• lrrr

    Ahoj, rozhodl jsem se napsat sem tuto příhodu jednak jako varování ostatním, co všechno se může stát na běžné vyjížďce v okolí Prahy a také jako námět na diskuzi jak se v podobné situaci chovat a ve zdraví ji přežít. Před několika dny jsem se vracel z vyjížďky na okraji Prahy. Jel jsem po málo frekventované slepé asfaltové silnici na konci městské čtvrti, která asi po 1 km končí a přechází volně v polní cestu. Dojížděl jsem právě ke konci asfaltové silnice a vidím asi tak 150m před sebou na polní cestě skupinu 3 lidí, kolem níž pobíhá několik větších psů odhadem tak 7–8. Najednou pozoruji, že se všichni psi rozbíhají směrem ke mně. Zastavuji tedy na okraji asfaltky a vyčkávám, co bude. Majitelé (podle hlasů spíše majitelky) začínají psy volat zpět, bohužel bez jakékoliv odezvy. Volání se nadále stupňuje až do ječivého řevu, ale psi se stále ženou přímo na mě. Když jsou asi na polovině cesty a naprosto ignorují volání svých pánů, už na nic nečekám a rychle otáčím kolo a rozjíždím se po silnici zpět maximální rychlostí, jakou jsem v dané chvíli schopen. Tachometr brzy ukazuje přes padesátku a já bez dalšího ohlížení dojíždím na křižovatku a napojuji se na hlavní silnici, kde je provoz a pak již běžným tempem jedu po silnici oklikou domů. Jak daleko mě smečka psů pronásledovala a zda se vrátili k majitelům nevím. Doma si vše začínám teprve uvědomovat a v hlavě se mi honí otázky, zda jsem si dnes zachránil život, nebo několik týdnů v nemocnici, nebo by se nic nestalo a smečka psů by mi nic neudělala. Vždy vozím v batohu pepřák, ale proti útoku 8 velkých psů bych asi neměl nejmenší šanci. Měl jsem všechny předpoklady z té situace šťastně vyváznout, dobrý náskok minimálně 50–70m, spolehlivé kolo, celkem dobrou kondici a za mnou byla rovná asfaltová silnice, ale když přemýšlím, jak by vše dopadlo, kdybych nebyl sám, měl sebou třeba malé dítě, kdyby za mnou byl těžší terén nebo kopec, nebo bych šel v nejhorším případě pěšky, tak mě mrazí v zádech. Pokud je zde nějaký kynolog nebo odborník na psy, rád bych znal jejich názor jak se v podobných situacích chovat a jaká je pravděpodobnost, že by smečka psů mohla zaútočit. Já z teorie vím jen to, že zvíře ve smečce se chová jinak než samotné a že pes, který štěká, nekouše a tihle rozhodně neštěkali, když se za mnou hnali. Zdraví Lrrr

    0 0
    • iron.hide  

      kde to bolo presne? uzivatel „onuce“ by sa tam mal ist pozret a poriadne tam otestovat svoj novy arzenal. aj s teplakmi.

      0 0
      • Smazaný účet  

        no…ještě že mě se brokovnice vejde do kejmlu…asi s ní začnu jezdit :-)

        0 0
        • MirosPikos  

          Měl bych v takovém případě dilema, po kom střílet. Protože nejvíc by to zasloužil páníček co čokly nezvládl. Ale i tak, 8 psů už je celkem dost na to řešit to střelným prachem. Myslím že to autor vyřešil celkem rozumně.

          0 0
        • cabbage  

          Hlavně že se ti do ní vejde dost nábojů…

          Měl bys potrénovat přebíjení: http://youtu.be/xbCjcEO9z1A

          0 0
    • Yura  

      To je tezky co by se stalo, když nemuzem vedet co to bylo za plemena. Je rozdil jestli to byli nejaci ohari, labradori a nebo pitbullove, argentinske dogy, cane corso, kangalove nebo nevim co…

      0 0
    • bingamon  

      cyklista vs smečka nemusí vždy končit tragicky :

      http://www.youtube.com/watch…

      Myslím, že by bylo dost naivní očekávat v ČR nějaký zákon na omezení volného pohybu psů. Češi jsou vždycky papežstější než papež, jak za bolševika, tak nyní, jsme liberálnější než Amerika, jen ne, probůh, nějaké restrikce, psi a jejich majitelé musí mít zaručenou svobodu a volnost a pokud nějaký čokl potrhá cyklistu, v horším případě dítě, máme přece Trestní a Občanský zákoník, aby se to vyřešilo.

      Je tu sice prostor pro obce aby stanovily obecně závazný předpis pro pohyb psů ve veřejném prostoru, ale s výjimkou Liberce, Plzně a Ostravy se zatím nikde neobtěžovali.

      Mám na mysli především Prahu a její okrajové městské části s relativně ekonomicky nejsilnější populací

      s módou pořizovat si na ochranu majetku a osob silné, agresivní a těžko zvladatelné psy, kteří se bez omezení pohybují po polních, lesních cestách a cyklostezkách a obtěžují až ohrožují cyklisty, běžce i chodce

      Myslím, že pro mnohé z nás není řešením mačeta nebo brokovnice a to nejenom proto, že na to každý nemá žaludek, ale že si umíme představit, že následné soudní řízení vůbec nemusí být tak jednoznačné, jak by se na první pohled mohlo zdát.

      Každý si časem udělá přehled, kde došlo ke kontaktu nějakým psím zmrdem nebo nějakým psychopatem vlastnícím psa. Tak tomu nějak přizpůsobím trasy. Jistotu nebudu (kromě krematoria) mít ovšem nikdy.

      Vozím dvoje nožní návleky a doufám, že přibývající počet potrhaných lidí od psů donutí naše zastupitele přijmout alespoň nějaká opatření na naši ochranu. Pokud by své ****** nezvedli, můžem je do nich v příštím volebním období nakopat, máme snad demokracii, nebo ne ???

      0 0
      • jirkous3  

        Já myslím, že jsi na tom v jádru trefil. Řešení v nějakém zákonu stejně nevidím, kdo to bude vše hlídat? To bychom museli mít všude kamery jako v Orvelovi. To, co jinde funguje normálně lidsky se u nás musí řešit zákonem, který se stejně nedodržuje. Je to prostě o slušnosti, tolerantnosti a zodpovědnosti lidí mezi sebou. A dá se to vztáhnout na chodce vs. cyklisty vs. automobilisty vs. pejskaře atd. Myslím, že je tady dost lidí, kteří zažili rok 1990 kdy to prostě fungovalo a lidi k sobě slušní byli, no a pak už to šlo jen z kopce.

        S tím obecnou vyhláškou to moc nefunguje, u nás ji máme a stejně ji nikdo nedodržuje.

        0 0
        • Fran-tic  

          nemyslím si, že lidi k sobě byli slušnější před 1990 než po tomhle roce.

          0 0
          • BlickM  

            jirkous3 ale nemyslel dobu hlubokého míru ale rok 1990, tedy těsně po revoluci, euforii.

            0 0
        • Mig_all  

          Zásadně bych zvýšil pokuty a další následné tresty pro majitelé psů kteří napadnou jiného člověka…

          0 0
          • Smazaný účet  

            střeva na hák a rozvláčet po náměstí?

            0 0
          • JSt  

            a pejskari by zasadne zvysili pokuty cyklistum za drobne prohresky proti pravidlum. :-D

            nastesti ne kazdy potrebuje jezdit na kole a zaroven vlastnit psa, aby rozumne uvazoval v obou pripadech. ;-)

            0 0
            • Jaroslávek  

              Sorry Jiříku, ale někdy ty tvé věty musím číst několikrát pozorně dokola, ale stejně si připadám jako idiot.-)

              0 0
    • jIrI___  

      Jen by tě očichali, chtěli si hrát.

      0 0
    • zbartos  

      Je těžké odpovědět, co by se stalo, ale velmi pravděpodobné je, že by Tě nezabili ani nesežrali…

      Normální psi na lidi neútočí s cílem zabít. Když už jakože útočí, tak to dělají s cílem vytlačit vetřelce z území „patřící“ jeho pánovi. Nejčastěji však přibíhají kvůli zvědavosti a chtějí si neznámého člověka očichat,

      příp. si s ním hrát.

      Proto je dost nevhodné před psy utíkat/ujíždět, protože ti si pak myslí, že si dotyčný s nimi hraje na honěnou…

      V balkánských horách se člověk potká často s velkými ovčáckými psy, kteří většinou útočí ve dvojicích či trojicích a ti, když se člověk ohání nějakou větví, nebo batohem, tak uskakují… V ČR ani v SR (tam mají bačové většinou jen jednoho psa) jsem „útok“ smečky psů nikdy nezažil.

      Samozřejmě by bylo vhodné mít při setkání s více psy najednou psy krytá záda, ale i neustálé otáčení se a ohánění se kolem sebe by mělo pomoci do doby, než si psy páníček odvede…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Aha takže mam čekat jestli mě jde jenom očichat nebo kousnout. Promiň ale když mam možnost radši ujedu.

