Co vy na to? Stačí na úplný začátek?

47 nepřečtených
  • Petinnnka

    Ahoj pořídila jsem si levně starší(dost starou:)) silničku, pač nejsou prachy, ale chci prostě jezdit. Časem si ji chci osadit lepšíma komponentama.

    Rám – Giant Team (težko říct jestli je to pravda nebo to jsou jen nálepky:-))

    Sedlo – Giant

    Řídítka – Champion

    Kliky – Sakae Roundtech

    Přesmykač – Shimano FD TY20 Singapore

    Přehazovačka – Shimano RD- R552

    Brzdy DIA-COMPE

    Pláště – Vittoria competition

    ROMA 22

    700×22C

    Náboje – Joytech 92B

    Převody 2×6

    Vypisuju tasdy všechno co jsem tam našla. Moc se v tom nevyznám:)Je mi jasný že je to hrůza, ale chci vědět co si o tom myslíte. Pár týdnů na tom jezdím a jezdí se mi dobře.

    Díky

    0 0
    • muppet  

      osazovat tohle postupně lepšíma komponentama nemá cenu,raději pošetři na něco nového nebo výprodej či dobrá bazarovka – časem. Jezdí se ti na tom dobře a to je hlavní.

      0 0
      • ememem  

        asi tak. nehovoriac o tom ze bych sa vobec necudoval ak by tak tie lepsie komponenty vobec neslo namontovat.

        0 0
        • Petinnnka  

          Až tak jo?

          0 0
          • ememem  

            na pohlad aj mam obavu. (kluky, prehadzovacka…) ako volako by to aj slo odrbat ale bude s tym pakaren, ja bych sa na to vykasla a dojazdil ho, casom kupil novy a s tymto jazdil ked sa pojdes neskor vozit s deckami ze to ako pokojne nechas oprete pred krcmou, teda co to taram, na detskom ihrisku a nebudes furt kukat ci tam este je, a ked nebude tak sa nic nestane.

            0 0
            • JSt  

              coze?

              0 0
              • alinceb  

                Nevzrušuj se, „3em“ má prostě poněkud konzumnější pohled na svět…:)

                0 0
                • ememem  

                  pozri, niekto vidi naprosto beznu staru vec na dozitie a dojazdenie kde akakolvek sanacia daleko prevyse hodnotu celku ako aj daleko lepsej zodpovedajucej novej, niekto muzelny kus nevycislitelnej hodnoty.

                  to by bolo ok, akurat ty to vidis v kazdom srote.

                  0 0
                  • alinceb  

                    To právě není ani tak moc pravda. Starší díly a kola, která mám doma, jsou na solidních sadách (Shi 105 a vyšší popř. Campa). To platí i o komponentech, které mám v šuplíku… Žádné favoritky, esky a podobné pekáče osazené hroznými díly u mě nenajdeš… (výjimkou je fitnesska, kterou mám u rodičů – to je prostě skládačka ze zbytků)

                    0 0
                    • ememem  

                      ok, v poriadku, ked ta to bavi no problem ale odporucat toto riesenie babe co sa chce lacno a bezporblemovo vozit imho neni najlpsie.

                      0 0
                      • alinceb  

                        Záleží, kolik do toho chce investovat a kolik toho najezdí. Já chtěl jen napsat, že s trochou hledání na internetu a domácím doskládáním se dá celkem rozumná silnička poskládat doslova za pár korun (když uvážim, že sem poskládal celé solidní kolo v ceně nových lowendových dualů)…

                        Pokud má v záloze 6–10tis., tak se dá koupit celkem pěkná bazarovka…

                        0 0
              • ememem  

                jak coze? z tej fotky to celkom nevidim a preto pisem ze mozno ale ty ako uplne vylucujes ze bez dalsich zasahov do toho bez problemov namontujes nejake rozumne kluky? dalej je to tak maximalne 6–7 kolecko na co zas nic rozumne bez dalsich zasahov pasovat nebude alebo budes zhanat zodpovedajuce dualy (RSX ci ako to bolo) snad to s tou prehadzkou co tam je aj fungovat bude a ak nahodou nie tak som zvedavy ci tam namontuje nejaku normalnu. pisal som ze volako to osrat pojde ale je to prplanie pre niekoho kto v zeleznom srote vidi nieco nadprirozdene a nie babu co chce jazdit.

                0 0
                • JSt  

                  samozrejme, ze na to budou pasvat soucasne dily. jaky by mel byt problem treba s tema klikama? anglican je furt anglicanem ;-)

                  0 0
    • nox159  

      pokud se ti na tom jezdi dobre jak pises tak nic neres necti BF a jezdi :D

      nech to kolo dozit tak jak je a za rok si kup poradne ;-)

      0 0
    • martin_bakov  

      ja myslim ze kdybys poprosila nejaky blizky servis nebo bikeforisty ze by se za malou castku daly splasit nejaky komponenty a nebo stary silnicky co by uz stejne jen lezely v garazi…

      Treba bracha nedavno pritahl funkcni silnicku favorita co se valela spoluzakovi ve sklepe, vymenili jsme plaste a retez a ted na tom kole normalne jezdi – sice se blbe radi ale bylo to zadara.

