Co to tomu Axelu visí na krku? :-o

47 nepřečtených
  • -Alan-

    Nazdar fóristi, mám na vás dotaz. Mrkněte na odkaz gavel.ic.cz/mo­dules/xcgal/dis­playimage.php?pid=305­&album=20&pos=0 a zkuste mi poradit, jestli ten kroužek mezi krkem a korunkou patří k té vidlici. Jedná se o Manitou Axel Elite sundaný z kola Ravo Racing XC AX koupeného loni. Nejsem si jistý, jestli to nemůže být nějaké těsnění z hlavového složení. Hlavové složení biku má zvrchu popis VP, ale ten kroužek, co je na vidlici zespodu, tak tam myslím bylo cane creek. Zkoušel jsem to decentně odloupnout nožem a nejde to. Vidlice nemá téměř nic najeto (200km), je po garančce a jezdila ji manželka co má 50kg. Budu jí prodávat, tak s tím nechci do světa poslat kus hlavového složení.

    P.S.: Dám to ještě i do bazaru, ale kdyby měl o ni někdo zájem, dejte vědět. Na tom odkazu se při troše šikovnosti dá najít i zbytek fotek nebo se podívejte na gavel.ic.cz, kde je k tomu článek.

    0 0
    • -Alan-  

      Ještě je tam jeden obrázek, kde se to dá vidět odjinud. gavel.ic.cz/mo­dules/xcgal/al­bums/userpics/ko­runka.jpg

      Hledal jsem na webu a pořádný velký obrázek jsem tam nenašel. Když už, tak to tam buď nebylo vidět nebo to tam spíš nebylo. Ale drží to tam docela dost.

      0 0
    • jaski  

      spodek hlavovyho slozeni

      0 0
    • kesu  

      tipoval bych ze mluvis o misce hlavoveho slozeni ktera je narazena na krku,otaci se po ni loziska hlavaku.Z vidle bys ji mel sundat a to nejspis sroubovakem a kladivkem mozna to ma nekde diru na zasunuti sroubovaku

      0 0
      • -Alan-  

        Já z toho už sundal něco jako je tohle: www.global-sport.cz/…-gufero.html pod tím je ale ještě takový jakoby plastový cosi, což je to, co je tam na obrázku.

        0 0
        • jaski  

          je to cely z plastu?

          0 0
          • -Alan-  

            Není, nad tou částí z plastu je ještě takový konický kovový kroužek, který se zužuje směrem od korunky.

            0 0
            • jaski  

              ten plast je tesneni a to kovovy je spodek hlavka. oboje sundat

              0 0
              • -Alan-  

                takže myslíš, že můžu použít temnou stránku síly?

                0 0
                • jaski  

                  myslim ze urcite. muze to jit spatne tak bacha. pouzivam tenkej sroubovak a musis hlavne kolem dokola pomalu to nadzvedavat.

                  0 0
                  • -Alan-  

                    No, do práce jdu až ve středu, tak na to mám čas.

                    0 0
                  • -Alan-  

                    vůbec to nejde. Má se odchlipovat ten kovový kroužek nebo ten plast. Nerad bych ten plast zlikvidoval, nevypadá zrovna bytelně.

                    0 0
                    • jaski  

                      co vim tak u myho ten plast de sundat normalne i pres ten kovovej spodek ale netusim jak u tebe. rikam ze to nemusi jit zrovna moc dobre :) zkus sundat ten plast a pak teprve ten kov.

                      0 0
                      • -Alan-  

                        A to na tom předpokládám už někdo jezdil a přesto ten plast de normálně sundat. Co?

                        0 0
        • -Alan-  

          tam myšleno na vidlici, na kterou se ptám. Obrázky na gavel.ic.cz.

          0 0
        • jaski  

          tak jinak soucast axela to urcite neni ;)

          0 0
    • orca.1  

      Je to spodní kroužek hl. sl. Cane Creek. Na kovovém konusu se otáčí spodní ložisko, gumové těsnění to ložisko kryje. Zkus to postříkat wédéčkem, třeba to povolí.

      0 0
    • pajasimi  

      hele to musí jít..jsem techn. antitalent a taky jsem to v pohodě sundal a pak ještě použil na jiný vidlici..zkrátka když to dost dobře nešlo, použil jsem trochu větší násilí..bouchnul jsem palicí na jedno místo, a hned o milimetr vedle znovu, až to nakonec krásně povolilo..stačí se s tim nesrat..jen neznič tu plochu, který se dotýká ložisko..jinak na nějakým tom šrámu asi nezáleží

      0 0
      • -Alan-  

        no a myslíš, že z tý sady malých šroubováčku v krabičce jsem nedokázal vybrat ten správný vylupovací? Bušil jsem do toho gumovou paličkou (kladívkem) a nic. Víc bušit je opravdu o zničení matroše, šroubovák v ruce či noze nebo o pořádnou rýhu na krku.

        Když je krk seříznutej na 200mm je to problém dát to obecně na jiný kolo? Myslím, jestli 200mm už je hodně krátký?

        0 0
        • Twister  

          200 mm je luxusních. To se vejde hodně lidem.

          Já hlavko sundávám dřevěným hranolkem. Tluču do toho tím klackem kolem dokola a jde to.

          0 0
          • -Alan-  

            Nakonec jsem to sundal pomocí gumové paličky a šroubováčku. Respektive jsem nedřív šroubováčku znehodnotil ostří a pak jsem to postupně dal. Kde nepomohla síla, pomohla větší síla. Ani se nedivím, že na tom včera zařvala špička nože. To WD40 na to stejně budu muset aplikovat, protože jsem to posunul kus po krku a dál s tím nemůžu hnout.