        0 0
        • jirkous3  

          Se divím, že ještě nikdo nevymyslel dres na kolo alá středověké brnění.

          0 0
        • Tacmud  

          Jel bych jim naproti, abych se s nima střetnul co nejblíže bajitelkám ;-)

          0 0
      • mastihuba  

        Slyšel jsem historku z rumunska kdy jeden účastník zájezdu zběsile ujížděl a všimnul sebou na cestu. Psy jej doběhli, plížil a vrátili se zpět. Jen tady na fóru se furt živí myšlenka že pes je nebezpeceny zvíře. Nešetrně projet kolem koňských zadku je daleko horší. :)

        0 0
        • Paja  

          Ty automatický opravy textu jsou svinstvo, měl by sis to po sobě občas přečíst ;-)

          0 0
          • Jaroslávek  

            To nebýt Franta, to být zakuklený vietkong.

            0 0
          • fargo.  

            Přečíst si po sobě text? Mám pocit, že je to podúroveň většiny diskutujících. :-)

            0 0
            • Lišák  

              Tak POD ÚROVEŇ to skutečně je.

              0 0
            • mastihuba  

              A tak nakonec ste to vseci pochopili. :) nectu to a cist nebudu. Jen si musim hlidat nastaveni klavesnice. Vobcas si s tim hraji decka.

              0 0
    • vili42  

      Nebyla tam taky tahle milovnice pejsků?

      https://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • JSt  

      Měl jsem všechny předpoklady z té situace šťastně vyváznout, dobrý náskok minimálně 50–70m, spolehlivé kolo, celkem dobrou kondici a za mnou byla rovná asfaltová silnice..

      myslim, ze tim je receno vse :-D

      0 0
    • onuce  

      Ano. Máš štěstí, kupodivu zrovna teď o víkendu jsem tenhle problém definitivně dořešil:

      http://www.bike-forum.cz/…m/49344.html#…

      0 0
    • claid  

      pes by měl mít horší zrak na dálku než člověk, taky by možná zastavili, až by poznali, že nejsi lovná.. :-)

      mě se něco podobného stalo: stal jsem se dříve majitelem už dospělé pitbulky, byl to lovec a přesto, že měla zkoušky z poslušnosti, tak jak se mihnul chlup, nic jí nezastavilo. A jednou mimo obec, byla na volno, jsem dálce u potoka viděl dvě děti jak si tam hrajou, fena zahledla pohyb a letěla tam… taky jsem řval a nic platný, srdce venku při představě co by se mohlo stát… když k nim doběhla cca 30–50m a poznala lidi-děti, tak se zastavila, obrátila a sama se vrátila… to sem si tedy oddychl.. jen že když pes běží k tobe, neznaméná automaticky, že tě napadne…

      0 0
      • iron.hide  

        a naco vlastne chovas taku bestiu?

        0 0
        • Yura  

          U 90% lidi kteří chovaji bojova plemena je to moda. Sem prece hodne drsnej typek, když mam pita ne? Retriever nebo vlcak jsou sice uzasni psi, ale není to proste tak cool.. Tihle lidi tomu plemenu nevenuji ani polovinu casu co by měli a ten pes pak bez nejake jasne predstavy kdo je jeho pan a co muze a co ne a s obrovskym prebytkem energie, která v nem vře to pak dopada tak jak si často muzeme precist ve zprávách.. Tech zbylých 10% chovatelu se tomu plemenu opravdu venuje, s tim psem sportuji atd.. Takze pak ten pes je klidnej, vyrovnanej a když zautoci, tak opravdu jen na nekoho, kdo ho nebo jeho majitele ohrozuje..

          0 0
          • Breakpain  

            No nevím, co je málo ostrého na vlčákovi a věř mi, že znám joudy co je majít taky jen tak … onehdá mě jeden takový zašachoval a opravdu jsem nechtěl chytnout jednu do lýtka a tak jsem tam jak tydýt asi 3 min čekal na majitele než se uráčil dorazit … Po 3min pochopil, že pes na volání nereaguje … kok***t – majitel samozřejmě.

            0 0
            • Yura  

              A kde pisu, ze je vlcak malo ostrej? Nemeckej/Belgickej ovcak je nejčastěji pouzivanej pes ozbrojenyma slozkama, tak je asi jasny, ze ostrej byt dokaze a ještě k tomu je to hodne chytre plemeno, ale jak jsem psal pro image drsného tzpka není lepšího plemene nez je pitbul..

              0 0
              • Breakpain  

                Čtu mezi řádky …

                Nesmíš se hned ohánět tím „kde to píšu“. Buď budou lidi tupý a budou „jen“ číst nebo z toho vyvodí nějaké myšlenky ;) …

                Nic víc, v tom nehledej … respektive, nech to plavat ;).

                V tom, jestli mě kousne pitt nebo vlčák už rozdíl nevidím ;) … obojí Tě fest potrhá, takhle jsem to bral já ;) …

                0 0
                • Yura  

                  Ty ses hodne nechapavej kluk co. :) Ja uvedl retrívra a vlcaka protože je to proste plemeno dobře povahy a proto si je většina lidi porizuje, ovšem někdo kdo chce vybocovat, kdo chce udivovat a vzbuzovat nejake reakce u lidi, tak si asi neporidi jiz zminene plemeno, ale sahne prave třeba po tom bojovem plemenu. Nic jineho jsem tim nemyslel, tak mi rekni co jako ctes mezi radky?…

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Každý jsme to pochopili jinak, než to ten druhý myslel a já polovinu odpovědi vztahoval obecně a né na Tebe ;-). Není potřeba z toho dělat rozbor, na fórech se stejně ve většině případů „mlátí sláma“. Tvůj názor je spravný … ale obecně si myslím, že většina psů bez vodítka je riziko, na to jsem narážel.

                    Příklad ze života:

                    Naš pes sousedovi roztrhal ruku (dalmatin) a jejich (chrt) me potrhal oblicej. V obou pripadech nas psi znali, byl tam majitel … cokl prisel a z niceho nic „hryz“ …

                    Howgh :)

                    0 0
                    • Yura  

                      No me taky orazitkoval dalmatin zubama xicht, když jsem byl mensi(asi to bude hodne vypatlane plemeno), ale nemuzu souhlasit s tim, ze jsou všechny plemena stejne nebezpecna. Ano mozna je největší kousač jezevcik, ale ten vazne zrani leda tak hodne male dite. Starsi clovek rozzuřeného jezevčíka kopne do ****** a je po problemu. Ale jak rupne v bedne plemenu typu pitbul tak mas sakra velkej problém. Proto by takova plemena proste nemel chovat kde kdo.

                      http://www.youtube.com/watch…

                      0 0
                      • Jaroslávek  

                        Tak to je něco.-(

                        0 0
                      • onuce  

                        Vůbec žasnu nad lidskou mentalitou. Tuhle jsem večer, tedy za tmy, jukl z okna své provlhlé a prochladlé garsonky v hnusné vesnické bytovce ven na podivné červené záblesky… a on to volně pobíhající obrovský pes s blikajícími ledkami na obojku… O psa mají strach, aby jej třeba neohrozil motorista, ale o jiné lidi, tedy vlastní živočišný druh, strach nemají… nepochopitelné…

                        0 0
                        • Ossis  

                          Myslíš, že by bylo pro ostatní bezpečnější, kdyby běhal bez blikajícího obojku?

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            přesně, když ho nevidíš, jak ho máš trefit…

                            0 0
                          • podvlada  

                            Ne, má být (pes) vybaven tímto distančním obojkem, aby případný napadnuvší měl možnost si jej udržet od těla.

                            A blikat výstražně žlutě, ne červeně.

                            0 0
                          • onuce  

                            To jistě ne… ale spíše by měli majitelé nejprv dbát bezpečí ostatních lidí, tedy nepouštět psa venku bez dozoru.

