• potkan80

    chci si koupit karbon ale tohle mě trochu odradilo

    https://www.bmcbike.cz/udrzba-karbonu/

    nebot v nasledujících měsicích budem rodiči a já pak chci kolo používat z vozítkem a sedačkou

    a v tomto pokynu píší že se nedoporučuje karbon používat se sedačkou a vozíkem teda tím jako zatežovat karbonový rám

    0 0
    • plzakj  

      Ja si chci koupit fulla a deti nemam.

      0 0
    • novas752  

      Sedačku za karbonový rám bych teda taky neupínal. Páka je tam docela velká a karbonové rámy na to prostě nejsou dělané.

      Ono to často ani nejde díky komplikovanému tvarování sedlové trubky a sedlových vzpěr.

      Vozík záleží jak uchycený. Pokud je to jako prodloužení upíbáku/pevný osy, tak bych řekl v klidu.

      Jinak něco z toho co tam píšou jsou spíš takový strašáci. Ve stojanu za sedlovku bezproblému (dělaj to tak i v drtivý většině servisů), trenažer bezproblému…

      0 0
    • Fran7  

      Tak tohle jsem taky tvrdil kamarádovy co má karbonovýho Felta 29" já stařičkého dříče Authora hliník těžítko a něm TrailGator děcké „tunové kolo“ a cca 12kg dítě, on téměř to samé a najel s tím rozhodně přes 1000Km a i k mému překvapení kolu nic není, uchycení samozřejmě za sedlovku, páka velká, ale kolu fakt nic není.

      Pak se v tom vyznat, odbornící tvrdí ne, ale praxe může být opačná, určitě je rozdíl ve značce, modelovém roku a kdo to dělal.

      0 0
      • Bubaaak  

        Odbornící tvrdí, že s kuchyňským nožem taky nemáš řezat na porcelánu a hodně lidí to dělá…

        Odbornící tvrdí, že není dobrý říkat veřejně svá hesla, hodně lidí to taky dělá…

        Odbornící tvrdí, že žrát hřebíky a střepy není dobrý, dle youtubu to hodně lidí taky dělá

        Odborníci tvrdí, že zbraně nepatří malým dětem,,,,

        Odborníci tvrdí, že mobilní telefon není vhodný k masturbačním učelům…

        Odborníci tvrdí, že seriová Octavie není vhodná k provozu na závodním okruhu…

        Přeber si to, vydržet to může, ale není to na to primárně určený a pokud se něco stane, tak vstřícné chování od strany se souborem pravidel co nemáš dělat, nečekej

        0 0
        • volyn  

          ty jo to bych moc nepojezdil, kdybych nemel sveho karbona na strese auta v tradicnim Thule stojanu. Podle toho navodu je to taky spatne.

          0 0
        • Fran7  

          Bubaaak: Teď nevím, první čás mi připadá, že se mnou souhlasíš a druhé, že se do mě navážíš? Hele moje kolo to není jen jsem konstatoval co dělá kamarád a problém nemá, já mít karbon tak to neriskuji.

          0 0
          • Bubaaak  

            svým způsobem máš pravdu, jde ale i o to, že BMC vyrábí karbon čina a nebo karbon extreme ultralight, proto je řada odborníků, co napíše pravidla pro obě katogerie, jak pro jejích silničky za 500+, tak za lowcost carbon za pár korun.

            takže je dobrý se radou odborníka řídit, ale není občas od cesty jít hlavou proti desateru…

            pokud bych kupoval kolo s vědomím, že na něm budu tahat dětskou sedačku a vozík, pak bych ale nad carbonem moc nepřemýšlel.

            0 0
            • kubad  

              Proc?

              Nevidím jediný problém pokud to dobře připojíš

              A to kolo nekupuje jen k vozíku taky na tom bude jezdit

              0 0
    • jannk  

      to je klasicke varovani „radeji na tom kole ani nejezdete“ :) Pricemz treba v trenazerech jezdi na karbonu polovina svete a nikde se neobjevuji zadna videa a fotky se zlomenym ramem

      0 0
    • volyn  

      Neblazni, karbonove kolo asi neco bude stat, nevim co kupujes, ale bude to prinejmensim za 40k. Tedy pocitam,ze dalsich 5000 ueneses.

      Tak si kup na bazaru jednoho hlinikoveho vergla a k tomu sedacku a mej dve kola. Pro tvou informaci jsem takovouto vec prodal pred mesicem (hlinikova 26ka najeto pod 1000 km + sedacka) za 3000 Kc. Je toho plne aukro, cyklobazar atd…

      O.

