• Reed

    Tak tohle mi opět hnulo žlučí…:-). Doporučuji přečíst kousek debaty pod článkem. Jsme fakt takový národ idiotů? Vždyť vozík je v jiných zemích zcela běžná věc a navíc jeho bezpečnost je bez pochyb. Sám vozík mám a vím, jak jsou řidiči ohleduplní, vyhhýbají se obloukem. Když je dítě na sedačce, nebo na tyči, vždy to smrdí víc průserem. Některé lidi v té debatě fakt nechápu. Jejich děti lituji… Můj názor, za který se nestydím.

    0 0
    • blaza84  

      Já osobně se silnici na kole vyhýbám, jak je to jen možné. Opravdu nestojím o to, když mě ve vzdálenosti 30cm míjí rychlostí 90km/h železná bedna vážící 1,5tuny. Dítě bych sebou nevzal už vůbec. Ale proti tomu, aby to bylo povoleno, nic nemám. Míru rizika ať si zhodnotí rodiče.

      0 0
      • Josse  

        Jestli si myslíš, že ti kdo tom používají se vyžívají jezdit s tím po silnicích 1. třídy s maximálním provozem…

        0 0
        • blaza84  

          obyčejná okreska stačí

          0 0
          • Josse  

            Veřejné komunikace jsou určeny pro všechny druhy dopravních prostředků. Nejen pro auta ale i pro kola, motorky, traktory, koňské povozy a podobně. Pokud se nejedná o dálnici, kam s kolem nesmím, nevím proč se omezovat z důvodu, že tam sem tam projede auto. Samozřejmě, každý soudný člověk jede po silnici s takovou hustotou provozu, která mu vyhovuje a kde se cítí bezpečně. To se týká ale nejen vozíků za kola.

            0 0
            • blaza84  

              Kdo tady mluví o nějakém omezování? Si jezdi kde chceš, já jen říkám, že já tam jezdit nebudu, pokud to nebude nutné, to je celý ;)

              0 0
              • Roman  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
      • Bulda  

        haha, jel jsi s tím někdy vůbec? bez vozejku možná, když ho mám za sebou, mám najednou skoro pořád pocit, že na silnici je to samej Mirek Dušín, jak se vyhýbaj – doporučuju aspon vyzkoušet, když už tím argumentuješ

        0 0
        • blaza84  

          Agresivní zastánce. Prodáváš ty vozejky, nebo co? Mimochodem co z toho to děcko má? Podlě mě je to trochu o sobectví rodičů, kteří nejsou na čas ochotni obětovat svoje zájmy, sorry.

          0 0
          • pavlik6022  

            je vidět že o tom víš prd, mimochodem máš děti?

            0 0
          • JSt  

            jsou lide, pro ktere je prichod decka treba duvodem k zanechani koureni. se spoustou to ani nehne.

            o kolik (nutno podotnknout, ze urcite ne plnohodnotnych) km clovek prijde, kdyz misto tahani decka za kolem pujde na spacir s kocarkem? tech max par tisic km nekdo neni schopny polozit svymu decku na oltar?

            0 0
            • pavlik6022  

              další takovej – myslíš si že s děckem ve vozíku najíždíš tisíce kilometrů?

              Celý je to o společně stráveném čase, děti ve vozíku netrpí žádnými traumaty, obvzlášť když s něma jedeš někam na co se mohou těšit( hřiště koupání,..)Většinu času je to stejně uhoupe ke spánku. Když u toho jako rodič přemýšlíš tak se dá jezdit naprosto bez rizika, určitě lepší než výlety autem na nákupy do supermarketu :)

              0 0
              • JSt  

                kdyz to neni o najetych km, tak si dovedu predstavit ztraveny cas s ditetem urcite zajimaveji nez, ze ho zapnu do sitovky a tu zaprahnu za kolo. ;-)

                nikomu to samo neberu, jen tu prezentuju svuj pohled na vec.

                0 0
                • Lišák  

                  Děcko zapneš do síťovky, dojedeš k dětskému hřišti, u kterého je restaurace, děcko se mezi tím prospí, na hříšti si spolu zablbnete, ty se občerstvíš v restaraci, cestou zpět se děcko znovu prospí a všichni jsou spokojeni ;-)

                  P.S Šlo by to jistě i s kočárkem, komfort pro děcko srovnatelný, pro rodiče už míň. Pokud teda raději šlape, než šomtá.

                  0 0
                  • obda  

                    Řekl bych, že dobrý kočárek je pro dítě o něco lepší, ale viděl jsem i poměrně slušné vozíky. Za sebe (a moji ženu :)) musím říct, že jsem o vozíku sice uvažovali, ale nakonec zavrhli. Proti dobře dobře udělanejm vozíkům s rozumným řidičem nemám vůbec nic, je fajn, pokud to všem zúčastněným vyhovuje.

                    Proč nemáme vozík my? Baví nás (hodně) chodit i pěšky, a s kočárkem projedu i tam, kde bych to s vozejkem nedal :) (A nedal by to ani Bulda ;), na kontě máme zřejmě i pár prvosjezdů) Navíc ty terény mi v místě mého bydliště nepřijdou na vozejk ideální – na druhou stranu znám místa, kde bych zřejmě uvažoval jinak. Na trochu rušnějších silnicích bych už se s vozíkem necítil dobře. Konečně se třema dětma krátce po sobě se to blbě řeší (i když i to už jsem viděl – ale tenhle level jde mimo mě ;)) Shrnuto – v naší situaci bychom vozík nevyužili dost na to, abych si zdůvodnil koupi dalšího krámu do baráku. A že budu o trochu míň jezdit na kole mi nijak zvlášť nevadí.

                    0 0
                    • pepek  

                      Lepší je myslím ta sedačka. Viděl jsem s tím borca na tom rychlým sjezdu z Holedný a dával to tam pěkně. To už bys vozejk dávno převrátil a kindoš by ryl držků v zemi, jak motorová myš.

                      0 0
                      • pavlik6022  

                        držkou v zemi bude rýt ze sedačky, z vozíku určitě ne.Děcko nevozíš aby jsi s ním dával nějaký drsný sjezdy, ale pokud to na někom obdivuješ tak není co řešit…

                        0 0
                    • Bulda  

                      jasný, pěšky lze i vylézt na Everest, na kole to ještě nikdo nedal :) to snad nemá cenu srovnávat

                      i s vozejkem můžeš chodit pěšky (jogging set)a pak s ním dáš to samý, co s kočárem, navíc mnohdy s menší nánahou, bo má větší kola (argumentace viz. diskuse 29 vs 26 biky :)

                      0 0
                      • obda  

                        S vozíkem s jogging setem nedáš to samý, co s dobrým kočárem :) Už jenom proto, že nemá čtyři pořádná kola (např. ty boční svahy).

                        0 0
                        • Bulda  

                          zas má níž těžiště

                          ale to by chtělo jedině přímou konfrontaci, kterou evidentně oba postrádáme, každopádně vozík s jogging setem případně i s odpružením projede kde co, co si s kočárkem nedovedu představit, leda by ho někdo podpíral zboku, aby se nepřevrátil, ale máme klasiku s korbou nahoře tj. s vysokým těžištěm

                          0 0
                        • Ruprt2  

                          Souhlas! Je to rozdíl. Tam kde končí i ten nejlepší kočár jezdíš s joggingsetem jednou rukou a s prstem v nose.