                            0 0
              • Mig_all  

                jj každý jedinec s hlavohrudí má pitbula, rotvajlera nebo podobné hovado… Tyhle plemena mi připadají neuvěřítelně hloupé asi jako jejich páníčci…

                0 0
                • Yura  

                  Nejlepsi je, když někdo vypusti moudro jako je „zadne bojove plemeno neexistuje..“ Heh tak na co byly tyhle plemena vyslechteny? To je stejny jako tvrdit, ze neexistuje zadny plemeno na mazleni. Tak na co by pak takovej pomeranian byl, na loveni divocaku? Proste demence…

                  0 0
                  • Spathodus  

                    jj, opravdu takové plemeno neexistuje:-) ale když už se některým takto říká, tak proto, že byli určeni k boji mezi sebou, t.j. psy. Nikdy ne na člověka. Ani během boje nesměli zaůtočit na člověka a když se tak stalo, byli vyřazeni z chovu-utraceni. To že si psy typu bull pořizujou někteří jedinci je jiná věc a myslím, že v rukou takovejch týpků bude nebezpečnej kterejkoli jinej pes. Teda větší než ten jezevčík :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      jen k boji mezi sebou? no nevim…

                      0 0
                    • Yura  

                      Zaprvé kde pisu, ze byly nejaka plemena vyslechtena k boji primo s clovekem??? Zadruhé když neexistuje pojem bojove plemeno, tak mi rekni na co byl vyslechten třeba prave ten pitbul??? Zeby k BOJI mezi sebou v arene? K cemu byl vyslechten takovej Neapolský mastin? K cemu byl vyslechten bulldog? Tohle jsou plemena, která byla vyslechtena ne k lovu, ale k BOJI a tech plemen bude cela rada ne jen tyhle. Dalsich xx plemen bylo vyslechteno v minulosti k lovu nebezpecne zvere, ochrane před vlkama (vlkodav,kangal…) a taky si je brali do valek(jsi hodne naivni jestli si myslis ze ne)Dal si muzes precist třeba něco o plemenu Bulmasif napr. vetu „Plemeno bylo využíváno nejen k lovu zvěře, ale i k lovu pytláků.“

                      A k te tve nesmyslne poznamce, ze v rukou ****** bude nebezpecne kazde plemeno. Takze se te ptam mas pocit, ze udela stejnou skodu spatne vychovanej jezevcik jako třeba spatne vychovana Argentinska doga nebo ten pitbul?

                      0 0
                      • vladaza  

                        Pita jsem měl osm let a byl to k lidem naprostý mazel. Pes je obrazem svého pána, chová se tak, jak mu to dovolíš. Jeho výchova je v mnohém podobná výchově dětí. Označování některých plemen přídomkem „bojové“ je nešťastné a vytváří u laiků, kteří znají psy akorát z fotek a videí na netu, naprosto zkreslené názory.

                        0 0
                        • Yura  

                          A to dokazuje teda co? Ze nejsi vypatlanej kreten, kterej si neleci pitbulem nejake mindráky? Tak to ti gratuluji. Oznaceni bojove je mozna pro chovatele nestastne, lec pravdive. Nevykladas nam tu nic nového, to ze muze byt pitbul a všechny ostatní plemena největší mazlove nikdo nezpochybnuje a takovej vychovanej pes, kterej je odmala navyknutej na ostatní lidi a ještě k tomu když třeba vyrusta s ostatnima psama, kockama, kralikama a vsim moznym, tak takovej pes asi jen tak nekoho nenapadne. Jenze bohužel většina lidi jak uz tu je xkrát psane si toho psa poridi jako doplněk, vůbec se mu nevenujou, vychova zadna, ostatní zvířata videl mozna tak v TV a presne takhle zanedbanej pes, když se pak nekomu vytrhne tak trha ty psejky, kocky, decka a všechno co se hejbe. Zase muzes rict, ze tohle muze udelat i pudl, ano muze, ale u psa, kterej ma stisk, ze ho ani klackem nevypacis je to pak vetsi problém.. Ale je to furt dokola a ja mam pocit, ze lidi jako ty to proste nechcou videt nezaujate a budou si furt mlet to sve dokola..

                          0 0
                          • Stingray  

                            Myslím, že víš o psech leda tak kulový. Nejvíc pokousanejch lidí je od vlčáků a jezevčíků. Pitbuly do toho fakt netahej

                            0 0
                            • Petr.T.M  

                              To, že je jich nejvíc pokousaných od vlčáků a jezevčíků ovšem přece vůbec neznamená, že pitbulové nekousají taky:

                              http://utulkovo.teraz.sk/…dva-mesiace/

                              http://www.topky.sk/…dhryzla-ucho

                              http://www.denik.cz/…0090315.html

                              Navíc, jak píše Yura, rozhodně bych byl, když už, raději kousnutý jezevčíkem, než pitbulem. Na to přece nepotřebuje být nikdo odborník na psy.

                              0 0
                            • Yura  

                              To mas pravdu nejvic pokousaných, co taky takovej jezevcik muze delat jiného, nez ti ožužlat lytko ze.. Ale když s tim zacne pitbul, tak to často jen u pokousani nezustane…

                              0 0
                              • podvlada  

                                Pitbull mi jednou trhnul kraťasy :) Je od nás z domu, líně přiběhl, vrtíc ocasem, povyskočil, chňapl kraťasy a ty to neustály. Asi byly z Číny a neustály pejskovo běžné hraní :))

                                Když jsem na něj zařval, tak toho nechal a divil se.

                                To jen tak pro pobavení, nic z toho nevyvozuju :))

                                0 0
                      • Spathodus  

                        V čem ti poznámka o tom, že v rukou ****** je nebezpečnej každej pes přijde nesmyslná? Zvlášť když jsem s nadsázkou zdůraznil, že myslím větší plemena a nikoli toho jezevčíka.

                        0 0
                        • Yura  

                          Kterejkoli jinej pes vetsi nez je jezevcik opravdu nebude tak nebezpecnej jako pitbul, mastif, argentinska doga atd. atd. sorry. Ostatní plemena většinou proste jen kousnou, ale zadnej ohar, dalmatin, labrador apod. te nerozjebe jako „bojove plemeno“ které bylo v davnych dobach vyslechteno napr. na boj s bykem v arene. Ne jenom ze na to tihle psi mají telo, ale taky to odhodlani se nevzdat. Proc je asi tak tezke třeba prave toho pitbula odtrhnout, když se do nekoho zakousne, muzes ho mlatit jak chces a ani to s nim nehne. Normálního cokla nakopnes do zeber, ten zaknuci a utece..

                          0 0
                          • Yura  

                            Třeba tady mas peknou ukázku.(slabsi povahy neklikat..)

                            http://www.liveleak.com/view…

                            0 0
                            • Yura  

                              Tohle uz jsem sem daval, dokazes si představit takhle radit nejake jiné plemeno, které se nepovazuje za bojove, třeba dobrman? Heh ja teda ne.

                              https://www.youtube.com/watch…

                              0 0
                              • Yura  

                                Tady mas dalšího devil doga heh. Proste tihle hafani jak jsou v te sve červené zone, tak je tezky je zastavit.

                                http://www.youtube.com/watch…

                                0 0
                                • Yura  

                                  Tenhle na to jde chytre, presne jako vycviceni vlcaci u ozbrojenych slozek nebo pohranicni straze. Ti dokazou taky zadrzet několik pachatelu naraz. Jen behat dokola, udržovat je u sebe, kousat bez drzeni a nenechat se tak prastit. :)

                                  http://www.youtube.com/watch…

                                  0 0
                          • Spathodus  

                            Mě to přijde, že ty se musíš za každou cenu hádat. Jak už jsem psal, tak jsem s nadsázkou uvedl, že nemyslím psy typu jezevčík a rozumnýmu človšku dojde, že jsem asi nemyslel třeba ani kokršpaňela. I když je větší, než ten jezevčík. Je mi jasný, že když už se do mě ten pitbull pustí, tak že má silnej stisk, vytrvalost atd. ale ta pravděpodobnost napadení člověka pitem je prostě menší, než u spousty jinejch plemen. A pořád je to pes, kterej je sice silnej, ale pořád váží jen nějakých 20–25 kg (myšleno ten pit) Proto jsem měl na mysli, že daleko horší pořízení budu mít třeba Kavkazanem, SAO a třeba i Rtw. Od začátku píšu ve smyslu, že jsou daleko silnější a nebezpečnější plemena a nejen ti zmedializovaní pitové. Nijak zvlášť nemusím to pověstné poměřování pindíků, ale přestaň mě prosím poučovat vytahováním plemen Kangal, Mastivové apod. To jsi jako myslel, že si sednu na zadek z toho, že jsi si o nich něco přečetl? Já jsem s chovem psů začal před více jak 30 lety (to jsi tuším ještě nebyl na světě) a to napříč různými plemeny včetně těch pastevců. Takže trošku vím co dokážou, jak reagujou atd. Tím bych to asi uzavřel, protože mi přijde, že s tebou rozumná řeč prostě není a budeme se zase raději věnovat kolům, ne :-)

                            P.S. jinak na ty odkazy jsem ani nekoukal, dokážu si tak nějak představit co tam bude. Jenže na světě a na netu se děje sousta věcí a nelze z nich dělat nějaké dogma.

