cykliste sobe aneb vloupacka do obchodu

127 nepřečtených
  • BH

    Ve ctvrtek 19.4. 22,30 doslo ke vlopani do obchodu s jizdnimi kol EUROBIKE v Otrokovicich a byla ukradena 3 kola:1) AUTHOR INTROVERT model 2006(cerno/cer­veny), velikost 19",2) BH Expert race X,9 (cerny)model 07, velikost 47, s vybavou SRAM X,9 a vidlici RS REKON a 3)BH Expert pro disc LX model 07, (opet cerna barva), velikost 47 s vybavou LX, Formula ORO a vidlici Suntour XCR LO.Pokud by se nekdo z Vas s temito koly nejak setkal, prosim o informaci na firmu EUROBIKE (577938349,in­fo@eurobike.cz). A proc cykliste sobe? No je jasne, ze ti zlodejicci si to „nenakoupili“ pro svou potrebu a pravdepodobne to kradli za ucelem jejich dalsiho prodeje(ev. primou zakazku), treba nejake vasnivemu hobikovi z BF, pritom kazdemu, kdo takove kola bude nejak pod rukou kupovat je jasne, ze se jedna o corku a presto to mnohym z nas vubec nevadi, hlavne ze mam kolo svych snu za obzvlaste vyhodnych podminek. Jsou tedy mezi nami gauneri, kteri se nestiti vyloupit nejaky obchod, ale mozna jeste vetsi hajzlici jsou ti,kdo si to s klidem koupi.Bez poptavky by nebyla ani nabidka.Jeste jednou dik za informace.

    0 0
    • scret  

      hmm,pesek:(a bylo to aspon pojisteny????

      ale co nadelas,dost lidi tady ma tendenci moralizovat,ale realita je pak jina…co se tyka ty koupe corek…

      uprimne rikam ze kdyby me nekdo nabidnul neco za smesnou cenu,tak to nejspis vemu,protoze to koupi jinak nekdo jinej…a ze s tim ma nekdo moralni problem? smula,ale zivot neni spravedlivej…kdy­bych nevedel co s prachama,tak by me to ani nenapadlo koupit nejakou corku,ale jelikoz jsem stale milionar „cekatel“…

      nam takhle vykradli outdoorovej shop,skoda za nekolik set tisic…zlodejum bych usekl ruce,ale ne tem lidem ktery to pak nasledne koupej…tem se neni co divit…

      0 0
      • scret  

        kazdopadne je to blby…vzdycky to nastve…clovek muze bejt nakrklej ale jenom na zlodeje,prip.pre­kupniky…

        ale asi si dam inzerat: shanim Formule Oro za dobrou cenu:))))))

        0 0
        • thiel  

          neverim vlastnym ociam. jedna vec je ked to niekto kupi a nevie poriadne co kupuje, ale ked niekto kupi vedome corku tak je to u mna rovnaky smejd ako ten co to ukradol.

          0 0
          • Genarito  

            co je pro tebe vědomě? pochybnosti o nákupu toho co to prodává? Setkal ses někdy s takovýma inzerátama jako „prodám XY za cenu Z (o třetinu levnější) sešli se mi dva…“ nebo „syn je po zranění..“ bla bla bla… máš na výběr… buď tomu uvěříš nebo ne

            0 0
            • thiel  

              vedome znamena ze vies ze je to kradnute a aj tak to kupis. jasne ze sa neda preverovat povod veci predavanych na inzerat.

              0 0
              • jonys  

                Ano,máš pravdu.Pokud uvidím inzerát „prodám kradené kolo“,nekoupím ho :-) Jinak nerozumím pojmům jako „vědomě“, „víš,že je to kradené“ atd.

                0 0
          • scret  

            no jestli te to moralne poburuje,tak sorac,ale realita je takova ze min. 60% lidi by tu vec koupilo ikdyby vedeli ze je to corka…tot muj nazor…

            0 0
            • thiel  

              to mi je jasne. bohuzial.

              0 0
            • mastihuba  

              no je to ze světa růžovejch brejlí, ale kdyby nebyla poptávka nebyla by ani nabídka. Bych se lidí co kupují čorku nezastal.

              0 0
              • scret  

                no to je pravda,ale jak jsi sam napsal je to ze sveta ruzovejch brejli…

                0 0
            • Pablo  

              Přesně takovýhle lidi vytvářej ten fungující řetězec.. Já bych teda čorku vědomě nikdy nekoupil. Né že by mě nelákalo mít pěkný kolo za 1/4 ceny, ale jednoduše bych nemohl usnout s pocitem, že jsem stejnej hajzl jako oni. Bavím se samozřejmě o situaci kterou popisuješ, že vím, že je to kradený, pokud někdo to kolo odstrojí a rozprodá na díly za ne moc podezřelý ceny, asi to nemáš šanci při nákupu zjistit – ale zase se mi nezdá, že by někdo demontoval 3 kola a prodával po součástkách, to je moc práce a na dlouho..

              0 0
              • scret  

                moc prace a nadlouho???? max. par hodim prace,vic ne…

                no to je prave,to,jak to chces poznat u soucastek???? kdyz to nekdo bude takhle prodavat,tak vetsinou neni blbej a bude to prodavat za ceny umerny…

                0 0
                • Pablo  

                  Teď pleteš 2 věci dohromady, nahoře píšeš „za směšnou cenu“ a že se ví že to je kradený a stejně se to koupí a teď jsme přešli na úměrný ceny za díly – tam se to samozřejmě zjistit nedá, ale tys to psal tak, že bys koupil i vědomou čorku (případně že ti nevaděj lidi co to kupujou), což já nechápu.