      0 0
      • potkan80  

        KELLYS STAGE 30 2018 ale jak kvalitní karbon má tenhle kousek fakt nevím …

        prostě těď vrazím za kolo docela majlant tak ho tak 4 roky chci mít takže prcek je na cestě takže asi v dalším roce ta šumava by asi bude do tědka sme zvyklí na 100 km denní tůry a najednou nic ja max tak budu jezdit do jobu na kole , takže řeším holt co dál …

        0 0
        • volyn  

          tebe to tak rozlitilo, ze ti nejde vubec rozumet. Ale hlavni pointu chapu, udelal sis decka a teprve zjistujes, ze to ma same omezeni, vitej v klubu :)

          0 0
        • oddie  

          Tak řekni ženský, že sis to rozmyslel a žádný dítě nechceš :P

          0 0
          • pepek  

            Tak. Stejně by měl v budoucnosti ještě další problémy, třeba s kontrolou domácích úkolů.

            0 0
        • volyn  

          jinak Kellys Stage 30 se da sehnat pod 40k, tzn bude kompletne ojebany na komponentach, kola, brzdy, vsecko bude stat za pendrek. Kupoval jsem takto podobne kdysi v podobne cene karbonovy cube, ktery jsem postupne komplet prestrojil a kdyz jsem videl finalni cenu, tak jsem ho radeji poslal do sveta a koupil si poradny novy kolo.

          Kup si za 40k hlinika, vahove na tom bude ve finale stejne a bude cely v XT a vozik za nej v klidu povesis taky.

          Tot muj nazor

          0 0
        • Singlespeed  

          Tak si karbonové kolo prostě nekoupíš. Sedačku i vozík můžeš v pohodě vozit na starém. Za pár let dítě povyroste, cyklistická technika se zase posune mílovými kroky dále a koupíš si za stejné peníze mnohem modernější stroj.

          0 0
          • volyn  

            to je a neni pravda. Zaprve dite povyroste a budes potrebovat dalsi kacky, moznap rijde druhe a ten pribeh dal v podstate stejny. Mozna kdyz nekoupi ted kolo (ne nezbytne karbon), tak treba uz nekoupi vubec. A kazdy rok si muzes rikat „ted nekoupim, za 3 roky budou lepsi stroje“…budou, to nezastavis :). U sportebniho zbozi se takhle premyslet nesmi a uz vubec nesmis pul roku po koupi spotrebaku koukat, co se nabizi aktualne. Protoze se zblaznis. Kola, pocitace, telefony. takvoy je zivot. Nove je to jenom chvili

            0 0
    • Rubi  

      Jestli vemes to ht softail, tak praskne driv nez na nejaky vozik ci sedacku vubec dojde :-D

      0 0
    • Dorsiflex  

      Zapoj trochu selský rozum – je rozdíl, jestli budeš kupovat lehkého xc závoďáka nebo těžkou enduro mašinu. Ostatně i v uvedeném odkaze se mluví hlavně o superlehkých rámech. O enduro bych se tolik nebál, ale dávat na jakéhokoliv fulla dětskou sedačku je dost ujetý. Jestli i klasicky bikuješ, vůbec bych o tom neuvažoval (už vidím to laborování před každou vyjížďkou s rodinou). Jestli jezdíš hlavně s rodinou, dělej jak myslíš.

      0 0
    • honzzaq  

      „Při přepravě kolo upínejte do nosičů na kola pouze za za sedlovku anebo za patky vidlice. Nikdy kolo neupevňujte za rámové trubky.“ – jak to vozíte v nosiči na tažným?

      0 0
      • Bubaaak  

        Hodíš do auta, nebo si koupíš vhodný nosič na přepravu kol značky BMC.....

        0 0
        • honzzaq  

          A tak. Já jsem si právě koupil nosič, abych nemusel dávat ******** kolo do auta :)

          0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Nic ve zlém, ale tohle mi přijde něco jako „Chci si koupit formuli a jezdit s ní na nákupy to Tesca. Kam mám ukládat tašky a jak to udělat, abych nedrhl o retardéry na přechodech?“

      Udělat to samozřejmě jde, ale pak se nemůžeš divit, pokud si něco poškodíš. Chápu, že se ti některé věci líbí a že když člověk vidí, že na to peníze má, tak si to chce koupit, ale v takových případech je lepší udělat reality check a zauvažovat nad praktičností dané věci a rozhodnout se pro to, co využiješ, ne pro to, co jenom chceš protože je to cool a trendy. Abych byl upřímný, ten Kellys Stage 30 je karbon fakt jenom pro pocit. Hliníkové sestavy za stejnou cenu budou vážit stejně nebo míň a projížďka na nich bude lepší.

      Raději, než dát 40K nebo méně za nějaký omezený karbonový kousek, si pořiď pořádně vybavený hliník. V případě poškození rámu bude náhrada levná a komponenty budou mít delší očekávatelnou životnost (o funkčnosti nemluvě).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.