Cyklisticke okuliare pre dioptrika

46 nepřečtených
  • krza89

    Zdravim,

    nosim dieoptricke okuliare skoro cely zivot. Nespravim bez nich ani krok, hoci nevidime uplne zle, tak si ich dole nedavam. Avsak pri sporte ma dost obmedzuju – beh, bicykel. Sosovky neznesiem. Ako riesite ochranu zraku, pokial mate takuto zrakovu vadu? Vrazat tazke penize do dioptrickych sport okluriarov sa mi nechce, hladam tak 100€ riesenie mojho problemu :) dikes

    0 0
    • Smazaný účet  

      za 100eur? to máš 100 piv…a vyprdni se na kolo

      ale vážně – za ty prachy žádný rozumný řešení není

      co se brejlí týče, pohledej historii – je tady na to několik témat

      0 0
    • sparrow_cz  

      Mě stály brýle Force s klipem 600 kč. V optice mi sklíčka do klipu udělali za 800. Nosím na různé sporty, taky na řízení a mám je už asi pět let. Na Slovensku to tuším dělá značka Longus, ale jestli jsou dobré, nevím.

      Pokud chceš kvalitní, tak ty dělá značka Rudy Project.

      0 0
      • Smazaný účet  

        ty plastový klipy jsou strašný

        jezdím už cca 20 let s brýlemi Rudy Project…ale to není za 100E

        0 0
        • sparrow_cz  

          Klipy jsou na tom to nejlepší. Máš v nich stejně kvaltní sklíčka jako do běžných rámečků. Žádný pochybný plast.

          Další věc, co hodně oceňuju jsou výměnné sklíčka různých tmavostí. Běžně vozím dvě sady. Myslím, že mám starší model těchto https://www.force.cz/…s-skla-akce/

          0 0
          • Smazaný účet  

            klip sám o sobě je plast = sračka

            na starejch RP jsem měl titanovej klip, na těch aktuálních je z nějaký slitiny, Ti už to asi není…

            0 0
    • mastihuba  

      za 100 eur je jedina rozumna varianta vybrat velky plastovy obroucky do kterych se zabrousi rovny skla. vypada to cajk. ale z hovna bič neupletes. za desitku od adidas pres oakley po RP. možnosti jsou dneska úžasné.

      0 0
      • tomxxx  

        U adidasu se da vykouzlit s klipem do 5000 vcetne sklicek (aspon mne je vyrobili dost levne)

        Jen je nutny vybrat klip, do ktereho se skla „nacvaknou“ a nemusi byt vrtana a zaroven s mensim zakrivenim. Ja to mel v modelu adivista.

        0 0
        • mastihuba  

          ja klip moc nemusim. kdysi jsem mel levny bryle s klipem od BBB a to už ne.

          0 0
    • makimaki  

      Brýle mám R2 Universe fotochromatický s klipem – celkem to vyšlo do 2tis. Kč, tyhle brýle vyrábí pár let beze změny, takže ten klip posouvám už do druhých brýlí. Zvyknul jsem si, pro mě dostačující.

      0 0
    • embi  

      Ahoj, není problém koupit dioptrické sportovní brýle do cca 60 EUR. Bohužel tu opět sebevědomě radí lidé, co o tom moc nevědí. Doporučuji zennioptical

      0 0
      • mastihuba  

        na zenitu za 60 koupis levny brejle s klipem, nebo ramecky na rovny skla. slusny sportovni brejle se zakrivenejma sklama ktery maji odpovidajici dioptrie po cele ploše si tam nevyberes, poridil sem ze zenitu čtvery brejle a spokojenej sem cca na 50%. když bych objednaval znova tak jen s nastavitelnym nosem. Člověk musí vědět co mu sedne a to je trochu riziko.

        0 0
        • xtonda  

          Na Zenni sem kupoval čtvery brýle v Květnu 2017, dvoje sobě – jednoduchý předpis. Opticky nepoznám rozdíl oproti brýlím z optiky, provedení obrouček horší, ale cena pětinová (43 a 52 USD) proti optice v ČR (4900 Kč). Jedny byly rezervní civilní na činnosti, kde hrozí poškození, druhé mám na kolo, i když to nejsou vyloženě sportovní.