                  A moc práce jsem nemyslel demontáž, ale napsat X inzerátů, zřídit si novou mailovku, odpovídat na dotazy, setkat se s X kupcema osobně, protože balit, posílat atd je ještě pracnější a musíš prásknout identitu kvůli dobírce.. Přecijenom prodat kolo někde v hospodě pod cenou je nesrovnatelně jednodušší.

                  0 0
                  • scret  

                    jo,protoze budto to nekdo chce „otocit“ rychle,pak to proda za smesnou cenu…a treba cely kolo… nebo si to nekdo hezky schova a s kliden si pocka…s tim ze to bude prodavat za realnou cenu…cisla na prehazovacce nikdo kontrolovat asi nebude… a proc a kam by spechal??kdyz si je treba jistej ze ho nikdo necapne…jakoze ty co vyberou takovej obchod asi zadny becka nebudou a trochu se v tom vyznaj…anebo pro nekoho takovyho to delaj…vim ja? corkar nejsem a policajt taky ne:)

                    a jak jsem psal nize,nevim jestli bych koupil i vedomou corku,nikdy jsem se s tim nesetkal,co se tyka bajkovejch komponentu…tak nevim jak bych se zachoval,ted tu muzu moralizovat stejne jako ostatni a skutecnost by treba byla jina,nevim…a jen tvrdim to ze kdo tu moralizuje,tak at si sahne do svedomi a chvili nad tim premysli,jestli by to vzal nebo ne…lakadlo je obrovsky,proto dokazu pochopit lidi ze to koupej…pochopit a schavlovat je neco jinyho…

                    samozrejme ze kazdej z nas se asi setkal s tim jak ti nekdo cmoudlej,nabizi na parkovisti u marketu novou kameru za 1/4 ceny…to jsem samozrejme nekoupil!!!

                    0 0
                    • Pablo  

                      Proč by ty zloději neměli bejt Bčka? Zajít do toho obchodu a přečíst si cenovky umí každej dement, o kolech nemusí vědět vůbec nic.

                      Sorry, vůbec nechápu rozdíl mezi vědomou čorkou bikových komponentů a kamery, buďto ti to výchova/svědomí/… nedá a nebo dá, kamera jako kolo, je to stejný.

                      0 0
                      • scret  

                        protoze je rozdil kdyz to lohne nejakej fetak a profik! takze tak…fetak streli za cenu smesnou a rychle to otoci…a nejspis ho brzo chytej… a profik opacne…

                        no to neni stejny,kameru nepotrebuju:)))))))))­)) ne vazne,neni to asi stejny,to je jakobys nabidnul na „vcelarskym foru“ treba spesla s-workse za dvacku…tak moc lidi to zajimat asi nebude… tak jako kdybys nabidnul na B-F vceli ul ja nevim za kolik…:))

                        a ja uz nevim ale mam 100 chuti podat nejakej „pochybnej inzerat“ a udelat k tomu takovej mensi pruzkum,abych zjistil jestli teda moje predstavy o lidech jsou zkresleny a jsou lepsi nez si myslim…

                        0 0
                        • RUMcajs  

                          To mas snadny, prodam ram o 30 procent levneji, vidli o 20 procent atd… To je normalni sleva, jaka je na jine veci nez z obchodu. Cele kolo o 20 procent levneji take neni nic neobvykleho a nemusi to byt vubec corka. No, ale jestli mi nekdo nabidne za 5000kc celyho introverta, tak je mi jasny ze je to corka.

                          0 0
                      • scret  

                        proc mam porad pocit ze se lidi delaj „hezci“ nez jsou??

                        0 0
    • thiel  

      drzim palce nech sa tie bajky podari najst.

      presne ako si napisal. ak by corovane bajky ludia nekupovali, nekradlo by sa tolko. najlepsie je, ked sa ti typek stazuje ze mu ukradli bajk a jednym dychom doda ze uz ma nahradu, tiez corovany. to ma vie nas**t. ludia kupuju corky vedome, a este sa ti tym pochvalia (pochvalia fakt vo vyzname chvalit sa tym, ze vie kupit taky bajk o tolko a tolko lacnejsi ale nie len tak niekde v obchode, ale kradnuty!)

      radsej koncim, lebo mi zbytocne stupne tlak…

      0 0
      • scret  

        „ak by corovane bajky ludia nekupovali, nekradlo by sa tolko“

        to je sice mozny,ale spis to zapada do nejaky utopie… skoro jak socialismus:))

        0 0
        • thiel  

          nie je to ziadna utopia. su krajiny kde mozes nechat na ulici cokolvek a najdes to tam ked sa vratis. je to dost o zivotnej urovni a o cenach. kym budeme mat europske ceny a ceske/slovenske platy, nejakeho dramatickeho obratu sa nebojim…

          0 0
          • scret  

            no tak vidis a jsme u toho zakopanyho psa:))

            0 0
            • thiel  

              mozno to je jeden z dovodov, ale ako ospravedlnenie vedomeho kupovania kradnutych veci je to u mna stale neakceptovatelne.

              0 0
        • Krys  

          Práve socializums (teda to, čo sa v našich končinách za socializmus vydávalo) spôsobil, že sa krádež berie ako normálny spôsob zaobstarávania.

