Cyklistická helma s chráničem brady pro děti

12 nepřečtených
  • DanVan

    Ahoj. Chtěl bych Vás požádat o radu. Vybírám pro syna (9 let) cyklistickou helmu s chráničem brady. Jezdím s ním většinou modré traily, ale trošku už začíná blbnou v bikeparcích tak nechci aby přišel o zuby. Zatím co jsem koukal mi zajímavě vychází Cratoni C-Maniac Pro (https://www.cratoni.cz/…domodra/5198). Jen se mi zdá nedostatečná ochrana zátylku hlavy. Nějaké jiné tipy?

    Děkuji

    0 0
    • novas752  

      Tohle je nějaká divná helma, nevypadá vevnitř vůbec polstrovaná, fixace na hlavě bude dost mizerná. Koukl bych na nějaké normální integrálky. 661, Oneil, Bell, Leatt, Giro atd.

      V každym případě nutné vyzkoušet, helma musí správně sednout, vycpávky se musí pevně opírat o lícní kosti jinak to při nárazu ze strany může zlomit čelist.

      0 0
    • Pesto  

      moj 5r krpec (hlava 51.5cm) jazdi Bell Super DH s odnimatelnou bradou vo velkosti S a velka spokojnost. Na hlave drzi pevne a spherical MIPS je uplne paradny (v podstate prilba v prilbe) Uz ju aj viackrat otestoval a zatial 100%.

      0 0
    • skaj  

      Resim uplne stejny problem, muzu se zeptat, co jsi nakonec koupil a jak jsi s tim spokojeny? Dik!

      0 0
    • ra.ma1  

      Ahoj, hledam neco pro 6leteho kluka, mate prosim nejake konkretni tipy na lehci ff helmu na tech par krat v roce do bikeparku?

      zatim celkem dobre vychazi bell sanction – pisou 850g v Mku, takze Sko by mohlo byt snad cajk…

      Prilba s vahou nad kilo pro dite mi prijde uz jako celkem zverstvo…

      vim..

      „safety je safety“ ale zas s rozumem

      0 0
      • ra.ma1  

        jeste koukam Kali Maya full face child – hybrid..

        0 0
      • skaj  

        Ja po dlouhem zvazovani, dve helmy nebo jednu, koupil Giro Switchblade. Ma MIPS, vazi pod kilo. Mladej je s ni spokojenej, ja si ji nakonec koupil take. Zpracovani super a hlavne sedi… Kupovano na alltricks za 160eur v akci (ale loni).

        V realite nakonec stejne ma dve helmy. Jednu ciste XC, kdyz jezdime nekam na vyjizdku (Trebon apod.) a druhou tuhle. Ale nelituju – sundavaci celist se fakt hodi. Na nas domaci kopec musime doslapat, takze tam jede bez a nahore nasadime. Rozdil je znat. I letos na enduro zavodech se to siklo. Vyse nekdo pise o horsi ochrane Switchbladu – to asi byl drivejsi model. Ta soucasna je fakt v pohode. Top integrala je samozrejme lepsi, ale tu ty kupovat nechces.

        Na hlavu jsme zkouseli jeste Uvex Jakkyl – to je proti Switchblade spatne – jak zpracovani, tak ochrana (a prekvapilo me o jak moc:( ). A pak Bell Super 3R (nezamenovat s Super DH – to je jina helma) – zpracovani dobre, ochrana horsi – a navic nam nesedela.

        0 0
        • ra.ma1  

          diky za tip..mrknu i na toho switche…klasickou helmu uz synek ma, akorat se mu obcas povede celkem pekne ustlat…tak kdyby sel primo na bradu

          0 0
          • ra.ma1  

            tak manzelka jeste nasla Met Parachute – v Sku, pecka vaha…myslim ze mohla byt cajk

            0 0
    • Ondrejst  

      Práve teraz sme tiež Metku drobcovi objednali. Oproti tej Cratoni poriadny rozdiel. Cratonka oproti Metke ako hračkárska prilbička:)

      Tie lícne opierky treba.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse