• Marcinka

    Protože máme v rodině 3 rezervoáry (2 z toho jsou orig. CAMELBAK) a taky z důvodu, že bráchova hadička je už hodně zaneřáděná – uznal jsem nutnost koupě čistící sady (dříve považovanou za zbytečnost). Mám na mysli kompletní čistící soupravu (tj. kartáč pro čištění rezervoáru, kartáč k pročištění vnitřní stěny hadičky, sušič rezervoáru v podobě ramínka a dvě čistící tablety). Na ProgressCycle (oficiální dovozce Camelbaků do ČR) stojí 599 korun. Za stejnou cenu jsem to viděl i tady: www.utyrse.cz/?…

    Nevíte, jestli to nejde sehnat někde jinde za lepší cenu? Díky moc.

    0 0
    • MlokCZ  

      Jestli ji mají někde levněji nevim, akorát můžu říct, že ta sada je na nic. Jediná dobrá věc je ten kartáček na hadičku, tam se ničím jiným moc dostat nedá. Ramínko nic nevydrží a snadno se zlomí (já ho zlomil už asi při 4 použití) a navíc není ani úplně ideální na sušení. Mnohem víc se mi osvědčilo tam strčit čistou větší utěrku, tím to může dovyschnout lépe než s ramínkem, navíc utěrka nasaje taky trošku vlhkosti tak to vyschne rychleji.

      Vozím v camelu Reg-Ge a celou dobu používám pouze metodu hned po dojetí vypláchnout teplou vodou, pak utěrku, nechat přes noc vyschnout. A občas ho dám do mrazáku. Po roce používání zatím žádný náznak plísní nebo bordelu.

      0 0
      • pedrod  

        Vak susim na ohnutem dratovem raminku z cistirny anebo vak susim tak, ze ho obratim naruby. A taky pouzivam z tech orig. veci jen kartacek na hadici. Ostatni nemam a myslim, ze to jsou vyhozene penize.

        0 0
      • mountaineer  

        Proc ho prosim te davas do mrazaku?kvuli smradu nebo plisni?Tuhle fintu neznam:o)

        0 0
        • MlokCZ  

          Kvůli tvorbě plísní. Pokud tam nějaký zárodky náhodou jsou, tak je to 100% odrovná. Pro růst plísní je nutná teplota nad nulou, pro některé ještě vyšší. Takže pak k tomu stačí jen včas vyplachovat vodou a po roce jsem neměl ani náznak plísně ani v problémových partiích jako je hadička a náústek. A to celou dobu vozím ve vaku sladký Reg-ge.

          Jediná nevýhoda je, že nesmíš zapomenout vak vyndat včas před výjížďkou (proto ho tam taky nedávám pořád). Potřebuje tak 10–20 minut než se dostane na pokojovou teplotu (vždy nechávám pozvolna ohřát jen na vzduchu, aby se nepoškodil rychlou změnou teploty).

          0 0
          • MlokCZ  

            A dodám, že ho tam dávám vždy pouze úplně suchý, aby při vyndání se rychle ohřál na pokojovou teplotu a aby nemohlo dojít k poškození zmrznutím vody.

            0 0
    • faba  

      Podobný kartáč prodávají v loveckých potřebách na čištění hlavní :-)

      0 0
      • PaLO  

        Používám místo ramínka plastovou mřížku ,která se používá na dno dřezu při mytí nádobí,ale mě by zajímalo co používáte na desinfekci místo origo tablet,jinak si je nemohu vynachválit.

        0 0
        • MlokCZ  

          Jak jsem psal, zatim nic, včasné vyplachování + mrazák a zatím pohoda. Možná čas od času to vemu ještě tou tabletou, ale to bude stačit opravdu jen zřídka.

          0 0
        • Lišák  

          Občas vak, hadičku i náústek vypláchnu „Savo proti písni“. Pak několikrát čistou vodou a nemám problémy se ZOO/botanickou zahradou.

          0 0
        • Tomcat_1  

          Ja to obcas vyplachnu octem…

          0 0
        • palkac  

          tablety na čištění zubních protéz. .vyčistí sobře a levně

          0 0
      • JJ  

        me staci misto kartace lanko od brzdy a kus vaty

        0 0
        • pop  

          jj a místo mřížky na sušení třeba vařečka (hlavně aby s to neslepilo vodou ty stěny k sobě)

          0 0
          • Haryk  

            Popřípadě kus zahradní hadice. Používám už 10 let.

            0 0
    • lidumil  

      Já ho vždycky po švihu vypláchnu vodou, vytřu hadrem a nechám vyschnout s plastovou anběračkou vevnitř. Čas od času naleju ředěný Savo, nechám cca 20–60 minut ležet, propláchnu vodou a nechám vyschnout a nemám problémy. Čisticí sada je IMHO na houby za dost love.