                          0 0
                          • weekend warrior  

                            :))) asi tak, průjezdnost chariotu s jogging setem je oproti normálnímu kočáru úplně a absolutně někde jinde, prostě paráda…

                            0 0
                        • ZuzicK  

                          Já ti nevím, to co jsme s Croozrem projížděli za terény si s jakýmkoli jiným kočárkem než vozíkem nedovedu představit. Fyziku neoblbneš, takže když máš schody, kameny, kořeny větší než kolečka, tak ho vpodstatě budeš nosit, ne vézt ;-)

                          PS: Croozer ani dítě nebyly moje :-)

                          0 0
                    • kolda  

                      me se prave zda, ze vozik ma lepsi prujeznost kvuli velkym kolum – nekolik tur na horach jsme takhle absolvovali

                      0 0
                      • obda  

                        Tady jde o pěšinky v úbočí, prudké svahy a tak. Okolo Brna třeba prygltrail z Junácké louky na Cyklistickou nebo Křížovku asi s vozejkem nikdo nedává – s kočárem jsem jel obojí, Křížovku i když byla zledovatělá ;)

                        0 0
                        • Eva  

                          No dali jsme i tezsi tereny pesky s vozikem, vozik je riditelny jednou rukou, ma nizko teziste a velka kola, naprosto nesrovnatelne s kocarem. A ve meste s nim sama najedu a sjedu z jakehokoliv busu, saliny, troleje. Da to normalni kocar ???

                          0 0
                          • oddie  

                            S tím nastoupením do busu po schodech souhlas, to se s Chariotem dá v jednom zcela bez problémů. Použitelnost coby kočárku v terénu neumím posoudit, na to mám nosítko, vláčet kočár nebo vozík někde po stržích a skalách si ale popravdě nedovedu představit.

                            0 0
                    • obda  

                      Jinak pro ty, kteří nepochopili: Výš jsem napsal pohled někoho, kdo na kole jezdí (a rád), vozíky se mu svým způsobem líbí, nic zásadního proti nim nemá (pokud se používají s rozumem) a přesto si ho nekoupí (podotýkám, že finance nejsou problém).

                      0 0
                • oddie  

                  Kolik těch dětí máš? Nebo jen teoretizuješ?

                  0 0
                  • JSt  

                    zadne, nicmene je to irelevantni otazka. ;-)

                    teoretizovanim bych to uplne nenazyval, protoze za tech par let, co chodim a jezdim po svete, jsem dokazal neco odpozorovat a vytvorit si vlastni nazor.

                    kdyz tady se mnou nesouhlasis, mam to chapat, jakoze podle tebe je nejidealneji ztraveny cas s ditetem, kdyz ho tahnes za sebou na vozicku? to si urcite nemyslis, ze? ;-)

                    0 0
                    • oddie  

                      Já jsem za pár let, co chodím a jezdím po světě, odpozoroval, jak se lítá s letadlem, tak mám taky názor, jak se s tím lítá a jak bych to dokázal taky. Co myslíš, je to teoretizování nebo ne? A co myslíš, že by si o tom pomyslel někdo, kdo s tím fakt lítá?

                      Klidně si názor měj, jak bys kdybys a co bys dělal, kdybys ty děti měl. Já ti jej neberu. Akorát se nediv těm, kteří ty děti mají a mají z těch tvých názorů srandu, protože vědí, jak si to představovali oni a jaká pak byla realita. Říká se tomu představovat si něco jak Hurvínek válku.

                      0 0
                      • JSt  

                        kdyz mne das decko, abych se ti o nej den postaral, tak ti ho vratim vcelku – overeno.

                        kdyz tebe posadim do letadla, podari se ti vzletnout a posleze i pristat?

                        mne se zda, ze jsi spis nasrany, nez ze bys mel z mych nazoru srandu. ;-)

                        0 0
                  • pepek  

                    Já děti mám a myslím, že Jst má pravdu. Jinak nechápu, kde se ve vás, vozíčkářích, bere ta agresivita, když vám na to vaše hobby někdo sáhne.

                    0 0
                    • kolda  

                      no já bych řekl, že nejvíc diskuze ve stylu „vím o tom hovno, ale mám vždy pravdu“ zde předvedl Jiřík.

                      0 0
                    • Bulda  

                      ani ne tak hobby, jako na moznost svobodne volby v cem a kde budu vozit sve dite

                      agresivinim resenim bych nazval spis to „vyhazovani“ urcitych skupin obcanu ze silnic a argumentovanim jejich bezpecnosti za soucasneho ponechani jinych, pro ktere tam neni o nic vic bezpecno

                      stale doufam, ze zijeme v demokratickem a svobodnem state a rozum zvitezi :)

                      0 0
                • Bulda  

                  v cem pro nej je tedy zajimavejsi a prinosnejsi jizda v kocarku? a nerikej ze v tom, ze na sebe vidite, bo v tom stejne ponejvic spi :)

                  0 0
                  • Lišák  

                    Dost typů kočárků nemá možnost přehodit rukojeť, a přitom je řešena tak, že děcko kouká dopředu. Takže taky nic moc.

                    0 0
                    • Bulda  

                      no vidis, na tenhle typ jsem nepomyslel, takze to je takovy vozik bez moznosti ho pridelat za kolo …proste same vyhody (dle pana Jst:)

                      0 0
            • kolda  

              je videt, ze s tim mas nulovu zkusenost :)

              jasne, ze s deckem nenajizdis mracna km, nejezdis krutoprisny tereny apod.

              je to spis o tom, ze si udelas s rodinou peknej vylet na zajimavy misto, tech tras, kam se da jet na kole s vozikem po stezce nebo ceste s minimalnim provozem jsou mraky.

              nemusis jezdit 3 hod v kuse, jedes podle nalady ditete, sve, das nekde pauzu, proste to mas jako vylet. a decko to bavi. a kdyz ne, tak je jedno, jestli ho vezes v kocarku nebo ve voziku, proste chce byt venku, no tak ho vyndas ven a az si poleze, pokracujes.

              samozrejme se s vozikem da chodit pesky, mnohdy lepe nez s kocarem.

              proste je to idealni vec pro lidi, co jsou radi venku a sve dite chteji mit s sebou

              nehledej problemy tam, kde nejsou.

              0 0
              • JSt  

                ja s tebou ve vsem souhlasim a rozumim ti. a prave proto mne prijde tahat vozik za kolem misto tlaceni kocarku jako zbytecna komplikace, navic nebezpecnejsi.

                ty se tady ohanis, ze je spousta tras, s minimem provozu atp., ale ja vidavam rodinky i na pomerne frekventovanych silnicich…

                tobe se tahani kindosa libi, tak tobe i vsem dalsim tahacum preju, aby to tak bylo i nadale. ;-)

                0 0
                • fousac  

                  ja zas naopak vídam dost lidí, co při přecházení silnice jako prví vystrčí kočárek, ideálně mezi zaparkovanejma autama, kdy ani pořádně nic vidět nemůžou, a když se neozve rána, tak teprve jdou…

                  to už fakt radši ten cyklo valník, o tom se aspoň ví, co vydrží, dělaj se zkoušky a crashtesty a ne jak ty běžný rozhrkaný chrastítka, kterejm se řiká kočárky…

                  to by chtělo nejaký konkrétní čísla, třeba kolika dětem ve vozících a kolika lidem čekajícím na tramvaj se něco stalo…

                  0 0
                • Bulda  

                  no az budes potrebovat s kocarkem „odtlacit“ 50km, to pak poznas, co znamena slovo koplikovany :)

                  nebezpecnejsi …haha, zase dalsi ptakovina …co myslis, je bezpecnejsi kabriolet bez pasu, navic s tezistem kdesi v oblacich, nebo nizky uzavreny auto s ochrannym ramem a tribodovymi pasy?