                            0 0
                            • Yura  

                              No tak ty plemena co tu jmenuješ pocitam do stejne skupiny. Vsechno jsou to plemena vyslechtena k boji, lovu nebo ochrane před nebezpečnou zveri. U toho pitbula jen jde o to, ze je nejčastěji chovanej(a byl vyslechten ciste k boji pes proti psu).. Jinak když si takovej odbornik jak hodláš obhájit to sve tvrzeni, ze pojem bojove plemeno neexistuje tzn. ze nebyly vyslechtena zadna plemena k boji a k boji s clovekem uz tuplem ne po tom, co tu Petr.T.M dal ty odkazy? To jsou bachorky všechno a vymysly nejakych pomatencu? Clovek byl schopen vyšlechtit ruzna plemena na ruzne specificke cinosti, tak proc ne k boji? Budu rad, když mi napises z jakeho duvodu byl vyslechten Neapolsky Mastin, Tosa Inu, Kanarska doga a mohl bych pokracovat. K CEMU byly ty plemena vyslechteny, když ne k BOJI? :DDDDDD

                              0 0
                              • Spathodus  

                                K těm odkazům jsem se snad už vyjádřil. Sorry, ale neumíš číst nebo si opravdu tak hloupej, nebo prostě musíš za každou cenu oponovat? Já jsem nikdy nenapsal, že psi nebyli používání k boji a u toho pita jsem zvlášť zdůraznil, že to byl zápas mezi psi, nikoli že byl používán proti člověku. Psal jsem, že neexistuje kategorie bojový pes. Myšleno z hlediska kynologického. Jako máme třeba psi lovecké, služební, společenské, tak kat. bojové neexistuje. Nesmíš tolik číst bulvární plátky. A když už máš tak rád ty odkazy, zkus pročíst i třeba tohle:

                                http://www.ceskatelevize.cz/…ala-plemena/

                                tady asi hlavně ten poslední odstavec

                                http://michalmaly.blog.idnes.cz/…vrazich.html

                                http://tracy.webnode.cz/statistiky/

                                Ono je jednoduchý sem dát pár videí s pitbullem a odsoudit tak plemeno. Zrovna tak si zkus zadat do googlu třeba labrador attack. Nemám nic proti labradorům a nevyvozuju z toho nic jinýho, než co už jsem psla a to, že nebezpečnej může být každej pes a nebudu tady dělat histerii okolo pitbullů a dělat z nich pomalu nesmrtelný terminátory, který na potkání vraždí navinný cyklisty a lidi vůbec. Ano pitbull má potencíál dost ublížit, ale v povaze to prostě nemá. Narozdíl od jiných plemen.

                                0 0
                                • Yura  

                                  Jasny, takze to budes okecávat jako politici ok.. :D Me je uplne jedno co z hlediska kynologického existuje nebo ne. Fakt je, ze takovej bulldog byl vyslechtenej na boj s bykama v arénách. Fakt je, ze pitbul je vyslechtenej na boj pes proti psu. Faktje, ze je dalších xx starych plemen, který byly vyslechteny pro boj ve valkach a arénách. Tzn. je to proste bojove plemeno. Nebo jak bys ho chtěl oznacit? To ze se jiz dnes tohle oznacneni nepouziva, protože jiz dnes se nevalci pomoci psu a neporadaji se boje v arénách nemeni nic na faktu, ze tyhle plemena tu stále jsou. Placas něco o bulvaru a sam sem na nej davas odkazy. A znova jako zaseknuta deska, nikdo netvrdi, ze největší počet utoku je u bojových plemen. Utoci daleko méně uz jen protože se jich tu zase tolik nechova, problém jen je, ze když uz zautoci, tak to není jako utok jiného plemene. Jakej labrador attack? Ty chces srovnávat vyslechtena plemena k boji s labradorem? Si s nim vytrou bez problemu prdel. Ukaz mi video, kde labrador trha nejakeho člověka pul hodiny nebo kde beha, utoci jako smyslu zbavenej na x lidi a ti si s nim nevedi rady. Znova se te ptama, jak chces oznacit plemeno typu bulldog, pitbul, mastin, atd. atd. CO to je za plemeno? To nemaji zadne oznaceni? Pro vas je to oznacnei bojove stejne hanlive jako pro „romy“ slovo cigan? Proc? Ja myslim, ze tihle psi jsou na to hrdi, ze to nejsou nejaci gaučaci, ale měli nejakou dulezitejsi ulohu. Staci se na ty majestatne zvířata podivat. Jen totalni ignorant by řekl, ze takove zvire není od ocasu k cenichu vyslechtene k boji hehe. Zatím caou zaseknuta desko..

                                  0 0
                                  • Stingray  

                                    Je vidět, že o psech toho fakt moc nevíš. Já viděl člověka zřízenýho od labradora, že bych klidně řekl, že to bylo bojový plemeno. :-D

                                    0 0
                                    • onuce  

                                      Do teď jsem se to styděl přiznat, poněvádž labrador je obecně považován za milého a vlídného psa k dětem, ale byl to v mém případě on. Navíc vůbec první pes, který mě kdy napadl. jednou, to jsem myslel, že mám málem namále… bylo to na Dyleni… přišel jsem k vjezdové bráně a chtěl vyfotit věž… v tom se za ní objevili dva vlčáci… štěkali šíleně, skákali do výšky, cenili zuby, tak jak to umí shrnutím kůže, aby svítily tesáky… prostě šílené… Nu, ale co, byl jsem venku, oni za plotem… V tom první znich se přizemnil a začal podplazovat pod bránou, druhý za ním také… již jsem se viděl… a první již u mne… druhý za ním… a jako by proutkem mávl, vrtění ocasem, skákání veselé kolem mne, pojď si hrát říkal rozverný výraz v jejich očích… No a teď mě rozhryže upocený a mdlý labrador… je tohle normální?

                                      0 0
                                  • Spathodus  

                                    Ale já nic neokecávám jako politik, jenze s tebou je těžká debata. Ty totiž neposloucháš, respektive nečteš co ti kdo říká/ píše, ale najdeš si v tom něco vytrženého z nontextu a pak slovíčkaříš a hádáš se jak malý děcko. Viz, pár příspěvků výš s Brakpainem. Jeho hned nazveš nechápavým, mě naivním a přitom o těch psech sám víš úplný kulový. Něco si někde přečteš kdoví z jakýho zdroje a pak to tady papouškuješ.

                                    Takže k těm plemenům, které tady omíláš pořád dokola. Každej z nich byl určenej k měčemu jinýmu. Bulldog na ty býky, Mastini jsou z většiny pastevci a někteří se hodí spíše jako psi hlídací a obranáři atd. Jenže jak jsi napsal, tebe prostě nezajímá, jak se psi dělí z kynolog. hlediska a způsobu využití, ale sám si je prostě všechny zaškatulkuješ do bojových plemen (to tě cituju). Takže všichni okolo tebe jsou prostě mimo a jenom ty jsi letadlo:-)

                                    On třeba i takový Jorkšír byl vyšlechtěnej na lov krys a králíků, ale těžko o něm budeme mluvit jako o loveckým plemenu, ne? Tak jestli tě můžu požádat, už na mě nereaguj, protože to nikam nevede. Ty prostě nechceš slyšet nějaký argumenty, nepřistoupíš na názor nikoho jínýho, tak je to o ničem. Jestli tady chceš slovně exhibovat, tak si najdi téma, který ti jde, ale sorry, psi to fakt nejsou. Nevím jestli si tě z někým nepletu, ale myslím že na téma „zdravá výživa“ mě tvoje příspěvky bavili a rád jsem se poučil (to myslím naprosto bez ironie), takže fakt v tom není nic osobního ;-)

                                    0 0
                                    • Yura  

                                      Ok, takze ukoncime to tim, ze bojova plemena neexistuji, prestoze bylo plno plemen prave k tomu boji vyslechteno, napr. ten nas slavnej pitbul.. :D

                                      0 0
                      • Yura  

                        No docela rad bych si precetl co na to zdejsi odbornici a chovatele. Jake argumenty je napadnou ted. Ja hlavne nechapu tu jejich potrebu jakoby tyhle plemena před necim chranit? Před cim je chranite? To ze by se tyhle plemena nedostaly do rukou každému individuu, kteří si tema psama chcou něco dokazovat, to ochranuje především ty psy samotne. Ale nastesti velkou většinu tehle velkych a nebojácných plemen si porizuji opravdu lidi, kteří se temhle narocnym plemenum chcou věnovat. Proto s nima nejsou takove problémy a většina lidi plno tehle plemen ani nezna. U tech pitbulu je to trosku horsi, protoze si ho plno vygumovanych hlav hlavne v USA vybralo jako nejaky symbol bacha sem hodne hustej gangster a podle jejich vzoru je další vygumovaci po celem svete nasleduji.. :)

                        0 0
                        • Spathodus  

                          Já zase nehápu tvojí potřebu některý plemena zatracovat…

                          0 0
                          • Stingray  

                            Jura nechápe, že když se ty pitbulové zakážou, tak co se stane? Lidi je začnou šlechtit s jinejma rasama a toho vořecha už nikdo neidentifikuje :-)

                            0 0
                            • Yura  

                              Heh tadz nejde o zakazani. Ve spatnych rukou je to stroj na zabijeni, proto by se nemel do tech spatnych rukou dostat, s tim snad normalni clovek bude souhlasit ne? Jenze jak jde videt, tak vetsine chovatelum je uprdele osud tech psu a chcou jen prodat, vydělat..

                              0 0
                              • Tina  

                                Tak tu si s tými chovateľmi zase vedle jak ta jedle :) Chovateľ nerovná sa množiteľ, ktorý v paneláku množí jorkšírov v hrozných podmienkach na granuliach s teska a potom predáva za 500,– Kč.

