Cyklo computer so zaznamem trasy a dlhsi vydrzi

28 nepřečtených
  • misko

    Ahojte hladam cyklocomputer ktory bude umoznovat zaznamenavat profil trasy (rychlost, vyska, tep,…) dokaze si uchovat viadcero vyjazdov a nasledne sa budu dat preniest do pc a nahrat na Stravu, endomondo… Dalej chcem aby vydrzal aspon par tyzdnov pouzivania s vypnutou GPS, moze mat GPS ale ak ju nebudem pouzivat chcel by som aby aspon chvilu vydrzal a nemusel som ho kazdy den davat na nabijacku. To jedine ma odrazduje od pristokov tipu Garmin 5×x Existuje nieco take?

    0 0
    • Smazaný účet  

      historické sporttestery – například suunto t6

      0 0
      • Singlespeed  

        Skvělá volba. T6 se dál by se možná dal koupit i dnes:

        http://www.sport365.cz/…-akcni-cena/

        0 0
        • Smazaný účet  

          :-) však je mám už přes 10 let…

          0 0
        • tromboonen  

          Pockej, ale to Stravu neumi, ne? Nema to snad ani GPS a kdyby jo, na Stravu nebo Endo by to muselo jit pres nejake konverze, ne?

          0 0
          • Singlespeed  

            Zadavatel na GPS netrval a tréninkový deník může vést na softu od Suunta. Pokud chce člověk přístroj s dlouhou výdrží, musí na hračky s GPS zapomenout, neboť ty nic moc nevydrží ani při vypnutém GPS.

            0 0
            • JirkA  

              .

              0 0
            • tromboonen  

              No ja jen ze pozadavek byl „dokaze si uchovat viadcero vyjazdov a nasledne sa budu dat preniest do pc a nahrat na Stravu, endomondo…“

              Nerejpu, jen jsem se ptal, jestli mi neco neuniklo, jestli to ty hodinky dovedou, za me i kdyz Strava a spol je takovej jako Facebook pro cyklisty, tak ty vystupy jsou prece jen zajimavejsi, nez rada cisel, vidis tam graficky stoupani a polohu a muzes resit souvisejici udaje..

              Pokud to tohle Sunto resi jenom vyskomerem (ktery je i s kalibraci v ramci jednoho dne dost nepresny), rychlosti a tepem, ale zobrazuje to jen jako tabulku s cisly, je to uzivatelskym komfortem podle me trochu jinde, zas nerejpu, nekomu to tak muze vyhovovat, ja bych tu Stravu a spol videl jako prijemnejsi reseni. S vydrzi je to jasny, souhlas, ale predpokladam, ze jen gps tracking bez velkych a barevnych displeju by melo neco zvladnout a tak to tak moc nezere, kdysi jsme meli v letadlech PalmPiloty a k nim externi GPS modul, a to byla z dnesniho hlediska pravek technologie a vydrz to docela melo..

              0 0
              • Singlespeed  

                Suunto pracuje s grafy, křivkami, můžeš analyzovat do zblbnutí :-).Barometrický výškoměr je x-krát přesnější než přístroje bez něj, které měří výšku jen z GPS, nepotřebuje přepočet (korekci) převýšení podle matematického modelu, jak to dělá třeba soft od Garminu (předpokládám i Stravy), pokud použiješ přístroj bez barometrického výškoměru, jen s GPS. Poslední dobou si výrobci zvykli zákazníky šidit a barometrický výškoměr neosazovat i na drahé modely (třeba některé Suunto Ambit 2 a 3, některé Garminy a Polary).

                0 0
                • tromboonen  

                  Ok, souhlas, ja jen ze to nesplnuje to zadani co se tyce Stravy, tak jsem se ptal jestli se to da treba nejak obejit..

                  Grafy jsou fajn a pro technika a fanatika na cisla asi dobry, beznej uzivatel asi oceni vic ty obrazky na Strave, ze kterych se ale taky da to vsechno vycist..