                  0 0
                  • JSt  

                    potrebujes odtlacit 50km. to je vykonstruovany problem, to mne nerikej, zes tohle nekdy musel realne resit aniz bys to predem planoval. ;-)

                    to je zajimava otazka. kdyz vemes, ze to nizky uzavreny auto s ochrannym ramem jezdi radove desetkrat rychleji, je snadnej prehlednutelny, vrha to zas trosku jiny pohled na vec. ;-)

                    0 0
                    • Bulda  

                      nemusel protoze prave mam ten vozik :) to ty jsi psal: tahat vozik za kolem misto tlaceni kocarku je zbytecna komplikace, je tvrdim, ze na uvedene (i mnohem mensi)vzdalenosti je tomu presne naopak :)

                      jezdi, nejezdi, ale prevrhnout se da i v nulove rychlosti :)

                      0 0
                • Bulda  

                  problem je, ze si nedovedes pripustit, ze i s tim kocarkem se klidne muzes vydat na silnici I. tridy …chodci preci nesmeji jen na dalnici …a pak uz to tvoje srovnavani, co je bezpecnejsi dost pokulhava

                  0 0
                  • JSt  

                    proc bych si to nechtel pripustit? urcite mas vic pod kontrolou kocar, kery tlacis pesky v rukach pred sebou nez vozik, na ktery, abys videl se musis otocit, coz je na ukor venovani pozornosti rizeni. ten vozik obhajis maximalne pred sebou a podobne „postizenyma“ lidma. ;-)

                    0 0
                    • kolda  

                      ty uz jen slovickaris za kazdou cenu. jak to muzes hodnotit, kdyz jsi to NIKDY nezkusil? ani jedno, ani druhy. z logiky veci je snadnejsi zvrhnout kocar nez vozik, vem si to nekdy do ruky, az zase budes hlidat ty chuvo :)

                      0 0
                    • Bulda  

                      a taky mas urcite vic pod kontrolou ty auta, co jezdi okolo a od kteryh ti prave hrozi to nejvetsi nebezpeci

                      na vozik fakt cumet nemusim, to moc dobre citim, kdyz se s nim neco deje :)

                      0 0
                      • kyl  

                        Navíc co jsem vypozoroval tak s vozíkem nikdo nejezdí sám ale většinou ve dvou a kolo s vozíkem jede vepředu a pak ten druhej kterej má na očích co se s vozíkem děje takže od aut to nebezpečí není tak velké.Řidič by musel sejmou i cyklistu.V okolí mám dva co jezdí s vozíkem už pár let a nikdy jsem je nepotkal s vozíkem jako posledním.

                        0 0
              • Žíža  

                úplně souhlasím. osobně můžu posoudit z pozice člověka, který najel s vozíkem několik tisíc km (tedy přes dva)a je to opravdu o tom rodinném vyražení. Starší dcera (12 let)sportuje (t.j. šlape) no a ta mladší se na každý výjezd těší – trasa je totiž vždy plánovaná od „občerstvovny“ k občerstvovně a vždy se jedná o místa kde je hřiště, průlezky … A ono se pak na takovém rodinném výšlapu bez problémů odjedou trasy přes stovku – a i ten prcek ve vozíku má pak pocit, že je „velký cyklista“ Mimochodem shodou okolností se mne tříletá dcera včera ptala, kdy zase vyrazíme, že už je pěkně :-)

                0 0
            • Bulda  

              hmmm, zajimave uvazujes :) mozna jsi dokonce prvni, koho napadlo brat to jako zatez pro efektivnejsi trenink :)rozdil mezi kocarkem a vozikem z pohledu toho decka je jaky? at uz s tim jdes pesky, na inlajny nebo na kolo – dle me hlavne v bezpecnosti, zvrhnes kocar a je na zemi, zvrhnes vozik a nic se mu nestane :)

              0 0
              • weekend warrior  

                jednou jsem na rokycansku potkal nějakého chlapíka co makal se dvěma dětma(vzadu a na řidítkách). Nevím jestli to měl jako tréninkovou zátěž, ale přišlo mi to tak, páč to byl takovej ten chrtí typ(postava i vohoz) a jelo mu to sakra fest…

                0 0
                • Flegmatik  

                  Mohl to kolo mít jako normální dopravní prostředek a než aby děti sockovatě vozil autem, tak je holt vozil na kole. Děcka budou třeba odolnější :)

                  0 0
          • Reed  

            a co má dítě z toho, když sedí nad zadním kolem v sedačce a hledí ti z 10cm na zadek, v horším případě přiklopené ještě batohem :-) ?

            0 0
          • madcat  

            Vůbec nevím, proč bych se měl zcela vzdávat svých koníčků kvůli dítěti, navíc, když se to dneska dá elegantně spojit, právě pomocí vozíku za kolo. Rozhodně si nemyslím, že by to bylo nebezpečný, pakliže má rodič trochu soudnosti a nejezdí s tím po silnicích první třídy. A radost z takových výletů má dle ohlasů v drtivé většině i to dítě.

            Už se těším, až budu moct vyjet s naším mrnětem taky.

            0 0
            • JSt  

              vzdycky jsem si rikal, ze jezdim, jakeztakez bezpecne, ze se mne nic nemuze stat. pak mne nedalo prednost auto odbocujici zprotismeru doleva a jednou mne otevreli dvere u stojiciho auta (nikdy se mne nic nestalo). u techto dvou prihod jsem schopen priznat castecne svou vinu, protoze zpetne musim rict, ze se dalo zachovat jinak a situaci predejit. ale pak me poslal k zemi predjizdejici invalida, ktery ani nezaregistroval, ze vo nekoho strejchl (taky nastesti bez zraneni). ale tady shledavam jediny problem v tom, ze jsem byl ve spatnou chvili na spatnem miste. co jsem tim chtel rict, ti je asi jasne…

              0 0
              • kolda  

                to bys nemohl vystrcit nos z domu.

                kdyz vezes rodinu v aute, je to bezpecne? taky te muze smest tatra v protismeru..