          Další byly pro mámu multifokální, tvrdí že opticky nepozná rozdíl, obroučka je sice horší, ale cena 71 USD oproti 15 000 Kč v optice. Otci jsem bral jedny vyloženě levné za 21 USD a taky si nestěžoval.

          0 0
          • mastihuba  

            optiku dělají dobrou, tam taky nemám problém. jen jde o to jak to sedí na nose.

            0 0
            • xtonda  

              Proto je lepší mít aspoň první brýle od optika – mít změřenou PD, a vědět jakou potřebuji šířku brýlí, šířku mostu a jakou potřebuji/chci velikost skel. A pak pečlivě vybírat podle rozměrů a číst recenze.

              Škoda, že si nelze objednat jen skla, i když je otázka jak by se tvářili tady v optice na žádost o zasazení donesených skel.

              0 0
        • xtonda  

          A ještě, pokud brýle nesednou, můžeš je vrátit a dostaneš zpět 50% ceny „cash“ nebo 100 % ve formě kreditu na druhý pokus.

          0 0
        • embi  

          je to tak, nicmene pokud tazatel hleda reseni do 100€, tak pochybuji, ze uspeje jinde.

          0 0
      • Smazaný účet  

        jj, po 40 letech s brejlema o tom furt vím hovno…

        0 0
      • sparrow_cz  

        Vítej na BF.

        0 0
      • Libores  

        Člověče, asi špatně koukám, ale nic jako dioptrické sportovní brýle tam nevidím. Nemyslíme si, že spostovní brýle jsou jakékoliv plastové rámečky s 80% polarizačními skly, že ne?:)

        0 0
    • team_daddy  

      Trochu jinej pohled: léta jsem se věnoval military koníčku. Tehdy jsem pořídil ESS Ice. Ty brýle už mám 10 let, zažily si hodně a furt v dobré kondici. Prodává se to v setu tmavé, čiré, žluté. Sklíčka do toho udělali v běžné optice. Výhoda navíc: když tě někdo střelí brokovnicí do xichtu, očím se nic nestane (mají na to atest).

      0 0
      • Smazaný účet  

        ty jsou dobrý a za dobrý prachy (mám je taky), ale oproti sportovním RP jsou trochu dál od obličeje = při rychlý jízdě pod ně fouká a můžou slzet oči nebo tam něco vletět

        0 0
        • Pavel.ct  

          Taky sportovní dioptrický RP se zatmavovacími skly, maximální spokojenost

          0 0
    • krza89  

      Tak nakoniec som vybral nieco, co ma otravovalo nonstop na socialnych sietach…za malo penazi, necakam vela muziky – mozno prekvapia.

      Siroko K3 TECH GALIBIER

      Objednané aj s optiklipom. Recenzie na nete su fajn, skusim, dam vediet.

      Dakujem za reakcie

      0 0
      • xtonda  

        A skla budeš řešit jak? A rozměr čočky v tom klipu 43 × 28 mm mi přijde docela malý.

        0 0
        • mastihuba  

          těma malejma levnejma klipama si asi musí projít každej. Já vyzkoušel čtvery různý sportovní brejle než jsem do toho prásknul bez kompromisů. Na druhou stranu uživatel Karaya má dioptrický brejle udělaný už 10 let a kamarád optik mu skla zabrousil do sportovních Cratoni a má to perfektní.

          0 0
          • sparrow_cz  

            Tvůj nick je výstižný. Já tou „fází“ procházím už asi 5 let a změnu neplánuju.

            0 0
            • mastihuba  

              taky se dockas :-)

              0 0
              • sparrow_cz  

                Spíš ne. A zatím se ti budu smát :)

                0 0
                • mastihuba  

                  za prvni to nemam jako soutěž a za druhý je to tvoje věc co vozis, brejle jsou spotřeba a finanční priority se v čase mění čemu se dneska směješ nemusí být nutně za deset let pravda.

