• petebike

    Jak to vidíte ?

    Štybar má docela formu tak snad mu to vyjde i po druhý…

    případně může to někdo sosnout na comp ?

    ČT4 14:00 – přímej přenos…

    0 0
    • jecnak  

      Pokusim se.

      0 0
    • destr  

      No to snad není možný, já jdu jednou o vikendu na přednášku a voni zrovna dávaj cyklokros, potom fotbal…to se teda vyplati

      0 0
      • favorit.  

        tri ctvrte nasi familie jede fandit. A to by bylo, aby nasi nebyli na bedne!!! Jinak si ale myslim, ze Nijs si zitra Stybyho ohlida…

        0 0
      • marekmaue  

        ja sem byl na Slovensku u babičky .. tak sem na to zapoměl,
        ale jak sem se na to těšil !

        0 0
    • foxhound  

      nezapomeňte, za chvíli to začíná ;)

      0 0
    • Martula  

      Jak to probíhá?…já doma nemít ČT4 :)

      0 0
    • Tomcat  

      To běhání s kolem na zádech nějak nechápu.

      Snažej se jezdit MTB XC na něčem co si nese většínu negativ silničních kol. Jediný jco je odůvoditelné že kdysi MTB nebylo tekže náhradou byl cyklocross ale dnes?

      0 0
      • Honza729  

        A co vyhoda vetsiho prumeru kol ?

        0 0
        • Tomcat  

          výhoda ? Ano a ten zbytek? …na úzkých pneumatikách , úzkých řidítkách , nemoc dobře brzdících brzdách a celkově rámu které bych nenazval pennostně\hmot­nostním kompromisem…

          Jedná se o určitou tradici a entuziazmus, protože reálné důvody proč jezdil MTB na silničním kole a jestě jen v zimě nejsou.

          Už Z. Pól příkal, že příklad cyklokrosu ukazuje jen jak se neumí pořádat závody. Proč CC v zimě? proč MTB jen ne v zimě? CC je podle mne adrenalin pro silničáře kteří potřebují se nějak udržet ve formě a zárověň na MTB nemají.

          Případně něco pro funkcionáře kteří nemají takovou novotu jako MTB rádi.

          0 0
          • kubad  

            Hele až se na cyklokrosovém kole svezeš tak rozvíjej teorie. Pokud něco nechápeš tak si toho nevšímej a nech to na lidech které to baví.

            0 0
            • Tomcat  

              Ne, jezdil jsem na silničce, crosovým kole(28") , jezdil sem na triallonovým kole , na XC a na DHkole. Takže si dokážu dál pro sebe to, že je hezký že to bude lehonký skoro jako silnička, že to pojede líp než XC,ale taky vím že to vydrží jen trohu víc než silnička a upálí to taky dřív než XC.

              Můj názor je že CC, je sport který se nerozvíjí, má omezenou působnost, základnu. Jeho existence se odvíjí od tradice, kdy lidé zkoušeli jezdit na kole v terénu a MTB tu ještě nebylo. To že se CC závody jezdí v mrtvé sezóně (zimě) mu velice pomohá pro tu diváckou atrktivitu, protože ono se taky nic jinýho nejezdí. Zkuste pořádat C i mimo zimu , nebo XC z zimě zajímalo by mne jak by to s atraktivitou­ bylo.

              0 0
              • Vrci  

                výhoda CC je v tom, že se jezdí v blízkosti měst a skoro celý okruh se dá sledovat z jedno místa, což moc disciplín nenabízí.

                0 0
                • Tomcat  

                  A to znamená že by takhle XC nešlo v zině pořádat? Nebo mimo zimu CC by nešel pořádat?