                0 0
                • oddie  

                  Řada z těch, co děti vozí v autě, k tomu pod jakýmsi falešným pocitem bezpečí dělají leckdy takové prasárny, že ty děti ohrožují x krát tolik než kdyby je dali do vozíku a dávali bacha, protože tam ten falešný pocit bezpečí nemají, jen tak mimochodem…

                  0 0
                • JSt  

                  sak taky kdyz kohokoliv v aute vezu, jedu uplne jinak nez kdyz jedu sam pro radost. ;-)

                  0 0
                  • kolda  

                    problem je, ze v tom provozu nejsi nikdy sam… ze muzes potkat nekoho, kdo jede „pro radost“

                    0 0
                    • JSt  

                      sak o tom tu mluvim od zacatku a vy, ze je ten vozik zcela bezpecny… ale necham toho uz ;-)

                      0 0
                      • kolda  

                        ja mluvim o jizde v aute… ktera je imho nebezpecnejsi

                        0 0
                      • Bulda  

                        neplet hrusky s jabkama, vozik je bezpecny – nebezpecni jsou ti co jedou kolem autem „pro radost“

                        0 0
                        • pepek  

                          vozik je bezpecny – nebezpecni jsou ti co jedou kolem autem No dobrý. Takže pak asi řekneš: my jsme měli bezpečný vozejk, ale on nám ho hajzl přejel. A ten váš alibismus s „opuštěnou silnicí“, to je taky věc. Na takové opuštěné silnici mně málem sejmul důchodce ve fávu, nejspíš ani nezaregistroval, že tam jedu. Kdybych měl vozejk, tak by mě ho odvezl na kapotě.

                          0 0
                          • kolda  

                            taky nejsem zastancem jezdeni v normalnim provozu. nastesti je dost alternativ, ze to nemusim nijak zvlast resit.

                            staci se jen podivat do mapy.

                            0 0
                          • Bulda  

                            no v prvni rade by opatreni mela smerovat k tomu, aby na tu silnici mohli vsici a vsici se tam chovali tak, aby se nikomu nic nestalo a ne tak, ze kdyz se tam nekteri tak nechovaji, tak tam zakazeme lizt tem, ktere oni svym chovanim ohrozuji a budem tvrdit, ze je to pro jejich bezepcnost

                            dle teto filosofie by pak mohli chodci skoncit nekde v lese ani na cyklostezky by nesmeli, protoze chodec je na tom preci jeste hur nez cyklista

                            neco stat se muze uplne vsude, zakzem tu bezpecnost nezlepsis

                            vozik na silnici neprekazi o nic vic, nez samotny cyklista (ktery tam muze), bezna sire riditek je 60cm + prohnuti v loktech a jsme na vetsi sirce, nez ma vozik, navic vozik ma vetsi plochu pri pohledu z boku i zezadu a je tedy lepe videt

                            0 0
                          • pavlik6022  

                            tomu říkám argument :) : " Kdybych měl vozejk, tak by mě ho odvezl na kapotě"

                            Kdyby Kdyby

                            0 0
                            • Bulda  

                              přesně, a možná kdyby měl vozejk, tak by ten důchodce skrz brejle zmerčil velkej barevnej flek, vyhnul se mu a nestalo by se nic ani jemu…

                              0 0
                          • Lišák  

                            Jako Jury, ptám se i Tebe. Od kolika let bys dovolil děcku pohyb na kole po silnici?

                            Když sejme někdo vozík s děckem, je to tragedie. Když sejme někdo děcko na kole, je to menší tragedie? Je věk určující veličina toho jak velká tragedie to bude?

                            0 0
                            • pepek  

                              Problém je ten, že vy ty svoje vozejky berete až moc vážně, řekl bych že jste taková fundamentalisti. Takže ani nepoznáte, že Jst si dělá prdel.

                              Jinak moje děcko na silnici by bylo asi v mnohem větším bezpečí, než bývalo se mnou v lese. (Štěstí, že už je pryč a jenom lozí po skalách.) Takže ode mně objektivní názor nedostaneš.

                              0 0
                              • Bulda  

                                fundamentaliste bychom byli, kdybychom pozadovali treba absolutni prednost na silnicich nebo nejake podobne vyhody, my jen chceme to samy, co maj vsici ostatni…

                                0 0
                              • Lišák  

                                Takže ani nepoznáte, že Jst si dělá prdel.

                                Viz: Lišák || 08.03.2012 15:53:55

                                Kdybych Tě neznal, tak bych se mohl domnívat, že chceš být za každou cenu v opozici. Jelikož Tě znám, tak jsem o tom přesvědčen :-)

                                0 0
                • Bulda  

                  to bys tomu dal, nejvic urazu se stane prave doma ⇒ nejbezpecnejsi je se vubec nenarodit :) …kdyby se tim nekteri ridili, to by bylo na svete krasne :) (ted nemam na mysli zdejsi disktujici)

                  0 0
              • kolda  

                ale jo, jasne, ja ti to neberu, nelibi se ti to a na to mas 100% narok.

                ale neposuzuj lidi, co takhle na vylety jezdi, protoze prakticky o tom vis prd a z toho se nevykecas :)

                0 0
              • Bulda  

                no to je prece jasny …chtel jsi tim rict, ze bys rad, aby ti taky zakazali jezdit po silnici, aby se ti uz nikdy nic nemohlo stat :D

                0 0
          • Bulda  

            ale prd, jen mi vadi, kdyz nekdo siri takovehle lzi a bludy

            a co z toho má, to fakt nevim, ještě mi to nedokáže říc :) že se mu to líbí, to se ale pozná lehce

            a máš teda děti nebo ne?

            0 0
          • Bulda  

            agresivni? tobe jsem preci nerekl nic spatneho, jestli nekomu, tak Norrimu a tomu jsem se omluvil, bo jsem jeho prispevek spatne pochopil

            0 0
    • Josse  

      Taky vozík mám a používám. Používal jsem ho i loni, kdy také vířila debata na toto téma, kolikrát jsem s ním míjel policii a nikdo mě nikdy nezastavoval, natož aby to ještě nějak řešil. Diskutující pod článkem jsou patrně lidé, kteří na kole nikdy neseděli, natož aby za ním ještě táhli vozík, jen cítí potřebu se ke všemu vyjádřit. Vcelku mě podobné diskuze nechávají chladným a pouze mě utvrzují v názoru že, když u nás hodíš kamenem trefíš obvykle blba.

      0 0
      • Reed  

        přesně, souhlasím ! Pokud by znali tito lidé argumenty, na vše by se dívalo jinak. Navíc v případě nárazu je dítě chráněno lépe ve vozíku, než na tyči nebo v sedačce. Nebavím se ani o dlouhýchg vyjíždkách, kdy malé dítě usne ve vozíku a má maximální pohodlí, oporu páteře atd. Když usne v sedačce, hlava lítá jak na hadru. Tažná tyč a její úskalí nebudu ani popisovat. Nebo když vidím dítě na tyči jak je nahnuto na jednu stranu i s kolem… :-)

        0 0
    • oddie  

      Brát vážně žumpy typu diskuze na Novinkách je dobré leda na uhnání si žaludečních vředů.

      0 0
    • Mig_all  

      cemu se divíš? Tento narod je zraly k zahubě…

      0 0
    • Norri  

      Míra rizika je asi opravdu jen na rodičích. Já jsem s tím nikdy nejel a ani bych do toho dítě nikdy nedal. Na normální cestě v žádném případě. Na cyklostezce možná, ale takových, na které by se s tím dobře jelo, moc není. A taky se na ně člověk musí nějak dostat.

      0 0
      • Bulda  

        když o tom nic nevíš, radši drž hubu! Velofiala a jeho dopružení ti asi nic neříká – doporučuji k nastudování před dalším výlevem, nebo účast na six numbers a sledovat kategorii Drncálků …to by ses divil, kde všude se s tím dá jezdit

        0 0
        • Norri  

          Nějaký podrážděný ne? Doporučuji relaxovat ;-)

          0 0
          • Ruprt2  

            jenomže má pravdu.