      0 0
      • Chuck  

        jj po několikka letech používání Sava jsem si řek že vyzkoušim přípravek přímo od Camelu, vyzkoušel sem, no a zase se vrátim k Savu. škoda tří stovek:o(

        0 0
      • Troll  

        No ja mam mam v hadicce zrovna peknou botanickou.:-( Stane se tak 1× za rok…

        Takze pak savo v desinfekcnim pomeru (cca 0.5dcl na 1.5l vody), necham to v tom lezet tak den a vice, obcas odpustim z hadicky vodu, aby se to hnulo.

        Pak poradne proplachnout a je zase v podstate na sezonu klid.:-)

        0 0
        • civetta  

          A funguje to i na ten zatracenej naustek??? Tam je to podle mne bez sance udrzet cisty a suchy…

          0 0
          • Troll  

            No naustek (mam SOURCE) ma problem v tom, ze je to nejaka dost pruzna hmota, ktera ale tim kousani jakoby zacina praskat. Zevnitr. Ono by to ani nebylo videt, ale ta cerna plisen vylozene prorusta dovnitr umeleho materialu. :-( Tak na to to moc nefunguje…

            Ale na zbytek ano. A rikam si, cemu neublizi savo, to uz nema sanci ublizit mne. :-) To uz je opravdu zarostly. :-)

            0 0
            • pos3k  

              source se da pekne rozebrat, doporucuju nalit savo naredene do nejake flasticky (od leku atd) a pekne protrepavat a nechat pusobit a zase protrepat..pote jen zbavit se sava :-) funkcni na 100 %

              0 0
              • Troll  

                No, ten naustek je do L. Kousaci cast se da komplet rozebrat, to je v poho, ale to Lkove zalomeni tam zustava a podle me z druhe strany ventilu je hadicka nalisovana. Nebo jsem nenasel odvahu pouzit dostatecnou silu, abych sundal nejen naustek, ale i to L-ko a mel tak pristup do hadicky.

                Takhle jsem zatim nesehnal nic dost pruzneho, aby to tim tvrdym L zalomenim proslo az do hadicky a mohl jsem pripadne vycistit mechanicky.:-(

                0 0
                • pos3k  

                  celej naustek (tvrdy oranzovy plast) jsem v pohode sundal z hadicky,nandavat jde v pohode, stejne jako u vstupu do vaku

                  0 0
                  • george.n  

                    A z jakyho roku mas model? Kamos ma starsi a sundava hadicku u vaku v pohode, ja mam 2006 a opravdu mi nejde to sundat z vaku. Kdyz za to zatahnu, tak se bojim, ze tu hadicku proste nenavratne roztahnu a znicim, kroucenim to same. :-/ Poradte jak to setrne sundat, diky.

                    0 0
                    • TheIF  

                      Mě to taky nešlo, jsem to uříz :-) a teď tam tu hadici nervu až uplně do konce.

                      0 0
                      • george.n  

                        Vzal sem korunu a proste to stahnul dolu. Vubec se to nechtelo hnout a kdyz tak se to vracelo, ale nakonec podlehla. Vycistil sem sedivej povlak tak ze sem protahoval vatu na provazku. Docela dobra metoda, az do ty dobry nez sem asi 15cm od kraje tu reznou nit pretrhnul a pak se pul hodiny v tom stoural abych vatu dostal ven. Ale ted je zase krasne pruhledna a ceka v mrazaku na lepsi pocasko.:-)

                        0 0
    • Habib  

      No, ja pouzivam nasledujici: vyplachnout horkou vodou, nasledne napustit opet horkou, nalejt Savo, zavrit a nechat klidne pres noc louhovat. Rano vylejt vodu se Savem, napustit studenou, pridat jedlou sodu, proklepat, nechat chvili odstat a pak vylejt. Potom staci vyplachnout studenou vodou a je to. Pytel jak novej. Funguje stopro i s hodne jetym kejmlem…:-))

      0 0
    • chemik  

      Nezkoušeli jste někdo prášek nebo tabletu do myčky na nádobí? To by mělo asi taky fungovat.

      0 0
      • Troll  

        A proc si myslis, ze by to melo fungovat? :-)

        No mozna, pokud budes teplotu udrzovat na min 45st.C. a camelem asi tak hodinu trast, tak mozna ano.:-)

        Tableta do mycky je delana tak, aby se postupne pri teplote 40–70st.C za staleho pohybu vody rozpoustela. A o jejich desinfekcnich vlastnostech bych taky pochyboval…

        0 0
        • fíha  

          Tableta do mycky nebude nic slabe, ked v tom na pockanie hrdzaveju kovy..

          0 0
    • Pekáček  

      Zrovna hadička mi u Camelbaku začala zarůstat – ale mezi hadičkou a vnitřní vložkou. Zkoušel jsem to vyvařit, hadička krásně zmodrala a zneprůhlednila, ale píseň tam byla pořád. Chytil jsem za tu vnitřní vrstvu a vytáhl jí, takovej zažloutlej hnus. Snad to teď bude lepší.

