• vikicek

    Hoj lidi, sehnal jsem si teď novou brigádu a kam jinam moje naspořené penízky strkat jinam, než do mojí skoro jediné záliby, kola :) … chci se zeptat, co byste na kole vyměnili, co by ho trochu „opticky vytunilo“? :) … Mě napadlo koupit kola Mavic Crossride a k tomu Schwalbe NN+RR (trochu tuctovka, ale co), podle mě by ty černý dráty a pouťový nápisy trochu to kolo zvedly ne? :) Pak ještě možná XT kliku, tahle černá deore je taková obyčejná. No, co byste teda první měnili vy? Díky za rady a nápady :)

    P.S. Jo, co mě ještě napadlo, co třeba elox nějakejch šroubů? Musela by to bejt ale nějaká barva aby to ladilo s tim decentním rámem :)

    0 0
    • jIrI___  

      Neměnil bych nic do té doby, než se začne něco ***** :-)

      0 0
    • kubad  

      pláště podle stavu a potřeby.

      pedály bych vyměnil :-)

      jinak stejně tomu moc nijak nepomůžeš pokud sou kola OK nechal bych je

      CrossRide budou sice líp vypadat, ale funkčně to o moc lepší nebude

      0 0
      • vikicek  

        No jo, pedály tam byly původně nášlapy Shima 505tky, ale já chtěl trochu všestrannější polonášlapy, abych si nemusel nazouvat tretry, když jedu jenom tady do sámošky…asi tam zas vrátim původní, tyhle vypadaj hrozně no :) ..... a jinak s těma kolama, mě jde právě o vzhled, funkčnost mi vyhovuje, nepotřebuju kola za 20tisíc :)

        0 0
        • jIrI___  

          Když chceš vyhazovat peníze za vzhled tak z toho plyne, že jich máš asi hodně a v tom případě bych bral DT Swiss XRC 125 :-))) Místo Crossridu bych vzal raději Fulcrumy, víc se mi líbí.

          0 0
          • vikicek  

            No a za co bys na mym kole vyhazoval peníze ty? :) … po stránce funkčnosti nevim co bych dokupoval a každej chce mít co nejhezčí kolo ne? ;-)

            0 0
            • hribik A1  

              ked je nieco plne funkcne, a mam dost na nutnu udrzbu tohto stavu, tak by som nesiel do roboty ale jazdil :-)))

              0 0
            • jIrI___  

              To je pro mě těžká otázka co bych měnil. Já prostě zastávám názor, že kolo je na ježdění a ne pro parádu. Až něco odejde do věčných lovišť tak to pak jasně že koupím to, co se mi líbí víc. Ale nechápu proč měnit něco jenom kvůli designu, když všechno funguje jak má…

              0 0
              • vikicek  

                No jo, asi máš pravdu … nejlepší asi bude, když koupim rohy :D … to bych řekl, že asi nejvíc prospěje, bez nich je to na pytel :)

                0 0
                • vlkouš  

                  I rohy jsou spis funkcni nez esteticka vec. Pokud ti soucasny uchop vyhovuje, tak jezdi bez rohu. Vyzkousej si je od nekoho nebo an jinym kole a uvidis. V.

                  0 0
                  • vikicek  

                    No však já to teď myslel funkčně … ne esteticky. S těma rohama je to mnohem lepší, zejtra si pro ně jdu :)

                    0 0
              • nooski  

                Nj, ale když mám nějaký hnusný vehikl, tak se na to ani nemůžu dívat a jezdit mě na tom nebaví. Když je kolo pěkné, tak úplně vybízí k projížďce a i v kopci mi ten pocit, že jedu na něčem pořádném, pomůže víc, než 3kg dolů :-)

                0 0
                • hribik A1  

                  ty sa za jazdy divas na ten vehikel pod sebou? no potom aby nebolo na cestach kolizii a v lese padov ked sa cyklisti pozeraju na vehikel pod sebou a nie na cestu pred sebou :-D

