Chrániče - horní polovina těla

39 nepřečtených
  • mr.antik

    Čau, jakou vozíte ochranu do parků atd.? Mám koupenou integrálu, kolena a potřebuju něco na vršek.

    Tohle mi přijde už moc velký motokros, výhoda je, že za relativně málo peněz to chrání skoro všecko, ale bojim se pohodlí, pocení, volnosti.

    http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

    Takže spíš uvažuju o vestě:

    http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

    a k tomu nějaký lokty, třeba:

    http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

    Nebo vozíte spíš lokty+předloktí (to si většinou odřu, padám ve stylu „rybička“):

    http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

    Je to jen do parků, žádný velký věci s ohledem na moje kolo a skillsy, jezdim jen parkrát za rok, tak bych se rád vešel do rozumných peněz.

    0 0
    • Atilla  

      Podle mě je kravina kupovat vestu bez ramen, přece jenom když už jdeš na škebly, tak většinou přes ruku a rameno.Teda aspoň tak to mám z juda. A minule jsem padnul za skalky na hlavu a rameno a měl jsem ho pěkně vymalované. Jinak ty lokty od TLD mám a jsou super. Moc se v nich nepotíš a nějakou havárku jsem v nich měl a nikdy jsem ani necítil, že bych na loket nebo předloktí spadnul. IMHO nej kombinace lokty a k tomu vesta s ramenama. Kombinovat dle počasí a náročnosti terénu. Jinak mě nikdy vesta neomezovala, taky teda nedělám whipy atd jen tak nějaký transférek a zbytek lítám rovně.

      0 0
    • Kubas.1  

      Na lehký blbnutí mám kolena + páteřák, do parku kolena+holeně a celej ten krunýř…když jezdíš lanovkou tak ti to nevadí, a při případným pádu se jenom oklepeš a jedeš dál, žádný odřeniny a nic takovýho

      Na druhou stranu je fakt, že ten krunýř sem měl za rok na sobě asi 5×, jinak tady na místní traily tahám jenom ten páteřák

      0 0
    • kesu  

      Ahoj,

      v parku vozím vestu bez ramen a lokty..

      vestu vozím hlavně kvůli páteřáku, kterej je součástí tý vesty daleko snesitelnější než zvlášť, bohužel je ale u té 661 docela krátkej. Tadle vesta se dá snýst, ikdyž je teplo, víceméně o ní nevím, ale vzhledem k tomu, že k ní vozím i lokty, vzal bych ji asi příště v kuse s loktama..

      0 0
    • Jenda  

      ja se v tom sice nevyznam ale muj skromnej nazor je ze to chce nejak chranit pater, a zebra, pripadne ramena. Pater ta je bez diskuse, odreniny na rukou sice serou ale nejak se to da, rameno se da snadno dojebat ze uz nezvednes ruku no a nechraneny zebra funkcne sice nejak zasadne nevadej ale zas ******** a hlavne dlouho bolej.

      0 0
      • mr.antik  

        úplně moc nechápu ty ramena – když spadnu z výšky na bok a rameno, nebo se někde kutálím, tak mě přece ten kus plastu nějaké vazy a kosti neochrání. Já myslim že to je jen pro přímé nárazy na šutr nebo do stromu.

        0 0
        • RUMcajs  

          Poradne sedrena kuze na ramenou neni nic prijemneho.

          Kdyz se podivam na svoji vestu a na to jak je plast sedreny,

          tak jsem rad ze ji mam.

          0 0
        • Atilla  

          Tak ono stačí aby to potlumilo ten první náraz i to dost pomůže. Navíc máš rameno vetšinou přidělané k vestě několika pásky, takže ty taky něco podrží. Samozřejmě jestli ti to má urvat rameno, tak ti to nepomůže. Ale na ramenou se člověk stejně skoro nepotí, takže proč je nemít?

          0 0
        • Senoy  

          Ramena jsou důležitá, pokud jezdíš v parcích traily mezi stromy. Hodně to pomůže, kdybys nějaký trefil. Když se to podařilo mně, ramena nebyla a týden jsem nemohl hýbat rukou, nemluvě o dlouhodobých problémech při zatížení. Přeci jen, pokud by byl krunýř, myslím si, že by to nebyla taková rána do samotného ramene, ale rozložilo by se to více na plochu. O sedření ani nemluvím, byly to dm čtverečné :-)

          0 0
        • Manas  

          Ver tomu ze ochrani. Je to docela dost znat. Vlastni zkusenost.