          0 0
      • ares  

        Jo, to je nějak v tomhle smyslu: Prchají partyzáni před skopčákama lesem. Zahlídnou chaloupku a vlítnou dovnitř. Tam je stará babka a ta jim řekne, že je schová, když teda prchají před skopčákama. Schová je na půdě do veliký truhly. Jen je zakryje starýma hadrama a zavře víko, vlítnou do chaloupky skopčáci. Řev, zkáza a kde jsou partyzáni, ječí na babku. Nevím nevím, žádný jsem neviděla, tvrdí babka a přehrabuje se v hadrech, co má v truhle. Skopčáci převrátili chaloupku vzhůru nohama, ale partyzáni nikde. Chytli babku. Jestli nám neřekneš kde jsou partyzáni babko, uříznem Ti nohy v kotníku! Nevím. Uřízli jí nohy v kotníku… Kde jsou partyzáni, jinak Ti uříznem nohy v kolenou! Nevím, zahuhlala bolestí babka. Uřízli jí nohy v kolenou… Kde jsou partyzáni? Nevím. Dobrá babko, věříme Ti, když sis nechala uříznout nohy v kolenou. Skopčáci odejdou. Babka z posledních sil zabuší na truhlu – můžete ven, jsou pryč. Partyzáni vylezou, poděkují a odchází. Ve dveřích se poslední otočí a povídá: Vidíš babičko, lež má krátký nohy…!

        0 0
      • Darkson  

        čoveče, jsem nejdřív ten tvůj nick četl jako THIEF:-)

        0 0
    • Genarito  

      být tebou tak brzdím s těma hajzlíkama… bohužel to v životě takhle chodí a s tím nic neuděláš. Já bych taky koupil nějakou levnou věc co někde stojí několikanásobně víc. Tyhle nákupy vůbec nevyhledávám a věř tomu, že se mi ani jednou něco podobnýho nepoštěstilo :o) ale umím si představit, že to koupím… i když… jeden extrém… přijdou za mnou jistý pochybný živlové (nejsem rasista, ale nejspíš tušíte kdo :o) a s nima se ani nebudu bavit… takže vůbec nebudu vědět co jsem to mohl výhodně nakoupit :o))))

      0 0
      • thiel  

        nezarabam statisice a na kazdu vec na bajk si setrim. ale kradnutu vec by som nekupil.

        hold kym nevymizne u nas cechov a slovakov akceptacia kradnutia ako regulerneho sposobu zaobstarania si veci, dovtedy sa bude kradnut tak ako sa kradne.

        je mi z toho zle.

        kazdemu kto sa ku kradnutiu stavia takto benevolentne zelam skusenost na vlastnej kozi. chcem vidiet ci by potom zmenil nazor.

        0 0
        • scret  

          prosim te kolik ti je let? nemas to v profilu…

          no reknu ti to takhle,nikdy mi nikdo bajk nelohnul,mozna mam kliku,mozna si davam bacha…ani penezenku,telefon…

          kdyby mi nekdo neco lohnul,tak proklinam zlodeje,ale ne cloveka kterej to koupil…

          0 0
          • thiel  

            30.

            opakujem, nenadavam na ludi co to kupia na inzerat a nevedia ze to je kradnute, ale na tych co vedia ze to je kradnute a aj tak to kupia.

            0 0
            • scret  

              no,to je tezky,myslim si ze minimalne 60% lidi kteri tvrdej ze o tom nevedi,tak na 100% jsou to lhari:))

              0 0
              • martt  

                Kedy vies, ze to co si kupil je kradnute? Ak je cena mensia ako 60% povodnej alebo ako to posudzujes?

                Ja ked kupujem jazdeny bike, tak predavajuceho legitimujem a spisem kupnopredajnu zmluvu. Predtym sa ho spytam, ci je to kradnute. A tym je to pre mna vybavene.

                0 0
                • scret  

                  no nebavme se o tom jak to zjistit…

                  ja se bavim spis o tom jak se nekdo muze nasledne vymlouvat na nevedomost,kdyz koupi treba vec za 1/10inu ceny…? to mi prijde trochu zcestny…

                  napr. prijde k tobe clovek,ani nemusi vypadat cmoudle a nabidne ti novyho Introverta za 10tis. – zeptas se:je to kradeny? clovicek ti odpovi ze ne – koupis – a nasledne budes hrat ze ti ta cena prisla realna a ze ten clovek proste ten den asi nekomu chtel udelat radost,kdyz on predtim dostal „nevhodny darek“…:)))

                  proste muj nazor je,ze tahleta modelova situace odpovida realite u nas…

                  a prijde mi az smesny,jak tu nektery lidi moralizujou…

                  sahneme si vsichni do svedomi!

                  0 0
                  • thiel  

                    ty si evidentne zmiereny so situaciou. len dufam ze takychto ludi bude stale menej, lebo inak sa to nikdy nezmeni. neviem co je smiesne na tom ked napisem " nekupujte veci ked viete ze su kradnute", pripadne „ten kto vedome kupi kradnutu vec je rovnaky smejd ako ten co to ukradol“.

                    za komancov fungovalo heslo „kto nekradne, okrada rodinu“.

                    tak si vsetci sadnime, raz za cas si ponadavajme na to ako sa tu kradne a kupujme corovane veci. urobme si z toho sucast kultury ( co sa uz evidentne ciastocne aj stalo )a bude nam hej.

                    0 0
                    • scret  

                      ja jsem jenom realista a nemam na ocich ruzovy brejle.. muzeme se bavit o tom jak by to bylo hezky kdyby ja nevim co…ale to je proste mimo realitu…

                      smireny? nevim,nejspis jo…bohuzel je to tak,spravedlnost uz davno asi vzala za svy…:(( proste takova je situace v tomhle state,nikdo se niceho neboji,nema respekt…cest nikomu nic nerika,je to jenom prazdnej pojem… nekdo ti visi prachy a kdyz je chces vratit,tak z toho mas akorat zlo ty…nebo ti dotycnej rekne,tak se se mnou sud:)))a soud nez probehne a rozhodne,tak ty jsi uz davno v duchodu…

                      kdo nemaka,ma nejvic penez…kdo je nejvetsi „svine“ ma nejvic respektu…divna to doba,uznavam…

                      a brecet tady nad rozlitym mlikem nema smysl…

                      0 0
                      • thiel  

                        urcite nemam nasadene ruzove okuliare a dobre viem v akej dobe zijeme. ja tu ale pisem o tom, ze je len na tebe ci budes kupovat kradnute alebo nie. ty tu v podstate len ospravedlnujes kupovanie kradnutych veci tym, ze je taka doba. a to je blbost. nema to nic spolocne s komunizmom, ani socializmom ani s nicim podobnym. ide tu len o to snazit sa zit ako slusny clovek aj napriek svinstvam co sa okolo nas denne deju.

