• smith22

    Takže jednoduchá a prostá otázka.Co Vás přivedlo ke kolu?Kromě hlasování to můžete i rozvinout jakou tou cestou jste se ke kolu dostali,kde byl ten začátek a kdy jste se tomu začali věnovat naplno.

    Já třeba začnu.Před takovýma 7 rokama sem kolo využíval sotva na nákup do 500m vzdáleného obchodu. :-)) Hrával sem spíše fotbal a kdyby mě v té době někdo řekl ať s ním jedu do 15km vzdálené vesnice tak bych si asi klepal na čelo.Jednoho dne se stavil kamarád ať s ním jedu do vedlejší vesnice k jeho bráchovi, že tam potřebuje něco vyřídit.Neměl sem nic na práci tak co, řekl sem si, že zkusim jestli to moje ,,kolo,, tam vůbec dojede :-).Výlet dopadl dobře a takhle se to opakovalo ještě několikrát, buď sme jely do vzdálenějšího města něco vyřizovat nebo sme jen tak někam vyjely a při příležitosti udělaly pár fotek.Po jedné vyjížďce mě kámoš řekl že má na tachometru 30km(já sem neměl v té době normální kolo natož tachometr :-)-To sem si říkál, 30km, to je něco, takových kilometrů :-)))Postupem času se vyjížďky začaly stupňovat,koupil sem si nový kolo,pomalu vylepšoval výbavu a začínalo mě to opradu bavit.Ze zdravotních důvodů sem nechal fotbalu a začal se plně věnovat kolu.Chytlo mě to tak, že už si to nedovedu bez kola představit.Jezdím kdy to čas a počasí dovolí a jako spousta z Vás tady každej týden netrpělive vyčkávám víkend a těším se jak se zas projedu.Teď už sem na kolo uvrtal i celou naši rodinu i kámoše tak nás jezdí celkem banda :-) Toť muj příběh

    0 0
    • Evilcleaner  

      když jsem chodil do druhé třetí třídy tak mě tatka začal brát na kolo, jezdili jsme tak 15–30km dlouhé trasy, hrozně mě to bavilo. časem ale přišel zlom, v páté třídě jsem dostal nové kolo (za neuvěřitelných 15k:)) ale tatka začal mít čím dál tím více práce a méně času tak jsem pochopil že pokud nebudu jezdit sám, nebudu jezdit vůbec. v patnácti jsem potom začal závodně. dneska moje kdysi cyklisticky aktivní rodina nenajede dohromady ani desetinu toho co já. a to je škoda, na druhou stranu musím říct že mě v cyklistice (a i jiných sportech) opravdu hodně podporují a i tomu velmi vděčím za to že jezdím tak jak jezdím

      0 0
    • Kubas.1  

      V anketě ti chybí jedna možnsot – brácha

      U mě to bylo tak – v 10 letech sem dostal svý první „pořádný“ kolo, byl to krosovej artur s pevnou vidlou, na kterým sem jezdil tak maximálně do obchodu, nebo o víkendu do vedlejší dědiny na rybník apod. … Když mě bylo 14, tak mě to začlo bavit trochu víc, výlety se pořád stupňovaly, a prodlužovaly, až na nějakých těch 20 – 25km, furt na tom krosu, jenom už sem měl dres, helmu a rukavice … O rok později si brácha koupil nový kolo, a já sem si od něj koupil to jeho (moje stávající) a začal jezdit na něm, prodlužovat vyjížďky, postupně objevovat  zdejší lesy, a taky do toho kola a výbyvy cpát skoro všechny prachy co mám :-)

      0 0
      • burnout/syndrome1  

        Jasně,zavřem to tu,jediná nová vlákna povoleny jen k novým kolům a součástkám .-)

        0 0
        • hribik A1  

          nemyslim si ze je zle ze ho sem vlozil…je to na doplnenie k teme, co by bezne malokto hladal, a prispevok je akehokolvek urazliveho pokecu (typu: nevies hladat, vrat sa do historie atd.) prosty

          0 0
    • pepe19  

      celý život hraju hokej a po zranění kolene jsem se tím přestal živit…zbylo spoustu času,chyběl pohyb a váha šla nahoru.

