Cyklotrenažéry - zimní příprava

87 nepřečtených
  • mcking

    Jelikož za nějaký ten čas bude zima a na kole se venku bude moct jezdit jen zřídka, uvažuji o tom si koupit nějaký slušný cyklotrenažer (spinner). Vím, že někteří z vás budou namítat, že i v zimě se dá jezdit apod., ale v mé moci to asi moc nebude nejen z časových důvodů… A proto bych se vás chtěl zeptat, těch co třeba používáte na zimní přípravu cyklotrenažér (spinner), jaký používáte, jaký byste doporučili a proč. Chtěl bych totiž přes zimu dál pokračovat ve svém ZDV :-)))) tréninku a myslím si, že na nějakém slušném spinneru bych se mohl zlepšovat. Díky za rady

    0 0
    • kali222  

      ja ti asi moc neporadim, ale pred koupi konkretni varianty (a jedno jestli trenazer,valce…) bych snad jen doporucil si to nekde ozkouset. nebyl by to prvni ani posledni pripad, kdy se indoor treningova aktivita jevi ok, ale je tak nudna, ze to clovek nepretrpi. kuli tomu radeji vymyslim i jinou zabavu.

      0 0
    • radek01  

      Mám spinningové… je to vopruz.. ale chtěla ho žena tak jsem koupil aby vyhovovalo i mě (samozřejmě na tom nejezdí) v zimě jezdím ale je to na morál vydržím jen kolem 1 hodiny ale letos jsem rozhodnutej,že to zlomím a příští rok budu děsně dobrej :-)

      0 0
      • mcking  

        já jsem minulou zimu celkem bez problémů dával 1 hodinu na rotopedu a v pohodě takže toho se nebojím, spíš mě zajímá jaký spinner nebo trenažer koupit, cenová hladina 10–15k, když by byl v bazaru za míň jen dobře

        0 0
    • McBlacky  

      mrkni na videotrenažery, dělá to každá lepší značka

      0 0
    • Richi  

      Prasáku. Třiadvacátýho srpna mluvit o zimě.

      Loď se potápí, ale orchestr ještě hraje. Užívej si tepla a nemysli na to, že to o víkendu už možná nadobro letos skončí.

      Musíš se tvářit, že je léto a zima nemuže nikdy přijít. :-)

      Jinak já šlapu ve sklepě na dvacet let starý samodomo obludě.

      Vždy přemýšlím, jestli to je k něčemu vůbec dobrý.

      0 0
    • De.Fly  

      loni jsem koupil Star Trac, rozprodavali jedno spinning centrum, ze koncej, tak jsem si vybral cca z 12 kusu jeden zachovalej. puvodni cena dle netu byla myslim kolem 18tis, sleduj bazary, podle me je to nejlepsi reseni, nez neco noveho. letosni zimu jsem na tom jezdil a ma to neco do sebe, v lete je to znat, ale je to moral – aspon si to dej k tv :-))

      0 0
      • mcking  

        no už jsem přemýšlel jak do sklepa kde budu jezdit dát notebook s televizí :-))))) A asi se opravdu podívám po nějakém bazarovém typu , viděl jsem slevy z 16k na 6k, no uvidím…

        0 0
    • Mark-H14  

      Jak jsou na tom trenažery tohoto typu?

      http://cyklobazar.cz/…vy-podlozky/

      Mám představu, že bych na zimu postavil 26" do obýváku právě na takový trenažer. Válce by nedala moje manželka a možná ani já. Výhodu vidím v tom, že se dá podobně jako válce lehce schovat a nezabírá místo, sedím na svém kole … atd.

      Doporučili byste mi nějaký konkrétní typ?

      0 0
    • Jirka_J1  

      Asi nejlevnejsi variantou je trenazer ja mam konkretne tady ten http://www.kupkolo.cz/…2011_z89874/ . Nejvetsi problem je moralka protoze jet na tom je fakt dost nudny kazda vterinka se vlece zatim sem na nem vydrzel nejdyl 2 hod. Dalsi nevyhoda je ze je aspon ten force pri vyssich rychlostech celkem hlucnej takze kdyz das plnou zatez a tezkej prevod a roztocis to tak to ruzne zvoni a huci, ja bydlim v panelaku takze to sousedi dost spatne snasi…

      0 0
      • Mark-H14  

        Právě tento mi nabízeli … V paneláku sice nebydlím, ale co nejtišší chod by byl fajn. Myslel jsem si, že by u toho šlo sledovat alepoň televizní noviny.