          0 0
          • mr.antik  

            vždyť už jsem je objednal – krunýřový triko (včetně ramen), lokty zvlášť, abych to mohl případně i nějak prokombinovat.

            0 0
            • Kubas.1  

              já když sem začínal, tak sem koupil taky krunýř s krátkým rukávem, a lokty sem si „půjčil“ od bráchy. Chtěl sem to tak proto, že sem si myslel že si kdyžtak můžu vzít samotnej krunýř / samotný lokty, ale ramena sem chráněný mít chtěl. Po sezóně sem zjistil že to stejvě vozím buď oboje, nebo nic, tak sem to prodal, a koupil vestu komplet a je to gut. Lotky už mi nesjíždí, líp to na mě sedí (taky je fakt, že mám asi líp zvolenou velikost), a myslím že je i lepší ochrana

              0 0
              • logoman  

                Co sis koupil?

                0 0
              • mr.antik  

                Myslim že ty samostatný lokty využiju i při enduru, kdy baťoh bude místo páteřáku. Uvidim časem…

                A docela uvažuju že vyměnim někdy ty Kyle Straity, protože to je fakt jen na lanovku.

                0 0
                • Kubas.1  

                  taky sem si to myslel, ale lokty při enduru netahám, max kolena…když už beru lokty, tak si beru aji páteřák, a tím pádem vezmu celou vestu

                  0 0
            • Manas  

              Jj, ja si to nedocet dolu :-)

              0 0
    • madcat  

      Mám starší verzi toho Core Saveru od 661 a spokojenost, i když jsem naštěstí zatím neměl tu možnost pořádně otestovat, co zachrání nebo nezachrání. Sedí dobře a člověk o tom skoro neví ani když je horko. K tomu vozím nějaký starší lokty od Kony a holeně + kolena od 661, ale nevím už kterej model, asi dost starej už…

      0 0
      • Kubas.1  

        když už si tady – s Honzem sme se domlouvali že tuším druhej víkend v červnu by sme dali semmering, pojedeš taky?

        0 0
        • madcat  

          Bude chcat, sněžit a kravěnce padat :) Jinýma slovama uvidíme, to je ještě daleko. Zeptám se doma co si o tom myslijou :)

          0 0
          • Kubas.1  

            vím, že je to daleko…jenom sem si na to vzpomněl tak to říkám dopředu ;-)

            0 0
            • madcat  

              OK, dík za upozornění, Zelda zatím mlčí jak hrob. Píšu si to do kandeláře…

              0 0
    • hctr  

      Ja mam ten prvni a je pecka :) s ostatnima ti bohuzel neporadim.

      0 0
    • mr.antik  

      Tak jsem nakonec využil dnešní slevu na chainu a vzal IXS hammer jacket – vesta s ramenama. Když mě ty plastový ramena budou štvát, tak je odstřihnu a budu s toho mít IXS hammer vest

      0 0
      • blue  

        až lehneš někde v kamenitym DH, tak za ně budeš rád :-)

        btw. mě IXS páteřák moc nesedl s helmou, při záklonu mi překážel, ale třeba jsem ho jen neuměl nastavit

        0 0
      • Kubas.1  

        pokud to budeš mít jenom do parku, tak já bych tam ty ramena nechal… jinak co znamená dnešní sleva? teď se dívám že je to za 89, to to měli levnější?

        0 0
        • madcat  

          Dnešní sleva znamená, že u pokladny napíšeš tej jejich slevovej kód a dostaneš £15 off, resp. dneska už jenom £12.

          0 0
      • logoman  

        To vypada moc pekne, taky bych neco podobneho chtel, ale cena by mohla byt nizsi, libi se mi ta vesta (i cenove) co tu postnul mr.duck za 1400 bohuzel ma uplne debilni velikosti, Ja toho moc v BP nepojezdim tak skoro 3k se mi zda dost a to jeste ani nemam integralu …

        0 0
    • Elwing  

      Ahoj, koukám, že už jsi pokoupil. Myslím, že to je dobré rozhodnutí. Vloni a předloni jsem vozila coresaver od 661 bez ramen a ten mě vůbec neomezoval. Letos jsem se rozhodla taky koupit celovestu, za necelých 100 liber na chainu loňský model od alpinestars. Jsem na to sama zvědavá, jak se mi v tom bude jezdit, ale když už má člověk dh kolo, tak by to podle mě měl vozit (předpokládám že budu rychlejší atp). Samotné lokty jsem nikdy nemohla strpět a ta vesta na první vyzkoušení mi přijde o mnoho lepší.