            Ty dle způsobu jakým píšeš, o tom fakt nevíš nic nebo jen málo.

            Nicméně moudra vykládáš.

            0 0
            • blaza84  

              On říká svůj názor a postoj, který nikomu nevnucuje a říká ho slušně, na rozdíl od druhého pána.

              0 0
              • kolda  

                ale druhý pán má narozdíl od několika diskutujících praktickou zkusenost

                0 0
                • Lišák  

                  To má, ale nemusel se vyjadřovat tak, jak se vyjádřil.

                  0 0
                  • oddie  

                    To nemusel. Tím hysterickým vykřikováním tomu udělá tak akorát medvědí službu a stejně ho nikdo nebude brát vážně, vykoleduje si maximálně provokace.

                    0 0
                  • kolda  

                    tak to musis znat Buldu, on je extremne uprimny :)

                    0 0
                    • Lišák  

                      Znám Evu. Ta taky :-)

                      0 0
                      • kolda  

                        zrejme geny :)

                        0 0
                        • Eva  

                          Sorry ze vas zde nepodporim, ale argumentovat Jst a Pepkovi nema cenu, uz jsem toho tu o vozicich a pro jejich podporu napsala moc, oni si stejne budou mlit tu svou pisnicku a my vozickari take.

                          Pokud jde o zakon, jde jen o to abychom mohli na silnice ( i kdyz i dle toho stareho zakona to jde, ale aby ten vyklad byl jednoznacnej ) a nestalo se to co mne na Priglu, kde je cyklotrasa vedena po silnici III.tridy, je tam zakaz vjezdu motorovych vozidel,ale blb policajt mne z tama vyhnal :-), psala jsem o tom tady na BF, nevim v jakem vlakne, i o nasi dalsi emailove komunikaci.

                          0 0
                          • pepek  

                            Nedejbože, až vám ta děcka z vozejků vyrostou, to pak ztratíte to nejvíc nejlepší hobby, což je jízda s uřvanou zátěží a ladění supervozíku. Nebo budete muset furt vyrábět další děcka do vozejku, ale co pak na to řekne naše přelidněná planeta?

                            0 0
                            • Eva  

                              Adam nikdy ve voziku nerval, dnes jezdi sam a klidne ujedu s nim za cely den jen 15km.

                              A nezavid ze v minulem stoleti jsi tohle nemel na sva decka k dispozici :-))) peace :-)))

                              0 0
                            • pavlik6022  

                              pepku pepku přemýšlej než něco napíšeš!

                              0 0
                            • Bulda  

                              sorry, dle tohohle prispevku bych te sacoval na pekny pako :)

                              0 0
                              • pepek  

                                Už tu někdo psal, že když jde o vozejky, tak ztrácíte soudnost a smysl pro humor.

                                0 0
                                • Bulda  

                                  podivej se poradne …kdo z nas dvou zakoncil vetu smajlikem :)

                                  0 0
                                  • Medunka  

                                    Mi přijde smutné, jak ani bajkeři mezi sebou nejsou tolerantní :-(

                                    Někteří se projevujou tak, že by nejradši autem do vozíku najeli a dokázali, že je to nebezpečné a jak ostatní hazardujou se životem dětí …

                                    0 0
                                  • Eva  

                                    Pepek je jinak v poho, ale pokud se nekdo zmini o vozicich je to pro nej jak cervenej hadr na byka :-)

                                    0 0
                                    • Bulda  

                                      nastesi ted sednul na vlastni lep, tak uz treba da pokoj :)

                                      0 0
                                • Motyll  

                                  jeste ze te znam, jinak by si clovek o tobe myslel nepekne veci

                                  0 0
                  • Bulda  

                    musel, hoši :) protže už mě štvou tihleti rozumbradové, kteří to viděli tak maximálně na fotce a hned vědí, jestli je správné to zakázat nebo ne …a nakonec z nich vypadne, že nemaj ani ty děti :) a jestli podobně kompetentní „vědátoři“ za nás mají rozhodovat (nejen o tech vozikach), tak už se nedivim ničemu

                    0 0
              • Bulda  

                no, jeho nazor je jen to, ze by do toho dite nedal, to mu nikdo nebere, ale zbytek je hola lez, na kterou jsem reagoval, zvu vas panove nekdy na projizdku terenem, abyste se presvedcili :)

                0 0
        • JSt  

          nepotrebujes s tim jet, ani mit svy decko, abys mel pravo na vlastni nazor ohledne voziku. tohle snad nechces nikomu upirat. ;-)

          nechtel bych byt v kuzi rodice, kterymu sesrotlo auto dite ve voziku. kdyz si potom pripustis tu svou cast viny… :-/

          0 0
          • Lišák  

            A v kůži rodiče, jemuž auto sešrotovalo 14. letý děcko, ( nebo třeba 30. letý) který jelo samo bys být chtěl? Od kolika let bys pustil děcko na silnic? Nebo raděj nikdy? Taky by sis musel připustit svou část viny, že jsi mu dovolil na silnici vjet.

            0 0
            • JSt  

              co myslis? :-))

              tady se bavime uz o samostatnych lidech, a ne o decku, kery nekam prikurtujes. tohle je rozdil.

              0 0
              • Lišák  

                Čtrnáctiletej puberťák není o moc míň děcko (a už vůbec o nic míň TVOJE děcko), než to děcko ve vozíku. Pokud se teda bavíme o jeho sešrotování. Tam rozdíl nevidím.

                Tak od kolika let bys povolil svému děcku jezdit po silnici? Vím už, že pokud by bylo přikurtováno ve vozíku, tak ne. To máme tak do 3., max 4. let. Co pak?

                0 0
                • JSt  

                  ve ctrnacti uz decko neni takovy vemeno, aby nemohlo jet samo po silnici. si to esce pamatuju. ;-)

                  0 0
                  • Lišák  

                    Takže Tvoje odpověď na moji otázku zní: Od čtrnácti let? :-)

                    0 0
                    • oddie  

                      Od osmnácti, předtím není plnoletý. Do osmnácti zavřít do sklepa, aby se mu nic nestalo, nástrahy číhají všude.

                      0 0
                      • Bulda  

                        nejvíce zranění se stane doma, takže zakázat pobyt doma :) nebo rovnou vystřelit na Mars :)

                        0 0
                  • Lišák  

                    Ještě dodatek: Když táhneš vozík, tak taky nejsi vemeno. Myslím, že prvotní důvod naší diskuse je, že nějaký vemeno v autě sešrotuje děcko ve vozíku. Takže sešrotuje zrovna tak sedmi, čtrnácti i třicetiletý něčí děcko. U toho sedmiletýho je větší pravděpodobnost, že třeba nějak vemenózně zabalancuje a pak je možnost srážky samozřejmě vyšší. Nemusí to být ovšem pravidlem. Blbě zabalancuje kde kdo :-/

                    0 0
                    • JSt  

                      kdo vozi dite ve voziku, ma potrebu si pred sebou nejak obhajit, ze je to naprosto bezpecne. bulda by chtel dokonce i machrovat, co s vozikem v lese projede. :-)) to myslim staci ;-)

                      0 0
                      • kolda  

                        hele, me pripada, ze delas vemeno maximalne ze sebe, sorry. nehlede na to, kolik ti je let :))

                        0 0
                      • Bulda  

                        naprosto bezpecne je jen umrit, pri tom uz se ti opravdu nemuze snad nic stat :), na rozdil od vsech ostatnich pozemskych cinnosti, ktere by dle tve logiky tedy asi bylo treba zakazat

                        no jestli si myslis, ze s vozikem se da buhvijak machrovat, tak to opravdu staci :) …k tomu, aby bylo kazdymu jasny, ze o tom nevis zhola nic

                        0 0
                      • Lišák  

                        Naprosto bezpečné není vozit děti ve vozíku. S tím se nedá, než souhlasit. Je naprosto bezpečné vozit děti v kočárku?