        0 0
        • Jirka_J1  

          mam starsi model mozna je to u toho nejnovejsiho poreseny, ale u toho moje modelu to dela az pri nejtezsi zatezi a pri prevodu 53×11 a musim to poradne roztocit jinak kdyz tocis na lehko do kmihu tak televizi uslysis ja se vzdycky pri slapani divam na tv

          0 0
    • vsn  

      bržděný válce… všechno se dá přežít až na bolest zadku na tom … venku obvykle takový problémy nemám…

      0 0
    • blisterexist  

      no, mám trenažér, dřív jsem na něm i dokonce trénoval…

      teď jen leží na já nakoupil zimní hadry a radši jezdím venku, nebo si jdu zaběhat, nebo na běžky, trenažér je fakt kopr

      0 0
      • McBlacky  

        proti ježdění venku rozhodně

        0 0
      • Mark-H14  

        Zimní hadry mám, tedy krom zimních treter, ale když je více jak –5°C a nebo spíše břečky a sračky, tak se mi do toho fakt nechce.

        0 0
      • jIrI___  

        Ne ve všech koutech země se dá v zimě jezdit venku na kole. Stačí bydlet na vesnici.

        0 0
    • lukasmaster  

      Kdyby ses rozhodl pro trenažer tak se mi válí doma TACX flow s rozšířením pro komp, kde si můžeš pouštět různý videa od TACX a jakoby jedeš po tý určitý trase. Což není úplně brutální nuda.

      0 0
      • KnizeAlexej  

        Prosím tě jak je ten tvůj tacx hlučnej? Můj se nějak úplně rozhasil, třeba zvuk v TV nehrozí :(

        0 0
        • lukasmaster  

          No tichej neni, ale telku jsem u toho v pohodě sledoval. Nutno podotknout že jsem ho používat v RD ve sklepě kde jsem nikomu nevadil, ale telku jsem měl hlasitou normálně jako při posilování takže bych neřekl že je to nějaká pohroma.

          0 0
    • noviisek  

      Trenažér je oser, nuda jako vrata.

      V zimě mi nevadí zima, hadry to řeší, ale vadí mi ta tma. Přijdeš z práce a hned spěcháš na kolo, abys stihnul kousek světla. Pořád jezdíš stejnou trasu po tmě,… Obojí je na palici. Pro kolo je snad jediný plus, že si můžeš vyšlápnout nějaký kopec.

      V zimě plavu a běhám. Jezdím jen za světla…

      0 0
      • vlasto  

        ve vedlejsim vlaknu se resi osvetleni, je to velice inspiracni, po prostudovani, vypada muj svetelny aparat jako cerna dira. Takze bude inovace a uz se tesim na plaseni srnek v noci. Celkove se na jezdeni v zime tesim stejne jako na jine obdobi. Sice doma mam rotoped, ale seda na nej prach.

        0 0
        • noviisek  

          Vím, že světlo jde řešit v pohodě, mě se to jen nelíbí.

          Občas se projedu, když není moc sněhu, ale objemy v tom nejezdím..

          0 0
        • Mig_all  

          Na vsechny rotopedy seda prach, bavime se tady o cyklotrenazerech, to je jiny level, nerikam ze to nechce moral ale s rotopedem se to neda srovnat…

          0 0
    • Chaingang  

      Doufám, že letos zase použiju trenažer max. dvakrát. Je spousta zábavnějších a přínosnějších aktivit (klasika zimák, festka, bike na sněhu, běhání, posilka, běžky, lyže, bazén). Nehodlám si kolo znechutit…

      0 0
    • BB  

      zas až takový opruz jak všichni píšou to není, pokud je k tomu zábava. Mě se osvědčil tablet a pouštím si tam ČT4 pokud je tam dobrý sport, nebo si něco čtu, nebo se učím slovíčka. Hodina uteče jak voda.