                  0 0
          • orca  

            To co jsi napsal je na 100% blud absolutně nechápeš co je cyklokros a jak vypadají jejich kola a evidentně jsi na žádné akci nebyl neb by jsi takové bláboly o organizaci nemohl napsat. Nic ve zlém ale co tam kluci předvádějí na trati by většina na bikách nedala. A rozdíl mezi závodem na silnici a cyklokrosem je neskutečnej. Na silnici se povětšinou schováš v balíku a 2/3 závodu je to klídek, kdežto cyklokros je hodinovej spurt na krev kde není čas na odpočinek. Takže pokud tě to nebaví či tomu nerozumíš tak do toho nekibicuj…

            0 0
            • Pavel  

              Přesně tak… Účastnil jsem se jako „závodník“ i pár cyklokrosových závodů (mám na to kolo – viz profil). Spíše jsem teda závodil sám se sebou… Jako „příchozí amatér“ jen na nějakých 20+ minut (4–5 kol); musím říct, že je to něco „šíleného“… Na bajku si člověk „odpočine“ ve sjezdu, na silničce se schová v balíku, ale tady je to fakt makačka po celou dobu, opravdový sprint v terénu… Po stránce techniky náročnější než bike – stejnou trasu jsem si projel na mtb, závod jel na krosce (původně jsem ani nechtěl na krosce jet, ale po cca 100 metrech se mi na mtb podařilo na třetí „muldě“ urvat řetěz, tak jsem musel přesedlat). Kdo nezkusil, nechť raději mlčí…

              0 0
          • bagr  

            cyklokros je x krat zazivnejsi nez bajky.Na bajku jezdí vic lidi jen proto ze sou trendy a drtiva vetsina lidi na to co jezdi v terenu absolutne neptrebuje bajka.

            0 0
      • favorit.  

        libi se mi to divacky o dost vic nez treba XC. CC ma smrnc, odsejpa to… Po par svezeni na zimakovi po lesnich cestickach si chci koupit cyklokrosku ;-)

        0 0
    • Běžec  

      Taky nechápu smysl, může to prosím někdo vysvětlit? Jinak ale dobře si to dávali, překážky (aspoň 30 cm) bunnyhopem…

      0 0
      • Honza729  

        Smysl.....no je to proste jedna z disciplin, navic s dlouhou historii a ceskymi uspechy. Proste to zije, je o to zajem, tak to funguje dal. Co je na tom divneho ?

        0 0
        • Tomcat  

          Proste to zije, je o to zajem, tak to funguje dal. Z čeho tak usuzuješ? Já to vidím jen jako článek vývoje případně slepou větev.

          0 0
          • Bully  

            Jak ti pise Kubad- vyzkousej si to. Navic kdybys treba jenom jednou jedinkrat videl cyklokros nazivo na vlastni oci, videl bys, jaky to jsou sisky, to je (vetsinou ani ne) jednohodinovy sprint v terenu a bahne. Navic na okruhu, takze je to divacky atraktivni (lidi se nemusi tahat nikam hodiny pesky do kopcu, ale vidi vsechno vcelku pohromade). Cyklokrosar navic dokaze zajet super i na MTB nebo na silnici, opacne to umi malokdo. A zdaleka to neni takova okrajovka a navic ceska, tady v Lucembursku a treba v blizke Belgii je to obcas divacky i popularnejsi, nez MTB.

            0 0
            • Tomcat  

              Ne nechci vyhazování peněz, jinak protože závodit v terénu na tak poddimenzovaným kole je nebezpečný. Když to je tak atraktivni tak proč se to nejezdí i mimo zimu?

              Imho pokud můj nazor je že cyklokros je věc která profituje jen tím že jehnána traticí , nemá konkurenci. Jasně že na to lidi přijdou když se už nic tou dobou nic jinýho nejezdí.

              Divácky atraktivní? To jsou i šahy že? Ano někde \ někdy \nějk to je populární. Prostě to profituje z podmínek a né ze samotné podstaty věci(sportu).

              0 0
              • Meesha  

                v cem sou ty kola poddimenzovany? :-) jel si na tom nekdy?!

                0 0
              • Cobol  

                Ty kola vůbec nebyly poddymenzovany, ani neměli galusky, vypadali fakt dobře, v takovym stánku je tam měli, koukalsem naně zblízka a stáli určitě hafo peněs. Lidí tam bylo asi víc jak na fotbale. No a kluci jeli jako o život, taky ty lidi jak se přemisťovali, aby na záživnou trať vyděli :-) Zkus si to tam dát na MTB třeba budeš rychlejší :

                0 0
                • Jarda  

                  No ja myslim, ze vetsina galusky vozi.