                        Co se v lese přejede, a co ne, je další věc. Taky jsem toho s vozíkem dost v lese přejel a na Tomovi to nějak následky odmítlo zanechat. Tak nevim ;-)

                        Kdybych Tě neznal, tak bych se mohl domnívat, že chceš být za každou cenu v opozici. Jelikož Tě znám, tak jsem o tom přesvědčen :-)

                        0 0
                      • Ruprt2  

                        A ty v této diskuzi prosímtě děláš vlastně co?

                        0 0
                        • Bulda  

                          provokatéra …a ještě k tomu asi zadarmo :)

                          0 0
                          • JSt  

                            provokater je ten, co provokuje. nikoliv ten, co se necha jako prvni vyprovokovat. ;-)

                            0 0
                            • Bulda  

                              ano, definici mas naprosto spravne, jen ses asi nekoukl, na koho smerovala Ruprtova otazka :D mozna zkus nekdy nejdrive premyslet a pak psat

                              kdo jinemu jamu kopa, ze :)

                              0 0
                  • JSt  

                    konkretni odpovedi jsem se vyhnul, protoze to bude ruzny pripad od pripadu, ze ;-)

                    0 0
                    • Bulda  

                      a jak bys to tedy specifikoval v tom zakone o kterem tu je rec? tam se tomu vyhnout nelze. Rozumne deti a rozumne rodice s voziky na silnice pustime a nerozumne ne? a kdo to bude posuzovat a vystavovat povoleni? ty? :D

                      0 0
                    • Lišák  

                      Tak jasně. Nezajímá mě, jestli v pěti letech a čtyřech letech a třech měsících. Čistě orientačně v kolika letech ±.

                      0 0
          • kolda  

            ale bez decka a voziku je tvuj nazor ciste teoreticky.

            az tu napise nekdo, ze si to koupil, ale sotva do toho dal pred domem dite, tak se posral strachy a dite stresem, tak to budu brat jako relevantni prispevek do diskuze.

            0 0
            • JSt  

              urcite se ve voziku nekomu dite posralo, kde beres jistotu, ze to nebylo ze stresu. :-DD

              0 0
          • Bulda  

            to by si musel pripustit svou cast viny i ten, kdo tu silnici postavil, kdo vyrabi auta i ten kdo je kupuje, bo potavka urcuje nabidku atd. atd.

            0 0
      • pavlik6022  

        ne každý bydlí uprostřed města a mmusí jezdit přes silnice s velkým provozem. Chce to trochu přemýšlet a vybírat vhodné cesty. Pokud máš odpružený vozík tak není naprosto žádný problém. Osobně tahám v Croozeru dvojčata už 2 roky a byl jsem s ním nucen jet max. po polňačce, většinou ale les nebo cesty mimo sil. provoz.

        Já bych zase děcko nedal do sedačky a když dáš dítěti vybrat tak určitě zvolí vozík :)

        0 0
    • Roman  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Ruprt2  

      Koho z vás vozíčkářů jsem to vyděl před 14 dny na Kasárnách s běžkařských setem na sjezdovkách na červené?

      0 0
    • zbynek..s  

      Z 90% ti lidé neměli zasebou nic připojeného a neznají jak funguje vozík!

      A ani neviděli na vlastní oči jak se dá krásně položit kolik do škarpy i s dítkem v sedačce za sebou. Viděl jsem to minulý rok – nikomu se nic nestalo naštěstí dítko s přilbou a otec bez – jsem velice rád, že mám zasebou vozík.

      I když na silnici se citím jako chvilková překážka, přotože mě neumí předjet, ale co nejrychleji na cyklostezku, kromě toho když šplháme na Hýlov tak po cestě, popř. chodní když je ouzko :-)

      0 0
    • Norri  

      Na jsem jenom napsal ze tomu neverim. Na to mam myslim narok. Do nikoho jsem se nenavazel a nikoho nesoudil. Takze nevidim duvo se na me utrhovat at drzim hubu a me nazory nazyvat vylevy. Pokud vim, tak tohle je diskuzni forum. Stacilo slusne napsat ze jsou slidne odpruzene a zvladnou teren. Ja se rad poucim.

      0 0
      • Reed  

        pánové, tohle snad nebylo založeno pro hádky, nedělejme zde druhé Novinky.cz

        V klidu si vyměňme názory a argumenty :-) Já jsem pro vozíky, mám vozík a znám jeho výhody. Nevýhodu či negativa jsem doposud nezaznamenal a to ani v provozu. Vozík mám již 6 let a vozím na něm již druhé dítě. Jezdím někdy i v provozu ale to z důvodu, že to zkrátka někdy jinak nelze jinudy objet. Reakce řidičů jsou pozitivní, vyhýbají se obloukem a doposud žádné problémy. Obavy jsou opravdu přehnané, dle mého názoru je má jen ten, kdo nikdy s vozíkem nejel. Navíc jak zde bylo napsáno – pohodlí dítěte, ochrana – nelze ničím jiným nahradit – tedy ne při cestování na kolech s dětma.

        0 0
        • JSt  

          pohodlí dítěte, ochrana – nelze ničím jiným nahradit – tedy ne při cestování na kolech s dětma.

          prave o smyslu tohoto pocinani cela debata je ;-)

          0 0
      • Bulda  

        promin, tahle diskuse je o tom, jestli je ten zakaz opravneny nebo ne, dle toho, cos napsal jsem si te zaradil k tem, co jsou pro

        hlavne me vadi tvrzeni, ze s tim nejde jezdit jinde nez po hladke silnici, coz uz nejsou mnohdy ani ty I. tridy

        0 0
        • Norri  

          Pro zákaz určitě nejsem. Jenom bych měl prostě strach, že řidiči ten vozík přehlídnou. Třeba při vyjíždění zpoza překážky. Na cyklostezce v tom problém nevidím a jestli říkáš, že rozbité cesty zvládají dobře, tak proč ne. Ale nedovedu si to představit jestli to skáče a nebo ne. Naštěstí už to nemusím řešit, syn už jezdí na kole sám. Prostě jsem jenom měl potřebu se k tomu nějak vyjádřit.

          Nedávno jsem na Radhošti viděl dokonce vozík na lyžích tažený běžkařem a ten mě doslova nadchnul, i když sám nelyžuju.

          0 0
          • Bulda  

            Super. Kdo má strach, zařídí se dle toho a nepojede na silnici, kdo nemá, měl by mít možnost výběru, ne zákaz.

