se divěj, „a kde sem jako měl zaparkovat?“. v dejvicích před jednim přechodem jsou dokonce na silnici daný „hrboly“ aby tam lidi neparkovali – každou chvíli tam někdo stojí.

                                      0 0
                                      • cabbage  

                                        dodávky sem zmiňovat nechtěl – to neni trvalá konstrukční vada silnice ani značení. nicméně to vadí skoro nejvíc..

                                        0 0
                                • kankrlicek  

                                  Tchyně je z Vysokého Mýta. Srážka se údajně měla stát za městem na rovném přehledném místě – z boku, z kopečka tam vede polňačka a odtud ten člověk vyrazil na silnici. Do poslední chvíle než vjel na silnici nemohl být vidět – tedy, když bys ho tam čekal, tak asi jo.

                                  0 0
                          • pegas  

                            ale uvedom si, co navrhujes!!!..ty za ,,nemohoucnos­t"(kdyz to tak blbe reknu) starsich lidi chces trestat ridice a vsechny ostatni..tady ti nikdo nebere to ,ze jednou budem vsici stari a cekas nas to..ale to co navrhujes je proste blbost…nemohu si pomoc
                            u starsich lidi je problematicke povicero aktivit..napr.jizda v aute(pomalejsi reakce,zkraty,…)-proto se poradaj lekarske prohlidky..kdyz na to nemas jezdit v aute, tak jezdit proste nesmis.. troufnu si roct ze i na kole je to obdobne..pokud na to nemas tak po slinici proste jezdit nemas..

                            0 0
                            • orca  

                              společnost je tak kvalitní do jaké míry se dokáže postarat o „nejslabší“ členy populace …

                              0 0
                              • pegas  

                                s tim se da souhlasit…sice nevim proc to sem davas,ale kdyz uz jsi to sem dal tak v souvisloti s tvym prispevkem bys ses o ne moc nepostaral kdyz das v obci 30ku..

                                0 0
                                • orca  

                                  ekvivalent pro tohle je slovo „ohleduplnost“ …

                                  0 0
                                  • pegas  

                                    jen dodam ze to teda je ohleduplnost vsech ke vsem..k mladym,sta­rym…pokud uvidim duchodce na kole dam si bacha…pokud uvidim rodinku s detmi na kole..dam si 2× tak pozor…pokud teda ty neco rikas o ohleduplnosti tak stejne tak jak je ohleduplny ridic k cyklistovi…tak musi bejt ohledupny cyklista k ridicovi…pokud vim ze nemam to ,jet po silnici tak nepojedu…pokud ti duchodce nekde zabarabora a padne ti pod kola,tak jsem zvedavej jak budes zit s pocitem ze si ho zabil aniz bys to zavinil…a garantuju ti ze i v te 30ce pokud ho prejedes tak ho zabijes..tady to neni moc o spolecnosti ale o jedinci..

                                    0 0
                                    • orca  

                                      jasně tohle chápu ale někdo musí začít s tou ohleduplností … každej by měl začít u sebe a nehledat a nečekat na druhého ..

                                      podle výše příspěvku je asi pravděpodobné že děda vjel tak nešťastně že nemohl být motocyklistou viděn dopředu …

                                      myslím že žít s tím že jsem někoho zabyl byť jsem nemohl tomu zabránit musí být strašné … znám kluka co se mu tohle stalo a od té doby (cca 15 let ) nesedl za volant…

                                      0 0
                                      • pegas  

                                        to jak se to stalo vi jen oni dva…vae spekulace sou naprd

                                        0 0
              • prodi  

                lepší je postavit nad každou vesnicí 4-proudovej nadjezd

                0 0
          • Krys  

            30-ka sa mi zda zufalo malo na jazdu autom. Pripajam sa k tym, co to nepovazuju za najstastnejsie riesenie. Je to moc generalne, a take riesenia byvaju kontraproduktivne. Uz len to, ze pomalsie iduce auta stravia v obci viac casu a nechaju tam viac exhalatov, znizuje hodnotu takehoto opatrenia. Je mnoho inych „drobnosti“ ktore zvysuju bezpecnost na ceste. Napr. taka cervena blikacka pod sedlom. Alebo tabule upozornujuce na zvyseny pohyb chodcov ako je to napr. v Trebotove. Tam je dokonca este aj „dakujuca“ tabula na konci obce. Jasne, je to trochu naivne, ale minimalne podvedome to vodicov posobi. A nesmieme zabudnut na tu nevymahatelnu „slusnost“. Jedine co preto ja dokazem urobit, je to, ze sa budem snazit byt na ceste co „najslusnejsi“. Je celkom bezne, ze sa mi za slusnost ludia oplatia slusnostou. Nie vzdy, ale casto.