      a od té doby neznám nic lepšího než se prohnat lesem a v cíli vychutnat orosenou odměnu

      0 0
    • Kubiczech  

      Já hrával basket a kolo jsem upotřebil jen na cestu k rybníku nebo na občasnou vyjížďku s kamarádem. Pak přislo několikeré zranění kolene a doporučení, abych jezdil v rámci rehabilitace na kole. Tak jsem vzal crossového Authora a za léto najel nepředstavitelných 1 500 km, další léto 3 000 km. Začal jsem toužit po horském kole, objevil tohle fórum a výsledky stojí v mém profilu. (:

       

      Vlastně když si tak vzpomínám, tak už jako sedmiletý jsem absolvoval dovolenou na kolech „na těžko“ do Prachovských skal…

      0 0
    • Volf  

      Mě prostě kolo a jeho geniální jednoduchost a také ten nádherný zvuk větru ve špicích.

      0 0
    • Bafoon  

      mě kolo bavilo už od začátku od té doby co jsme měl trochu rozum :-) nejvíc asi během střední – denně 33km na kole za 4500 .-) pak na volejbalové tréninky to jsem to protáhl na 40km 4×tydně – to už bylo na stratosu mno ale pořád bylo kolo jen dopravní prostředek a občas na blbnutí. pak jsem si hodně blbě zlomil kotník a tak tři roky dozadu je kolo moje posedlost místo volejbalu

      a že jsem do toho bajkování hotovej jsem si uvědomil v cíly Krále Šumavy stovky když jsem přejížděl ten závěrečný mostek po 9hodinách trápení a z repráků začli hrát Highway to hell od ACDC  – tak to sem věděl že to miluju :-D

      0 0
    • slavekRM  

      Dcera… Když jí byly 2 roky koupil jsem jí trojkolku a chodil za ní. Když jí byly 3 roky koupil jsem jí koloběžku a chodil za ní, když jí byly 4 (nebo 5? už nevím) koupil jsem jí první kolo a pomocnýma kolečkama a chodil za ní. Potom jsem dal ty pomocné kolečka pryč a musel jsem za ní  běhat. Too jsem usoudil, že je jen otázka chvilky kdy ji nedoběhnu a koupil si kolo. No a zcela propad jeho kouzlu.

      Jak to tak píšu, přemýšlím, že je zase jen otázkou času, kdy mi zase začne ujíždět… Asi si koupím vrtulník :-)

      0 0
      • Bafoon  

        :-D parádně napsané :-D

        0 0
        • hampik  

          …začalo to v roce 89. Když jsem viděl první MTB bike byl jsem fascinován. Vše bylo odlišné od všeho co tady jezdilo na ,vlastní pohon'. Tlusté gumy, robusní stavba a pak sloping, to byla věc. Rok jsem přešlapoval až v roce 91 jsem místo vánočních dárků dovezl domů bike. Byl to Elstar na SH GS 200. Převodník Biopace, eliptický a další výkřiky techniky v té době skoro neznámé. V té době se prodávaly Scotty, ale na něj jsem samozřejmě finančně nedosáhl. Pak začaly jízdy po lesích Hostýnek a Beskyd, poznávání té radosti ze svobody a volnosti, prostě paráda. Navíc člověk potkal jen pár pěších turistů, na kole třeba jen jednoho člověka. Potom jsme založili ve Fryštáku LAVI BIKE Club. Big boss byl Láďa Vinš který tu partu stejně smýšlejících lidí stmelil a začali jsme pořádat bajkové akce. Zlín Cup, Bike Sabbath, závody ČP horských kol. Kolem toho bylo spousta super vyjížděk, malých akcí  a vyvrcholilo to společným výjezdem do Alp. Doma se mě mezi tím namnožily bajky, začala jezdit žena, děti. Horská kola mě totálně ovlivnila a změnila život. Prostě, někdo hromadí statky, já mám kola. Teď jsem jezdící dědek a miluju to…

          0 0
          • Rychlej turista  

            Neříkej mi, že v těch čapákách pořád jezdíš. Celej tenhle obleček jsem koupil před 15 roky a už z něj mám jen čepku a zimní bundu.