                  0 0
        • krza89  

          Skla do klipu zabrusia v kazdej lepsej optike. Klip je maly, ako celozivotny okuliarnik mam z tohoto najvacsie obavy…budem preostrovat a nakoniec skoncim bez klipu. Ale tak za 11€ som do toho „prasol“ a skusim bez optiky ponosit a uvidim, ci necham zabrusit dioptrie alebo vyhodim do kosa.

          0 0
          • xtonda  

            Já nosím brýle necelé 2 roky (poté co sem předtím 20 let kašlal na doporučení praktika dojít si na oční) a mám rozměr skla 53×33 a i tak tu obroučku vnímám, u býlí z Číny sem se pak snažil vybrat větší, takhle malé by mi vadily skoro určitě.

            11 €? Mě se na tom odkaze ukazuje 771 Kč brýle + 566 Kč klip, total 52 €.

            Brýle doma v optice ale vyjdou draho, tedy záleží jakou máš vadu. Tedy pokud se vejdeš do toho co se dží skladem, tak sklo je v řádu stovek, ovšem pokud je to přes nějaký limit jako mých –3,5 cylindru, tak to už je sklo na objednávku v řádu tisíců a ve většině optik když jedno na objednávku, tak musí být obě.

            0 0
            • krza89  

              Ja mam momentálne rám od značky Prada a skla mam take velke, ze ich v beznom zornom poli nevnimam. Su tak velke, ze sa mi spinia o obocie – hehe. Na druhej strane nemam specificku ocnu vadu a ani velke dioptrie, takze zabrusenie dioptrii do toho klipu ma vyjde na par desiatok €.

              Siroko meni akcie doslova kazdy tyzden – na zaciatku ked mi zacali vybiehat tieto okuliare, tak stali 50€, potom 40€, teraz ich maju za 30€ a klip mali vcera za 11€ a dnes uz za 22€. Ked som videl ze stoja 30€, tak som to uz objednal – dovtedy som im vela pozornosti nevenoval. Tieto za 30€ som bral kvoli klipu, maju rovnake za 20€ ak nepotrebujes optiklip. No, lacaky celkovo…do konca tyzdna by mali prist, tak zreferujem.

              Pripajam video na youtube test ak by nieho zaujimalo ako vyzeraju.

              https://www.youtube.com/watch?… Cycling Eye Wear Review

              0 0
              • xtonda  

                Odkaz je neplatný

                Těch –3,5 cylindru je už tolik, že to prakticky nemůžu sundat, když sem ty brýle nasadil, tak sem sem všechno viděl šišatě, obdélník se jevil jako lichoběžník, trvalo mi měsíc dva než si na to mozek zvykl a teď mám podobný efekt když brýle sundám + zvyknutí na zvýšeno ostrost znamená, že mi vadí být bez brýlí i jen čtvrt hodiny.

                11€ jen ten klip, tak to jo, já myslel 11 € komplet. Já bych ale radši brýle kde budou jen dioptrická skla, ne sluneční brýle s dioptrickou vložkou.

                0 0
    • krza89  

      Ja sa uz dlhe roky citim diskriminovane ako nositel okuliarov – najst na leto slnecne okuliare je boj a ked su, tak vyzeraju strasne. Cize cely zivot som ziadne slnecne okliare nemal…a asi ani mat nebudem. Skusal som rozne zatmavovacie skla, klipy atd. a nic ma neoslovilo. Nejde mi pridat link, ale v pohode na youtube najdes.

      0 0
      • Smazaný účet  

        ESS Ice

        v základní sadě tři barvy zorníků a jako plus to vydrží zásah z brokovnice :-)

        0 0
        • krza89  

          Možno preto mi ich vyhadzuje na rôznych military stránkach :)

          Dnes mi doručia bríle – nikdy ma neprestane udivovať rýchlosť, s akou pracujú prepravné spoločnosti. Včera o 18:30 ešte v Španielsku, dnes do obeda sa doručujú na moju adresu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            To nebyla Ceska Posta, ze?

            0 0
            • krza89  

              DHL :)

              Došli, prvý dojem fajn, balenie solídne, sedia dobre, neskúšal som zatím prudné pohyby – pôjdem si s nimi zabehať (aj keď nie sú na to určené) a zreferujem ak bude záujem. Optiklip je úsmevne malý…porovnanie s aktuálnymi bombami.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.