      0 0
      • nox159  

        jenže sedet jen hodku na trenazeru je k ničemu…

        a davat si 2–3h 5dni v tydnu je zrale tak na blazinec…

        0 0
        • noviisek  

          +1

          Má využití asi jako rotoped, jen se na to nedaj věšet hadry…

          0 0
      • Mig_all  

        číst, učit se nebo neco konstruktivního provadet mi behem jizdy prostě nejde, sice čtu ale nevnímám obsah, mozek je prostě vypnutý… zkousel jsem i behem jizdy hrát online poker nebo luštit křížovky, nelze… jedine jak si to zpestřuju je hudba nebo neco nenaročného v TV, CT4 je idealní…

        0 0
        • Zdeno Micio  

          Dnes jsem dal očistec 2,5 hod., jelikož jsem se potřeboval něco učit do školy, ale je pravda, že nad 120 tepů už se na to nejde moc soustředit. Chtělo by to nějaký větrák. Mám Kettler s computerem, tak to i rychleji ubíhá při sledování dat je to určitě zábavnější než spinner nebo rotoped. Hudba a tv je taky fajn.

          0 0
      • Biker jak Pes  

        To nechápu, jak si můžete něco číst. Dokážu si představit maximálně TV, ale to je tak všechno. Jednou jsem vzal časák do ruk a během 5 minut byl durch od potu. Natož vůbec něco psát, na to potřebuju klid. :-D

        0 0
        • Mig_all  

          psát ne to by fakt asi nešlo, ty križovky snad jo tam mužeš naškrabat klikiháky i tu stránku zapotit, ale jinak asi ne :-D číst ale jde, musis si dát tu knihu tak aby si na ni nekapal, nekam pred sebe na vysoký stůl, polici nebo nejaky podstavec vedle riditek, a nebo použít mapník mě napadá :-D

          0 0
          • Tomahomo  

            Mně ten mapník zase nějak připomněl :o)

            0 0
            • Pepíček1  

              Ahoj,

              31.10 jsem pověsil kolo a letos ho nehodlám sundat. Poraďte, plánuji listopad převažující posilovnu a od aerobní aktivity 10–14 dní odpočinek. Kolik hodin % z ročního objemu věnovat aerobnímu pohybu (běh, krosový trenažer, plavání apod.) v listopadu a prosinci? Žádné závody nejezdím, ale chci to nějak přes zimu optimalizovat.

              0 0
      • vasek80  

        Nějaký rok zpět jsem na spineru přez zimu odjel 100 hodin za 3 měsíce. Jezdil jsem obden 2 hodiny a držel se 120–130 tepů. Shlednul jsem komplet teorii velkého třesku a další seriály. Na sebe jsem namířil větrák, takže to bylo relativně komfortní.

        Obrovské rozčarování přišlo, když jsem sedl po zimě na kolo. Efekt spineru stejný jako bych se celou zimu válel. Po 30km jsem svěsil nohy a pomalu se coural vyřízenej domů.

        0 0
        • radek01  

          Co z toho plyne?

          0 0
        • Toman  

          vasek80, rozmení 120–130TF bylo u tebe jaké energetické pásmo?

          Odhaduji spodní část ZDV. Ty dvě hodiny jsi jezdil stále stejným charakterem zátěže – čas, kadence, TF? U televize? Pokud ano, ani se nedivím, že to v těle udělalo minimální změny.

          0 0
          • radek01  

            To jsem chtěl slyšet. Třeba já neměl dobrou ZDV tak u mě to bylo přesně naopak mě podobný trénink hodně pomohl + nějaký běh a hokej.

            0 0
          • vasek80  

            Já měnil intenzitu i kadenci. Chvilkově jsem měl špičky až ke 150 tepům.