            0 0
            • hampik  

              …já jsem neměl nic jiného, ale ty čapáky ještě drží. Fakt je, že jsem je moc nepoužíval, ale když je zima, hodí se všechno, ne? Já na nějakou módu nebo vizáž kašlu. Jo, představ si, že mám někde doma ještě k tomu dres, ale nějak se smrsknul, nebo mě narostl airbag, haha..

              0 0
              • Rychlej turista  

                Ten dres byl dobrej, ale propálil jsem ho u ohně. Čapáky pošly o něco dřív, ale vydržely neskutečně, proti dnešním. Takže už mi slouží jen ta zimní bunda, protože v čepce už nejezdím. Tehle obleček se tehdy fakt povedl, vydržel dlouho, matroš dobrej a padl taky jako ulitej. Dneska ty dresy místy plandaj a místy škrtí. Nevím, podle koho to šijou.

                0 0
    • drtyc  

      rodice, pak doslouzilo/jiny zajmy/stehova­ni/nebylo kde uskladnit no a pak az vecerni a prazdninovy jizdni rad DPMB a ranni spicky… 4km 47min na okruhu, kdyz se zadari vyleci kazdeho od auta. Pesky je to tak nejak podobne a MHD, kdyz ujede o prazdninach pred nosem, tak prekvapive taky.

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Místo přemýšlení nad tím, kdo Tě dostal k cyklistice se nauč češtinu. Tolik hrubek jsem snad ještě neviděl..

       
      0 0
    • jim1f  

      Za prvé,rodiče:otec mi v pěti letech koupil kolo zn. PIONÝR.Posadil mě na kolo,roztlačil a řekl šlapej.Samozřejmě jsem spadnul a začal brečet:-)Otec mě znovu posadil na kolo a roztlačil .No a než jsme dojeli domů(2km)tak jsem jezdil jako bych se s kolem narodil.

      Za druhé:kamaradi:na slátané favoritce jsme s kamošama jezdili po městě a postupně jsme trasy prodlužovali.Tam mě to asi chytlo!

      Za třetí:koupě prvního bajku a já poprvé poznal co jsou to Beskydy.Tam přišel zlom,a kolo je pro mě víc než dopravní prostředek.Ted už si život bez kola nedokážu představit.A bo je venku slunečno a sucho,tak zase jdu polykat kilometry:-))

      0 0
      • Tomínos  

        Taky otec a taky to byl pionýr, sakra chlape nejsi ty moje druhý inkonginto :-) Jen za mnou neběhal on ale starší sestra co už uměla jezdit :-) Potom jsem měl BMX, potom favorita a pak už horský kolo, moje první byl superior asi za 5, pak jsem si koupil od kámoše rám s odpruženou vidlí, tenkrát to byla quadra se zdvihem úžasných asi 40 mm, elastomerová, to kolo je ještě u táty nechal jsem mu ho :-) A teď jenom sedím na netu a těším se až mě přestanou bolet záda abych už konečně mohl nasednout a jet si vytočit nohy :-)

        0 0
        • Dalas  

          Taky jsem měl první kolo Pionýra:)) si pamatuju jak jsem na něm hlavně jezdil za barákem a zkoušel jak nejdál ujedu po zadním..vzdálenosti se prodlužovali,tak jsem začal jezdit dál a dál :)) Pak jsme dostali favoritky-měli jsme je první tady v okolí-jsem si ji pak upravil-galusky,atd+odjetý nějaký závod,a pak dorazily první horáky..uauuuu..ted mám třetího

          0 0
        • jim1f  

          Že bych nebyl z dvojčat,ale z trojčat???:-)))))ještě ted to kolo vidím před sebou.Bylo zelené a šroub z představce čouhal dobrých 5cm-to byly úrazy:-)))

