Cyklosport Bradský Liberec(kola nano)

53 nepřečtených
  • alisek1

    Tak tady mám pro Vás jednu skušenost s cyklosportem Bradský v Liberci.Objednal sem si přes internet kolo Nano m-type 320 ve velikosti 17", které dle ceníku stojí 11399,–, ale na prodejně sem si vzal vel. 19" protože mi seděla, kolo sem si odvezl domů,cca 400km. Ještě sem se podíval na jejich stránky a zjistil sem že za tu cenu 11399,– je jen velikost 17" (asi nejprodávanější) a ostatní jsou o 1000,– levnější.Samoz­řejmně sem volal jestli ni vrátí tisíc korun zpět ale že v žádném případě,že objednávka přes internet byla na částku 11399,–.Klidně bych si za tu částku dokoupil nějaké příslušenství u nich,ale prostě že ne a takové jiné kecy.Ríkal sem jim že jim kolo vrátím ve lhůtě dané zákonem coz je 14 dní a kolo si objednám znovu za cenu 10399,– a neudělají nic, ale prý to při osobním odběru není možné.Tak já jenom aby jste si udělali obrázek jaké jednání tam mají…

    0 0
    • kubad  

      :D

      za blbost se platí

      0 0
      • alisek1  

        no jo no, v tom jak sem tam byl sem si to neuvedomil, ty ses asi nikdy nespletl…

        0 0
        • kubad  

          Spletl, ale nejsem tak prdly abych svou blbost jeste verejne prezentoval na BF

          Nic s tim nenadelas jen ze sebe delas vola :-)

          0 0
    • Bafoon  

      tak takhle má řekněme čístý zisk 1000kč když by jsi si dokupoval věci tak ty on musí taky někde zaplatit – osobně v jeho přístupu nevidím nic špatného. Prostě jsi se ty překouk no, zpětně blbé řešit. Kdyby jsi na to upozornil při rozhodování o koupi logicky by jsi měl větší šanci :-)

      0 0
    • Carloss  

      ser na prachy a užívej si kolo…:)

      0 0
    • Attila  

      Nevím proč je každá velikost jinak drahá, to mi přijde jako ptákovina. Ale chápu tvoje rozhořčení.

      0 0
      • alisek1  

        Carlos má pravdu,je to moje první kolo,chci se sem tam někam projet,jen tak si provětrat hlavu tak kaslat na to.Ale zase měl Atila pravdu že to dokáže ****** kdyz si za tisicovku muzes koupit doplnky.ja si myslim že oni kdyz jsou jedini kdo tyto kola prodava tak tu velikost ktera se nejvic prodava tak si jeste navysi aby meli co nejvetsi vyvar,nebo nevidim jiny duvod,je to nelogické že mensi velikost je dražši nez vetsi.

        0 0
        • kubad  

          na prodejně nemusí mít přehled jaké sou ceny na e-shopu, pokud bys upozornil, asi by se to na místě dalo vyřešit, takhle těžko, pokud se chceš otravovat s vracením taky řešení, ale počítej že se to chvilku protáhne.

          0 0
        • alinceb  

          Tenhle postup je třeba v USA u některého zboží běžný (třeba oblečení) a na některých britských eshopech taky (u každé velikosti kola mají extra napsanou cenu). U nás už se to taky tak řeší – jdeš si do obchoďáku koupit boty, které měli v letáku za řekněme 700K a na místě zjistíš, že 700 stojí jen 38–40 a tvoje 44ky už stojí 900…:)

          PS: Proto v obchoďákách oblečení a boty nekupuju…:D

          0 0
        • Carloss  

          a proto to neřeš, já bych teď dal x násobek, za to abych mohl sedět na kole..