                  0 0
                • Pavel  

                  Kola na cyklocross rozhodně poddimenzovaná nejsou. Naopak, jsou to poměrně robustní kola, která toho vydrží celkem dost. A vím to, protože na jednom takovém jezdím. Teď na něm mám sice galusky (silniční), ale s crossovými pláštěmi jsem projel terény, že jsem se i já sám divil (zvláště když jsem je jel potom na mtb).

                  0 0
                • Gorgov  

                  rekl bychm ze vsichni top jezdci rekneme prvnich 20 meli obty galusky.

                  0 0
                  • Cobol  

                    no galusky – řeknu to takhle, mě ty jejich pneumatiky připadaly větší než galusky co sem viděl na silničních kolech, neměřil sem to, prostě mi připadali větší a vy říkáte, že větší nejsou, tak se mi to možná zdá…

                    0 0
                    • kubad  

                      záleží na povrchu, ale cyklocrosové galusky jsou většinou širší než silniční

                      0 0
                    • Jarda  

                      No, spis by si chtelo ujasnit, co jsou to galusky. Mrkni se treba na stranky Tufo. To nema co delat se sirkou.

                      0 0
                    • petebike  

                      :-D dobry nazor…takze nakonec maj vsichni pneumatiky :-)

                      0 0
          • alpo  

            A ještě mi vysvětli proč ti blázni jezdí po dřevěné dráze (to si můžou zadřít třísku, ne?) a ne po cestě nebo na bajku po lese? :-)))

            0 0
            • alpo  

              pro Tomcat Myslím tím drahaře.

              0 0
            • Tomcat  

              A kde by si chtěl jesdit na rychlost? Aby ti tam nefoukalo, měl si ideální povch atd…? Na to je dráha určená, protože nikde nejsou takové podmínky jezdit max rychle a hlouho.

              A jakou to má anologii na CC? Jako že když se budu chtít zaprasit rosekal na silničce a proběhnout s kolem na zádech v terénu tak nemám nic idelnějšího než CC?

              0 0
              • Honza729  

                Clovece, bud trochu tolerantni......

                Taky treba nechapu, proc se hraje fotbal na kolech (kolova), nebo balet na kolech ale absolutne bych si netroufal tvrdit, ze je to mrtvej sport, k nicemu, na nic, atd…i mensinove sporty maji narok na zivot, ne ? Copak te nekdo rano vzbudi, vycisti ti zuby, da ti najist, dokope te do auta, doveze te na trat a nasilim te narve na start nebo do rad divaku ? Ne ? No tak co resis ?

                0 0
          • Meesha  

            V Belgii na cyklokros chodi desetitisice lidi, coz se o jinejch cyklistickejch disciplinach ve svete neda rict. (Mimo silnicniho MS). To ze se ti to nelibi a pripada ti to nezazivny, trapny a nudny este neznamena, ze to nebavi jiny lidi. Jsou lidi, kterejm se zda nudnej treba sjezd…

            0 0
            • petebike  

              hele to nema cenu, puvodne sem chtel napsat neco jako ty, ale nema to cenu..kdo nebyl v Tabore ci na podobnym podniku tak nevi vo co de…

              0 0
          • orca  

            slepá větev ??? to že v tvém okolí nikdo to nejezdí neznamená že to jinde není populární. Kdyby jsi viděl ty pomalované karavany ve kterých přijeli belgáni a další pochopil by jsi jak jinde je to populární, ale v tvém případě škoda mluvit…

            0 0
        • Běžec  

          Blbě jsem se vyjádřil, spíš mě zajímalo, jak cyklokros vznikl… Kdyby to ještě někdo nevěděl a zajímalo ho to: en.wikipedia.or­g/wiki/Cyclo-cross

          0 0
    • petebike  

      mě se tam moc líbilo, těšim se až to uvidim i v TV :-) atmosfera jedinečná, kam se hrabe třeba ČP… :-(

      0 0
      • petebike  

        jinak fotka jedince – clovek ktery jel porad na predposlednim mis­te…

        dobrej byl taky ten bunhop v podani Stybara a Mlynare :)

        0 0
      • peeet  

        Tenhle je nejlepší…tomu fandim :) Byl i loni a asi i předloni:) Jinak dvojitej bunnyhop od Štybara byl úplně nejvícmoc…Mlynář se na druhej překážce trošku zasek, ale stejně má taky muj velkej respekt.

