• Viktor N.

    Ahoj,

    Nevím, zda si mám koupit za 200–500 cyklocomputer, nebo za 3000+ cyklonavigaci.

    Jde mi o to, abych vždy věděl svojí rychlost, viděl kolik jsem najel KM za den, kolik celkem, a podle toho si mohl počítat, kdy bude nutná pravidelná údržba.

    Můj názor je, že si můžu koupit cyklocomputer a drzak na telefon, kde může být zaplá navigace.

    0 0
    • rsbiker  

      Cus, doted jsem to resil jako ty. Vse meril telefon a na aktualni rychlost k nahlednuti byl obyc tachac. Posledni dobou jsem zacal jezdit delsi trasy po neznamych mistech a mel nonstop zaplou apku na tracking. V ni pak mapu s trasou nebo treba cyklomapy ze seznamu.

      Nevyhody u me jsou – zavazejici kapsa s mobilem, pokud stoupam ve stoje, tru o ni koleno (jde to gumickama atd. upravit). Pak kdyz jedu treba 3 a vice hodin a pouzivam navigovani, tak jednak dochazi baterka (mivam s sebou powerbank) a telefon hrozne hreje (narocna prace + hodne hreje prime slunce).

      Jinak jsou data z mobilu ok, pokud nepotrebujes presnejsi mereni vyskovych metru atd. Podle gpsky mi to neprijde dvakrat presne, spise hodne orientacni.

      Asi bude zalezet jak casto chces navigovat…

      0 0
    • JendaH  

      Jestli ti jde jen o vzdálenost, tak přece nepotřebuješ ten mobil vůbec. Trochu je problém s tím že běžné cyclocomputery neumí logovat vzdálenost za den. Já si napsal skript, kterému dám stav ODO (který si vždycky zapamatuju když odcházím od kola) a on to zaloguje do souboru. Přidělat tam sledování údržby je triviální.

      S navigací by stačilo jednou za čas stáhnout zalogované .gpx soubory a něčím to prohnat. Otázka je, jestli to za to stojí (koupit ji a programovat se s tím). Podle mě spíš ne.

      Ale na samotnou navigaci… tam mám s mobilem problém, že v létě v poledne když svítí slunce na displej prostě vůbec nevidím. Garmon eTrex má displej, který je vidět furt.

      0 0
    • K2  

      Za mě komp pro běžné údaje a na navigaci používám telefon a offline mapy.

      Na krátké trasy používám telefon v kapse

      Na dlouhé trasy mám jeden starší menší telefon bez SIM v držáku na řídítkách (S4 mini) a v něm offilne mapy. Vydrží bez dat a mobilní sítě v poho celý den. Koukám se na mapu akorát před odbočkou nebo když zabloudím. Do mobilu si můžu stáhnout více druhů aplikací a nemusím být vázaný na to, co dodal výrobce

      Origo navigace má zpravidla kompaktnější rozměry a nepotřebuje pouzdro…

      0 0
    • Chlebovnik  

      Na to ti stačí cycklocomputer, ale na

      a podle toho si mohl počítat, kdy bude nutná pravidelná údržba.

      je lepší Garmin/mobil. Ve Stravě si můžeš ke kolu naklikat jednotlivé komponenty a hned u nich vidíš, kolik mají najeto.

      0 0
    • Čipera  

      V tvém případě bych se zkusil poohlédnout třeba jen po nějakých hodinkách navigovat dokážou taky. Nějaká slušná cyklonavigace která stojí za to za 3000 určitě není.......to spíš počítej 5000 a výš…Mě se líbí hodinky MEGELLAN Echo propojíš si to s mobilem zapisuje ti to trasu rychlost průměr, komunikuje to se stravou, baterie vydrží půl roku a stojej asi 3500.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.