            0 0
            • goofy  

              A hlavne 30km/h ⇒ clovek automaticky snizuje pozornost

              0 0
    • lizar  

      proto se snažím jezdit po lese tam mě může tak leda odstřelit myslivec :/

      0 0
      • kajulka2  

        no moc příjemnej pocit to teda není když jedeš lesem a slyšíš střelbu, náhoda a nebo slepej myslivec, nikdy nevíš

        0 0
        • Dados  

          do ****** :(

          0 0
          • vlkouš  

            Jo to znám. Šlapu si to v červeny větrovce pěšky po silnici z Malý Skály kolem Suchejch skal volnou krajinou. Nnajednou kolem hvízd hvízd a pak teprve prásk prásk. Prali to z lesa na tu louku za silnicí, co utekli ty srnky. Tak jsem sebou prásknul do příkopu v tý červený bundě. V.

            0 0
            • Jirik123  

              hustyy:-)

              loni v na konci leta jsem se vecer vracel z vyjizdky na bezdez a nejkratsi cesta pro me byla pres BVP ralsko. skrz tu velkou jeleni oboru. bylo uz 8 vecer a dost slusny sero, svetla sem mel vybity takze jen tak mihotaly. vsude podel cest parkovali auta, takze myslivci uz byli pripraveny ve strilnach. strach me hnal nadsvetelnou rychlosti:-)

              0 0
              • vlkouš  

                Jo to je o strach. Ja si nabeh, kdyz jsem koupil na podzim novou silnicku, vyrazil natesenej bez blikacky a bez odrazek za peknyho odpoledne. Setmelo se nejak rychlejc a padla husta mlha. Poslednich 20 km jsem jel po stary boleslavsky za mlhy. Auta se vyhejbaly na posledni chvili. Kdyby mi nekdo z ridicu dal do drzky, tak byl v pravu… V.

                0 0
            • kajulka2  

              Drsný, to se mi naštěstí ještě nestalo…

              0 0
    • BB  

      slyšel jsem, že živí motorkáři se dělí na ty před zraněním a na ty co už mají po zranění.

      0 0
    • smith22  

      Proto pořád říkám:Kdo nezná Pravidla silničního provozu at na kolo vůbec neleze.Nebo at si jezdí někde na polňačce nebo v lese.Takto akorát ohrožuje ostatní.To kolik jel ten motorkář je úplně jedno když jel po hlavní a když mu tam ten vůl vjel do cesty.Možná akorát kdyby jel ten motorkář podle předpisů(myslim ne tak rychle) tak to mohl někdo znich nebo oba přežit.Ale kdo ví kolik jel.Mohl třeba jet jen 70,80km/h.Ta motorka zas nějak extremně zničená není.Sem viděl horší.

      0 0
    • assassin  

      koukam ze zde taky prevlada hazeni vsech do jednoho pytle ve stylu reportaze TVnoha…motorkar=haj­zl at se stalo co se stalo…

      jinak bych rekl ze to foto je ilustracni a neni z te nehody…

      0 0
    • orca  

      zhruba v polovině diskuse se mi „někteří“ jedinci vysmáli při úvaze omezit rychlost aut ve městě na 30 km/h a ejhle někde to je a funguje a nejde o žádnou vísku . zpravy.idnes.cz/mfdnes­.asp?v=091&r=mf­zapadcech&c=727847

      0 0
      • martt  

        V Grazi (druhe ci tretie najvacsie Rakuske mesto) bola skoro vsade tridsiatka uz pred 17 rokmi. V Mödlingu (tam zijem teraz) je okrem hlavnych ciest tiez vsade tridsiatka. V spojeni s ohladuplnostou tunajsich soferov je bicyklovanie aj malych deti do skoly uplna samozrejmost.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.