Čistenie vodného vaku Savom proti plísním

13 nepřečtených
  • Krutohlav

    Prelistoval som históriu a veľa ludí doporučuje čistiť Camelbak Savom proti plísním. Tak som kúpil presne ten typ ale je to flaška s rozprašovačom (sprej): www.bochemie.cz/…plisnim.aspx

    No a návod je tam iba taký, že mám to nastriekať zo vzdialenosti XY cm..bla..bla, lenže ja potrebujem vedieť pomer v akom to mám zriediť s vodou a naliať do vaku. Neviete niekto?

    0 0
    • mm  

      rozhodne to s koncentraci neprehanej. ja jsem jeden vak nenavratne savem poleptal. matne si pamatuju doporucene redeni 1 malej vrsek na litr vody.

      ted ale pouzivam ocet. funguje stejne dobre a bez rizika leptani. davam ho tak 0,5 deci do 2l vaku.

      0 0
    • ares  

      Bifidus Activ je zdravej, ne?

      0 0
    • KOMOÒ  

      No to je extra koncentrovaný na plísně na zdi a tak podobně,to slapší dezinfekční savo by stačilo-todle bych ředil PŘED jakýmkoli použití tak 1:10,teprve pak nalít do vaku proklepat vypustit hadičkou(já ho zavřu,nafouknu hadičkou vzduchem a pak tlakem vypustím střídavě vodu a savo aby tam byl tlak kterej odnese případný kousky) vypláchnu vodou a co je důležitý a nemáš na protilísňovým saváckým návodu-znovu opláchnout za půl hodiny-ten chlór ze sava zůstává a reaguje na povrchu a pak se musí splodiny reakce doopláchnout-jinak to pak smrdí.-návod je na normálnim savu(použití na dezinfekci hraček :-)) stříkání bych vůbec nepoužíval-to je fakt na zeď s plísní apod.

      0 0
    • MiniMax  

      Savo proti plísním ve speji používám podle potřeby (jak moc to nechám zasmrádnout po minulé vyjižďce), vak od Camelu vypláchnu teplou vodou, vč. hadičky, nastříkám neředěný přímo do vaku-cca 20 zmáčknutí, nechám natéct hadičkou až k náustku, zavřu na cca 15–30 min-podle toho kolik mám času, pak vypláchnu, nejprve vlažnou, pak horkou vodou a hotovo, čistej, VŮBEC nesmrdí po chloru a ani není poleptanej. Jednoduché a funguje – používám cca 1 rok.

      0 0
    • pos3k  

      nared to maximalne :)

      zkus zaexperimentovat, pokud bude naredeno prilis = "spiny"se nezbavis…treba ano, pokud to ale nechas pusobit dele

      obvykle jsem davkoval par kapek do kadinky (cca 0.5 ml na 200 ml) sava original www.bochemie.cz/…riginal.aspx

      u source (deuter) obcas cely naustek cistim solo (prdnu do lahvicky od vitaminu C s uzaverem, naliji par kapek, doliji do pulky vlaznou vodou, uzavru protrepu a necham par minut pusobit, protrepu..resp. dle potreby, potom dukladny proplach

      0 0
    • martt  

      Existuje k tomu aj nahradne balenie kde je len ta kvapalina bez spreja.

      Ja so savom camelbag necistim (nepouzivam a ako ho cistia deti neviem) ale cykloflasky s nim bezne cistim. Nalejem tam koncetrat, potrepem, necham par hodin stat a vyplachnem. Umelu hmotu (polyetylen) to poleptat imho nemoze.

      V cameli je nejake striebro proti plesni, to by sa tym mozno mohlo poskodit. Nebolo by zle ak by nam to tu nejaky chemik objasnil.

      0 0
    • Krutohlav  

      OK, ďakujem chlapi všetkým za rady, myslím, že už mám jasno. Plieseň zažije chemický holocaust.

      0 0
      • tchurillo  

        ja som navod na cistenie SAVOM nasiel svojho casu v historii (kl. slova Camel+cistit?). Bolo tam tusim riedenie 1:10 a 30min.-1h „holokaustu“. Ale uz tusim po 20min bola pred tym uz pomaly nepriehladna hadicka krasne cista. Potom vyplach roztokom sody bikarbony (zozere pachut) + pre istotu som to este zaklincoval aj klasickou kofolou a na noc do chladnicky. Vysledok – Camel bol ako novy a ziadna „chlorova“ pochut.

        0 0
    • jfab  

      Jedna sumiva tableta na cistenie zubnych protez urobi zazraky.

      0 0
      • palkac  

        jj, ale občas mám pak pocit, že mám v jonťáku zubní pastu :-(

        0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.