      0 0
      • muppet  

        „sice se blbe radi ale bylo to zadara“ to je jak od Hanzlíka za Slavnosti sněženek :o)

        0 0
      • ememem  

        toto sa mi tiez stalo, taky miestny koktavy truhik z ulice mi raz hovori – ca ca cau, ma ma ma mam pre te te teba bo bob bomba kseft, wo wo wolkmena, ne ne nema, d d d dvierka, a a ani ba ba baterky a ani ne ne nejde ale da da dam ti ho len tak. tak som mu dal na pivo ked bol taky mily.

        0 0
      • Petinnnka  

        No mám v plánu zajít do servisu ať se na to podívají co se dá stím dělat:)stejně potřebuju posunout brzdové páčky takže se hned udělá nová omotávka a páčky z přehazovačky si hodím na řidítka. fakt jezdí skvěle akorát ty komponenty mě prostě štvou:/

        0 0
        • ememem  

          a páčky z přehazovačky si hodím na řidítka. – ???

          0 0
        • muppet  

          v servisu ti na to klidně navěší třeba Dura Ace pokud budeš chtít (ne v každém,ti rozumní ti velké zásahy do toho kola vymluví) tak si tu jízdu užívej a časem pořiď nějaký lepší celek.

          0 0
    • mr.antik  

      vykašli se na servis, ty 300 stovky co bys dala za servis si dej do kasičky na nový kolo. Jak někdo psal výše, spousta lidí má po krabicích ve sklepě nějaký šestkový nebo sedmičkový řazení a přehazku, dej si inzerát.

      V zimně koupíš pak nějakou pěknou výprodejovku třeba za 13–14tisíc.

      0 0
    • alinceb  

      No asi ti budu radit trochu jinak než ostatní, ale to je ním, že jsem zatížený na oceláky. Sestře sem pořídil jako první silničku taky Gianta Peloton SuperLite Původní stav je na jedné fotce. Jen sem jí dal kratší představec a místo řazení na rám sem nahodil dualy RSX + novou umotávku a ještě lehce docentroval kola, vyměnil kabeláž a všechno seřídil . Celkové náklady byly kolem 3tis. a má celkem jezditelnou začátečnickou silničku. Možná bych zkusil u tebe to samé a když časem budeš jezdit víc, tak ti tahle zůstane jako zimák/bahňák a pořídíš si něco lepšího. Lidem se starší díly různě válejí bez využití v garáži a třeba ti je někdo za rozumnou cenu rád prodá…;)

      Předělání řazení na řidítka bude problém. Buď musíš sehnat 7sp dualy (Shimano RSX), nebo zbastlit nějaké objímky na řidítka, které by se namontovaly k brzdám, nebo pořídit triatlonové řazení a páčky dát na konec řidítek jako to měly staré cyklokrosky a nebo pořídit objímku na představec (nebudeš se muset tolik ohýbat, ale je to podobné jako řazení na rámu)…;)

      0 0
      • Petinnnka  

        Díky za fajn rady:)s manželem jsme se dohodli že to zkusíme prodat a koupit lepší bazarovou s lepšíma komponentama. Ted už vím že jsem se při koupi unáhlila a dám si větší pozor na osazení:)a pkud neprodám tak si ji nechám jako zimák:)

        Koupil mi ji stejně jen pro začátek pač mi nevěřil že mě to bude bavit na silnici:)vždycky jsem jezdila spíš v terénu:)

        0 0
    • Neunzikger  

      Doporučuji nákup jiného kola neuspěchat. Psalas, že se Ti jezdí dobře – tak jezdi, dostaň to silniční kolo trochu „pod kůži“ tak, abys dokázala vnímat vlastnosti kola a ujasnila si svoje požadavky k případné koupi dalšího kola. Jak kolo vnímáš nejen po 10 km, ale i po 80 či 100 km ( Nevidím na kole košíky na bidony.).

      Např.

      1. Odladit geometrii posedu – ať Tě pár zkušených silničářů zkoukne

      naživo a vyjádří se.

      1. Poskládané převody: převodníky tam jsou asi 52/42 z. + 6kolo má

      největší max. 28z. tzn. nejlehčí převod 42×28 mi přijde těžký a do kopců nedostatečný.

      1. Tuhost zápletů a celých kol – jak se kroutí při jízdě ze sedla X

      jak kolo tlumí nerovnosti (předpokládám hodně dobře; rám ocel + asi jednostěnný ráfky).

      Atd. atd…

      0 0
      • Petinnnka  

        Už se na nákup nov=ho(starého:))chys­tám. Dík za rady. Je to starší fotka kde bidony ještě nebyly. Teď mám:) Zatím jezdím tak kolem 25 – 35km. Dýl to nejde. Jsem na mateřské.

        Kdybys náhodou věděl o nějakém slušném do 8tis. Tak dej vědět:)víc zatím nemám.

        0 0
        • mr.antik  

          no neuspěchej to. Udělejte doma (tj. zadarmo) ty úpravy co požaduješ.

          0 0
    • kotas88  

      Jestli se ti na tom jezdi dobre, tak super a at ti to slape:) Casem uvidis:) Ale taky se mi zda zbytecne do toho vrazer penize, radsi nasetri na komplet kolo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.