          0 0
    •  

      kámoš z práce takhle v létě chtěl koupit Nano na deorku, viděl na netu, cena dobrá tak se sebral do dojel osobně na prodejnu a tam to kolo stálo o 1000 kč víc ve velikosti 19 než 17 a 21, na jeho dotaz proč mu odpověděli že 19 je nejvíc prodávaná tak že maj větší cenu, jak to dopadlo, koupil u Kerdy jinou značku ve slevě s lepší výbavou.

      0 0
      • alisek1  

        Oni na to casem doplati.konkurence zjisti o co jde a urcite bude prodavat kokurenceschopne modely za dobrou cenu.S kolem jsem spokojeny,prvni dojem dobry,trosku je pro mně neznámá výbava Sram,je tam měnič Sram x9 a vše ostatní sram x7, zatím sem slyšel jen o deore že je docela dostačující,tak uvidím…

        0 0
        •  

          ze sramu neměj obavy, to co tam máš je v pohodě, ať nový kolo dobře slouží

          0 0
      • McBlacky  

        podobně třeba electroworld, najdeš si zboží ne netu, zjistíš si dostupnost na prodejně, zavoláš tam, mají, ok. Jedeš tam a pak ti vyrazí dech, že to je cena internetová a na krámě to je o 20% minimálně dražší. Odpověď prodavačky „co se divíte, internetový obchod přeci nezaměstnává lidi“ WTF?

        takže jsem si zajistil objednávku online, ale to trvá minimálně 30 minut, než ji akceptují a pak si v klidu můžeš zboží odebrat za internetovou cenu.

        regulérní středověk, okořeněnej blbou prodavačkou…

        0 0
        •  

          jinde to jde, kouknu na stránky bikesportu a když zrovna mám cestu do Liberce tak se tam rovnou stavím a díly mě v pohodě nechaj za netovou cenu (pokud se připomeneš jestli ti to nechaj za ty prachy co na netu maj), jinak na krámě maj ceny trošku vyšší, ale nemaj s tím žádnej problém cenu sladit s netem.

          0 0
          • Keana  

            ja mam za to, ze uz mi nekdo rikal neco o tom, ze u toho maj kecy, pac toho lidi zneuzivali a na ten net ani nekoukli…ale jedna pani povidala…driv sem chodil s vytisknutym papirem, ted to resim objednavkou v eshopu s osobnim odberem.

            0 0
            •  

              zatím jsem se s nějakým problémem nesetkal a žádný kecy nezaznamenal, mám to tak půl na půl, půlku obědnávám přes net (hlavně když nemaj věc co potřebuju skladem,nebo potřebuju víc věcí najednou) a někdy se tam stavím bez objednávky a no problemo

              0 0
        • jIrI___  

          Ta vyšší cena na krámu než na e-shopu je celkem běžná věc. Já tak kdysi kupoval squashovou raketu. Vyhlídl jsem si ji na e-shopu a zjistil, že obchod má kameňák v blízkem městě, tak se mi nechtělo platit poštovné a zajel jsem si tam. V kameňáku byla o pár stovek dražší, ale když jsem jim řekl, že na e-shopu jsem viděl cenovku tolik a tolik, tak okamžitě ochotně zareagovali a bez řečí mi ji prodali za e-shopovou cenu.

          0 0
    • vanderpoel  

      no me by to taky nastvalo, ale na druhou stranu to ber tak. ze ti vlastne jeste vysli vstric. ty sis objednal 17" kolo a pri odberu ses rozhodl pro 19" velikost, coz je de facto uplne jiny zbozi. kdyz pak meli po telefonu ty kecy, tak jsou ale samozrejme taky blbci. ja na jejich miste bych rekl, ze objednano bylo 17" kolo tak pokud ti to nevyhovuje tak at vratis to 19" a odvezes si to puvodne objednany 17". zni to sice dost dementne protoze nejakej „normalni“ duvod aby 17" bylo o 1000 drazsi nez 19" se hleda fakt docela tezko, ale kdyby to podali, jak jsem napsal, tak by to bylo v podstate nenapadnutelny.

      nicmene jsem samozrejme na tvy strane, uz jenom proto ze s ruznejma prodejcema prakticky cehokoliv mam za sebou uz takovejch zazitku, ze se doted divim ze jsem jeste neskoncil „mezi ploty“.