                  0 0
                  • pajan  

                    A jsme i u toho zdraveni!!! :-DDDDD

                    0 0
                    • hribik A1  

                      keby u zdravenia, tam je to este dobre, lebo ked aj zdravis a zdravis, tak sa z toho maximalne tak uzdravis. lenze ked niekto cumi nie na cestu, ale pod seba do vehikla, tak to moze dopadnut aj takto, a to uz je horsie

                      0 0
    • Kubiczech  

      Me se to kolo libi takove, jake je. Ty komponent bych menil tak, jak zacnou postupne odpadat. Mimo to Crossridama dneska kolo asi neozvlastnis. (: Pokud mermomoci chces, tak bych zatim cast toho baliku co mas vrazil do eloxovanejch blbustek ve stribrne nebo cerne (srouby, upinak sedlovky, podlozky…).

      0 0
      • vikicek  

        Máte pravdu…je blbost měnit nové díly za nové „hezčí“ :)) … Jinak nemyslel jsem ozvláštnit jako mít někdo co nikdo nemá, ale aby to kolo prokouklo :) … ty černý výplety se mi prostě moc líběj, pro mě to je asi jako když máš na autě poklice ( stříbrej výplet, hodně drátů) a litý kola ( černej výplet, málo drátů) , taky ty litý kola pozvednou to auto vejš ne? :)

        0 0
        • Martyss  

          taky ty litý kola pozvednou to auto vejš ne? :)

          Určitě…podobně působí velké množství modrých ledek, tlumič výfuku bez přepážek, černé fólie na sklech a další profesionální doplñky a úpravy…:-)

          0 0
    • Beeda  

      cervenou izololepu na zadni savli…:-D

      0 0
    • vlkouš  

      Vzhledove mas pekny kolo. Nasporeny penizky strc do kasicky. Pokud budes poradne jezdit, tak se tu a tam neco ulomi, neco praskne, neco obrousi.  Uvidis jak rychle odejde retez, brzdovy desticky, kazeta, prevodniky, plaste. Takze za par mesicu budes rad, ze mas nejakou korunu stranou a je z ceho brat. A na techto komponentech muzes treba i zlepsovat. No pokud chces menit za kazdou cenu, tak bych nechal vzhled stranou a zacal bych funkcnosti. Takova vidle FOXka by mu slusela urcite vic. A XT kliky taky. Nicmene bych ho nejmene prvni rok nechal , jak je. V.

      0 0
      • vikicek  

        Dík moc za příspěvek, asi to fakt nechám do kasičky a když kolo nebudu tolik šetřit a budu si to víc užívat, tak aspoň budu vědět, že kdyby se něco rozbilo, křuplo , tak na novej díl budu mít :)

        P.S. Postnu sem ještě jednu fotku z Krkonoš, kde to kolo podle mě vypadá parádně :). Byl to vlastně první náročnější výlet a kolo se tam parádně osvědčilo. Ale fakt je hrozně u těch kol znát ta kvalita a váha…mě se jelo pohodově, rychle, kdežto kamarád na těžším kole to měl fakt stokrát těžší … správný namakaný bikeři by měli jezdit na skládačkách, to by se pak projevily kvality každýho jezdce a né materiálu :))

        0 0
        • pajan  

          Mno hele mam AUTHORa za 9k (13.9kg bez vybavy) a davam v klidu typky na karbonovejch modelech o 3–4 kg lehci… :-DD

          0 0
          • hribik A1  

            no ja tiez davam v klude takych co jazdia na o 6 kil lahsich vozidlach. pravda, ti maju za tento rok najazdene tak o 6tisic km menej nez ja, ale no tak to je detail, a nebudeme sa tu snad zapodievat s takymi detailmi :-)))

            0 0
          • vikicek  

            No hele, ale taky jde o to, jak velkou štreku za sebou takovej biker má … když ty vyjedeš 2km a předjedeš bikera co jede už 90km, tak se nedivím :D … ale tak jasně, že nakonec je to stejně vždycky v nohách :)

            0 0
            • hribik A1  

              mno, technicka: sam seba by som predbehol po tych 90 km oproti stavu po tych dvoch…po prvych dvoch idem este ako slimak, to je este „studeny motor“

              0 0
        • vlkouš  

          Spravna volba. Zbytecne nevyhazuj penize, myslim ze fakt docela zalezi na plastich. A taky hlavne na tom, co mas v nohach. V.

