čipovani kola, ma to vubec smysl

20 nepřečtených
  • blacks1

    jelikoz tady uz po nekolikate ctu o kradezich kol,

    zacal jsem resit cipovani i kdyz je to asi to posledni co zlodeje bude zajimat

    ale i tak proc ne

    ma to vubec smysl kdyz v 40 000 meste jako je Tabor o tom mestska policie ani nevi ze neco takoveho existuje ?

    V kterem meste maji vubec ctecky, a policie je napomocna ??

    Potom se mi vyplati koupit kradene kolo za par svestek od mene prizpusobyvich obcanu, pripadne si ho nekde ukrast zmenit S.N.

    a tech par mest kde to mozna funguje objet obloukem.

    Prijde mi to hodne smutne.

    0 0
    • smith22  

      No věc to nemusí být špatná ale jak píšeš, jde spíš o to jak je tato služba rozšířená a jestli by ti to vůbec k něčemu bylo.

      Co se týče té koupě kradeného kola tak to už tady na BF radši ani nevyslovuj.Když si představim jak si ho nějakej majitel doslova vypiplal do posledního šroubku a potom mu ho ukradnou a já bych si ho s vědomím že je kradený měl koupit tak to se mi opravdu příčí toto.Představ si že by se to stalo tobě.To bych toho hajzla co mě to prodává rád udal policii.

      0 0
    • miki  

      Probléj bude v tom že Obecní ani státní policie kradená kola nehledá tak k čemu čipovat a přihlašovat do databáze.A když kradené kolo náhodou vypátrají (najdou náhodou)tak je to jen zlomek procent.

      0 0
      • maajkee  

        Když jsem byl sepisovat protokol na cajtech, když mi ukradli kolo, tak mi říkal, že se najde jen asi 2% těch ukradených kol a to většinou náhodou.

        0 0
        • Chiron  

          Jediný smysl by měl nějaký GPS čip podobně jako u aut. Nějaké čipy a čtečky sou k ničemu. Policie cyklisty staví akorát někde kde se jim to vyplatí finančně. A to se stejně na sériové čísla a pod nedívá. Mě policie stavila akorát jednou a to když sem je vyloženě naschvál vyprovokoval. Jinak policajti cyklisty vůbec neřeší, aspoň tady u nás.

          0 0
    • mr.antik  

      tyhle inciativy jsou k ničemu, stejně se to pak rozprodává na komponenty a pokud máš drahej rám a vidli, tak si na něj můžeš nějakou značku udělat, ale stejně to půjde ven, nikdo na tom ve vedlejší vesnici jezdit nebude

      A stejně, kolikrát z vás někoho policajti stavěli a koukali na kolo…

      0 0
    • Vilém  

      ne

      0 0
    • McBlacky  

      má to smysl pouze pokud to vyžaduje pojišťovna. Česká například má nový produkt, kdy pojistí kolo, dokonce na částku udanou majitelem a mimo jiné kryje i uskladnění mimo byt /předpisuje minimální zabezpečení/ a za určitých podmínek kryje i odcizení mimo toto uložiště /závody atd/.

      zajímal jsem se o to, a po provedení úprav a registraci kola to vyzkouším.

      0 0
    • pavlix  

      Smysl to má, třeba už jen ta nálepka zloděje odradí a raději si vybere kolo bez nálepky (pokud vybírá z houfu kol). Pokud by se čipování hodně rozšířilo, tak i policie by snad k tomu zaujala jiný postoj. 250 Kč není moc.

      0 0
    • Tomcat  

      Ma to cenu jen pro pojišťovnu , to že by to vedlo k nalezeni kola je dost naivni představa.

      • sou to soukromé iniciativy ( komerčním, ne z hlavy statních orgánu ) ,tedy pravni vahu a vymahatelnost kontrol to ma asi jako bezpečnostnia­gentury
      • databáze nejsou propojeny ( když to ukradnou na kladně v Praglu tov databázi nebude)
      • PLČR a MP nema v 99% připadů čtečky
      0 0
    • Schoscha  

      čipování je k ničemu.

      Zloděje odradí jedině Chuck :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.