                                Vo vláknach o výžive a tréningu máš dobré príspevky. Neber si to osobne. V tomto obore si úplne mimo ;)

                                0 0
                                • MichaelSimek  

                                  to je jako rict ze singlspídista neni cyklista

                                  ti množitele jsou taky chovatele, jen maji 1 převod a žádne brzdy :D

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Jak je chces množit, když je nechováš ze.. :D Nerikam, ze kazdej chovatel je takovej, ale kdyby nebyli i ti mnozitele, kterym jde hlavne o prachy, tak se ti psi proste nedostanou do ruk ruznym lidem, kteří mají problém sami se sebou, natoz se ještě starat o tak narocna plemena…

                                    0 0
                      • Spathodus  

                        To jsme se špatně pochopili. Samozřejmě, že spousta plemen byla využívána proti člověku. Já měl na mysli konkrétně toho pita, že tam to bylo přesně naopak. A pointou mělo být, že je spousta jiných plemen, kterých bych měl strach potkat, než je zrovna ten pitbull ;-)

                        0 0
                        • Petr.T.M  

                          Aha, jo tak. Tak to bylo klasicky nedorozumění vzniklé špatným naladěním přijímače. :-)

                          0 0
                        • Yura  

                          Heh jiste, ja tady ale celou dobu pisu o všech tehle plemenech ale pitbula tady zminuju jako nejznamejsiho a nejčastěji chovaneho zastupce tehle plemen. Jak bych je pak mel oslovovat, když podle tebe pojem bojova plemena neexistuji? To by me opravdu zajímalo..

                          0 0
                    • Lišák  

                      Tchýně má štěňátko španělského mastina. Tak jsem si o něm něco hledal a třeba na Hafíci.cz se bojové plemeno zmiňuje.

                      Španělský mastin je vychováván jako pastýřské plemeno, nikoli jako plemeno bojové.

                      Viz.

                      0 0
                      • Peslezedirou  

                        To sice ano, ale má ten pes takový, řekl bych bojový pohled :-)

                        0 0
                        • Lišák  

                          Já to sem postnul proto, abych upozornil, že i sami pséčkaři tvrdí, že bojová plemena existují;-)

                          Jen doufám, že ten babiččin neukousne děckám hlavu!

                          0 0
                          • Peslezedirou  

                            Je to trochu mimo mísu, ale známý (strašný kkt) si pořídil kavkazáka, aby budil strach a byl zlý na lidi, ten člověk je fakt magor, ale jak funguje jing a jang, tak ten jeho kavkazák je asi nejhodnější pes co znám :-)

                            0 0
      • Lišák  

        Ono to nejspíše platí i naopak:

        jen že když pes běží k tobe, neznaméná automaticky, že tě NEnapadne…

        0 0
    • scret  

      asi bych osobne zustal stat a predpokladal bych, ze me nenapadnou… Rozhodne bych asi neujizdel… zaprvy bych predopkladal, ze to nestihnu a neujedu jim a zadruhy, ze budou hodny:)

      0 0
    • Ruprt2  

      Dlouhý příspěvek a nejsem si jistý, že jsem ho celý pochopil.

      Ve zkratce jsi viděl, běžící psi a slyšel, někoho, jak na ně volá. Je to tak?

      0 0
    • raw 4  

      V neděli, jsem měl podobný zážitek, za projížďky jsem potkal dva psy (retrívra a vlčáka), který hlídali domky (bohužel oba dva bez plotu). Někdy jsem četl,že když mu dáš na hlas příkaz stůj, či zůstaň, tak poslechne. Tak jsem to zkusil a naštěstí to vyšlo. Kdyby ne nevím, co bych dělal, protože u toho vlčáka jsem zrovna šlapal do kopce. Spíš by mě zajímalo, v případě, že je tady nějaký chovatel psů, jestli je tenhle postup správný..

      0 0
      • onuce  

        Na jediný správný a možný postup jsem již odkazoval výše…

        0 0
        • raw 4  

          Aha, cha cha… dobrý…chtěl jsem nějakou skutečnou radu…po mé zkušenosti, kdy mě napadl pes, mi to nepřijde až tak vtipný..

          0 0
          • onuce  

            vždyt právě po mém napadení psem s fatálními následky jsem více než měsíc věnoval tomu, abych nalezl optimální řešení… Investoval jsem do toho mimo času i dost peněz… a tohle je konečně smysluplný a prakticky použitelný výsledek. Nápadů bylo původně mnoho, ale nakonec končily slepou uličkou. a pokud chceš spoléhat na vyjednávání se psy po dobrém, tak hodně štěstí… já již nechci zažít pocit bezmoci z bezbranosti…

            0 0
            • raw 4  

              sorry, mám stejnou zkušenost.. podle toho co jsem četl, tak jsem si myslel, že jsi z toho děláš srandu

              0 0
              • onuce  

                Děkuji. To nic, ono to na první pohled vypadá trochu neortodoxně, ale ve skutečnosti stále lepší než kupříkladu pistole s ostrými. Nejprv explosí pokus zastrašit a neublížit, pak pepřem do očí a čenichu – stále ještě pro zvíře celkem humánní (či vlastně spíše animální). Až zcela naposledy, když na otrlého jedince nic nezabere, tedy zjevně to nebude žádný mírumilovný domácí mucínek od dětí, přijde tvrdá konfrontace. Jen ne již proti velkému agresivnímu psovi s holými rukami!!! To je čiré zoufalství a beznaděj.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Technická poznámka.

                  Fáze č.1 třeba se tomu dělobuchu povede toho psa zastihnout ve správném místě s explozí.

                  Pes jde teda dál po tobě.

                  Nastává bod č.2. Myslíš, že se mu trefíš do němý tváře? On pes není člověk, má ještě dost rychlý reflexy k úskokům před tekutou střelou.

                  Pro č.3 platí bod č.2

                  Závěr? Nevim. Bejt radši jinde.

                  0 0
                  • onuce  

                    A máš lepší řešení v případě napadení psem? Znovu opakuji, již nechci být bezmocný.

                    0 0
                    • pepek  

                      A vlka nevozíš? Třeba se ho pes lekne.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Lepší tam nebejt.

                      0 0
                      • onuce  

                        Kde je to tam? Rád bych si stáhl seznam těchto míst ve formátu GPX. Abych se jim vyhl

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Ježišmarja. Řečnická odpověd. Nevim!

                          Najdi si nějakou knížku jak přeežít.

                          Všude radí jak si poradit s jednim psem.

                          Ale bojovat a vyhrát nad smečkou, to sem ještě nikde nečet, asi proto, že se to ještě nikomu nepovedlo.

                          Je to jako se šikanou na škole u dětí.

                          Jeden tyran je neškodnej a dá se s nim i rozumě mluvit, jenže jak se k němu připojí ještě další a vzájemně se v útočení (i slovním) na utiskovaného podporujou a hecujou, tak jsou nezvladatelní.

                          Věř mi, znám to z pozice šikanovanýho.

                          Nebo si připravit nějakou trhavinu a až budou pejsci dostatečně blízko, tak je po vzoru ručníkářů vzít s sebou na cestu…

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            ale povedlo – v Chorvatsku nebo Bosně jsme přijeli do vesnice, kde se něco mělo dělat…seběhla se smečka čoklů a začala dorážet na náklaďáky…tak jsme je z korby postříleli a byl klid…

                            0 0
                            • HonzaRez  

                              To muselo být prima… A měli jste na sobě maskáče a mluvili jste srbsky, že..? Tak se radši už neptám, co jste v těch vesnicích měli za „prácičku“…

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                chorvatsky…

                                většinou jsme dávali dohromady to, co Srbové zprasili, nebo jsme tam měli mít někde vedle palpost.

                                0 0
                          • Smazaný účet  

                            btw obvykle (v té škole) funguje toho hlavního brutálně zničit (propiska do oka atd…)

                            je otázka, jestli na to máš…

                            0 0
                    • Yura  

                      Peprak s velkym rozptylem bude na většinu pripadu podle me stacit. Jak mu to sedne na cumak, tak urcite nebude met naladu nekoho žužlat.. No a jinak když nemá clovek pistol, tak nuz, v nejhorsim pripade se nechat zakousnout do ruky(v tom trochu lepsim pripade si tu ruku stihnes omotat mikinou nebo necim) a proste ho zespoda nakrmis..

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Nevim jak chceš pepřákem sejmout 7 psů najednou, nehledě na to aby ten pepřák měl velikost menšího hasícího přístroje.

                        To samý s tim přímým kontaktem s útočícím psem. Dejme tomu, že se ti nějak povede ho nějak chytit do kravaty a podusit(a to taky těžko), tak co s těma zbylejma 6ti pásma?

                        Vyděls někdy útočící vlčí smečku? Nebo že by to u vlků bylo tak, že nejsilnější vlk útočil a strhával kořist k zemi a zbytek smečky mu z povzdálí fandil a čekal jak to dopadne?

