Cicli B vs. Superior vs. Tengusa

11 nepřečtených
  • davka

    Po menší pauze při shánění silničky, se opět vracím k tomuto věčnému tématu.

    Objevil jsem na netu tři kola a na 99% jsem rozhodnut, že jedno z nich budu sedlat právě já. A proto se na vás obracím, aby jste mi pomohli vašimi příspěvky vybrat to nejlepší (cena vs. kvalita).

    http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

    http://www.kupkolo.cz/…Kg_4175.html

    http://www.kupkolo.cz/…ce_4146.html

    Díky za jakékoliv příspěvky

    0 0
    • davka  

      jo a ještě menší dotaz, jakou velikost rámu při výšce 189cm

      0 0
    • Pebe  

      CicliB Fly jezdim (viz.profil) a jsem spokojenej. Jestli ti nevadí zkusit Sram, určitě bych vzal spíš CicliB Fly Rival light je nejlehčí ze všech a víc cenově odpovídá těm druhým dvěma.

      S rámem jsem spokojenej, lehoučkej (vel.54 = 1130gramů) a pohodlnej, ale úplně extra tuhej není, hlavně kolem hlavové trubky je vidět lehké kroucení, když sedim v sedle a zaberu hodně za řidítka. Jinak se to při normální jízdě neprojevuje.

      0 0
      • Pebe  

        a k velikosti, měřim 180cm, velikost mám 54

        0 0
      • davka  

        Na silničce jsem toho zatím moc nenajezdil, takže se v tom moc nevyznám. vážím ± 90kg (i když teď jsem v tréninku a do zimi bych se měl dostat na 84 – 86 kg) a měřím 189cm, takže potřebuju rám co to vydrží. Tengusa je carbon a z toho mám docela strach. Ale nejvíc se mi líbí asi superior na DURA – ACE a ultegře. Jaký je rozdíl mezi ultegrou a sramem???

        0 0
        • Pebe  

          já mám ±80kg a rám drží.

          Rozdíl mezi Sramem a Shimanem je v systému řazení a tvaru pák, řažení probíhá pouze jednou páčkou, brzdová páka je pevná jako u Campagnola. Když ředicí páčku přesuneš do prvního cvaknutí a pustíš, odřadíš na menší pastorek. Když ale pokračuješ dál k dalšímu cvaknutí a pustíš až potom, tak řadíš na větší pastorek. A na větší pastorek by tam měla být ještě jedna poloha. Takže buď po puštění páčky z prvního cvaknutí odřadíš na menší nebo můžeš řadit na větší pastorek o jednu nebo dvě pozice.

          Jinak si myslím, že ani s jedním z těch 4 kol(když počítám 2× CicliB) chybu neuděláš, osobně bych šel po váze, funkčnost bude velmi podobná ne-li stejná.

          0 0
          • davka  

            kolik máš vysunutou sedlovku??? rozhoduji se mezi ráme 54 a 56. Samozřejmě kolo budu kupovat osobně v prodějně, tak že vše si odzkouším

            0 0
            • Pebe  

              stejně je nejdůležitější délka rámu,sedlovku už doladíš. Ale když ti bude rám dlouhý/krátký, tak je to horší

              sedlovku mám 350mm a k rysce jí nějaký ten centimetr chybí.

              0 0
              • davka  

                to je jasný že rám musí sedět, jen jsem chtěl vědět jak moc máš vytaženou sedlovku, při tvé výšce. takže já musím mít o číslo větší rám.

                0 0
                • kubad  

                  pokud měříš 189cm tak ti bude i 56 malá  typl bych asi tu 58

                  ale chce to zkusit

                  0 0
    • davka  

      tak, mluvil jsem ještě se servisákem na kupkolo.cz a moožná by se ještě našel ten superior n avětším rámu. takže uvidím a kdyžtak bych šel do něj

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.