            0 0
            • Toman  

              vasek80, diky za reakci. Tyhle záležitosti mě zajímají. Prve jsi psal, resp. jsem pochopil, že jsi točil nohama konstantně. Pokud jsi na jedné straně opakoval podněty, na druhé straně jsi impulsy pozměňoval, tak určitě mělo dojít k pozitivním změnám. Navíc píšeš, že jsi u toho sledoval filmy atd. No, a to také může být příčina neúspěchu. Když to nebere hlava, tedy když ji zatěžuješ úplně něčím jiným, než bys v danou chvíli měl a zřejmě ses u toho soustředil víc na příběhy na obrazovce, než abys ses soustředil na trénink, tak ten pak nemusí mít požadovaný efekt. A také podle prve popisovaných dávek, postrádaly tvé " jízdy " progres, ve všech směrech.

              0 0
              • Sugar67  

                Bohužel trenažéry jsou tak nudný, že je každý bere jako nutné zlo a musí se do nich nutit, než že by se těšil na trénink. Pokud se na to někdo těší, tak to už musí být skutečně těžká motivačka. Pokud máš tip, jak na to, tak sem s ním!

                0 0
                • Toman  

                  Je to každého věc s jakou motivací přistupuje k tréninku. Když se rozhodnu, že v tréninku budu dělat to a tamto, tak do toho jdu dobrovolně a s přesvědčením, že čas, který tomu věnuji, využiji nejefektivněji jak to jen půjde. A předhazovat si, že trenasžér je nuda a že to MUSÍM " odjet ", je už v zárodku demotivační. Takže si každý musí vytvořit tu svou motivaci, aby pak nemusel odmakat trénink, nýbrž aby chtěl. A to je rozdíl. Já tebe neznám a tudíž ti nemohu pomoci s motivací.

                  0 0
            • 19ala  

              řešilo se to tu nedávno a zajímavý článek zde:

              http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/…view/152/83/

              já spinner taky používám, řekl bych spíš pro udržení, myslím si že hlavní problém bude v tom, že prostě nenatsavíš stejný posed jako na kole

              0 0
            • celevra  

              Myslim, že to je právě chyba… nvm kolik si trenoval týdně, ale jezdit ZDV na ergáči je chyba prostě… kor pro lidi, co týdně daj max 8 hodin, to je uplná ztráta času ;) Podle studií je nejoptimálnější jezdit všední den do hodky a o víkendu 90minut s tim, že jezdíš dost v úsekách, hlavně v tepový zoně 3, když to vztáhnu na zony od Friela.. u mě to znamená, že v hodině na ergu dám aspon 3×8 minut na 153–158 tepech, což ti dá o dost víc, než to jen odjet u Bing Bang Theory a hlavně ti to uteče.. :)

              takže styl, že přes týden to takhle odjededeš u seriálu, víkend dáš jednu LSD (long slow distance) a tim to hasne tě posune max tak k tomu, že si na závodech ani neškrtneš a budeš jen nasranej..

              0 0
              • vasek80  

                Já si nemyslím že to byla chyba… Já to vím ;-)

                Poznal jsem to když jsem sedl na jaře na kolo. Absolutní ztráta času.

                0 0
                • celevra  

                  Ber to tak, že neni nic lepšího, než si to „******“ sám.. :)

                  Každopádně aspon víš co jo a co ne..

                  0 0
    • scret  

      vykopu mrtvolu.

      Chci koupit nejaky cyklotrenazer (rozumej rotoped, ne valce) pro brachu…

      Idealni pomer kvalita/cena/vykon… Ma predstava cca do 15tis.Kc.

      Poradi nekdo? Diky.

      V tomhle se vbubec neorientuju, prtze si myslim, ze je to k prdu a za cas na veseni hadru, ale bracha to chce…

      0 0
      • Prazak0  

        Tak cyklotrenažer je něco jiného než rotoped, i než stroj na spinning. Válce jsou něco jiného. Do trenažéru se kolo upíná, pak tam je pevně, na válcích člověk musí držet sám stabilitu.