                        0 0
                        • Yura  

                          Reagoval jsem na tohle

                          „A máš lepší řešení v případě napadení PSEM? Znovu opakuji, již nechci být bezmocný.“

                          Před smeckou bych vlezl do vody, vylezl na strom no a nebo kdyby se to stalo na louce, tak bych se posral a nasledne byl sezran zaziva…

                          0 0
                      • Breakpain  

                        Tohle neber, že Ti oponuju, ale upřímně … kdyby mě pes kousl do ruky, pochybuju, že zvládnu ještě něco udělat :D … myslím, že by to byla konečná

                        0 0
                        • iron.hide  

                          no nevim, mozne to je. ale mna ked kusol cuvac do lytka, tak som necitil vobec nic, len som sa snazil rychlo ujst na taky kopec kamenia, co tam bol.

                          ale ok, je mozne ze do ruky by to bolelo ovela viac.

                          0 0
                        • Yura  

                          Slovo adrenalin ti asi nic nerika co.

                          0 0
                          • Breakpain  

                            Omluv mne „tvl“ uz Te pokousal pes nebo teoretizujes jako vetsina?!

                            Ja uz jsem pokousany byl a rozhodne jsem se nezmohl na jediny pohyb … Pes po me skocil, pokousal me, potrhal mi oblicej a zdrhnul. Behem toho jsem byl v soku a ani se nehnul ty adrenaline …

                            0 0
                            • raw 4  

                              přesně, ke mně přiběhnul, kousnul mě do nohy, tím mě strhnul z kola a já jsem si dal jen ruce před obličej, nic víc…naštěstí v tu chvíli přiběhl jeho povedený majitel…

                              0 0
                              • onuce  

                                za mnou se nečekaně rozběhl odlepiv se někde od stěny nějaké chalupy… sotva jsem stačil zastavit a dát levou nohu na zem, jž se vší, respektive psí, silou zahryzl do pravého lýtka. pěkně pomalu nořil všechny zuby až na doraz. bolest to byla naprosto paralyzující, kroutil a svíjel jsem se… po cvilce pustil a kousek poodběhl… zustal jsem stát jako přimražený, abych jej nedráždil… oběhl mě však a zahryzl do druhé nohy… myslel jsem, že se mi to zdá… pak opět povolil, nové kolečko a znovu záhryz, tentokrát naštěstí podstatně slabší, byl jsem již tak sotva na 15% života… a znovu odběhnutí… náhle hulákání majitele… záchrana

                                0 0
                                • onuce  

                                  …když tak na to myslím, co bych za to býval dal, mít již tehdy svůj nynější antidogset… však se také již cítím mnohem bezpečněji, zvláště po svém posledním nácviku… imaginární pes zkoušel útočit všemi způsoby a vždy jsem jej eliminoval!

                                  0 0
                            • Yura  

                              To ti bylo kolik? Male decko je zabito psem bezne, ale nezlob se na me, abych jako dospelej chlap zustal v soku a nechal se zabit jednim psem, to je trochu prehnany ne? Nikde nepisu, ze te nepokouse nebo nezrani, kor když to nebude nejakej pudl ale třeba vlcak nebo rotvailer, tam proste potece krev na obou stranách jestli nemas pistol..

                              0 0
                              • Breakpain  

                                Nejak nevim … 14? …

                                No, kazdy to ma jinak, ja v krizovkach zatuhnu bezne. Najednou se cas zpomali a ja si v duchu rikam „to nedopadne dobre, to bude bolet“, v realu se nehnu … Viz pady na kole a na motorce. Vzdy se drzim jak kliste, nic nezahazuju a ustelu si. Jako bonus me cvakne kolo nebo moto … Proste to mam zakodovany v hlave, i kdyz vim, ze me to dobije … Adrenalin mi telem pumpuje, ale v te chvili nic neudelam … stresove situace zvladam blbe no.

                                Neco jineho je, kdyz to natrenuju … na moto jsem se tohle ucil na okruhu a pak se naucil jednat – ale to bylo zpusobeno opakovanym treninkem.

                                Maleho psa Ti nakopnu, ale kdyz na me pujde velke plemeno, tak se poseru strachy a nehnu :-) …

                                0 0
                            • Petr.T.M  

                              Mám podobnou zkušenost. Najednou jsem byl na zemi a v levém boku kousanec od vlčáka. Naštěstí ho majitel hned po prvním kousu odtrh.

                              0 0
                            • MichaelSimek  

                              me pokousal, jednou asi v 7 letech ale ujel jsem mu na sankach :D

                              podruhe nedavno, pred rokem nebo tak nejak a ze bych se nehejbal nebo byl v nejakym soku, to ani nahodou, bolelo to jako svin, do zatnutyho stehna si kousnul, ale bylo hur uz

                              0 0
                              • Breakpain  

                                Mam jedinou zkusenost a to z mladi, stal jsem jak prkno a jen ucuknul, tak se pes vic natahl a zazuzlal si …

                                Asi neumim reagovat na neocekavane situace moc dobre.

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  Prostě musíš zareagovat s klidnou hlavou – psa nechat zakousnout do levé ruky, v pravé ruce mezi prsty tlačnou dýku, dáváš psovi pod hrudník úder, který ho díky dýce zároveň páře, ruka vniká do útrob psa, chytáš jeho vnitřnosti a vytrháváš je ven. Až v tom člověk získá trochu zkušeností, tak rovnou může chycením za konečník a prudkým trhnutím otočit psa naruby. Kde je problém? :D

                                  0 0
                                  • onuce  

                                    Problém by mohl nastat, když již je zakouslý v lýtku. Jako v mém případě…

                                    0 0
                                  • saintjv  

                                    hele a co pouzit paraganskou padinu? To jeste nikdo nezkousel?

                                    0 0
                                    • onuce  

                                      když již jste u těch drsných metod… tak bych si dovolil přispět se svojí troškou do mlýna… napadlo mě již dříve, strčit mu granátomet s dělobuchy do chřtánu a odpálit… sám by po něm možná chňapl, když bych jej s ním odstrkoval jako s klackem… prostě mám jich ještě pět a nevím co s nimi, když jsem je nakonec z cyklistického akčního setu vyřadil…

                                      0 0
    • kOmE  

      Mě takhle obklíčili v hloubětíně. Tenktrát to tam byl samej bezdomovec a na tri bezdomovce pripadali dva bezdomovecti psi :). Me zatim vzdycky pomohlo kolo, za ktery jsem se schoval. Jit tam tenkrat pesky ,asi bych musel doma zasivat gate

      0 0
      • podvlada  

        Nevim pod co to zařadit, ale po vzoru návodu, jak na medvěda, se hodí návod i sem:

        Co dělat, když tě napadne smečka?

        Nemusíš dělat nic, smečka udělá všechno za tebe.

        0 0
    • petrun  

      Voz sebou toto: http://www.armed.cz/…6275-c-1205/

      Použil jsem ho jednou na 3 vlčáky kteří si mně spletli se svojí hračkou. Pes má 4000× citlivější čich než člověk, účinek je mimořádně působivý. Výhoda je, že nemusíš ani moc mířit. Stačí přibrzdit, nechat je přiběhnout blíž a mlha se o zbytek postará sama. Ječeli jak když je zaživa stahuje z kůže. Už dlouho jsem se takhle nepobavil :D

      0 0
      • Ossis  

        „Ječeli jak když je zaživa stahuje z kůže. Už dlouho jsem se takhle nepobavil :D“ … no tak ty seš taky případ.

        0 0
        • podvlada  

          Ono jsou ti psi taky pěkný hérečky. Podobně jako rozmazlený děcka, který se dokážou rozbrečet a uklidnit 3× za vteřinu.

          0 0
      • bingamon  

        je v těch pepper sprejích nějaký rozdíl, myslím v účinnosti?

        mám : http://www.armed.cz/…5659-c-1205/

        a stálo to 125 Kč, tj. 4 x míň, než ten, co uvádíš.(je to teda o něco menší balení)

        Vyzná se v tom někdo?

