Cyklo batoh Deuter Road One - pořídit?

31 nepřečtených
  • milan.v

    Ahoj,

    vybírám nový batoh na kolo a po pečlivém zvažování mě hodně oslovila značka, kterou jsem nikdy moc neregistroval, resp. nemusel – Deuter, konkrétně model Road One

    Nemáte s ním někdo praktické zkušenosti?

    Aktuálně používám Camelbak Rogue (obsah 3l + 2l rezervoár), ale zjistil jsem, že rezervoár prakticky nevyužiji, používám ho tedy jen jako batoh na všechny věci, co vozím s sebou – dešťo-bunda, nářadí, pumpička, telefon, občas něco dalšího.

    Můj problém je, že potřebuji větší, než jsem si původně myslel, ale ne o moc …

    Deuter Road One má v případě potřeby možnost vložit stejně velký 2l rezervoár (asi bych využil ten co je v Camelbaku), ale má obsah 5l, což by v případě použití rezervoáru mohlo být akorát tak pro mé potřeby, pokud bych rezervoár nevzal, budu mít rezervu.

    Líbí se mi vlastnosti toho Deuteru, stejně jako např. Ospreye Syncro, ale modely, co jsem našel, tzn. Syncro 3 a nebo Syncro 10 jsou přesně pro mě nevyhovující kapacita.

    Osprey Viper se dělá s rezervoárem a dle prodejce je poměrně problém ten rezervoár vyndat a použít bez něj, což má ostatně stejné jako ten můj Camelbak Rogue, ten pak nejde zavřít, protože to zavírání je propojené s okrajem rezervoáru. a příznivcem nějakých pseudoudělátek (lepení suchých zipů, přišívání připínáků, atd.), tedy nejsem.

    Děkuji za reakce a podněty.

    0 0
    • Kubiczech  

      Konkrétní zkušenost s Road One nemám, ale obecně bych si troufl říci, že s Deuterem chybu neuděláš. V porovnání s Osprey a Camelem mi ty batohy přijdou o festovnější a o řád kvalitnější. Aktuálně mám Osprey Viper 9 z kolekce 2017 a dva, nebo možná už tři roky starý Deuter mi pořád přijde lepší.

      0 0
      • tomasz70  

        Tento batoh používám celou letošní sezónu a je to kvalitní zboží. V Jedovnicich v parku jsem měl docela tvrdý pád kde to odnesla helma, nové triko a samozřejmě i tento batoh. Ano jedna díra a pár odřenin batoh má ale nejspíš mi zachránil i záda. Fungoval ako paterak. Rezervoar nevozim tak na nářadí , pumpu, doklady, něco na zub se pěkně vleze. Navíc je lehký a pohodlný i na delší cesty .

        0 0
        • milan.v  

          Tzn. vozíš Osprey Viper 9 bez rezervoáru, pochopil jsem správně?

          Prodejce (dle dalších poskytnutých informací bylo vidět, že je opravdu odborník přes batohy, srovnával různé značky, modely) mi tvrdil, že zrovna Osprey Viper nedoporučuje vozit bez rezervoáru, který je součástí těch zad batohu, že se to zdeformuje a ztrácí na funkčnosti.

          Jak to vidíš ty, který to takto vozí?

          0 0
          • Kubiczech  

            Devítka jde bez rezervoáru vozit úplně stejně jako kterýkoliv jiný podobný batoh. Nebo aspoň mně to přijde úplně v pohodě.

            0 0
          • tomasz70  

            Psal jsem o Deuteru

            0 0
            • milan.v  

              Prima, to rád slyším, že je dobrý, protože jsem pro něj čím dál víc nakloněný, budu s ním jezdit jak na biku, tak na žiletce.

              Co ten rezervoár, zkoušel jsi ho s ním, příp. se kterým?

              0 0
              • tomasz70  

                S rezvoarem jsem ho nikdy nepoužíval. Ale jinak je dobrý. Mám i větší model 18l který se dá rozšířit o další 4l. Výborně odvětrání zad i boční popruhy. Integrovaná pláštěnja na batoh i hrudník plus síťka na helmu. To je jen odbočení že Deuter dělá slušné batohy. One Road dobra volba.