            Neskáče, spíš houpe, v nějaké diskusi o tom odpružení to tu někdo výstižně nazval „Cadillac efektem“

            Jo, to je pořád ten stejný, jen se místo koleček dají běžky, další funkce oproti kočárku

            0 0
    • Mr.Dawe  

      Že vůbec rozklikáváš diskuzi na novinkách.cz, tam je to banda idiotů, která bude nadávat vždycky na všechno, ještě jsem tam neviděl moc inteligentních reakcí. To jestli budeš nebo nebudeš jezdit s vozíkem je na tobě. Ohleduplnost v této „společnosti“ nehledej.

      0 0
    • trpaslik72  

      Upřímně já velkým zastáncem těchto vozíků na silnici nejsem, ale je mi jasný, že až budu mít děti, tak je v tom budu jistě „trápit“ taky.. Každopádně občas bych tam ty tatínky co vídám posadil a jel jako jedou oni se svými dětmi!! Takže s rozumem.

      0 0
      • kolda  

        s tim nezbyva nez souhlasit. chce to proste soudnost. Hvezdu s vozikem sjizdet asi nebudu :)

        idealni jsou cyklostezky

        0 0
    • miki  

      Vlastní děti mám 3 a ted už i 4 vnoučata ale co jsem viděl na šumavě jak v tom vozíku vezl rodič dítko ve 30ti stupních po prašný cestě a vozík zavřenej ,dítě řvalo a on uháněl jak zběsilej a kolečka jen nadskakovala tak takhle opravdu néé.

      Kdo z Vás dospělejch by si sedl do takovýho vozíku a nechal se táhnout 40ti kilometrovou rychlostí po neznámých cestách z kopce???

      0 0
      • kolda  

        ja bych to uzavrel, ze % blbu je vsude stejny , napric vsemi socialnimi skupinami, BF nevyjimaje :)

        0 0
      • fousac  

        kanclářská židle za destou se taky počítá? to je podobný…

        ale já bych se klidně vozit nechal…

        spíš bych se rozmejšlel jet třeba na dovolenou autobusem, když snad není dne aby se někde nějakej nerozbil na kusy…

        0 0
      • Lišák  

        Jo jo, takový magory taky potkávám. Jak píše kolda-procento blbů je všude stejný.

        Vozík jde udělat tak, aby větral, a přitom se do něj neprášilo. Jde udělta tak, aby nedrncal, i když jede v terénu. Jde s ním jezdit pohodlně mimo silnice, bohužel občas není vyhnutí, a pak je potřeba doufat, že nebudeš ve špatný čas na špatném místě. Pasivní bezpečnost řeší částečně vlaječka, někdo dává na zadní stěnu vozíku reflexní vestu.

        Tohle všechno jde. Záleží na rodičích.

        0 0
      • camlost  

        děti mám dvě a ve vozíku je jim fajn. hrají si s plyšáky, dcera mi na cestu zpívá, sem tam jdeme pěšky a kreslíme klacíkem na cestu šipky, aby „Krtek věděl, kde nás najde“.

        případně vzadu vezeme odrážedlo, kdyby byla síla jet po vlastní ose. (není, děti stejně usnou)

        jo, určitě se najde blb, který tam děti zapne a vozík hodí do rybníka. ale já používám vozík jiným způsobem. je to má zodpovědnost – a to jak před zákonem, tak před Bohem, tak před sebou samým a koneckonců i před těmi dětmi. rozhodně nepotřebuju stát, aby mi určoval, jak se mám starat o své děti.

        0 0
      • JSt  

        mas malo deti a moc vnoucat, abys to dovedl posoudit :-))

        0 0
    • weekend warrior  

      té zas debata.

      Vozík je za rozumného(vhodný terén, vhodné větrání, ochrana proti prachu, reflexy, blatníky, vhodné pneu, doprovod) a asi i nerozumného používání jistě bezpečnější než dětská sedačka. Znám z vlastní zkušenosti oba způsoby přepravy dětí a svoje, zatím jediné dítě, bych do sedačky nikdy nedal, to radši půjdu pěšky nebo nikam…

      0 0
    • brozelin  

      Každýho, kdo ty vozejky tak vynáší do nebe, bych tam na hodinku posadil a s radostí bych si ho za sebe na silnici zapřáhnul. Vsadim se, že by měl minimálně „bláto na hřišti“. A do toho se cpou malý děti. Nerozumím tomu.

      0 0
      • pavlik6022  

        přesně tak brozelíne, nerozumíš tomu ani trochu, ale to je tvůj problém, zkus si o „tom“ něco přečíst

        0 0
        • brozelin  

          Aha, tak to jo, to je jiná. Jdu si o „tom“ něco přečíst. To co jsem napsal je jen můj názor, nic víc, nic míň. Taková malá analogie – vodáci, kanoe a malé děti. Poslední dobou se rozmáhá vození dětí (do jednoho roku věku – klidně i šesti měsíčních) v kanoi po řekách. Kdo mi tohle vysvětlí jinak, než bezohledností rodičů, kteří si nechtějí nic odepřít a vydávají to za příkladnou péči o dítě? Všechno je to věc názoru. Já bych malé dítě do toho vozejku teda nestrčil. Nejdříve odrážedlo, pak dítě samo na kole, nejdříve malé vyjížďky a postupně delší. Ale jak říkám, je to věc názoru. Konec konců, prodávají se, tak to asi k něčemu je. Ne pro mě.

          0 0
          • kolda  

            srovnavas hrusky s jabkama, ale to neva.

            0 0
            • brozelin  

              Ale jo, ať každej dělá co umí. Jen si myslím, že by děti měly dělat to, co je přirozené jejich věku.

              0 0
              • Mirek_29  

                nesouhlasím s tebou dítě musíš nenásilně tlačit jinak nic dělat nebude.

                0 0
              • kolda  

                no vsak jo, prirozene pro ne je sedet v kocaru/voziku :) srovnani s kanoi bylo dost pritazeny za vlasy

                0 0
                • Mirek_29  

                  když mím dětem řeknu že pojedeme na vodu tak se budou ptát kdy. nejmladší se těší na tábor až zase bude spát pod stanem a nebo že zase budeme spát pod širákem. děti sami od sebe chtějí umět používat sekeru. Proč je neučit a nedovolovat jim věci které pro nás jako malé byly naprosto přirozené.

                  0 0
              • Bulda  

                vsak jo, ty, co jeste meumi na kole, odrazedle, potazmo ani chodit, tak jezdi ve voziku :) ale co to ma co delat s tim, jestli zakazat voziky na silnici, to tady nevim :) souvislost s kanoi uz mi unika uplne, v asfaltu se totiz jaksi jeste nikdo neutopil

                0 0
                • Mirek_29  

                  používal jsem i když byly zakázané a policajti mě taky párkrát viděly i když dělaly že ne :-)

                  a jen tak kdo jste si ten zákon opravdu přečetl

                  Bylo v něm totiž napsáno že děti nesmíte vozit pouze ve vozících co nejsou schálený pro přepravu osob. což podle mě znamená že když je to koupeno pro přepravu osob a je to pro přepravu osob schváleno tak proč to k tomu nevyužíat.

                  a taky se nesmí používat tažné tyče za kolo.