        0 0
        • Smazaný účet  

          http://paralyzuj.cz/…prove-spreje

          roli hraje koncentrace účinné látky, seriozní výrobce by to měl mít někde uvedené

          0 0
          • petrun  

            1+

            0 0
          • podvlada  

            A taky, co jsem tak pochopil, jsou spreje slzné, pepřové, případně kombinace obojího? Každopádně kromě velikosti rozhoduje i koncentrace, to hlavně…

            0 0
        • onuce  

          …A tady jsou výsledky měsíčního testování na zvířatech při udělení licence pro ruský trh…

          http://vybaven.cz/…a1-security/

          0 0
          • petrun  

            Pěnu nebrat daleko lepší je gel! Zůstane na xichtu nalepený a jakákoli snaha o jeho odstranění ještě zhorší útočníkovo utrpení :D :D :D

            0 0
            • Smazaný účet  

              gel je v současné době asi top na lidi, ale na čokla bych volil sprej – bude moc rychlej a gelem by se blbě trefoval

              0 0
              • onuce  

                zvolil jsem nakonec Ko-Jet. Těžko totiž netrefit, když je vidět kam proud z trysky směřuje. je to jako střely se stopovkou…

                0 0
                • petrun  

                  Pokud jedeš na kole, je lepší mlha. Pes má mimořádně citlivý čich a stačí mi i velmi malá koncentrace ve vzduchu. Pokud zafouká, není nic jednodušího než zabrzdit a počkat až čokl přiběhne blíž ;-)

                  0 0
                  • onuce  

                    asi ano… no mně se ale líbí, že tím proudem mohu trefit cíl až na pět metrů… ideální vzdálenost… nemusím čekat na blízké setkání… a dokonce výhoda oproti pistoli, nemohu zasáhnout kupříkladu babku se síťovkou v pozadí…

                    0 0
                    • petrun  

                      … to každopádně :D

                      0 0
                    • podvlada  

                      U „střely“ ale může bejt problém se vším tím adrenalinem a jistě i endorfinem trefit cíl…

                      0 0
                • petrun  

                  Nezapomeň na to, že ten proud má určitou setrvačnost. Pepřák není krochna!

                  0 0
                  • Yura  

                    No hlavne ten sprej nezapomen natocit tou dírkou tam kam chces strikat, aby sis sam nepostriklal xicht. To by bylo zajimave, oslepenej peprakem nemuzes dýchat a do toho te trha cokl. :D

                    0 0
                    • onuce  

                      alespoň bych v tu chvíli přišel na jiné myšlenky…

                      0 0
                      • Krys  

                        To je nápad!

                        Keď útočí jeden pes, aplikujem obranný sprej na psa.

                        Ale keď je psov viac a je jasné, že nestihnem venovať každému náležitú dávku aktívnej látky, tak si výdatne strieknem do tváre. A psy sa stanú pre tú chvíľu dr­uhoradým problémom.

                        0 0
                        • onuce  

                          Přesně tak. Ještě by možná bylo v tomto případě lepší, postříkat nejprv sebe celého, hlavně nohy apod. Myslím, že psi by se s velkou chutí nazakousli do silně přepepřeného materiálu.

                          0 0
                          • onuce  

                            No ale zcela vážně, není tohle ono kýžené řešení při napadení smečkou? Skutečně pak těžko všechny členy jednotlivě eliminovat, ale zpepřit se důkladně mlhou od hlavy až k patě… Přec by pak nemohli na takto „ošetřenou“ osobu útočit, ne?

                            0 0
                    • petrun  

                      Doslova trhák :D

                      0 0
                • oddie  

                  Já ti nevím, takové prdítko…

                  Nebylo by lepší tohle ?

                  0 0
    • petrun  

      Rozhodně to byl lepší pocit než kdyby oni zaživa stahovali z kůže mně …

      0 0
    • BlickM  

      Když už tu frčí odkazy … https://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • vikifis  

      Ja mam zase lonskej zazitek s divojekma prasatama: jedu si do kopce v lese, pohoda, nikde nikdo, jaro v rozpuku a nejdnou na me kouka maly pruhovany pasik na ceste, neco si kvika a povidame si z oci do oci, dva metry od sebe. Chvilku si libuju, jakej mam hezkej zazitek, kdyz tu se z housti ozve cosi jako rozjeta lokomotiva a vybehne zivy a chlupaty tank! Mam nekolik metru naskok, rikam si ted tedy fakt jedes o zivot – a skutecne jsem ten kopec vyletl jako raketa i nenacvaklou tretrou, docela sem se nahore cely trasl a nemohl se dlouho uklidnit.

      Takze taky premyslim o nejakem pepraku na prasata, ale asi bych ho stejne nestihl vytahnout a jeste naplno zdrhat…

      0 0
      • Yura  

        Tak divocak co brani mlade je fakt něco jiného nez cokl. Ten ti rozpare stehno tema tesakama, klama nebo co to ma a az potom bude zjišťovat jestli po nem něco stříkáš. V tomhle pripade fakt plati jen jedno, rychle zmizet.. :D

        0 0
        • Smazaný účet  

          a co teprve takovej orel skalní! ten když se spustí střemhlav, tak ti vyklovne voko, ani nemrkneš…

          0 0
          • Yura  

            Co vyklovne, ale ti fakt velci dravci maj paraty, kteryma zabiji male srnky atd. Tema jak se ti zabori třeba do krku tak koncis. :D

            0 0
            • Smazaný účet  

              ,,Tak ti povím, už sem tady měl ledacos, ale tohle jo, to teda ješte ne no, já bych ti mohl vyprávět čoveče, zrovna v loni poručík Klapka povída… Tak jsem si zaplatil bezva dovolenou jo, jedu střílet do Afriky gepardy. A já říkám čoveče, nedělej to, takovej gepard ten sedí na stromě jo, potichu skočí dolů a máš po ruce. Nooo vratil se z Afriky jo, vopravdu dřevěnou ruku takhle stím hákem námořnickým a povídá… Čoveče, měls pravdu seskočil, ukous mi ruku, ale nevadiii, uz jsem si zaplatil vod Tramalu Na Kubu střílet krokodýly – Já říkám Čoveče, neblbni, takovej krokodýl jo, ten leží v bahně, jo šlápneš naňho, vyletí, ukousne ti nohu ani neviiis Nooo přiletel na Letiste pochopitelně jo, Francousky hole, drevenou nohu a teď říká Měl si recht šláp jsem na něj, ukos mi haksnu, ale nevadii, ale uz jsem si zaplatil vod Cedoku zajezd do Himalaji na nejakou tu Osmitisicovku a já říkam, hele klapka, nejde voty vejšky, ale takovej orel skalní jo, ten když se spustí střemhlav vyklovne oko ani neviiis, ani nemrknes nooo a přijel z dovoleny, šlit přes hubu, skleněný oko a já říkaaam cože orel? A von neee lezu nahoru čoveče, koukám jestli ňákej neletí a spadl mi do oka kamínek a jaaa v tok haaaku nemám ještě čoveče takovej cit.

              0 0
            • Smazaný účet  

              no…

              0 0
              • Yura  

                Není to to video co se resilo, ze to je fake? :D

                0 0
                • Smazaný účet  

                  to je jiný, ale taky řeší, jestli to není fejk :-)

                  0 0
                  • Yura  

                    Když se zadivas na to decko jak je ve vzduchu no me to prijde divny..

                    0 0
          • Peslezedirou  

            :-)

            0 0
          • podvlada  

            A nejhorší je, když jsi byl minulej rok na dovolený, ze který máš místo ruky hák, protože ti jí ukousl gepard.

            Edit: No jako bys to hned pod tim nepsal. :))

            0 0
      • Tina  

        :D To je odvaha kochať sa v lese malým pruhovaným prasiatkom :) Ja som takto jedno stretla cca pred troma rokmi ako ku mne beží. Dlho som nevedela rozoznať čo to za tvora vlastne ku mne beží pretože som ho mala čelom. Až keď sa zastavilo a otočilo bokom. Zbadala som pásiky. Asi 5 sekúnd som sa kochala ako ty avšak vtom ma to napadlo. Malé prasiatko tu nebude samotné!!! Takže som to otočila a zrýchleným tempom sa vzdialila.

        Minulý týždeň som venčila svojho draka. Keďže je už skoro tma a my sme vyrážali do polí za dedinou po šiestej večer tak som jej k obojku prilepila červené svetlo. Ona ďaleko neodbehne ja viem kde sa zhruba pohybuje. Avšak po cca pol hodinke sa z tmy ozvalo krof, krof. Zasvietila som tam. Stádo cca 20–30 divokých prasiat! Avšak našťastie sa otočili a celé stádo bežalo preč.

        Obávam sa však že sprej by bol proti rozbehnutému divočákovi asi ako keby som do neho hádzala pingpongovou loptičkou :)

        0 0
        • Paja  

          Možná tento ;-)

          0 0
        • vikifis  

          … na tak dobre – usetrim za peprak a budu radeji vic trenovat sprint…

          0 0
          • Yura  

            Trénovat sprint proti divocakum? Docela zbytecne, spis bych potrenoval splhani na stromy.. :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              von tak rychle nezatočí, musíš se mu postavit čelem a až se na tebe bude řítit na poslední chvíli uhnout! ;-)

              0 0
        • Džey Ár  

          No jo, to znamená že u vás polovníci používají světlo při lovu. Tak už jsou pašíci naučení že jak se rozsvítí, tak se střílí = rychle zmiz :-).

          0 0
      • BlickM  

        Už jsem potkal dost divočáků, nikdy ani náznak útoku, narozdíl od psů. Ten „tank“ neběžel na tebe, ale pro mládě, pak by společně utekli.