        U rotopedu vidím víc problémů: délka klik, jinak se sedí, jak dlouho to vydrží, prostě šlapat na rotopedu je jiné než šlapat na kole. Já bych uvažoval třeba o ELITE QUBO Digital, tady je odkaz https://www.roadbikeshop.cz/…Qubo-Digital

        0 0
        • scret  

          co myslis, shanim drzak na kolo?:) jako cyklotrenazery jsou oznacovany i takovy ty lepsi „rotopedy“ nebo ergometry nebo jak tomu chceme rikat..:)

          Takze pro upresneni shanim neco podobneho

          0 0
          • snas89  

            • Rám kapkovitého tvaru díky aerodynamickému tvaru zíkává osobitý vzhled a naprostou odolnost vůči korozi.

            No hlavne ze to nebude diky tvaru korodovat. Za me neni co resit a hned bych to koupil:)

            0 0
            • scret  

              uprimne kvuli blbym kecum bych neozivoval tohle vlakno…

              Tenhle model jsem dal jako priklad toho, jak by to asi melo vypadat, tzn. opakuji pro mene chapave, nechci obycejnej rotoped s kreslem jako zidle a posedem ala pani radova… ale nejaky „ergometr“ nebo jak to budeme nazyvat, ktery se alespon trochu priblizi kolu… Zaroven nechci trenazer na upnuti kola ani valce… Nebylo by tam jaksi co upnout, bracha nema kolo…

              Snad takhle polopaticky uz by to pripadni dalsi rejpalove mohli pochopit:)

              Vsem, kteri maji k tematu co rict a muzou poradit, predem dekuju.

              0 0
              • Kamilac  

                A proč ne ten na upnutí kola? Upne si tam svoje kolo, na který je zvyklej a nemusi řešit posed délku klik, tvar sedla ata atd.

                0 0
                • roura  

                  Protože píše, že nemá kolo :) Nicméně s timhle neporadím, tenhle typ „rotopedu“ vidím dnes poprvé.

                  0 0
                • scret  

                  dobry den Plho:)

                  0 0
              • snas89  

                Sorry. To nebylo na tebe ale na ty kecy co tam k tomu pisou.

                0 0
                • scret  

                  njn, tak od tech reklamnich kecu se clovek musi oprostit…:)

                  0 0
              • tom xtr  

                Takhle z fotky těžko soudit, takže jen odhaduju z uvedených info:

                „+“ konstrukce vypadá bytelně včetně uvedené váhy, to by mohlo být OK,

                „+“ možnosti nastavení vypadají OK, doporučuju vyzkoušet naživo

                „+“ vypadá díky těm aero tvarům „udržovatelně“ /pot, rezavění/

                „-“ ad sedlo : ještě jsem neviděl ergáč s použitelným sedlem = doporučuju ověřit, že to má standardní upnutí sedla (do lyžin), bez upnutí vlastního sedla by mohl být problém.

                „-“ pro mě by bylo velké -, kdyby to nemělo měřící jednotku, ideál měření HR + Watt, tady nic nevidím

                „-“ natvrdo usazený ergo napevno na podlaze není moc dobrý, hodí se možnost odpružení (gumový nohy), tady to asi nepůjde (zčásti řešitelný podložkou).

                0 0
          • Prazak0  

            Poraď se v obchodě, tam jim pak můžeš říct o blbých kecech, prodavači z tebe budou nadšený. Tady ti někdo poradí sotva, když se řekne trenažér, tak pro cyklisty i rekreační to je zařízení, kam se kolo upíná. Na tom rotopedu ani neuvádí délku klik. Kup si ten rotoped, co mu říkají cyklotrenažer, tady na tom nikdo jezdit nebude.

            0 0
            • scret  

              diky, reakce hodna tveho nicku…

              Pokud jsi nepochopil muj uvodni prispevek, tak to bohuzel neni moje vina…

              Tim „nekdo“ jsi zrejme myslel sebe, ale bohuzel tys mi neporadil ani za mak. Za radu k temau budu samozrejme vdecny.

              0 0
              • Kysky  

                Ale má pravdu. Mi řekni kterej cyklista, co to myslí trochu vážně, si koupí „cyklotrenažer“ s jiným sedlem a geometrií než je zvyklý, když může jezdit na tom vlastním kole beze změny akorát ho nainstaluje do zařízení.