          0 0
    • XC-biker1  

      Hlasoval jsem sice pro Kamarádi, ale asi jsem to blbě pochopil. Kamarádi mě přivedli k závodění, což byl takový další stupínek v jízdě na kole. Jinak kolo mě bavilo jaksi už od mala, byl jsem na něm každej den venku. A toto jaksi pokračuje až do ted, akorát že ted bych už bez něj asi nevydržel :) Závislost jaxvina :o)

      0 0
    • přejetá_veverka  

      od 3 let jezdím na kole… jezdil jsem, jezdím a jezdit budu 8)

      0 0
    • jIrI___  

      Od 7 do 15 let jsem hrál hokej. Pak jsem musel kvůli škole skončit a naráz jsem měl přehršle moc času. Rok jsem se flákal, žil životem ulice. Pak jsem si uvědomil, že tohle by byla moje cesta do pekel (hlavně drogy) a hledal jsem proto nějaký sport, kde bych nebyl vázán žádnými pevně stanovenými tréninky, mohl ho provozovat individudálně a ideálně kdekoliv. A tohle mi spnila právě cyklistika. Nenajíždím sice desetitisíce km ročně, ale když se nudím, nemusím jít zkoušet na ulici všelijaké „nové věci“, ale prostě se seberu a jdu jezdit na bika. Není to sice nic levného, ale pořád kolo vycházi finančně příznivěji než hokej. A budu jezdit dokud mě to bude bavit a bude mi to něco přinášet :-)

      0 0
    • marekvnoucek  

      10 let hazené zanechalo na kotnících stopy a doktor mi to zakázal, doporučil kolo.. tak jsem začal v 19ti jezdit, ale pak mi kámoš vzal na závod a bylo to tam.. teď pro změnu mi našli další pozůstatek z házené a to artrozu kyčlí.. tak doufám, že mi nezatrhne doktor i to kolo…

      0 0
    • roud  

      Tak jako první biker kápnu božskou na kole se člověk dostane rychlejc do hospody ;O]

      0 0
      • jIrI___  

        MHD je rychlejší :-P

        0 0
        • roud  

          O mhd se nemůžeš opírat při cestě ráno z hospody…

          0 0
          • jIrI___  

            No to máš pravdu, do MHD si sedneš :-D

            0 0
            • hribik A1  

              ale iba v noci…inac stojis na jednej nohe, a aj to nie na vlastnej

              0 0
              • jIrI___  

                Co mám zkušenosti s nočními rozjezdy v Brně, které jedou směrem k VŠ kolejích, tak je to spíš naopak – ve dne se člověku občas zadaří v tramvaji i sednou, ale ty noční studentské linky jsou konec. Člověk je rád, že se nacpe dovnitř autobusu, díky tomu, že je  95% cestujících „mírně“ opílá pak uvnitř panuje nezřízený chaos a při vystupování má člověk strach, aby ho při chvilkovém zavrávorání dav potácejících se lidí neušlapal. Většinou to ale skončí tak, že k člověku, který zakopne, se snaží pár lidí naklonit a pomoct mu vstanout. Ti ale občas taky nezvládnou, hlava je při sklánění se k ležícímu „postiženému“ převaží a spadnou vedle něj, takže ho vlastně ochrání vlastním tělem :-))

                0 0
                • hribik A1  

                  to je mozne, ja to berem podla toho naseho vidlakova…ale stejne by som radsej slapal 10 km pesi, nez ozralecku spolocnost. ked vidim „mierne“ ™ naslotanych ludi, je mi z nich na blitie, ani ze by som k tomu potreboval vypit co i len kvapku slotanice

                  a vobec, to nemate krcmu pri intrakoch? :-)

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Tak u kolejí máme krčmy dvě, jenže ty jsou každodenně od 19h narvané k prasknutí, proto většina lidí vyráží do města. A v té ožralecké společnosti je většinou sranda, takže si v podstatě ty noční jízdy užívám, tuplem když mám taky trochu hutlé :-D

                    0 0
                  • drtyc  

                    nahodou… v troleji to byva obcas sranda, kdyz jedou vesele studentky a koncentrace lidi je primerena, tak uz jsem parkrat zazil, ze se nedrzely a zkousely  hrat nejaky ten human pinball nebo co to mohlo byt. proste staly v prostoru pro kocarky a podle toho jak ridic prasil, tak se nechaly hazet na kolemstojici.