            0 0
    • pajasimi  

      no tak když si představim vylupovací šroubováček tak si opravdu neumim představit jak to může povolit..já chytil krk do svěráku a bušil sem do toho přes velkej šroubovák..opravdu jen do tý pomyslný mezery mezi vidlí a tim kroužkem..a ono už to pak vyleze samo protože krk je v tom místě..jak se to odborně nazývá..prostě směrem dolu se rozšiřuje..proto kroužek pak krásně vyjede..nevim jestli je to tak u axela ale když je to na rst capa:D:D:D co se týče toho seříznutí to ti neporadim..myslim že by problém bejt neměl..to by ten rám musel mít nějak nezvykle dlouhou hlavu

      0 0
      • pajasimi  

        sorry sme ******* neumim řadit:D:D..ps: rýha na krku nevadí, ta se ničeho nedotýká, ruku si pohlídáš a ten kroužek to vydrží..když to vydržel muj..to bylo taky vp

        0 0
        • pajasimi  

          nejen že neumim řadit, ale ani psát..*sem *ten se ničeho…

          0 0
          • -Alan-  

            svěrák nemám. Ale brutální sílu to asi bude chtít. Nebo 280Kč, co jsem koukal.

            0 0
            • Polka  

              Poradne do toho mrdni a je! ;-)

              0 0
              • -Alan-  

                Je. Ale trochu jsem poškodil korunku, je trošku porýpaná pod tím kroužkem. Škoda, že jsem rovnou neměl WD40, stejně jsem ho musel dojít koupit, protože jsem s tím nemoh pohnout, jak se to dostalo na šroubovák od korunky.

                Ale je to dole!!!

                0 0
      • McBlacky  

        občas to jde fakt blbě, prodávali jsme axela přítelkyně a z něj to sundat byl porod a pak jsem taky měl v ruce vydle ze kterých to šlo samo.

        0 0
        • -Alan-  

          Na tu druhou – Marzocchi MX Comp ETA to šlo hladce, ale dorazit to až na konec taky dává zabrat. Zřejmě je to tam prostě logicky širší, aby to dobře drželo v korunce nebo nevím. Nakonec to stejně bude muset do servisu. Axel ne, ale na tom novým to za boha nejsem schopný dát dokupy, aby to nemělo vakl. Hlavko nahoře pořádně nedosedá. Vidlice je malinko jinak dlouhá, ale kroužek 2mm nemám a tvrdili mi v obchodě, že se nedělá. Takže to bylo na dvě věci, ale něco jsem se dověděl a naučil. Díky všem!

          0 0
          • Polka  

            S tim krkem je to presne tak, jak jsi napsal. 2mm krouzky se normalne delaj. Mas dobre sestaveny hlavko? Na tom pak uz neni nic tezkyho.

            0 0
            • -Alan-  

              zkouším to štelovat, aby to zapadalo do sebe. Ale furt to má nějakou vůli. Řek bych hlavně tam dole. Nevím, jestli se mi podařilo to narazil až úplně na korunku, snažil jsem se a vypadá to dobře. Ale při zabrždění přední brzdy a cukání zepředu dozadu to líta jak povolený. A to z kroužkama nemá co dělat, dá se to utáhnout i bez toho.

              0 0
              • jaski  

                mas tam vubec jezka?

                0 0
                • -Alan-  

                  Mám všude ježka ;-) Ale je fakt, že ten v tý vidlici co jsem tam hodil nově je tam naražený tak, jak to bylo na starým kole. To by mohlo být OK, ne?

                  0 0
                  • jaski  

                    zkus teda vic dotahniut

                    0 0
                    • -Alan-  

                      Teď de o to, co myslíš dotahovat. Představec asi ne, ten drží dobře. Takže asi ten vršek, co se přitahuje na ježka. Možná jsem blb, ale měl jsem předtím jenom kola bez aheadu. Když tam není přesně kroužků na výšku, tak se to vrklá kvůli tomu? Dal jsem to tak, aby představec byl přitáhnutej přímo nad kroužky, ale navrchu ještě zbývá místo, asi 2mm. Tí pádem to „víčko“ netlačí kroužky dolů. Vrklá se to teda kvůli tomu (představec se ale nahoru neposunul)?

                      0 0
                      • jaski  

                        je tady toho spoustu jak to ma presne byt. krk nesmi byt zaroven s predstavcem ale kratsi asi tak o 3 mm aby se to dalo dotahovat. myslim jezek. dotahujes ho pri povolenym predstavci a zkousis jestli je vakl nebo neni. a musi se dat tocit riditkama :) pak teprve dotahni predstavecv

                        0 0
                        • -Alan-  

                          Díky díky, hodně obrázků. Mě zmátl chlapík v obchodě, který mi trvdil, že to má být zároveň. Zítra to zkusím a uvidím. Když tak projdu historii a domácí dílnu na Velu a ještě to zkusím. Jen jsem potřeboval ukázat směr ze slepé uličky.

                          0 0
    • L_i  

      Já to dělal tak, že jsem si opřel sloupek o ponk a vyťukával nabroušeným šroubovákem v úhlu tak cca 37–7 (proti ose sloupku, napřed větší úhel aby se tam ten šroubovák trochu zaklínil pak čím dál menší jak to jde dolu), použil jsem docela velké kladivo (gumovou paličku nebrat). Je potřeba dát slušnou ránu aby se to hlo (pozor oťukáváním se to spíš rozbije než uvolní), ale zase pozor hlavně na naseknutí krku, to se mi ještě nestalo, ale teoretická možnost tu je. Potom okolo odťukávat jak bylo psáno výše. Plast sundej napřed (jak bylo psáno výše). Já si na to taky vždycky napřed stříknul WD40 nebo něco podobnýho. Hlavně žádnej strach, ale zase ne bezhlavě.

      0 0
    •  

      Zdravíme pozemšťany!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.