                0 0
    • Breakpain  

      A heleme se … to je fajn na takové střední švihy, kde už mám plné kapsy k prasknutí a obavu z toho, že něco vytratím … tohle se mi líbí na MTB :-) … díky za inspiraci, asi ho také pořídím.

      0 0
    • mr.ricardo  

      Libi se mi, vypada pouzitelnejsi nez Camelbak classic, ktery ted na silnici vozim. Jen teda 18 stovek bez pytle je jednou tolik, nez ten camelbak. Ale libi se mi vnitrni usporadani a ten tvar.

      0 0
    • MI.KU  

      Nekoukal jsi na EVOC?

      0 0
    • milan.v  

      EVOC CC 6L v červené nevypadá také špatně.

      Ten Deuter se mi ale líbí uspořádáním a výbavou (integrovaná fluo pláštěnka, členění), ten EVOC mi v tomto ohledu přijde horší.

      0 0
    • plzakj  

      Mam od deuteru mensi, kterej taham na lyzich a na kole a je super. Dobre zpracovanej, lehouckej a hodne toho vydrzi. Odpovida nemecky kvalite. Vyber si model, kterej vyuzijes a neprohloupis. Kupoval jsem v srn a nevysel draho.

      0 0
    • milan.v  

      Takže objednán Deuter Road One, pak sem hodím do vlákna nějaké info z používání, pokud by někdo chtěl, mohu i něco nafotit.

      0 0
    • milan.v  

      Objednáno z Hudy 26.12., 27.12. vyexpe­dovali, 28.12. byl v poledne u mě a ještě s menší slevou k tomu, smekám … :-o

      Zítra se mnou pojede první vyjížďku, hodím sem i nějaké fotky detailů pro ty, které by zajímaly, na webu toho moc není mimo pár oficiálních, stejných fotek.

      Každopádně zatím se mi můj velmi pozitivní pohled na něj z prvotních informací jen potvrdil, některé detaily jsou velmi dobře domyšlené, uvidíme, jak se osvědčí v praxi …

      0 0
    • milan.v  

      Přidávám pár slíbených fotek detailů.

      Pláštěnka je složená v dolní malé kapse, nahoře na popruzích je potřeba ji uchytit, schválně jsem jedno uchytil, druhé nechal mimo, podvléká se to pod ten černý pásek, zajistí suchým zipem.

      Integrovanou pláštěnku, za kterou nemusím platit nic navíc, vnímám jako velké plus.

      Následně jsem vyfotil přihrádky v jedné i druhé části, do té síťované dávám lehkou bundičku, když ji nemám rovnou na sobě.

      Celý batoh je hodně kompaktní, drží tvar, v první moment jsem si myslel, že si dávám na záda prkno, ale musí se nechat, že to mají velmi dobře vymyšlené.

      Já měl přímé srovnání s malým Camelbakem Rogue, co jsem vozil předtím a ten hned okopíroval záda, takže to mě tak trochu ovlivnilo.

      Na té fotce zboku je vidět ten popisovaný pevný tvar.

      Popruhy jsou velmi tenké, zároveň ale pevné, lépe mi padnou než ty od Camelbaku a třeba držák brýlí (dva pásky nad sebou na jednom popruhu, poslední fotka) už jsem také vyzkoušel, další malá, ale velmi praktická věc, která je po ruce, když ji člověk potřebuje.

      0 0
      • john34  

        Ahoj, jde tam prosim tě dát nějakej rezervoár na vodu, nebo se tam nevejde?

        0 0
        • milan.v  

          Výrobce uvádí, že by se tam měl vejít 2l rezervoár.

          Zatím jsem nezkoušel, protože jsem jej kupoval jako alternativu k tomu Camelbaku, ale schválně to pak vyzkouším, přehodím ho do Deutera.

          0 0
      • Breakpain  

        Moc se mi líbí, ale mám trošku obavu, že to je opravdu „pidi“ batoh.

        Dotaz – mohl bys udělat identickou fotku, jako je ta 4. od Tebe s tím, že bys batoh zapnul?