                    0 0
                    • hribik A1  

                      to je mozne, ja ovsem tento druh folkloru nemusim, a priestorom s urcitou nadlimitnou koncentraciou ludi na meter stvorcovy sa vyslovne vyhybam…pekne baby radsej poobzeram pri pomalej loudavej jazde niekde trebars po priehradnej hradzi :-)

                      0 0
            • roud  

              nm jak u vás ale u nás po jedný ráno už mhd nejezdí…

              0 0
              • Krocan  

                tož koukam jIrI___mu do profilua nevim jak v R.p.R, ale v Brně jezdí MHD i přes noc:-)

                0 0
                • t29  

                  tož měšťáci ;) u nás MHD nejezdí, poslední bus jede 22:40 a první ranní 5:40 ;)

                  0 0
                  • roud  

                    o důvod víc proč jet do hospody na kole :O)

                    0 0
                  • drtyc  

                    to by zkrachovala mestska pokladna, protoze by lehla vetsina podniku.

                    0 0
                • jIrI___  

                  jj, myslel jsem Brno. Tam teď trávím většinu času :)

                  0 0
        • marekvnoucek  

          A cesta z hospy méně náročná :D

          0 0
        • hribik A1  

          ani by som netvrdil…

          0 0
    • prvniodkonce  

      Jezdil jsem vždycky jen v létě na chalupě, protože v Praze jsem kolo neměl. Když mi bylo čtrnáct, tak jsem začal jezdit pravidelně na chalupě 42km trasu a dost mě to bavilo (když jsem to dával za 1:35, byl jsem jak v sedmém nebi :)). Potom už byl jen krůček k pořízení plečky (red fox) do Prahy, kde jsem tak občas vyjel. V roce 2006 jsem ročně dal asi 4000 a první závod – Posázavský dýmák mtbo. Další rok jsem měl nové kolo (vision) a  jel první maraton – Transbrdy. Tam jsem si přísahal, že už nikdy nic nepojedu, ale v cíli jsem věděl, že to není pravda… Ten rok to bylo 10000km. Vloni jsem začal jezdit v červnu na silničce, a to mě taky hodně chytlo. Bohužel není času k rozdávání, takže nemůžu jezdit úplně to, co bych chtěl, ale jsem rád, že kolo mám a bez něj už si život představit nedovedu.

      0 0
    • dannii  

      …zdravím:)..myslím, že podobné vlákno již tady bylo:)..jak to začalo:)…Podstatné je, že bike je pro mě odreagováním se, pohodičkou, adrenalinem, útěkem z města,…:). Snad jen…věřím,že nebudu muset jen vzpomínat, brzy se uzdravím a společně s Contessou si dopřejeme bahenní make-up:).

      0 0
    • mibma  

      ja  začala jezdit dost později v roce  42 letech,koupila jsem si kolo za 11000kc(dodnes na něm jezdim jen trochu vylepšene),prvni rok jsem najela 1300km ,a to sjem netušila ,že mne to chytne,,mam malo  času tak jezdim jen soboty,,za rok jsem jela prvni zavod ,jen si to vyzkoušet a  ejhle ja byla na bedně na Meridě v Brně,tak proč v tom nepokračovat ,tak jezdim stale  na vic kolo je užasny relax ,sem tam bedna a fo je  motivace,jen ten čas chybi,je mi 48 a doufam ,že budu jezdit dokud to pujde,

      0 0
    • Werwolf  

      Jó jo, začínal sem jako malej capart jezdit na vejlety s otcem, v 10 letech jsem s nim jel v Sopotnici přes tři hrady 50 km, jó byl to zážitek. Pak Přišel Biatlon, po biatlonu nebylo do čeho píchnout, tak sem se dal na cyklistiku

      0 0
    • Darkson  

      já se dostal ke kolu přes rodiče. od malička do 15 jsem závodně plaval, pak do 18 vesloval, pak chodil nějakej čas do posilky a chlastal, ale kolo jsem měl od malička jako doplněk na léto, s tátou jsme byli v Alpách nebo v Norsku. za odměnu jsem ho před lety vytáh na Kopřivnickýho Drtiče a loni společně na 24hours jako 4členný tým a letos jedeme zas:-))).

