citliva vidlice na starsi 26" horske kolo

9 nepřečtených
  • sramek

    Ahoj, koupil jsem starsi Mongose horky kolo predelany na elektro. Kolo mam spis na dojizdeni po Praze, coz je jeden velkej teren :-) Bohuzel vidlice je tam nejaka starsi od firmy Mozo a neni moc citliva, navic je pruzina na me meka. Hledam nejakou citlivou pohodlnou vzduchovou vidlici, kterou si budu moct nafoukat na svoji vahu. Jde mi hlavne o to aby mela nizky moment odtrzeni z klidu a byla citliva i na mensi nerovnost. Diky starsimu ramu jsem omezeny zdvihem 100mm. Co jsem koukal na tak v obchodech uz je nabidka docela omezena na 26" kola. Nasel jsem Suntour RAIDON XC nebo od RS Recon Silver TK – Solo Air 100. Ktera z techto vidlic je podle Vas pro moje pozadavky lepsi? Idealne kdyby sla servisovat doma tzn byla jednodusi na udrzbu.Pripadne napada vas nejaka jina vzduchova vidlice? Puvodne jsem chtel model Epicon, ale uz se neprodava pro 26"

    0 0
    • novas752  

      Brzdy tam máš kotoučové? Taky si pohlídej typ osy (rychloupínák vs 15mm pevná) a typ sloupku (rovný 1+1/8" a nebo kuželový „taperred“).

      Kolik vážíš? Raidon má negativní pružinu ocelovou, Recon je SoloAir = pozitivní i negativní pružina je vzduchová. Ocelová pružina v Raidonu je potřeba vyměnit pokud máš moc málo nebo moc mnoho, sériová je dělaná na nějakých 70–80kg ideálně.

      Jednodušší na servis je asi ten Recon, tam se dá snadno rozebrat a přetěsnit i tlumení – tlumící patrona v Raidonu je nerozebiratelná, v případě poruchy se mění celá.

      Ale upřímně, ani drahé špičkové vidlice nebudou mít citlivost takovou jakou asi chceš, drobné vibrace, jízdu po kostkách apod. mají nastarost zejména pláště = nějaké kvalitní s vysokým TPI, tenčí bočnicí a co nejširší aby se daly vozit s co nejnižšim tlakem. Ideálně i bezduše, ale s tim by na městskym „pracantovi“ bylo strašnýho ******.

      0 0
    • oddie  

      230Eur Markhor, 315Eur Reba… jen na letmý nahled, oboje skladem.

      0 0
      • sramek  

        Ten Markhor by se mi docela libil, ale tyhle vidlice od Manitou jsem moc nevidel, jsou nejaky zkusenosti? Koukal jsem na nejaky testi a vycitali ji mensi pevnost.

        0 0
        • oddie  

          Markhor má 30mm nohy, je spíš pro lehčí váhy. Ale při troše hledání by se asi dal najít i Marvel s 32mm… Mám oboje, jen v 27,5 verzi, spokojenost.

          0 0
    • scota  

      SR Axon?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.