Cinkání v pčední vidlici nejspíš pružina

17 nepřečtených
  • DejvCZ

    Dobrej mam Scott Aspect FX-25 a na něm vidlici RockShock a mam ten problem že když jedu po terenu (stači lesní cesta) tak se mi z předku kola ozývá takove cinkání jakože klepáni. 

    No nenapada mě nic jineho než že to je pružina ve vidlici. Ale co jsem tak četl tak by na sebe měla mít ve sve středni části takový gumový návlek zabraňujici tomu klepani při tom když v terenu docházi k jejimu naraženi do stěny vidlice.

    Taky vám cinkaj vidlice a nebo jen u mě páni mechanici ten navlek zapoměli na tu pružinu dát?

     

    Celkem dost mě to štve protože to vypada fakt blbě když so to šinu po v poho polni cestě na celoperu a mou jízdu doprovázi zvukovy projev jako kdybych jel na nějakem starem arabovi co mu drnči kovový blatníky :(

    0 0
    • kubad  

      blbé to asi je – ale z toho co píšeš babo raď  :-(

      důležité je jestli to dělá cink cink , nebo klep klep nebo úplně jinak

      0 0
    • MlokCZ  

      A chtělo by to některé věci vyloučit, tedy první bych zjistil, zda to nemohou být brzdy, tedy zkus v takové situaci lehce brzdit, zda to zmizí nebo ne.

      0 0
      • m4rkus  

        Brzdy určitě ne. Dělá mí to gila taky. Stačí malá nerovnost a už to rachotí a to tam tu gumu mám. Zatím jsem to neřešil, ale budu muset. Ten zvuk je odpornej, kor když se jede terénem. Abych trochu přiblížil situaci. Je to jakkdyby ta pružina bez zatížení visela ve vzduchu za horní zátku. A při pružení narážela spodním koncem do spodní části. Proto takový tlumený kovový zvuk.

        0 0
        • Vilém  

          Pruzina proste klepe o vnitrni nohy vidlice. Nekteri vyrobci na ni navlekaji teplem smrstitelnou spagetu, ktera toto castecne utlumi.

          0 0
          • Vilém  

            Jo a ta spageta nebyva po cele delce ale tak cca 3–5cm, nekde uprostred pruziny.

            0 0
          • Lišák  

            Mně pružinový Black neklepe a pružinu má bez jakékoli špagety. Zajímalo by mě, proč tam u některých vidlic ta špageta být musí, aby pružina neklepala?

            0 0
            • Volf  

              Kdo ví. Můj pružinový Black Elite 80 /100 taky necinká.....

              0 0
        • DejvCZ  

          No tak alespoň že nejsem jediný koho to sere :). Jinak by jsme mohli nějak zavést  do laicke veřejnosti takove info že to klepáni je známkou kvality ať na polňačkách nevypadáme s těma rachot kolama tak blbě :D

          0 0
    • Howgh  

      dělala mně to Manitou r 7 – znalec pravil, že je to ok, že to dělá ňákej přepouštěcí ventilek. Pak to přestalo, tak jsu z toho nervózní, jestli není vidle pokažená.

      0 0
    • Vozataj  

      Mám Suntour XCM na Meridě viz profil a taky mi to začalo dělat. Nejdříve jsem si myslel, že jsou to destičky na přední brzdě, ale pak jsem dospěl k závěru, že je to ve vidlici. Taky mě to štve, Stačí jet po kostkách ve městě a člověk nadělá rachotu jak hrom:-). Nerozdělával jste někdo přesně tento typ? Kdyby to po úpravě nějak pomohlo, tak bych se do toho také pustil… Díky

      0 0
    • cukerko  

      vedla v trede s torou sa riesi presne to iste..

      ak je to ta pruzina, zaujimalo by ma, preco po servise prestala a po tyzdni dvoch znovu zacala, nebude to nieco s olejom?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.