                        0 0
                        • scret  

                          o socialismu jsem psal jako o utopii…to jsme se mozna nepochopili…

                          ospravedlnovani? spis chapu ty lidi ktery to koupej… a s touhle dobou to souvisi,at chces nebo ne…proste moralka je jina nez treba pred 50lety,hodnoty jsou nekde jinde,netvrdim ze jsou dobry… sam se cejtim obcas ze jsem do tyhle doby jakoby vrzenej a se svejma hodnotama jsem jak dinosaurus…na vymreni…a spatne vybavenej,protoze me doma ucili,nelzi,bud skromnej atd. a cimdalvic zjistuju ze s timhle dojdu akorat „na buben“…

                          mluvim tu stale o vetsine… ne o tom co je spravne a co ne… a ta vetsina udava urcitej proud…

                          0 0
                  • martt  

                    ja se bavim spis o tom jak se nekdo muze nasledne vymlouvat na nevedomost, kdyz koupi treba vec za 1/10inu ceny…?

                    To je fakt iba hypoteticka otazka lebo nieco take sa mi v zivote nestalo. Som nejake cykloveci kupoval na inzeraty alebo cez ebay ale cena vacsinou zodpovedala realnej hodnote. Ku kazdemu celemu bicyklu (boli to ale lacne sroty) mam ale kupnu zmluvu.

                    Raz sa mi stalo (v Bratislave), ze som chcel synovi kupit celkom pekny bike za primeranu cenu a predajca sa nechcel legitimovat a spisat zmluvu tak som to nekupil. Jednoducho riziko, ze ma chytia s kradnutym bicyklom mi za tu usporu nestoji.

                    A raz som si mailoval s chlapikom z Mikulasa, ten predaval mnozstvo bikov a nasa konverzacia prebiehala asi takto.

                    martt>> mas k tomu papiere? Nie je to kradnute? predajca> co by si nechcel za tu cenu?

                    0 0
                    • scret  

                      to potom beru…

                      ale hypoteticky,sahneme si do svedomi a zvazme co by kdo z nas udelal,kdyby mu nekdo nabidnul vec za 1/10 ceny????

                      osobne se taky snazim vyhybat vecem ktery maj pochybnej puvod,nebo kdyz je prodavajici podezrelej…protoze clovek riskuje,ze nakonec ten xindl voskube i tebe:)

                      nikdy jsem nekoupil vedome takhle ani sroubecek,ale uz jsem se nad tim parkrat zamyslel,co kdyby mi nekdo neco takovyho nabidnul za smesnou cenu?? co potom,v cloveku se to pere…

                      0 0
        • Genarito  

          co člověk to názor… lidi nezměníš a fakt to hraničí s komunismem :o)))) ne myšlenkou, ale tím, že to vlastně fungovat nemůže :o) Mě napadá jiná věc. Pamatuješ letadlo? Myslím tu hru co se pyramidově zasílali peníze na různý adresy abys nakonec (třeba za 2 měsíce měl půl milionu :o)))) Ona je pravda, že by člověku došly tyhle peníze, ale nemůže to fungovat, protože lidi jsou lidi a 90% z nich si řekne, proč já bych někam ty peníze posílal… stačí když mi je ostatní pošlou :o)))) Prostě to nemůže fungovat, i když matematika říká něco jinýho :o))))))

          0 0
          • thiel  

            prdlajz komunizmus.

            ale to je ten rozdiel v nazore okradnuteho a neokradnuteho.. ;-)

            0 0
            • Genarito  

              ty jsi bolševik? :o))))))))))))))

              0 0
              • thiel  

                ja som lavostredne orientovany liberalny mensevik s ciastocne demokratickymi nazormi propagujuci diktaturu ako jediny prijateny sposob fungovania statu

                0 0
                • Genarito  

                  to já jsem rád, že nevím čí jsem :o) mě tohle nežere… ještě abych se házel do nějaký kategorie :o) fuj

                  0 0
    • navikin  

      Někdy si o někom na BF pomyslím různý věci, to samý určitě platí i naopak. Ale dopředu ti říkám, že mne dosud vůbec nenapadlo, že by tady byly zloději nebo zadavatelé krádeží. Možná jsem naivní – ale to se mi zdá silný kafe. Mně stačilo když se tady občas lhalo např. o vlastních kolech – už to jsem považoval za nechutný. Jinak zlodějina je hnus fialovej a taková vloupačka nemá nic společnýho s komunismem nebo s čím (jak tady někdo uváděl). Nebo se snad ve středověku a v zemích komunismem nepoznamenaných takhle nekradlo a neloupí? Komunismus může za hodně, ale řekl bych že spíše u dnešních našich elit a případně krádeží ve velkém, ale u „obyčejné“ vloupačky do obchodu – to je věcí celosvětově rozšířeného chmatáctví. Ještě jednou ti přeji ať je dostanou, kola ať se ti vrátí a ať nemáš důvod zdejší diskutující podezírat z organizování/vy­užívání čórek.