      0 0
    • mr.antik  

      Ta lhůta 14ti dnů se vztahuje na zásilkový prodej ze zákona.

      Čili měl jsi to obědnat poštou, vyzkoušet, pak za vlastní náklady odvézt nebo odeslat zpět a opět obědnat větší…

      Že by to trvalo třeba měsíc a stálo další prachy – tak buď rád, že to takhle dopadlo a můžeš hned jezdit.

      Že se ceny stejného zboží na prodejně a na netu liší je myslim běžné.

      0 0
      • felix.org  

        Takové jízdní kolo se obědvá celkem blbě…

        Jinak pokud si na netu objednal 17", vyzkoušel ji, nechtěl ji a vzal si 19", tak kupní smlouvu na 19" uzavřel na prodejně a nic bez důvodu vracet nemůže.

        0 0
      • zdenek  

        Pozor – ta lhůta 14 dní na vrácení se vztahuje na kupní smlouvu (objednávku) uzavřenou po internetu. Na způsobu odběru nezáleží!

        0 0
    • romanbmx  

      Já bych to neřešil oni vysolili 455Kč za PPL. S Bradským mám dobré zkušenosti :)

      0 0
    • Beeda  

      pokud byla smlouva uzavrena elektronickou cestou, tak to muzes vratit do 14 dni i kdyz jsis to vyzvedl osobne…

      0 0
      • mr.antik  

        vždyť to kolo v menší velikosti už vrátil.

        0 0
        • Beeda  

          ja se nabavil o konkretnich kolech…ano na 19 byla smlouva na prodejne..

          0 0
      • felix.org  

        Podle mého skromného názoru smlouvu na 19" uzavřel na prodejně :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      no tak zase jsi dostal to kolo složené, seřízené..

      Vím o jednom obchodě, kde zákazník koupoval kolo a říká, že na internetu je cena nižší, tak prodavač odešel do skladu donesl krabici s kolem a řekl tady to máte za internetovou cenu a můžete si to doma složit :)

      0 0
      • Advid  

        Tak je to správné. :-) Někteří čecháčci už nevědí, jak se vším vychcat. Taky dělám v obchodě a když se zákazník ptá, jestli může zboží do 14 dnů vrátit, když to vyzvedává osobně i přesto, že mu to předvedeme a zná všechny technické parametry, tak mám sto chutí mu říct, že nejsme půjčovna. Navíc to spousta lidí nepřinese po pár dnech, což by bylo logické, ale třeba 12. nebo 13. den. A ještě se strašně diví, že jim chce me strhnout peníze za poškozený obal.

        Ta 14-ti denní lhůta by měla chránit zákazníky, kteří dejme tomu poštou dostanou zelený svetr a na obrázku se zdál bledě modrý. Pak to má smysl. Ale na kolech a elektronice není žádný sporný parametr. Buď tam avízovaná výbava je a nebo není.

        0 0
        • mr.antik  

          Nevím kde, ale viděl jsem, že pokud kolo na internetu objednáváš s vyzvednutím na prodejně, tak se jedná o rezervaci, ne o objednávku. Ale řikám, nejsem právník, ale tohle se asi vyplatí pořešit s odborníkem, češi jsou slušně řečeno schopní využívat všemožné kličky.

          0 0
          • destr  

            Jak už to tady někdo psal, tak 14 dnů lhůta je na objednávku, tedy uzavření smlouvy, přes internet, popřípadě telefonu. Na způsobu předání nebo doručení nezáleží.

            0 0
        • MlokCZ  

          Tak u kola je třeba důvodem nevhodná velikost, protože si ho nemůžeš vyzkoušet (a ne každý dokáže dle geometrie určit správnou velikost).