                  0 0
                • Bulda  

                  a vlastne z pohledu te vasi argumentace proti vozikum je kanoj naprosto bezpecna, riziko, ze te na Luznici sunda remorker je fakt nulovy :) tam je problem jinde, takze opravdu srovnavas hrusky a jabka

                  0 0
              • Bulda  

                a ty by ses mel hlavne hlasit k tomu, cos slibil …kdy bude ta projizdka ve voziku? uz se tesim :)

                0 0
          • Motyll  

            Kolik mas deti?

            0 0
      • zbynek..s  

        brozeline, klidně si do toho voziku sednu a můžeš mě tahat :-) udelame tužší odpruzeni, abych nesedel az na zemi.

        Zkus si vozik – zkus si sedačku a pak uvidíš!!!

        Mám prcka, který je trochu více aktivní (ve vozíku mi usnul pouze jen jednou, jinak vůbec) a dát si ho za sebe, věřím tomu, že by mi to kolo rozhoupal doleva/poprava.

        0 0
      • Bulda  

        hlasim se :) naprosto vazne …a kamos, co ma 120kg prej chce taky :)

        0 0
      • Lišák  

        Vozíky lze používat i mimo silnice. Vážně to jde. Proč většina jejich odpůrců je na ten asfalt cpe?

        Hodinu po silnici? To na bajkovi běžně nejezdím. Ty ano? Vozík tahám za bajkem, za silničkou ne.

        0 0
      • Ruprt2  

        beru, jsem na tebe dost zvědavý :-)

        0 0
    • Mirek_29  

      tak že mám tři děti kluka 17 holku 11 a kluka 4

      17 letého učím jezdit v lese v terénu

      11 letéholce jsem udělal pár teréních prvku na zahradě a učím jí rovnováze a podobným věcem.

      4 taky jezdí co může částečně na odrážedle a částečně na kole podle nálady.

      Do ničeho je nenutím je to pouze a pouze jejich volba.

      0 0
    • Mirek_29  

      s holkou jezdím i po silnici učím kí značky a jak se na silnici má chovat ale podobně to učím i toho 4letého neboť má potřebu jezdit s námy.Měl jsem jak sedačku tak i vozík a podle mého názoru je vozík bezpečnější. Dnes když vyrážíme kluk jede na odrážedle nebo kole hokla jede na svém kole všichni jsem vybaveni helmami a holka jezdí ještě v reflexní vestě. Učím je pravidlo že důležitější je být viděn než vidět.Když malému dojdou síly posádím ho do vozejku za sebe kolo nebo odrážedlo přivážu gumicukem na vozík a hurá za další zábavou. I ve vozejku ale má nasazenou pořád helmu. Vetšinou to ale nejsem já kdo řekne že jedeme na vílet ale děti a malí se těší až zase někam pojedeme.

      Promiňte mi že netrávím s dětmi víkendy v nákupních střediscích a omluvte mé děti že nekreslí fialové krávy.

      0 0
      • zbynek..s  

        Ahoj Mirku, chci se tě zeptat, když dáváš malého do vozíku i s přilbou, sedímu se tam dobře? Myslím tím opírání se hlavou o opěrku, jestli ji nemá moc dopředu oproti tělu. Samozřejmě nevím jakou přilbu požívaté. My jezdíme bez přilby ve vozíku.

        0 0
        • Mirek_29  

          sedí tam více méně rovně helmu má normální dost podobnou dospělé XC, nikde netlačí nikde nepřekáží

          0 0
          • zbynek..s  

            Díky za odpoveď :-)

            0 0
          • Lišák  

            V našem vozíku se děcko hlavou opírá o opěradlo. Helma by mu dost vadila v pohodlném posedu. Mimo to-když je děcko přivázáno pásy, tak je kontakt hlavy s terénem více-méně nereálný. Pominu-li hodně velký špičatý šutr (nebo něco podobného), na který se, v případě nehody, zrovna vozík převalí.

            0 0
    • MrCloud  

      Na ty debaty pod články se raději nekoukám, nabíhaj mi pak žíly vzteky. Každopádně vozík jednoznačně ano. Dítě v sedačce narážející helmičkou do zadku při každém šlápnutí… Vždycky když vidím ty děti v těch sedačkách na nosiči, mají takový výraz jako „prosím pomoct“… nemůžu si pomoct, je mi jich líto.

      0 0
    • elbandito  

      :-D

      0 0
    • sozi  

      Aj ked vidim, ze tato tema je starsia, pridam aj ja moje skusenosti.

      Uz pri nakupe kociku sme vedeli, ze s malym budeme chciet chodit na prechadzky aj po lesnych cestach, ktore casto nie su uplne v 100% stave, takze podla toho sme vyberali. Vyhral hojdaci kocik Inglesina Magnum. Tento je krasne pruzeny na 4 pevnych kolesach. Oproti dnes najcastejsim kocikom s prednymi otocnymi kolieskami to je neporovnatelne, ake pohodlie ma dieta. Tym, ktori sa tu vyjadruju o natriasani dietatka v cyklovoziku, mali by si pozriet, ako je dieta natriasane v tychto hrkacich kocikoch pri obycajnej chodzi po obycajnom chodniku (mam moznost porovnat, ked idu susedia s nami na vychadzku). Takze tu maximalna spokojnost s vyberom. A teraz blizsie k teme.

      Ked maly trosku odrastol kupil som Chariot. Najprv som si ho isiel vyskusat na peso s joggingovym kolesom, aby som videl, co to s nim robi na nerovnostiach. Na moje prekvapenie, vozik je este maksi ako Inglesina. Pri prechode cez kolaje alebo ine nerovnosti to s malym skoro vobec nehne (zatial je v miminkovniku, ktory narazy este zmakcuje). Takze pohodlie Chariota pre dietatko je daleko lepsie ako v hociakom kociku. Po niekolkych vyletoch s Chariotom na peso sme to skusili aj na bajku. Uz pri vybere byvania sme vyberali tak, aby sme sa do lesa dostali bez nutnosti pouzivat cesty, na ktorych je husta doprava. Takze po krasnych lesnych asfaltkach sa s malym uz vozime, chodim pomaly, opatrne, max. 15 km/h a mame z toho radost vsetci. Sme cela rodina na vylete, mozeme navstivit miesta, kde by sme na peso nedosli, nechodime po cestach, kde je doprava, maly spi jak drevo cely cas. Je tu vo vacsom bezpeci a pohodli ako v klasickom kociku… A keby ste videli tu radost manzelky, ze moze byt konecne na biku a celu trasu urobi asi 3× dlhsiu ako ja, co stale ubehne 500m pred nas a vracia sa k nam spat… Neviem a nevidim ani jednu z nevyhod a strasiakov tych, ktori tu voziky zatracuju. Je to naozaj len o nevedomosti a absencii osobnej skusenosti, moznosti porovnat.

      A posledna poznamka: v dnesnej dobe strasiackych medii a internetu, ked skoro kazdy den vidime v spravach kde zabilo cyklistu… cital niekto z vas co i len 1 spravu, ze bolo zranene, nedajboze zabite dieta v cyklovoziku? Ja som skusal Googlit. Nic som nenasiel. Keby sa take nieco stalo, aj ked by to bolo v hociktorom state EU, mozno aj vo svete, tato informacia by bola tak medializovana, ze by sme o nej 100% vedeli.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.