      pak jsem začal jezdit trochu víc s kamarádama a s objevením BF a nalezením party stejnejch cvoků se to zvrtlo definitivně:-).  

      http://www.bike-forum.cz/…il-3470.html

      0 0
      • Fana.A  

        Kdysi jsem se na Silvestra s bandou nějak překouřil a tři dny nemohl pořádně dejchat. Potom přestal hulit  a za  peníze co jsem ušetřil  za retka s kámošem vybral  první bike.  Ukázal mě, že se dá jezdit v lese a přihlásil na Jizerskou 50tku. Pak už to šlo samo.

        S dcerou, když jí byly tři roky jsem měsíc lítal po parku, potom zajel k rodičům a táta přišel za deset minut, že jezdí sama a bez běhání (to mu nikdy neodpustím) 8-) Zatím jí to taky baví a letos jí vezmu asi na Jizerskou 50. Jenom to kouření by už bylo mnohem lacinější, ale určitě nelituju.

        0 0
        • hribik A1  

          ako koho…ja by som za rocne naklady kupil mozno tak 100–120 krabiciek, takze alternativou by bolo len take hodne striedme fajcenie :-D

          0 0
      • drtyc  

        zajimavy: do 18 sportoval a od 18 chlastal… skoro jako by nebyla prilezitost sehnat nejakej dospelackej oddil pro hobiky?

        0 0
        • Darkson  

          ber to s rezervou, chlastal jsem i předtím a sportoval i potom. ale 10 let jsem vrcholově sportoval, prostě jsem si užíval tu volnost, že nemusíš být každý den do večera v loděnici.

          0 0
    • Ice-goofy  

      Ja jsem sice kolo prvni myslim Sobi 20 mel uz v detstvi, ale moc jsem na kole nejezdil jen obcas na Karlstejn s tatou… i nejakou tu favoritku jsem mel, ale to jsem ujel max 20 km.. Kolo me chytlo az po plastice kolene a jednoho sranda vyletu na Praded a nahle zjisteni, ze ho skoro nevyjedu jsem zacal vice jezdit …

      0 0
      • Fana.A  

        Já měl taky samozřejmě pionýra a potom esku, ale chytnulo mě až MTB.

        0 0
    • Honza729  

      Poprve jsem na kole sedel o prazdninach pred prvni tridou, v Rezi u Prahy na fotbalovem hristi me ucil strejda rovnou na nejakem vetsim kole, myslim ze skladacka, bez pomocnych kolecek. Drzel me vzadu za nosic a porad mi rikal „Slapej a koukej dopredu kam jedes“ pak najednou zmlknul, ja jel dal, rikal jsem si, ze uz ma asi problemy ten beh udejchat a najednou ho vidim, jak si zapaluje u branky na druhym konci hriste cigo a ja jedu sam. Pro jistotu jsem hned upad, ale pak uz to slo nejak samo..... :)

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      Tak nějak v dětsví,přišlo to samo.Kombinace několika bodů z nabídky.Snad jen ne rodiče,přítel­kyně,nemoci nebo nadváha,vzory jsem také moc nesledoval.Sám,ka­marádi,příroda v kombinaci

      0 0
    • Blade  

      To je fajn, holky, že jste se tak pěkně projely :)

      0 0
      • pepek  

        No taky bych řekl, že je čas, abychom založilY dred: „Shoda podmětu s přísudkem“. Bo tolik holek, kolik jich tady píše, nemůže prostě na biku jezdit. Já nepotkávám skoro žádnou a tady je jich plno.

        0 0
        • Blade  

          Nj, pak je to tu jako na každé druhé seznamce, člověk si myslí, že si píše s hezkou mladou dívčinou a místo toho starej tlustej chlap :)

          0 0
          • pepek  

            No......

            0 0
          • pepek  

            Kua, jaks to teď myslel, Blade ?!!