      0 0
      • BH  

        cilene tu nikho nepodrivam, ovsem kdo asi am zajem o horaka s XTR? Nejaky napomadovany …spoluobcan, chodici po vaclavaku v adidas souprave a nebo kozene bunde? urcite ne, takove kolo ma vyznam jen pro toho, kdo se kolu fakt venuje a to XTR oceni, pro vetsinu bezne populace je XTR jako SIS, zadny rozdil v tom nevidi. takze mozna je v radach gramhonicu , kteri tu obcas brouzdaji, nekdo, kdo si je ochoten takove kolo nekde v priseri prujezdu od cloveka s kuklou na obliceji koupit( ti zlodeji kukly meli). To pochopotilene prehanim, ale urcite to kolo ci dily nekoupi v nejakem serioznim kamanaku, leda by nektere obchody takoveto zbozi cilene nakupovali(coz uplne nevylucuji) a pak by to prodavali dal svym spokojenym zakaznikum. Nakonec nektere ceny hlavne v eshopech jsou az podezrele a mnohdy pak tam dostanes dily evidentne demontovane z kola. jaky je tedy jejich puvod? Tezko rici. Policie ma urcitou stopu, tak uvidime, rad bych ty darebaky, co tam kradli poznal osobne :) a take zjistil co s tim zamysleli dal.

        0 0
        • Rolei  

          Samozřejmě to mohlo být ukradnuté ne objednávku, ale nechápu proč by XTR chtěl jen člověk co ho „využije“ (co to vůbec znamená?) Myslíš si tedy, že někdo kdo na kole moc nejezdí, a přesto si z jakéhokoli důvodu krádež kola objedná, tak bude chtít něco na aliviu protože XTR není nic pro něj?

          0 0
        • navikin  

          Jak jsem už výše uvedl, přeji ti ať z toho nemáš velkou ztrátu a zlodějům přeju jejich odhalení včetně detailů o tom komu ty kola měla jít. Dej vědět až bude něco nového ať si udělám představu o tom jak to v příšeří chodí.

          0 0
        • scret  

          jj,jak jsem psal vyse,doufam ze to mas pojisteny…a ze je chytej,vlastne jestli to mas pojisteny,tak at je radsi nechytej…protoze pak bys to musel od nich vymahat ty:(((

          0 0
        • Sauce  
          1. Běžný čórkař si nevybírá, půjde Ti do sklepa odštípnout kolo, když uslyší, že „von tam na tom má i super kotouče“.
          2. Plánovaná krádež (kukly, tři kola) znamená, že kola půjdou do prodeje. Když jdu s někým krást, věřím mu – ale ne protože bych s ním pak na těch kolech jezdil.
          3. Rozhlédněte se na ulici, kromě velkých měst má pořádné (nebo drahé nebo draze vypadající) kolo docela málokdo. Skupinu zákazníků soustavně utrácející za komponenty vyšší třídy není až tak početná a má tendenci se sdružovat (a pořád něco řešit:-).
          4. Proto je celkem logické, že se s popsanými koly někdo z BF setká, případně o nich uslyší od známých, kteří si chodí pro rady, protože „se v tom furt hrabe“.
          5. Kola mají tu nevýhodu, že nepoznáte, co je kradené, pokud není například záruka na jednotlivé díly. Nějaké moralizování příliš nepomůže – kupovali jste někdy kradenou věc a věděli to? Nebo měli radost z dobré koupě a toho, že vše funguje?
          0 0
    • Fana.A  

      Zlodějina je sviňárna a krádež kola snad dvojnásobná, ale nelíbí se mě označení " cyklisté sobě „, nebo "vášnivej hobík z BF“, protože někdo krade a je mu vcelku jedno co, hlavně když to střelí a vůbec nemusí patřit do řad BF (doufám).Pokud to kolo je čorka na zakázku, tak přeju bikerům ať jim ty kola jezděj jenom pozadu, ale zakázka hned pro tři hobíky mě přijde divná. Myslím si , že bych těžko sháněl z okruhu mých známejch bikeru jednoho co by objednával, nebo koupil a „věděl“.

      0 0
      • Genarito  

        no tenhle thread je tak trochu výkřik do tmy. Spíš je z toho znát ta beznaděj. Ale absolutně nevěřím tomu, že by se ta kola našla… To je přímo blbost. Buď policie stopy má a pak nani potřeba těhle threadů nebo spíš jde o nějaký „jako by“ vylekání lupičů. Ale to že by to mohli číst je tak 0.00000000001%

        0 0
        • Sauce  

          Fajn, jsi zloděj. Pokud kradeš kolo na zakázku, je to v háji a kolo nikdo nenajde. Pokud ne, prodáš buď celé kolo nebo díly. Trh není tak velký – máš známého, který Ti to odstrojí nebo to zvládneš sám, vyznáš se v cenách a budeš prodávat postupně. Nebo zkusíš střelit kolo celé – asi těžko v ČR. Hm. Už vám bylo nabídnuto něco, o čem jste věděli, že je kradené?

          0 0
          • Sauce  

            Víte co, mám totiž doma jednoho zánovního Introverta a dvě BHčka…nesedí mi velikost:-)

            0 0
          • Genarito  

            jsem ten tvůj příspěvek totálně nepochopil :o) mohl bys mi vysvětlit, z čeho usuzuješ, že jsem zloděj? :o)

            0 0
            • Sauce  

              Ne, omlouvám se, nešlo o přímou reakci, jen modelovou situaci, kdy Ti dávám v podstatě za pravdu (představ si, že jsi zloděj).

