City / town cruiser - jaký? (možná "stupido" otázky, no)

4 nepřečtené
  • Smazaný účet

    Možná (ještě není rozhodnuto, já bych chtěl = pro mě by totiž byla zase „odpolední zábava“ na delší dobu, tak jak jsem si stavěl Scalpela) budu stavět juniorce city /town cruiser, což je typ kola který vůbec neznám / nerozumím tomu, co je mi (už asi) jasné, že pevná vidlice vepředu i vzadu, menší počet převodů (ale zase aby tam byl nějaký lehčí převod, u nás je to všemi směry kopcovité), chlapský rám, ale snížená horní rámová trubka (= pro holku, ale zase ne „babské“ kolo),

    Proto se ptám:

    1. Jaká velikost kol (26, 27,28, 29") je pro daný účel nejvhodnější?
    2. Co je pro daný typ kola vhodnější – nějaké klasické převody (např. 2×8) nebo převodovka v zadním náboji?
    3. Jaké brzdy (ráfkové nebo kotoučovky) jsou pro tento typ kola vhodnější?
    4. Hmotnost ani cena nejsou kriteria podle kterých budu vybírat. komponenty, ale „milion“ do toho nedám.

    Díky moc.

    0 1
    • TommyP3  

      Tady bude asi důležitější požadavek na barvu a wow efekt pokud se jedná o „juniorku“ ne? Ostatní věci budou důležité pro tebe a ona možná ocení, že to dobře jede, ale to je v případě stavby těžko říct dopředu když se na tom nedá projet.

      Já mám dobrou zkušenost s rámy Cube, jsou pěkné vzhledově a s bezva fičurami na blatníky, nosiče a stojany třeba. Samotné origo doplňky jsou trochu dražší, ale zase to pasuje do sebe jak má a nic nezavazi tomu druhému.

      Velikost – nevím jak je velká uživatelka, to hude asi taky omezení v případě trochu normálního trojúhelníku.

      Převody – osobně vozim Alfine, paní co se mnou bydlí má Nexus oboji 8s, dá se upravit primární převod do rychla nebo do sily(jsou na to tabulky) a pak už je do v podstatě bezúdržbový, systém.

      Brzdy – u kotoučů bacha pokud to bude strkat do stojanu, jinak asi kotouče kvůli podstatně lepšímu výběru nábojů a ráfků.

      Jinak to slovo cruiser mi trochu evokuje dnešní BMX cruisery na 29" na shopu skatepro mají fajn pláště na tyhle kola, jen je potřeba aby se vlezl do zadni stavby. Teď vozim na mestaku GT Smoothie 29×2.5 a vypadají fakt dobře.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kuju.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Hmmm, tak nic (=zábava pro mě) nebude, rodinná rada rozhodla NE. Škoda, no.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.