            0 0
          • drtyc  

            nahodou prvni skoro jarni den – kolik je to jen tydnu zpet – jsem napocital kolem jedne odpoledne skoro 50:50 pomer do centra smerujicich divcin:borcu na kole. To mas z toho, ze vyjizdis moc brzo a vracis se moc pozde.

            0 0
          • Biker jak Pes  

            O rly ?

            0 0
            • hribik A1  

              ten druhy neni realny…nikde tam nevidim zeriav ani vhodne miesto pren, ktory ho tam dostal a ktorym sa dostane odtial :-D

              0 0
    • Matt-110r  

      Mno tak já žiju v takoví bajk rodině Tatka jezdil silnici za Hlinsko v Č. pak mtb za Skuteč , strejda jezdil silnici a děda taky

      Mno do 14let sem kolo využíval tak na jízdy do vedlejších vesnic ppř. do obchodu

      Pak jsem si koupil Meridu tfs a mé výlety se zvětšovaly/zvět­šují ..

      0 0
    • indiana  

      Ke kolu a ke sportu všeobecně rodiče, hlavní bylo plavání a kolo jako doplněk tréninku. Pak sem si zlomil ruku po pádu na kole. Loket na 4 kusy a zpevněnej dvěma šroubama a drátem, s plavánim byl konec. Paradoxně mi zbylo akorát to kolo.

      0 0
    • petebike  

      ja ke kolu ? práce – potřeboval sem penize jako mladej…a uz u toho zustal, po par letech me to zaclo i bavit, takze ted si nejak bez kola nedokazu predstavit zivot :-)

      0 0
      • Kubas.1  

        „po par letech me to zaclo i bavit“ ty voe, jak dlouho tě to nebavilo? :-)

        0 0
        • drtyc  

          tipl bych, ze az prestal kolem resit akutni potrebu penez.

          0 0
        • petebike  

          kdyz tak vzpominam tak ty cca prvni dve zimy, zacinal sem na sileny hajtre – cca 15kg kvalitni ocelak :-)

          0 0
    • madcat  

      Uviděl jsem bike v časopisech a pak v obchodech a tak se mi ta věc zalíbila, že jsem ji musel nutně mít… tak jsem odjel do Skotska na brigádu, kde jsem si vydělal nějakou tu kačku, a za to si před 11 lety koupil první slušnější kolo… od té doby prostě jezdím.

      0 0
    • stan.zak  

      Nejde mi hlasovat, tak ti to napíšu: na podzim 2006 jsem si přivodil úraz, a nejdřív jedno, a pak i druhé koleno šlo na artroskopii. Přirozeně jsem tedy začal po letech, kdy jsem provozoval převážně něco jiného, jezdit víc na kole. Začalo mě to bavit, a i když se přitom naplno projevily problémy se zády, a já díky tomu musel měnit kolo (a další rok haproval se zády a ještě následnými problémy), chuť na ježdění mám pořád. Tak uvidíme, jak to letos dopadne, po dvouapůlleté přestávce se opět hrnu do vzduchu :- )

      0 0
    • mathasek  

      Jedním slovem: Špek :D

      0 0
    • cabbage  

      tříkolka…

      0 0
    • Nikolka  

      V 7. třídě na lyžáku měl naše družstvo skvělý instruktor, který byl a je zároveň trenérem cyklistického oddílu tady v Ostravě. No a pak jsem byla v létě na starém kole se někde projet, jeho jsem potkala a řekl mi ať přijdu na trénink. Tehdy jsem byla šíleně nervózní před tím tréninkem, před děckama, které jsem v životě neviděla atd. Ještě v kraťasech a v teniskách, si pamatuju :D Sice jsem to nějak ušlapala ale byla jsem mrtvá. No a od té doby to šlo se mnou z kopce :D První Merida Kalahari, pak Author Vision, pak Sintesi které mi prasklo a teď Scott, kterého už mám doufám na doživotí :D Kolo se stalo mým životem a oddíl taky, takže vlastně za to že jezdím vděčím základce?? No asi jo:) BTW na lyžáky se základkou jezdím dodnes, i když už jsem čtyři roky pryč na střední :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.