              0 0
              • Genarito  

                :o)

                0 0
                • Verte  

                  Upřímnou soustrast. Zažil jsem krádež kola v rodině již dvakrát.Řešení existuje, očipovat lidi. Síť už funguje pro mobilní telefony a pak by se stačilo podívat na souřadnice jaká čísla se v noci od do pohybovala v krámku a okolí. Zatím musíme čekat…

                  0 0
    • orca  

      To co jsi napsal to jsi zprominutím pos*l cituji kradli…treba nejake vasnivemu hobikovi z BF

      Cítím se tímhle být napadnut a uražen TOHLE VELMI RYCHLE ODVOLEJ !!!!!! Buď jmenuj a nebo nepiš že nepodložené věci , vím že jsi totálně naštván že jsi byl okraden ale nepodloženě urážet a obviňovat to může jen fakt dement …

      0 0
      • kubad  

        Souhlas

        0 0
      • náčelník  

        Já bych to nehrotil, BH tam píše „třeba“. Vzhledem k tomu, že je zde registrováno skoro 9 tisíc lidí, tak tu možnost nelze zcela vyloučit. Sám znám ve svém okolí dost lidí, kterým nedělá problémy koupit kradenou věc, hlavní je pro ně cena.

        0 0
      • yetti  

        Ja osobne povazuju za velmi pravdepodobne, ze se neco z tech ukradenych kol u nekoho, kdo je zde registrovany objevi, takze nechapu co Te na tom tak urazi. Vzdyt BH nepise o Tobe ani o nikom konkretnim – pripomina mi to neco o te potrefene huse…

        0 0
        • scret  

          taky si myslim ze je to pravdepodobny…a podle me tim nikoho neurazel…

          0 0
          • orca  

            minimálně všechny slušné lidi co jsou zaregistrovaný zde.

            Právně nelze zevšeobecnit byť je to jen doměnka…

            0 0
            • scret  

              nevim,tak vazne bych to zase nebral… me to nejak nepoburuje,netyka se me to…

              0 0
            • sun7dots  

              Jenze on nic nezevseobecnuje. Pise se: „…kradli za ucelem jejich dalsiho prodeje (ev. primou zakazku), treba nejake vasnivemu hobikovi z BF, pritom kazdemu, kdo takove kola bude nejak pod rukou kupovat je jasne, ze se jedna o corku a presto to mnohym z nas vubec nevadi, hlavne ze mam kolo svych snu za obzvlaste vyhodnych podminek.“

              Tento vyrok pouze uvadi, kde vsude by kolo mohlo skoncit. Nebo je snad nemozne aby kolo skoncilo u nejakeho hobika odsud? U hobika ktery to koupi i s vedomim, ze kolo je kradene? Pochybuji, ze by se zde nekdo koupeochotny nenasel.

              Dale se sice pise ze „Jsou tedy mezi nami gauneri, kteri se nestiti vyloupit nejaky obchod, ale mozna jeste vetsi hajzlici jsou ti,kdo si to s klidem koupi.“ coz naznacuje, ze na bikeforu nekdo takovy je, ale opet neni nic psano o tom, ze jsou to vsichni clenove bikefora. Koneckoncu jak jsem jiz zminil vyse – vyrok je to pravdepodobne pravdivy, protoze lidi je tu hodne a je malo pravdepodobne, ze by zde byli vsichni poctivci par excellence.

              Kdyz uz to dotahnu ad absurdum, vyse uvedene vyroky jsou neco jako kdybych prohlasil: „vsichni na bikeforu by se meli vratit do zakladni skoly, protoze nerozumi psanemu textu“ a nebo „nekteri lide na bikeforu by se meli vratit do zakladni skoly, protoze nerozumi vyznamu psaneho textu“.

              Prvni veta zevseobecnuje a potazmo muze urazit spoustu lidi zde na foru. Druha prakticky nikoho urazit nemuze, protoze nekteri lide to pochopi a budou vedet, ze se jich to netyka, a ti kteri to nepochopi by se do te skoly vratit meli.

              Takze jakykoliv krik „TOHLE VELMI RYCHLE ODVOLEJ !!!!!!“ je trochu mimo misu. O urazeni autora hlaskami o „pos*ani“, „dementech“ apod. ani nemluvim.

              0 0
              • Genarito  

                že se tu řeší takový blbosti :o) s prominutím… Stejně nic nevyřešíte

                0 0
              • orca  

                zjisti si něco o tom co se smí a nesmí napsat aby to nebylo fó-pá … A jinak za podobné vyjádření se i soudí … tak zase nedělej tak chytrého … takže klid …

                0 0
                • sun7dots  

                  Zatím jsi mi nijak nevyvrátil co jsem napsal. Tož do toho, rád se nechám poučit…

                  A soudit se můžeš, to jistě. Ovšem velmi pochybuji, že bys vyhrál:)

                  0 0
                  • orca  

                    nechám tě při tom … já vím své a ty jistě také … ale buď si jistej že pravdu nemáš …

                    0 0
        • pepino  

          Mno, já když napíšu Hajzlové cyklistický zasr..ý, tak nadzvihnu asi dost cyklistů a to jsem ještě víc všeobecnej než BH :)

          0 0
      • BH  

        ze by potrefena husa .....?

        0 0
        • sun7dots  

          Bacha abys nesel k soudu. Ponevadz bys prohral, to si bud jistej;))

          0 0
      • enjoy  

        ty ses snad fakt uz zblaznil.ale uz davno.. za prumerne normalniho cloveka se celkem povazuju a vubec jsem si nevsimnul niceho,co by me melo nejak pohorsovat,fakt nee!:-) rekni mi,da se te nekdy potkat v praze?ja bych toto totiz nerad dopustil.

        0 0
    • kubad  

      Bych chtěl vydět, toho vášnivého hobíka, který si objedná krádež kola AUTHOR INTROVERT :-) Ale samozřejmě přeju aby se ty kola našly, nebo aby zapracovala pojišťovna. Můj názor je, že kola rozprodají na díly a tam je to opravdu složité podezřívat kupce nových dílů jestly jsou nebo nejsou z legálního zdroje.