        0 0
        • vikifis  

          aha, ale stejne jsem byl vydesenej – prestavam tedy na Tvou radu trenovat sprint…

          0 0
          • BlickM  

            Sprint trénuj klidně dál, až tě bude honit pes.

            To že jsi ujížděl se nedivim, já taky radši rychle měmil trasu …

            0 0
      • vili  

        divočák ještě zlatej…

        http://www.youtube.com/watch…

        0 0
      • iron.hide  

        mne sa pred dvoma rokmi stala podobna vec, z dialky som videl pasuce sa 3 velke svine na ceste, a tak som ich hned odfotil a nasledne vyplasil, aby usli a aby som mohol prejst. no lenze ked som dosiel na to miesto, tak sa okolo mna zrazu vyrojili z travy okolo 10 malickych divych prasiatok, museli byt uplne cerstve, lebo boli velke iba ako morcata :)

        doteraz nechapem preco na mna matka v tej chvili nezautocila, pocul som len take slabe funenie.

        mam z toho aj dve fotky, bohuzial bez tych malickych

        http://www.mtbiker.sk/…/125205.html

        http://www.mtbiker.sk/…/125206.html

        0 0
        • iron.hide  

          aha, az teraz som si vsimol, ze predsa tam jednu tu minisvinku vidno. na tej prvej fotke, pod tou velkou svinou napravo

          0 0
    • volumed  

      Prečítal som si toto vlákno a musím uznať ze pán onuce potrebuje neodkladú pomoc doktorov.

      Radsej by som stretol pitbulla ako onuceho.

      Verím že tak vyzbrojený chodí aj keď ide do tesca po rohlíky.

      0 0
      • onuce  

        Ale mne by nikdy nenapadlo, tě napadnout, kdybys mě nenapadl!

        0 0
        • Peslezedirou  

          Ale budeš venku tak vystresovanej, že se ti bude zdát i životu nebezpečný vesnický oříšek. Vůbec na to, že tě nějaký pes napadne nemysli, to je nejlepší prevence, psi obvykle na lidi neútočí.

          0 0
        • iron.hide  

          onuce, a teraz sa kukni na toto:

          http://www.mtbiker.sk/…image/179095

          vlciak prislusnik NAVY Seals, ktoremu vymenili horne spicaky za titanove, a tak prekusne aj kevlar :) co budes robit, ked natrafis na taku bestiu :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            nezafungovalo by vlídné slovo a plátek šunky?

            0 0
          • onuce  

            Co by… svůj standardní třífázový postup.

            0 0
            • iron.hide  

              onuce, som dnes nad tebou rozmyslal, ze vlastne neni dovod takto bojovat proti psom, lebo taky zly zazitok s nimi zazijes len raz za mnoho rokov. napriklad mna vazne pokusal pes len jediny raz, pritom psov stale stretavam, aj predtym aj potom. tvoj arzenal bude nanic.

              mal by si sa skor zameriavat na inu skodnu – na ignorantskych a agresivnych vodicov. lebo takych priemerny cyklista stretava kazdy den, staci jazdit na bajku do roboty.

              takze par tipov pre teba:

              vyzera to neskodne, ale je to ucinnejsie ako by si myslel – staci jemne tuknutie do bocneho skla pocas jazdy, a sklo sa rozsype jak domcek z karat;

              Samozrejme to vyzaduje, aby si poznal okolie a zdrhol nejakou bocnou ulickou

              skor, nez si ten agresivny vodic uvedomi, ze co si spravil. drzim ti

              palce :)

              0 0
              • onuce  

                Ale s takovou logikou bych musel postupně bojovat proti všem a to již tu bylo…

                0 0
                • iron.hide  

                  ani nie. dalsi utok psa ti statisticky v najblizsom case nehrozi. zato svine v plechovkach stretavas furt, no nie? :)

                  inac to kladivko je fajn vec, asi si ho taky poridim. ked ta sofer ohrozi, staci ho dobehnut na najblizsej cervenej a mozes konat :)

                  0 0
                  • onuce  

                    Navíc již před časem jsem navrhoval proti bezohledným řidičům:

                    http://www.bike-forum.cz/…m/49344.html#…

                    0 0
                    • iron.hide  

                      myslis delobuchy hodit na auto? ale to je blbost, ved sa z toho auta skotulaju skor nez vybuchnu. to fakt je lepsia radsej ta brzdova kapalina

                      0 0
                      • onuce  

                        ne ne, žádné primitivní házení… viz odkaz.

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        tak použije ponožku

                        0 0
                        • onuce  

                          Když již, tak bych ke svému akusticko-zábleskovému granátu snadno přidělal magnet. Nejlépe supersilný z hadru.

                          0 0
                          • pepek  

                            Magnet na některé vozy nefunguje, tak abys pak nebyl zklamaný.

                            0 0
                            • onuce  

                              Trabant, alu Defender, dřevěný Žuk… Je to všechno? Pak je mi to fuk.

                              0 0
                              • pepek  

                                McLaren, různá Audi, různá Ferrari, VW . . . a jiné

                                0 0
                                • onuce  

                                  Moje omluva všem, že jsem se nechal odloudit od tématu. Tedy… dnes opět z nějaké usedlosti za mnou, jedoucím kolmo, vyběhl jakýs střední pes… okamžitě ruka na pepřáku… však po chvilce zvolňuje a já ujíždím… Ale proč intuitivně nejdříve pepřák? Co moje první fáze? Co z toho vyvodit? Reálno je jiné, než nácvik! Přesto automaticky odjiš´tovaný dělobuch nezavrhuji. Myslím, že se nejlépe hodí právě na smečku.

                                  0 0
                                  • volumed  

                                    cvok

                                    0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    co na něj hodit síť?

                                    0 0
                                    • onuce  

                                      Děkuji. Dobrý tip. Někde jsem kdys jakés vystřelovátko sítě viděl, ale teď jej nemohu najít…myslím nějaký e-shop.

                                      0 0
                                      • onuce  

                                        Tak ta, síť vystřelující, pistole skutečně z nabídek zcela vymizela. Zjevně se tedy neosvědčila. Proto, myslím, tímhle již netřeba se dále zabývat. Tedy vyřešeno.

                                        0 0
                                        • onuce  

                                          Běžně kdostání je pouze tohle:

                                          http://www.odchytova-technika.cz/…ala-zvirata/

                                          Jenže to vyžaduje přípravu a k eliminaci nečekaného útoku se jistě nohodí. Myslím tedy alespoň…

                                          0 0
                                          • onuce  

                                            Děkuji. Moc pěkné. Ale zas: není tam cena a jistě bude značná. Další věc je praktičnost použití v cyklistice. Než pušku servu ze zad a namířím, již bude zahryznuto. A i kdyby se podařilo a psa bych sítí zasáhl, co pak s ním? Nerudovský problém. Jistě bych chtěl síť získat zpět pro další použití. Ale jak jej budu rozbalovat, aby mě při tom zárověň nepokousal? A po jeho úplném vybalení budu zas na počátku, neb mu nebude v tom okamžiku nic bránit mě znovu napadnout.

                                            0 0
                                            • pepek  

                                              Tos nepochopil. Po vzoru stíhačů musíš zbraň zabudovat v podélné ose a mířit celým letadlem/kolem. Buď čelně ke psu, nebo udělat hbitý manévr a dostat se mu za ocas.

                                              0 0
                                              • onuce  

                                                útočícího rychlého psa na kole takto nevymanévruji, to je evidentní. musel bych dosahovat mnohem vyšší rychlosti než pes, abych mu ujel, udělal otočku a pak protiútok… opak je ale pravdou, pes je rychlejší a manévrovatelnější..

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  já myslím, že třeba loopingem bys ho překvapil…

                                                  0 0
                                                  • onuce  

                                                    poněvadž se k problému snažím přistupovat pragmaticky, tak tohle ponechám bez komentáře

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    ale tím jsi to vlastně okomentoval ;-)

                                                    0 0
                                                  • onuce  

                                                    To je pravda, to jsem si vůbec neuvědomil! Nicméně se to stává i jiným, myslím něco podobného. Častokráte jsem slyšel: " no já tedy nechci nic říkat, ale…" a začnou hovořit, přitom by právě v ten okamžik měli dle vlastních slov zmlknout… Takže moje chyba, ale nejsem sám s máslem na pleši…

                                                    0 0
      • ememem1  

        ale no tak, pan volumed zjavne nepochopil.

        0 0
        • podvlada  

          Návod

          0 0
        • volumed  

          Ale pochopil a iba sa smejem na tom ako pán onuce keď chce ísť po rožky do tesca tak mu hodinu trvá kým si na seba upevní všetky delobuchy a nože.

          Alebo ako tasí svoju mačetu a s krvavými očami ziape na ratlíka „no poď ty hajzel keď sa nebojíš“

          Keď mu tie pukačky buchnú na opasku a vytrhnú pol brucha zistí že mal svoj život smerovať iným smerom :)

          Keď ho raz skontroluje polícia a uvidia čo nosí pri sebe zavrú ho do chládku bude mať pokoj od psov.

          :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.