• stip1978

    Mám kliky Campy Veloce 9sp. na čtyřhran je to trojpřevosník. K tomu osu značenou jako Campagnolo 1,37×24 T.P.I. domeček je 68mm. Jinak to nijak značené není, jenom ještě misky left a right a utahovací moment 7Nm. max. Problém je v tom, že se mi nedaří ty kliky nasadit na ten čtyřhran aby to na sebe sedlo. Asi tak 5mm schází. Klika je daleko od misky a dál už si nesedne. Vím, že Campa má jiný čtyřhran než Shimano, ale tady ta osa i kliky jsou oboje Campy a stejně to nejde. Kde je chyba?

    0 0
    • kubad  

      A nekoupil SIS míč dlouhou osu?

      0 0
    • pee.tr  

      Kliky a střed jsi kupoval nějak v sadě nebo jsi přesvědčen, že k sobě oba díly patří? Pokud vím, tak ne každé kliky musí nutně ideálně sednout na každý čtyřhran co se týče odsazení od středu. Aspoň takto mi to bylo kdysi v obchodě sděleno a i proto jsem tehdy měnil kromě klik i celý střed i přesto, že byl OK.

      0 0
      • stip1978  

        Kupoval jsem to kdysi v sadě, ale bylo to na aukru, takže bez záruky že je to komplet tak jak má být. Měním Campy Veloce za původní kliky Sachs se složením SKF a osa je v obou případech stejně dlouhá, asi 114mm. Je pravda, že ty kliky Sachs mají pochopitelně jiný tvar než ty Campy a v uložení jsou celkově tlustší.

        0 0
    • hasbro  

      Ta čísla znamenají jen BSA anglický závit (druhou variantou je italský). Pokud máš namontované středové složení do rámu bez problémů bez vůle, dotažené misky a akorát na nasazených klikách máš pocit, že jsou málo nasazené, tak pokud jsou na ose nasazené až tam, kde končí ploška a osa se začíná zvedat do kulatého průměru, tak je všechno ok, i když osa není při kontrole pohledem v otvoru středu unašeče klik až skoro venku. Taky mám ty kliky a i střed a pokud je oboje Campa, tak je omyl vpodstatě vyloučen (vždy zkosení 4-hranu ISO). Délka osy se na tyhle 3-převodníkový kliky dělala 110mm (pro rámy se sedlovou trubkou 28,6mm) nebo 115,5mm (pro větší průměry) ale i pro ten 28,6mm se dá použít ta delší osa.

      Osa vypadá asi takhle: http://carbonbased.biz/…1–738940.JPG

      Takže pokud vše dotahneš, nikde nic nevaklá, klika se na středu neuvolňuje a je bez vůle směrem k rámu, tak je to OK.

      http://www.campagnolo-sirer.cz/…DOVA_OSA.pdf

      0 0
    • Tina  

      4hranné osy sa robili v dvoch prevedenia. Rozmer 4 hranu ISO alebo JIS. Oba majú trochu iné skosenie. Zisti si aký štvorhran majú tvoje kľuky a aký osa. Podľa posisu sa mi zdá, že máš osu JIS. Kľuky Campa sa vyrábali na ISO.

      0 0
    • JSt  

      to je vporadku. na jis osu iso kliky zajedou o tech bratru 5mm min. ;-)

      0 0
      • Vilém  

        A delaly se campa osy s JIS ukosem?

        0 0
        • JSt  

          to nevim. ale udaje, ktere pise, se tykaji pouze zavitu misek a sirky domku. o ose nepise nic. klidne to muze byt osa jineho vyrobce v campa miskach. ;-)

          0 0
    • Jakobo  

      Ty, ja jsem zil taky dlouho v domeni, ze osa je definovana jen delkou. Jenze krome toho je dulezity i pomer leva prava strana takze pro osu 122.5 mm mas nekolik ruznych os. Pokud mas spravny ukos tedy pro Campa kliky, tak to muze byt ten duvod.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.