                0 0
                • scret  

                  par jich znam, ale to je fuk… To neni predmetem diskuze…

                  Ptal jsem se, jestli mi nekdo muze poradit…

                  Nepotrebuju utvrzovat v tom, co je nebo neni lepsi… Ostatne duvod jsem taky napsal…

                  A vzhledem k tomu, ze se na BF lidi ptaj na pracky, susicky, mycky nadobi, auta, tak nejakej „cyklotrenazer“ se v tom uz ztrati:))

                  0 0
                • tom xtr  

                  no flame, ale i u něčeho, co vůbec nevypadá na první pohled jako kolo, se dá nastavit geo na chlup stejně jako na vlastním kole včetně použití sedla, na který jsem zvyklý.

                  Na druhu stranu jsou i důvody proti řešení „stávající kolo do trenažeru – trojnožky“. Po vlastních zkušenost tohle řešení vidím spíš jako ekonomickou nebo cestovní variantu, navíc když nemá vhodný stávající kolo …

                  Pravda je, že dlouhodobě „použitelný“ stacionární kolo – ergometr (záleží ale na kriteriích) bude v cenách nad 30 tkč (aspoň tedy pár let zpět to tak bylo, když jsem sám vybíral – i když některé jen lehce nad).

                  0 0
              • Spider_29  

                Pliveš sice snažně, ale Prazak ma pravdu ve všem, co napsal. Souhlasím s ním.

                0 0
                • scret  

                  Jako vzdy mas snahu poradit, ostatne jako cca ve 20ti dalsich vlaknech, diky ti za to:)

                  Jsem rad, ze diky tomu, ze jsi potvrdil Prazakovu pravdu, to muzeme vzit jako dogma:))

                  0 0
                  • Spider_29  

                    Uber ega a bojovnosti a přidej na rozumu.

                    Opřel ses do Prazaka nesmyslnou poznámkou o jeho nicku a nepochopení tvého dotazu, přičemž Prazak (na rozdíl od tebe) ví, o čem píše, správně to pochopil a také správně reagoval.

                    Pokud se ptáš na něco, v čem se dle toho, co píšeš (i svých vlastních slov) vůbec neorientuješ, a chceš radu od lidí, kteří na rozdíl od tebe ví, chce to výrazně víc pokory a slušnosti.

                    Zatím se zde chováš jako drzej spratek a stejný reakce se ti vracej. Začni u sebe, pak až chtěj něco po ostatních.

                    0 0
                    • scret  

                      Vidis, ja to vidim trochu jinak, prestoze jsem v uvodnim prispevku napsal co chci, Prazak reagoval s tim, ze mel potrebu mi dat lekci ve spravnem nazvoslovi…

                      Vzhledem k tomu, ze jako cyklotrenazery se oznacuji dle nabidky na ruznych eshopech i ty „rotopedy“, tak tohle bylo myslim celkem zbytecny…

                      Zaroven jeho rada k porizeni trenazeru, do ktereho upnu kolo, je mi opravdu k prdu…

                      A ted k tobe, tva snaha moralizovat v kazdym druhym vlakne je vice nez usmevna… Obzvlast, kdyz se tak sam dostavas do konfliktu… Kvalitni radu nekomu jsem od tebe jeste nezaznamenal…

                      Takze zde evidentne taky nemas co k tematu a proto te zadam,pokud nechces poradit, jdi kopat prosim do jinyho vlakna. Tam to treba nekdo oceni…

                      0 0
                      • Spider_29  

                        Jen potvrzuješ svou pramalou schopnost vyhodnocovat informace. Prazakova reakce byla na rozdíl od tvých nadávek a urážek zcela na místě. Člověku s nepřímou úměrou mezi rozumem a egem pak nezbývá reagovat tak, jak jsi reagoval.

                        A k tvé prosbě: začni u sebe než budeš žádat jiné ;-).

                        0 0
                        • scret  

                          shrnme to, mas neco k tematu nebo ne?

                          0 0
                          • Spider_29  

                            Mám, vlastní zkušenost a pár doporučení, ale když vidím, jak hloupě reaguješ na smysluplný příspěvky třeba od Prazaka, odkážu tě na google.