                  Ty barometricke vyskomery v relativne levnych strojich ale asi nebudou nic moc a furt je tam ten problem s kalibraci (Ok, pokud vyrazis ze znameho mista je to jednoduchy) a zmenami behem dne a v prostoru, je fakt ze cyklista vetsinou neujede tolik a tak rychle jako letadlo, i kdyz vetron kvuli hledani stoupaku nekdy moc rychle z A do B neleti a rozdily jsou behem dne a na ruznych letistich dost velke

                  0 0
                  • Singlespeed  

                    Pokud tě zajímají alespoň trochu reálné nastoupané metry, barometrický výškoměr prostě potřebuješ. U přístrojů bez něj (jen s GPS) se vypočítávají nastoupané metry softwarově z matematického modelu (Garmin, Google, Cykloserver, mapy.cz atd.). Matematický model ovšem zobrazuje tvar povrchu Země zjednodušeně. Použít se dá hlavně při pohybu po silnicích, mimo ně, hlavně v členitém terénu, mohou být výstupy kvůli zjednodušení modelu naprosto nesmyslné.

                    0 0
                    • tromboonen  

                      Jo jasny, ja jezdim vetsinu casu zname trasy a zajima me spis porovnani vykonnosti ve stejnych usecich… na te Strave je to proste hezky jak jedes kurzorem a vidis kde jsi a to ostatni, ze to keca co se absolutnich metru tyce mi tolik nevadi a obecne ta cisla zas tak neresim (tepy atd tam ani nemam, na ty jen koukam), takze jsem trochu jinej typ uzivatele :)

                      Tazatel to asi chce na delsi vylety/expedice, kdyz se zajima o vydrz, a i tam by me spis zajimala poloha na mape a vyskovy profil (i kdyz ±) a graficke zobrazeni trasy ex post, nez rady cisel, i kdyz presnych.

                      Nijak detailne jsem to nezkoumal, ale snad existuje neco, co ma gps cip a treba i ten vyskomer, ale nepouziva to mapove zobrazeni, nema velky LED displej ani fixy kazdych pet nanosekund a tim padem by to mohlo zvladnout jen zaznam po delsi dobu s nizkou spotrebou?

                      0 0
                      • romanholy  

                        Já mám teď nový Garmin Vivoactive Optic a nemůžu si stěžovat ani na funkčnost ani na výdrž. Se zapnutou GPS vydrží cca 10 hodin (je možné nastavit pomalejší záznam trasy a zvýšit výdrž) a bez GPS zatím skoro 2 týdny a to včetně zapnutého snímače tepu na zápěstí. Umí fungovat bez mobilu a data se pak přenesou najednou s oddělenými dny/vyjížďkami. Komunikace do Stravy tam je taky.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          ty snímače ze zápěstí mají tragickou přesnost…to je tak orientační pro cool jogging v parčíku

                          0 0
                          • romanholy  

                            To je mozne, ja ho stejne nepouzivam. V recenzich to nekde chvali, nekde ne. Nemam moznost porovnat. Psal jsem to jen z duvodu vydrze na baterii, ten snimac skoro porad sviti, ale vydrz paradni.

                            0 0
            • misko  

              Suhlas, je mi jasne ze to bude treba konvertovat cez nieco…ale predpokladam ze to pojde previezt

              0 0
              • tromboonen  

                No IMHO serie cisel kde je jen vyska, rychlost, tep atd bez GPS polohy do neceho jako je Strava dostanes dost tezko, snad kdybys 14 dni programoval nejake makro kam bys naklikal polohu v kazdem okamziku, ale i tak by to byla totalni pruda.. bud a nebo, ale urcite musi existovat minimalisticke GPS zaznamovaci zarizeni, ktere sice nezobrazuji vse hned, ale zato malo zerou a zapamatujou si to (mluvim teoreticky se zakladni znalosti technologie uz pred par lety, ale je mozny, ze vyrobci tenhle smer ignorujou a clovek by si to musel slatat sam ze zakladnich modulu, ktere ovsem jsou a stojej par dolacu, jen ta prace:)

                0 0
          • marttoni  

            T6 má GPS jako doplněk, někde se mi doma válí. Byl na jednu či dvě tužkovky, tak to nějakou tu výdrž mělo.

            0 0
    • vysmátej bajker  

      treba polar 500 nebo cokoli co umí tep a na občasný záznam mobil.

      já hledám něco co umí ant+ s tepem zobrazovat na displeji a když budu chtít graf tak zapnu locus v mobilu.

      0 0
    • mxv  

      Cateye Smart

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.