          0 0
        • vlkouš  

          Utrácet se dá taky na kvalitním nářadí, slušný baťůžek s camelem taky něco stojí, docela záleží i na dobrém oblečení, rukavicích, funkční trika, terty........­......... Do kola a jeho příslušenství se dá nacpat mooooc peněz. V.

          0 0
          • vikicek  

            Jo, to máš recht, pořádný oblečení ještě musim pořešit :)

            0 0
        • vikicek  

          Jo mimochodem, víte že je teď v Krkonoších furt sníh? A tio bez ******, fakt :-D

          0 0
    • vlkouš  

      A pedaly bych nechal zatim taky, staci jedna pekna tlama bokovka nebo vzit pedalem balvan a budes menit muset taky. CB dela moc hezky a sikovny slehace, Ritchey jsou taky zajimavy (a hlavne supr funkcnost) a TIME jsou in! V.

      0 0
      • Seadat  

        Pedaly sou uplne jedno –  stejne je to jen vec, o kterou opiram kolo a na kterou padam :-) s rohama jdou jako prvni do trapu. A CB dela sice krasny slehace, ale naprosto me nevyhovujou, dostavaj hned vuli a sou to takovy pofi pedaly. Nejlepsi pedaly  co sem mel byly tunovy shimana, ktery nechytli ani po 16kKm na silnici, mam je do dneska.

        0 0
        • vlkouš  

          Na silnici jsem natocil na LOOK cca 50k bez udrby, spis pro pocit jsme je predloni vymenil za TIME. Na bikach mi nesedla SH hned zkraje, po 10k zacaly mit vuli, parkrat nevycvakly. Ritchey mam za slusnej peniz uz asi treti, sam nevim. Nezadelavaj se blatem a jeste se mi nestalo, aby mi v nich zustala noha. V.

          0 0
          • vikicek  

            Koukal jsem se na ty Ritchey pedály a jsou tyjo docela drahý oproti Shimanum, sem čuměl :) .., fakt to stojí za to? http://www.koloshop.cz/…hey-v4-comp/

            0 0
            • vikicek  

              Aha, já se koukal na špatný pedály :D .. tak zas tak drahý nejsou, ale tohle je ten nejnižší model od Ritchey :)

              0 0
              • vlkouš  

                Nech tam pro zacatek SH, az ti odejdou, tak uvidis jaka bude nabidka novych. Ja svoje prvni Ritchey koupil za 1800,–, v poradi treti v akci za 660,–. Proste pedaly jsou spotrebni zbozi, ale Ritchey mi fakt slouzi lepe, i kdyz to muze byt pouze pocitovy. Mas lidi, co nedaji na SH dopustit. Vzdycky je to o spojeni technika – clovek. Muzu Ti poslat nejaky fotky, kdyz tak pisni mejlem nebo na ICQ. V.

                0 0
    • Seadat  

      Kup si nejakej lepsi ram :-)

      0 0
      • vikicek  

        To je až zase moc radikální změna :)) … ale současnej rám mi vyhovuje, kolo je lehounký a pevný :P

        0 0
      • siafu  

        presne tak :)

        0 0
        • vikicek  

          Co je na tom rámu špatnýho? :)

          0 0
          • jIrI___  

            To samé co se zdá jiným špatné na Pellsu, Authoru, Meridě, RB, atd. :-) Každý ma svoji neoblíbenou značku.

            0 0
            • vikicek  

              No je pravda, že takovej Scott Scale neni ošklivej :))

              0 0
              • RaZzEr^^  

                Chtelo by to obveselit neakou pestrou barvou.. opiskovat a nalakovat

                0 0
                • vikicek  

                  Naživo to kolo vypadá o dost líp, tohle je focený mobilem, ale máš pravdu, je to trochu jednotvárný, chce to strakatý barvy :D

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.