Co je tohle za CZ ocel silnici z 90´ ?

15 nepřečtených
  • vinca

    Haló , haló. Můžete mi někdo pomoct s identifikací rámu tohodle kola ?

    Koupil jsem ho směšný peníz v bazaru cca před 9 lety na dojíždění do práce. Měl jsem to tenkrát cca 7 km po silnici 1. třídy, a na horáku to byla děsná nuda.

    Kolo mělo oproti nynější podobě kliky SH 105 ( i s růžovejma botama ), a místo beranů mělo jen takovej ten časovkářsko/ triathlonovej trojúhelník. Jezdil jsem na tom cca 2 roky s rovnejma řidítkama, jako na fitness kole . Pak jsme se s firmou přestěhovali, a já začal zas dojíždět na horákovi, a kolo šlo do kůlny. Dole na rámu je nálepka: design DH, DUCHI & HANKA Hradec Králové. Ještě tam byla nálepka, z jakejch to je trubek, ale tu už vzal čas ( a já si nepamatuju, co na ní bylo). Horní rámová trubka je oválná ( šířka cca 31mm , výška 27 mm), vršek zadní stavby je taky oválnej. Snažím se ho teď zrekonstruovat na ježdění do hospody. Tak dík za všecky tipy, co by to vlastně mohlo bejt.

    0 0
    • vinca  

      Nikdo nic ? Ani tušení ? Tak to sláva, asi mám opravdovej unikát :-))

      0 0
    • alinceb  

      Tady fakt nemám šajn. Zajímavý je ten zadní monostay. Kolo má celkem potenciál. Rám je moc hezkej a když doladíš detaily (stříbrné nebo černé – ne oboje), tak to bude krásný retro…;)

      Co sem tak zjišťoval, tak někde na východu Čech někdo vařil domácí rámy. Ale fakt si nevzpomenu kde (Hořice? Vrchlabí? Trutnov? – fakt nevím). Říkal mi to Bradskej…

      0 0
      • vinca  

        Dik. K barevnému sjednocení komponentů asi dojde, ale zatím na to vůbec nespěchám. Před tím musím dodělat asi 3 jiný kola.

        0 0
      • Lišák  

        Nedělalo monostay svého času i Rozzo? Nějak už si to nemůžu úplně vybavit-je to hodně let. Já měl Rozzo klasiku, ale ty o něco novější, mám pocit, že měly monostay. Ale fakt nevím.

        0 0
    • kmarek  

      Ahoj!Tak mě napadlo,jestli to není Crocodile…nebo jak se ty rámy s monostay jmenovaly…Marek

      0 0
      • vinca  

        Dík. Zatím se mi nedaří najít informace .

        0 0
        • Ondra Pozořice  

          Trek? Kolik značek používá monostay zadní stavbu. Oříšek je to

          0 0
          • vinca  

            No, myslím, že to bude asi nějakej CZ rám. Kdyby to byla nějaká velká firma jako ten TREK, tak si myslím , že by rám měl výrobní číslo, a to nemá.

            0 0
    • jirik 888  

      Zdravím mám stejný problém mám rám polepeny colnago žádný číslo rámu jen samolepka Duchi&Hanka

      Vybavení je campagnolo veloce

      Nikde jsem ani nenašel nic o firmě D&H

      Kdyby někdo věděl vic o kole nebo firmě co ho nejspíš stavěla budu rad

      Díky

      0 0
      • Aww  

        šírer měl podobné mufny, vlastně bych řekl velmi stejné jako třeba tady tohle ve smazaném inzerátu: https://www.bike-forum.cz/…i-kolo-sirer

        0 0
      • USPS  

        Tady není co řešit – ten co to stavěl se i podepsal…

        0 0
        • Jakobo  

          Taky jsem si rikal, ze to musi byt origo. Urcite bych ale prohledl patky po sundani kol a podival se na stredovou mufnu zespod, jesti tam neni trojlistek.

          Jinak to modre kolo v dotazu z roku 2013, pokud bylo staveno v Cesku by mohlo byt od Pavla Domkare. Ten stavel kola s tou monostay zadni stavbou z Gary. Navic vedeni brzdoveho bowdenu vnitrkem, uchyt pro pumpu na hlavove trubce ad. detaily mi dost pripominaji jeho praci. Jenze ram je komplet svarovany a ja mam od nej ram stejne geometrie letovany vc. vidlice s korunkou. Tezko rict a navic dotaz je z roku 2013, to uz je asi dnes jedno.

          0 0
    • jirik 888  

      I když to bude stavba tak jsem rad ze ho mám je to kolo mého mládí:-)

      Jen jsem ho chtěl dat do origo stavu a požádat o rady jak nejlépe ho udělat

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.