      0 0
      • scret  

        „Bych chtěl vydět, toho vášnivého hobíka, který si objedná krádež kola AUTHOR INTROVERT :-)“

        dobryyy:)))))))))

        0 0
      • Verte  

        Kola nenajdou protože je hledat nebudou. Sedí v kancelářích a dělají práci úředníka. Přitom by tuto práci pro ně mohli dělat civilní zaměstnanci za pár kaček a ti dobře placení a vycvičení rambové by pak mohli něco hledat. V kanclu je líp.

        0 0
        • scret  

          „civilní zaměstnanci za pár kaček“ ??? to jako kdo?? nejaky urednicci? no tak pokud vim,tak i ty zrovna spatne placeny taky nejsou:)))

          0 0
        • yetti  

          Vim, ze kdyz brachovi ukradli auto za ca 150tis, tak se policajti tvarili, ze je tim strasne obtezuje. A kdyz posleze zadal, aby vyslechli sousedku, ktera je v noci videla, tak mu sdelili, ze at to necha na nich. Takze nemyslim, ze by se obtezovali s hledanim kradenych biku. P.S. Za komancu se mi jednou stalo, ze nas zastavili VB a chteli cisla ramu nasich kol. Od te doby nikdy nikdo!!!

          0 0
          • Jirik123  

            no vidis me staveli policajti loni a taky chteli cislo ramu. Asi mas smulu:-)

            0 0
          • dedek55  

            Tady po tom nešt'astníkovi taky chtěli číslo rámu..ale nějak ho nemohl najít :-))))))

            0 0
    • scret  

      tak tu taky napisu taky svou historku:)

      pracoval jsem par let v outdoorshopu…taky nas vykradli,skoda za nekolik set tisic Kc…zvladnuto v case pred prijetim bezp.agentury a policie…tzn. profici! muselo jich byt vic,podle zbusobu…proc profici? museli vedet presne co,kdy,jak atd.

      majitel vyhlasil odmenu za informace k dopadeni zlodeju…dokonce jsme diky tomu byli v novinach:))))

      policie patrala,patrala a patrala…nikoho nenasla… ani neobesla lidi ktery bydleli v okoli jestli neco videli…

      veci se nikde ani po case neobjevili…

      a jestli bych to mel nekomu za zly,kdybych potkal nejakyho lezce nebo turistu v tech hadrech?? mozna trochu,ale pochopil bych ho… protoze kdyz mu nekdo nabidne goracovku za 2tis. misto osmi…tak si nedelam iluze ze by to nekdo nevzal… hlavne kdyz ze svy zkusenosti vim,ze lidi jsou schopny ukecavat slevu i kvuli dvacetikorune…

      0 0
    • karliner  

      A nebude vyhlášená nějaká odměna za poskytnutí informací vedoucích k dopadení pachatele nebo nalezení ukradeného zboží?

      0 0
      • scret  

        vis o nekom???:)))))))

        0 0
        • karliner  

          no, to nevím, ale vždycky se do podobných žádostí taková informace dává :-) protože od té doby, co byly vynalezeny peníze se neděkuje :-)))

          0 0
    • Tommik232  

      A co takhle databáze ukradených kol, s výrobními čísly rámů? Jestli tedy už někde není…Pokud ano, napište kde.

      0 0
      • kubad  

        Tak jak tady už někdo psal, tak číslo rámu mě naposled kontroloval za mlada příslušník SNB :-) Na spoustě rámů číslo vůbec není, u Carbonových je to velký problém ho vůbec najít, a u mě na Scalpelu je pod plastovým vodítkem lánka a bez demontáže ho polovinu nepřečteš, takže tohle moc nepomůže.

        0 0
        • scret  

          ja bych ho tam vyrazil dulcikem:))))

          0 0
        • Tommik232  

          škoda, zrovna tohle by myslím mohla být šance, jak eliminovat „nákup v dobré víře“…pokud mi někdo nabízí kolo za podezřele výhodných podmínek a já si v databázi ověřím, že se jedná o čórku, tak se můžu zachovat buď jako biker anebo hajzl

          0 0
          • scret  

            u ramu a vidlice je to dobry napad…ale co u komponent?:(

            0 0
          • kubad  

            Určitě souhlasím, ale nefunguje to ani u mobilů kde ja ta identifikace mnohem jednodušší a operátor má možnost takový mobil zablokovat, o možnosti vysledování se ani nebavím, tak jak to chceš zavádět u kol? Hlavní problém je – kdo má na takovémto systému největší zájem, a myslím že to výrobci a velcí distributoři nejsou, zákazník tady moc nezmůže.

            0 0
            • scret  

              nevim jak v ostatnich mestech ale u nas v UL si muzes nechat zaregistrovat kolo u Mestsky policie:)))

              0 0
              • martt  

                moj bicykel je registrovany u Viedenskej policie. Je na nom aj nalepka varujuca zlodejov. Nie je ale registrovane na mna ale na povodneho majitela. Jazdim s nim asi 7 rokov denne do prace a za tie tisice hodin jazdy mi ho nikdy nikto nekontroloval.

                0 0
            • Tommik232  

              S tím zrovna nesouhlasím, že zákazník moc nezmůže…když si nové kolo koupím tak si poznačím výrobní číslo a pokud mi ho někdo ukradne, hodím ho do databáze (stvořit jí asi nebude problém pro průměrného středoškoláka…), pak už je na každém kupujícím ověřit si původ nabízeného zboží. Samozřejmě nejde o bezchybný systém a navíc je opravdu možný pouze u celých kol, nebo rámů. Ale rozhodně by pomohl snížit množství potencionálních zákazníků a zhoršil podmínky lumpům…Mimochodem samozřejmě jsem si číslo rámu svého kola nikdy nikam nezapsal ;-)))

              0 0
              • Pebe  

                spíš tim chtěl říct, že celej veloprůmysl bude radši když si koupíš nový kolo než aby se ti vrátilo to starý

                0 0
                • kubad  

                  :-)

                  0 0
                • Tommik232  

                  Tak to jasně, tady si člověk musí pomoct sám.....i když jsou i vyjímky (z důvodu marketingu řekl bych) www.mountfield.cz/…jisteni-kol/

                  0 0
                  • pegas  

                    tohle je bohuzel totalni ubohost a tato firma ume navzdy skoncila se vsim…premejslet tak ze hned kolo ukradnou atd…je proste ubohy…nedej boze aby to vedlo k nejakym podvodum..