      0 0
    • Mr.Duck  

      Já teď nakoupil krunýř a lokty místo levný vesty co sem vozil od svejch prvních skoků, a musim říct, že na léo rozhodně dobrá volba. Ty lokty mi sice neseděj tak pěkně, jako když sou součástí vesty, na druhou stranu sem na ně párkrát padnul, a naprosto bez problémů.

      V tý vestě sem se i v zimě celkem potil, zatimco krunýř naprosto dobře větrá, a ani ve 20°C mi v něm nebylo nijak horko, v pohybu mě nijak neomezuje, a cejtim se v něm docela bezpečně )

      0 0
      • Kubas.1  

        ten krunýř mi přijde fakt akorát tak na ten MX, na kolo že to moc není…ale když vyhovuje ;-)

        0 0
        • Mr.Duck  

          Koukám, že docela umim odkazy! A proč myslíš, že na kolo ne? Vozim ho s Leatt brace, seděj k sobě parádně, a přijde mi, že sedí parádně, v pohybu neomezuje a chrání toho víc, jak ta vesta (myslim z těla, ne z rukou, pochopitelně).

          0 0
    • mr.antik  

      Tak IXS triko s rameny je doma, lokty taky, obojí je zpracováno hodně dobře. Ty Tld lokty nemaj stahovací pásky, jen gumu a silikon, snad se to nevytaha, nebo musim pořád posilovat.

      U toho krunýře nemůžu kvůli plastovým ramenům dát ruce přímo nad sebe, je to normální? Jo a páteřák je spíš kratší, ale sedne jak ulitej…

      0 0
    • nox159  

      vidim ze uz to mas celkem vyresene tak snad nebude vadit kdyz se přiživim… :)

      shanim nejake chranice predstavu uplne nemam

      nejezdi extra tereny ani extra rychle ( ale snad to prijde) ale obcas jak lehnu tak to boli hledam neco co bych mohl vozit na sobe tak aby me to neomezovalo popripade neco co se vleze do maleho batuzku a ze bych si to oblikal jen do sjezdu…

      nebudu to samozrejme brat vsude ale kdyz treba pojedu nekde dal a mam v planu nejaky ostrejsi sjezd tak bych si to bral sebou, taky na mistni motani kolem baraku na FR trasy co tu kluci maji… ( bikepark je v planu ale az casem)

      kolena jsou vicemene jasne jen je musim nekde zkusit, jezdim v uplych vecech takze do batuzku nejake volne kratasy a nahodim na to abych nemel odrenou prdel kdz lehnu ale resim na nahoru to je celkem tezke vozim batoh takze ten pouzivam „jako paterak“ tak uvazuju ze bych nahodil jen nejaky volnejsi odolenjsi dres abych nebyl dodreny tak moc nebo pod to lokty… nevim no vesta uz je extrem ale zas na ty mitni FR trasy kdybych zacal jezdit vic by se to hodilo…

      nemate nedko typ na neco co by mohlo vyhovovat jestli jste nekdo neresil neco podobneho…

      diky

      0 0
      • mr.antik  

        Na převlíkání jsou ideální kolena nebo koleno-holeň, plus případně lokty nebo loket-předloktí. Nic lepšího nevymyslíš. Konkrétně ty zmiňované Tld vypadaj dobře.

        0 0
        • Mr.Duck  

          Já si kulivá sundavání/nandavání koupil ty Fox Launch, co se zadvaknou kolem nohy. Předtim jsem měl nějaký obyč exustar kolena/holeně, kterýžto se navlíkaly na nohu, to bych pro letní ježdění vynechal, člověk je rád, že to může sundat kdykoliv nejezdí..

          A co se vršku týče, muj názor viz. nahoře )

          0 0
    • nksh  

      Trochu se prizivim…pokud velikost vychazi presne mezi – je lepsi vzit mensi krunyr / vestu? S tim ze se vytahne, nebo spis vzit o neco vetsi a pak paskama trochu stahnout?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.