        0 0
        • Lenka.05  

          Jojo, já ho mám někde na fotce z loňska…zkusím ho pohledat a vložit:)

          0 0
        • ¨MZ  

          teď jsem na to koukal na videu, jak to skákali, paráda. Ono v televizi to nevypadá, ale je to za zatáčkou a dost do kopce, takže to rozjet tak, aby měl rychlost a skočit dvě překážky za sebou je neuvěřitélný

          0 0
          • orca  

            když jsem to viděl v reálu tak jsem nevěřil , naprostá většina z nás by měla tohle problém skočit na silnici na rovině s rozjezdem a s bikem . Viděl bych to kolem cca 35 cm , a rozjezd cca 8m a do kopce po trávě . Taky diváci šíleli – fakt super atmosféra na tuhle atmosféru nešahá prakticky žádná jiné cyklodisciplína u nás.

            0 0
            • treatt  

              Ja na to ziral i v televizi…necha­pu… A mimochodem me docela prekvapil styl, jakym to davali – predni kolo hodne rychle dolu, skoro jako by to ani nebyl bunny hop…vubec mi hlava nebere, jak se na ty galusce muzou udrzet a hned seknout druhej jumpik… RESPEKT…

              0 0
            • ¨MZ  

              já se byl u překážek podívat jenom na juniory a ti to neskákali :-) na profíky jsem se už pohyboval jinde na trati a přecházel z místa na místo, takže jsem viděl prvních tak 20 lidí v každym kole dvakrát

              0 0
      • Gorgov  

        jó beedův strejda si to dával, taky měl naší plnou podporu, že :D rauchen!!!

        0 0
    • petebike  

      připomínám za pár minut rekapitulace na CT4sport…

      0 0
    • jecnak  

      Mas to nahrane, asi nejlip na DVD…

      0 0
    • petebike  

      tady je tedy par fotek…ale vic se tesim na fotky na MTBS

      www.petebike.com/…cc/index.htm

      0 0
      • zubatec  

        Fotky luxusní :-), zavzpomínal jsem si na dobu před 15+ lety kdy jsem to sám taky občas jezdil. To bylo kotrmelců. Ale co nás tehdy v oddíle naučili, z toho žiju dodnes

        0 0
      • Biker jak Pes  

        na MTBS jsou zatím jenom z prvního SP, taky už se na ně těším … :)

        0 0
    • jano  

      len jednemu nerozumiem. preco ty profici nenosia navleky na kolena a podobne…ved zima je uz riadna a oni jazdia aj v tej kose v kratasoch

      0 0
      • petebike  

        v tabore bylo docela jeste teplo, v lednu bude hur, ale vem to tak ze jedou 60–70 minut a porad na doraz, takze se pekne zahrejou…dojedou a jdou do teplejch !

        0 0
        • jano  

          no nemyslel som ze by im bolo zima celkovo ale ved klby ako kolena ti dokazu prechladnut aj za tu hodinku ci nie?

          0 0
          • petebike  

            tusim ze jedinej kdo mel kolena byl Dlask a jinak meli vsichni az na vyjimky navleky na ruce…

            asi vedi co delaj :-)

            0 0
      • orca  

        Při lepší pohledu na jezdce by jsi viděl že měli „namazané“ nohy nějakejma hřejivejma mastma , A dále po pár stovkách metrů jsou natolik zahřátí že spíše chladí, ale třeba Dlask měl prodloužené na kolena.

        0 0
    • petebike  

      rok se s rokem sešel…bude tam někdo z bfka ?

      0 0
    • petebike  

      pár fotek, něco je od Jenci

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.