                            0 0
                            • scret  

                              ktery byl podle tveho mineni smysluplny??? treba misto toho, co chci, tak mi doporucil uplne neco jinyho? alenotaaak:)) to je slabota i na tebe…

                              0 0
      • Tencovozikmin  

        Kdyz to bracha chce a nutne potrebuje tak mu doporuc at si zajde do posilky nebo na spinning kde tyhle masinky maji a hned bude vedet vic. Osobni zkusenost je asi to nejlepsi co muze udelat nez vyhodi 15 litru za nepotrebnou vec. Mam trenazer ale radeji jezdim venku dokud to pocasi dovoli. Trenazer vyuzivam minimalne.

        0 0
        • scret  

          taky porad radim brachovi radsi kolo, driv jezdil a docela mu to slo… Zrejme ma lepsi fyzicky potencial nez ja…

          Jenze to je trochu rozumny kolo ± 40tis. (29 HT) a pak hlavne ta dalsi vybava… Kdy bude muset zacit uplne od zakladu – gate, dresy, tretry, helma atd. atd. neboli uplne vsechno…

          Nehlede na to, ze takhle muze na ergaci jezdit treba hodku pred TV doma a za kazdyho pocasi… Na biku proste ve sra.kach nevyrazi urcite, prtze je dneska proste uz bohuzel pohodlnej a v zime, blate atd. to neni nic pro nej…

          0 0
    • Kamilac  

      Hele nejlepši asi bude když si to někde bude moct vyzkoušet. Ja jsem se po zranění nohy rozjižděl na rotopedu a sám za sebe můžu říct, že víc k hovnu už moc jinejch věcí není. Naprosto nepohodlná mašina s otřesnou geo. Ber to jenom jako můj názor, třeba má někdo jinej lepší zkušenost.

      0 0
      • scret  

        diky za nazor, jezdils na takovym tom klasickym rotopedu nebo na necem, co zdanlive pripomina kolo?

        0 0
        • Kamilac  

          Byl to klasickej rotoped. Teď budu asi kupovat trenažer na upnutí kola a na zimu tam upnu silničku a hotovo. Z válcu mám trošku bobky.

          0 0
    • blackseal  

      Synovi pre ucely rehabilitacie po zraneni kolena som kupil nieco taketo https://www.insportline.sk/…tline-kapara, obcas som na tom sedel aj ja. Posed sa da nastavit v pohode, pocitac je vcelku nanic (merac srdcovej frekvencie vykazuje bludy, chyba snimac kadencie; da sa prepocitat z rychlosti). Pocit zo slapania ok, ziadne ohybanie, vrzganie. Pedale obojstranne (platforma, SPD), sedlo sa da vymenit bez problemov. Dobre na silovu vytrvalost, pripadne trening kadencie, vytrvalost ani omylom :-).

      0 0
      • scret  

        diky, na Kaparu jsem take koukal… Bohuzel pisou, ze je to bez volnobehu a toho se uprimne bojim jak cert krize… Pro mne to neni asi takovej problem, ale uz jsem slysel, ze se takhle spoustu lidi doma zranilo… Zapomneli, ze je to furtoslap a zastavili… Takze se logicky trochu bojim, jestli by to brachovi nevadilo…

        Jinak co jsem nezminl, je to pro nej jako darek, takze se ho nemuzu uplne vylozene ptat, jak by mu to vyhovovalo…:)

        0 0
        • Kamilac  

          Chápu, že je to dárek, ale jelikož není zrovna levnej, taky bych ho asi vzal sebou na vyzkoušení, aby ti to pak neomlatil o hlavu.

          0 0
        • blackseal  

          Pokial ide o furtslap, netreba sa nechat strhnut nadsenim a skusat maximalnu kadenciu pri nulovom odpore, vtedy naozaj mozu nastat problemy. Ale ked sa nastavi v rozumnej miere odpor, efekt „vyhadzovania nohy“ je prakticky zanedbatelny. Ved chod niekde, kde maju trenazer tohto typu a vyskusaj.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.