        Vzhledem ke zdraví musím vozit léky a větší zásobu jídla, tak hledám něco kompaktního, ale nejsem si jistý, jestli je tohle schopné pojmout například:

        • 4× velkou Corny
        • 4× balení hroznového cukru
        • 1× naditou šrajtofli (tak nějak je velký přístroj, co musím vozit)
        • 1× banán
        • 1× duše
        • 1× pumpa
        • brýle, klíče, občanka …

        No dle fotek mi přijde, že jsem přestřelil a na tohle ten batoh asi nebude …

        0 0
        • CzechJoker  

          Objemově to mám asi hodně podobné a přijde mi, že by to mělo stačit. Dneska to vozím v tomhle, což je velikostně podobné (a o tom dojtru uvažuju jako o vhodné náhradě). Bez problému tam vozím mobil + peněženku + pumpu + duši na bajka + duši na silničku + nářadí + stahovák + svačinu + obal na brýle.

          0 0
        • milan.v  

          Do batohu jsem naládoval, co jsem našel po ruce a co aspoň trochu připomíná to, co v něm chceš vozit, plus něco dalšího.

          3× velká tyčinka (která je dle mého ještě větší než velká Corny) + 2× malá tyčinka

          1× balení Chimpanzee bonbónů

          1× duše 29

          1× bundo-pláštěnka Specialized

          1× ParkTool multiklíč

          1× obyčejná malá pumpička SKS (většina lidí asi bude mít nějakou menší)

          2× montpáka (+ drobnosti – lepení, záplaty)

          1× zadní světlo (co dávám standardně na batoh)

          1× obyčejný zámek na kolo (který standardně nevozím, ale protože je celkem rozměrný, přidal jsem ho)

          1× kapesníky jako náhrada menší peněženky

          Do té kapsy nad logem by se bez problémů vešel velký mobil, se kterým jsem to fotil, event. ta naditá šrajtofle, uvnitř by se daly vměstnat ty brýle, klíče plus něco dalšího např. do těch síťovaných kapes. A to bys z toho mohl rovnou vyloučit zámek na kolo, který jsem tam dal schválně, aby zabíral místo.

          Takto to stejně nikdy vozit nebudeš, ale jako praktické cvičení to poslouží dobře.

          On ten batoh vypadá jako mini, ale tím, že je dobře členitý, není problém ho hezky využít a naplnit.

          0 0
          • Breakpain  

            Mockrát děkuji za názornou ukázku ;), to vypadá, že by to mělo klapnout :).

            0 0
        • plzakj  

          Mam Deuter raceX. Prazdnej je velice kompaktni. Nemuzu ale najit velikost. Dam do nej 13" NB + bundu, nebo 2× 2L PETku a je tam jeste misto. Na tu tvou naloz by byl v poho.

          0 0
        • rbcrx9  

          Podívej se na: http://www.pinguincz.cz/cs/batohy/c-701, mám od nich Flux, ale objem zvětšený na 25 litrů, zatím plná spokojenost, hlavně zpracování – stačí se podívat na švy, opravy i po záruční době, j

          0 0
          • Šéňa1  

            To sis napsal do Pinguinu přímo při objednávce o zvětšení nebo jak? Já mám novýho Pinguina (Ride) asi 2 týdny, a trochu mi štve absence menších kapsiček uvnitř báglu, kam jsem byl zvyklej dávat nářadí u staršího batohu. Takže případný dodělání přímo Pinguinem by bylo super.

            0 0
            • rbcrx9  

              Přímo s panem Soumarem, mám batoh jako předváděcí. Ale určitě jim zavolej, jsou vstřícní a vyjdou Ti ve Tvých požadavcích vstříc. Já zatím super spokojenost, jak objemově, tak zpracování a jednání firmy, j

              0 0
        • Andreany  

          To by Ti tam mělo vlézt. Vozím ho a pojme víc, než na co vypadá.

          0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Tohle se vejde bez problemu, plus je dole uzky, takze muzes pouzivat i bocni kapsy na dresu.

          0 0
    • mr.ricardo  

      Tak jsem neodolal vabeni a uz ho mam doma taky, i s 2l pytlem. Prvni dojmy maximalne pozitivni, sedi na zadech jak ulity, kapes tak akorat na naradi a nejaky jidlo, nezakryva kapsy na dresu, ta zadova tkanina vypada fakt prodysna, vak s tou uzaviraci listou je taky dobry napad, zkratka proti camelbaku classic sama pozitiva, myslim, ze za ty penize navic stoji. Dojmy z praxe dodam az tak za 2–3 tydny, jsem 2 tydny po operaci zlucniku, takze mam zatim po ptakach :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.