• Veet

    vím že to tu bylo mnohokrát, ale na této stránce: http://www.kpo.cz/…ziologie.htm v záložce kulaté šlapání píše: „Přenos síly má být po celou dráhu otočení klikou přes podrážku boty. Velmi často se vyskytující chyba je tahání nártem za svršek boty při pohybu pedálu nahoru. To je úplně špatně. Pedál se se musí po celý okruh postrkovat podrážkou a kufrem. Kdo používá systémy s kovovými kufry a větší vůlí mezi kufrem a zámkem pedálu (třeba SPD) uslyší při špatném šlapání typické cvakání v horní a dolní úvrati, vyvolané právě střídavými nárazy o plochu pedálu a o zámek.“

    Mám Shimano PD-M520 které to podle starších diskuzích dělají normálně. Není to opravdu jen špatným šlapáním? Protože se mi zdá že nártem za svršek boty tahám. Jak bych tedy měl správně tahat nahoru?

    Mám ještě jeden problém, na kole sem aktivněji začal jezdit teprve minulý pátek a najel jsem zatím 300 km a při šlapání mě bolí taková ta boule nad kolenem (nevím jak se tomu svalu říká).

    Dneska jsem byl na projížďce a po 35 km zas začal zas bolet, přitom jsem si dva dny od kola odpočinul. Nevíte čím by to mohlo být? Špatným šlapáním, nebo snad zkrácený sval?

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.