                    0 0
                    • Genarito  

                      naprosto souhlasím. Si umím představit, že Mountfield nakonec dost prodělá :o)))

                      0 0
                    • Jirik123  

                      ja myslim ze beda spoleha na to, ze ty jejich krapy nikdo krast nebude:-)

                      0 0
                      • Genarito  

                        přesně :o) a místo pěknýho křápa co sis koupil dostaneš hnusnějšího křápa: „Nové jízdní kolo bude pokud možno stejného modelového provedení jako kolo odcizené. Pokud již nebude stejný model kola v nabídce, bude vydán model z aktuální nabídky v nejbližší možné technické i cenové úrovni modelu původnímu. Rozhodujícím kritériem pro provedení vydávaného kola je aktuální sortiment jízdních kol v prodejnách Mountfield v okamžiku pojistného plnění. Poskytnutí finanční náhrady je vyloučeno.“

                        0 0
                    • karliner  

                      proč to považuješ za totální ubohost?

                      0 0
              • karliner  

                takhle by to nefungovalo, protože bys nijak nedokázal odfiltrovat vtipálky, závistivce a dementy, kteří by celou databázi zkurvili ale přeju hodně štěstí v dalším boji s větrnými mlýny ;-)

                0 0
            • karliner  

              dokonce ani u aut to nefunguje :-))), tedy, lépe řečeno, databáze kradených aut neodrazuje lupiče od kradení, překupníky od překupování a zákazníky od nakupování (i když ti většinou ke kradenému přijdou jako slepý k houslím)

              0 0
    • motylekmodry  

      jsem to tu procetl a musim konstatovat: kdyz si koupim kradene kolo vytvarim poptavku a muzu se lehce nadat, ze i me bude ukradeno kolo. jinak vyhnout se koupi kradeneho kola pres inzerat, jde si myslim lehce, ke kvalitnimu kolo prece dostavate zarucni listy s cislem produktu. staci si je nechat pri koupi predlozit a pripadne si cislo zkusit vyhledat v databazi kradenych kol. sam za sebe muzu rict ze by mi vadilo pouzivat jakoukoli kradenou vec…

      0 0
      • scret  

        hmm,zajimavej nazor…ale to kolo ti muze lohnout nekdo ikdyz tu poptavku nevytvoris ty…co ty na to?:)))

        0 0
        • motylekmodry  

          mluvil sem obecne…voe..je mi jasne ze porad bude dost tech co koupi levne za jakoukoli cenu. klido i za 5 prstu :o)

          0 0
      • jose  

        Já mám třeba rám od kamaráda z obchodu, vrámci dobrých vztahů byl za pusinku (nákup) ale bez všech pápírů…tzn.to odemne ty nekoupíš i ikdyž ho budu prodávát za levno?:)))

        0 0
        • djano  

          Ak ho chces dalej predat nie je problem, aby kamarat z obchodu vystavil prave doklady – vypredajova cena (kludne moze byt aj nizsia ako bol nakup) + zarucny list.

          0 0
          • martt  

            Ja takto jeden bicykel mam a vrta mi hlave ako to vlastne je v uctovnictve predajcu. Kto sa v tom lepsie vyznate by ste to mohli osvetlit.

            Znamy kupil od kamosa z bikeshopu pravdepodobne velmi lacno novy urcite nekradnuty bicykel. Dovezeny bol pravdepodobne ako demonstracna vzorka alebo take cosi, tento predajca bol distributorom tej znacky.

            Ja som ten bike po dvoch rokoch odkupil. Chcel som k nemu aj papiere a zarucny list. Ten bikeshop mi bez problemov dal papierovy paragon s peciatkou a aj vystavil original zarucny list.

            Pritom si myslim, ze ten bike registracnou pokladnou nikdy nepresiel, mozno oficialne ani vobec neexistuje.

            0 0
            • djano  

              Ak je na fakture od dodavatela, treba to uctovne vysporiadat. Ak nie, nemal by prejst pokladnou.

              0 0
      • Darkson  

        „kdyz si koupim kradene kolo vytvarim poptavku a muzu se lehce nadat, ze i me bude ukradeno kolo“…SOUHLAS!

        0 0
    • zbynek1  

      Tak mě napadá, jestli by tady na b-f třeba nešla založit nějaká databáze čísel rámů, myslím, že se tu schází hodně lidí co tu mají dražší kola a když by se njaké šlohlo a následně by si ho chtěl někdo koupit, šlo by to dobře prolustrovat…

      0 0
      • zbynek1  

        aha teď jsem si přečetl zbylou diskuzi a přišel jsem " s křížkem po funuse"

        0 0
      • jirkacv  

        pokud se nemylim tak uz to tu bezi, foto – nase biky – kradena kola, da se myslim zadat i cislo ramu, akorat asi ne hledat podle toho

        0 0
    • Smazaný účet  

      na hofyland.cz ted zrovna nekdo prodava netknuteho introverta za 37000. ale prijde mi dle fotky ciste cerny…

      0 0
      • BH  

        nemuzu to tam nikde najit, muzes to upresnit?dik

        0 0
        • BH  

          uz jsem to nasel, to neni ono, ale i tak dik

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.