      0 0
    • JirkaT  

      tohle se mi fakt líbí. Když jsem tady kdysi psal, že bych vak nechtěl čistit a že proto jezdím raději „jen“ s flaškou, tak mne sepsuli, že se to čistí stejně snadno a že tam žádné plísně nemají. :-)

      0 0
      • maxtor  

        Mně se nejvíc osvědčilo to, co už tady někdo taky napsal. Po vyjížďce vak vypláchnu, vysuším, dám do sáčku a do mrazáku. Vytáhnu zase až před další vyjížďkou. Jen si musíš dávat pozor při manipulaci se zmrzkým vakem. Je lepčí jej první nechat rozmrznout nebo tomu pomoct pod tekoucí vodou než s ním začneš manipulovat.

        0 0
      • Lister  

        musím tě zklamat – vyčistit vak zabere výrazně miň času než vypláchnout 2 flašky, kdyby mi stačila 1 tak bych ho možná nevcozil ale na 0,75l tekutiny se nedá skoro nic ujed :o(

        0 0
        • raceman  

          tak to si nedokážu představit, mi chteš říct že vymyješ vak s hadičkou a vytřeš útěrkou za 2–3 min

          0 0
          • Lister  

            no jsem čekal, že mi dáš limit kolem 30 s, ale to co jsi napsal, je zcela reálný čas :o)

            0 0
            • JirkaT  

              Tak jo :-)) Ono je ale vyčistit a VYČISTIT. Dej si postup patentovat. Je to každýho věc. Já si raději 2× cestou doplním větší flašku. Pouští jsem zatím nejel a obsah vaku by mi nestačil. ;-)

              0 0
        • MlokCZ  

          Tak to nesouhlasím. Flašek jsem měl víc, takže vypláchnutí vždy pouze 2s na každou. Vak mi trvá přes 2 minuty (což není nijak hrozný, ale pořád o mnoho horší než ty flašky). A flašky jsem pak sem tam hodil do myčky a byly jako nový. U vako tohle nejde.

          Ale jinak samozřejmě vak je mnohem lepší než 2 flašky a navíc se mi na kolo vejde jen jedna.

          0 0
    • Lipon  

      sadu sem dostal darem, velkou štětku skoro nepoužívam, do Muly se dostanu snadno i rukou, kartáček na hadici je šikovnej, ale nedostanu se až na konec (hadici se mi z vaku nepovedlo sundat ani za použití velké síly (letošní Mula),

      mřížku používam, ale hned po 2. použití mi praskla jedna ta příčka, od tý doby dobrý; tablety sem zatim nepoužil, stačí vymejvání, asi s tim vypláchnu jakože po sezóně utěrku sem na starej kejml taky používal, ale jednou sem ji tam zapoměl (vlhkou) a vzpoměl si za tejden – utěrka šla okamžitě do koše, do vaku sem nalil Savo 1:4 a stejně to úplně nepovolilo … takovou botanickou sem dlouho neviděl

      0 0
      • sway  

        Jj, letosni Mula sice ruluje, ale tu hadici jsem za zivyho boha nesundal…takze jenom vyplachuju teplou vodou…potom necham dukladne vyschnout…a zatim zadnou botanickou nepozoruju:)

        0 0
        • Troll  

          Neboj, to prijde.:-) ZOO nemas hned, to chce cas na mnozeni. :-) ale nebal bych se, podle me do roka a do dne budes v klubu. :-)

          0 0
          • hawrda  

            Pořídil jsem tenčí hadičku a houbičku na nádobí.Z té ustřihnu kus a nacpu ho do hadice od kejmlu.Před to písek na nádobí a tou tenčí hadičkou to protlačím.I víc­krát.Funguje to skvěle.

            0 0
            • hawrda  

              Jo a na vysušení se mi osvědčila nerezová naběračka na špagety.Zabaveno z kuchyně asi na vždy:-)

              0 0
          • MlokCZ  

            Nepřijde, celou sezonu jsem jezdil s MULE 06. Pouze vyplachoval teplou vodou (a ty 2 čistící tablety, který jsem na začátku k tomu koupil jsem ještě nepoužil) a dával vždy do mrazáku, když jsem následující den nešel na kolo.

            A po ZOO ani náznak. Prostě mrazák je mrazák :-)

            0 0
        • george.n  

          Taky sem se s ni silene pral, ale nakonec to slo. Necim ji shrn.Me pomohly dve mince 1Kč. :-)

          0 0
    • Jirik123  

      zlatej hydrapak, otocis vak na ruby a krasne uschne..

      0 0
      • Lister  

        tak tak :o)

        0 0
        • zery  

          stači tam dát přes noc vodu se savem a rano to propláchnout teplou vodou – nejdo vubec cítět potom po savu – je škoda vyhodit prašule za nějakou čisticí sadu

          0 0
      • Troll  

        No ja nemam problem s vakem, ale s hadickou. Ta si zije svym zivotem. :-( Minule jsem to nejak zanedbal a ted uz na to moc nezabira ani savo.

        Ale rikam si, ze co neznici savo, to uz mne nemuze ublizit. :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.