          0 0
    • Rolei  

      Chování prodejce mi nepřijde nesprávné,člověk s kterým si mluvil pak po telefonu reagoval blbě, ale i tak. Internetová objednávka s osobním odběrem vypadá tak, že po tom co ti přijde nail, že máš zboží připravené k odběru přijdeš do prodejny, zaplatíš, dostaneš nerozbalené zboží, poděkují ti za nákup, rozloučí se… Ty si přišel na prodejnu, o kole ses asi bavil s prodavačem, zkoušel sis ho a nakonec ses rozhodnul pro jinou velikost… to nemá s internetovou objednávkou nic společného, požadoval si službu navíc a teď je ti divné, že to chtějí zaplatit…v právu je prodávající, to je můj pohled na věc a to že jsou různé velikosti jinak drahé a že na netu jsou nižší ceny než v krámu na pultu je běžné a má to logické vysvětlení…

      0 0
      • mr.antik  

        taky bych řek, že morální právo je na straně prodávajícího a vůbec bych to neřešil, byť zrovna tenhle obchod moc nemusim.

        0 0
      • Volf  

        To nemá. Objednal si kolo na netu a měl tedy dostat sedmnáctku a teď si mohl řešit výměnu kola a nebo vrácení peněz :-) Tak to vidím já. Měl ještě kliku, že mají i kamenný obchod. A proč to objednával na netu, když si to mohl koupit v krámě ? Co myslíš…

        0 0
    • pustipav  

      Kdyby byli féroví, tak tě na to upozorní… lepší je si imho cenit zákazníka, že se vrátí, než se s ním snažit vydrbat… ať si dělaj reklamu jakou chtěj ale:)

      0 0
    • AleZ80  

      Chápu, že tě to asi rozčarovalo, ale ber to tak, že jsi i tak to kolo koupil za fajn cenu.

      0 0
    • m4ro  

      Hoj! muzu se zeptat kolik meris? taky uvazuju o koupi. Jinak co rikas na kolo? menil bys? nebo jsi porad spokojeny se svou volbou? Diky!

      0 0
      • aarny  

        s Bradským mám také špatné zkušenosti a neustále to řeším přez měsíc a z jejich strany žádná snaha prostě to maj na praku.Prodat a konec.

        0 0
    • marco  

      No uzavřel jsi smlouvu na kolo podle provozního řádu el. obchodu, které bylo o 1000 korun dražší. Přistoupil jsi tedy na podmínky prodeje v daném čase to, že to kolo slevnili za tu dobu než jsi si pro to kolo zajel je věc jiná. 1000 korun určitě zamrzí, ale je třeba vidět i trochu viny na tvé osobě. Kdyby jsi si neobjednával kolo přes internet a jen zavolal zarezervoval a potom zaplatil mohli ti ho dát za tu sníženou cenu. Nedivím se dovozci TREKu, že má kampaň „Koupíš kolo v krabici rozbiješ si palici“. Ono skutečně se to stalo takovým trendem koupit si kolo v krabici a seřiď si to sám kde chceš. A tak se stane, že pro prodej stačí prostor velikosti garáže a zisk firmy plyne z prodeje po internetu.

      0 0
    • alex01  

      kolo Nano mtype 360 (kupovano za 19000,–) jsem po cca 700km privezl do servisu Cyklo Faltánek, kde mi rekli, ze je v dost hroznem stavu (mozna prehaneji). V kolech se az tak moc nevyznam, ale pry je nejak nedotaza osa zadniho naboje (nebo co) a vubec nebyly frezovane patky ramu a brzdovych trmenu. vic zatim nevim, ale bude toho mozna vice. kolo jsem tam odvezl z duvodu divneho povrzavani pri zaberu.

      Ke kolu dale to, ze jsem jiz 2× musel nechavat odvzdusnovat brzdy (poprve u bradskeho). Ted zatim drzi…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.