• Hynas

    Přátelé,

    ocením vstřícné a věcné nápady na strávení nejlepší dovolené na pobřeží Jadranu.

    Jedeme ve čtyřech bez kol a nadivoko autem a pod stan a hledáme fajn camp, který by nebyl na žádném ostrově (pro případ návštěv přírodních památek), byl dobře vybavený (umývárky, wc, hospoda…), neměla by tam bývat hlava na hlavě, mělo by tam být co nejlepší moře…prostě tam, kde se vám líbilo, případně kam byste měli v plánu jet.

    Díky za tipy! :o)

    0 0
    • karliner  

      Tím, že nechceš camp na ostrově nejde splnit podmínka o fajn campu, kde by nebyla hlava na hlavě a bylo blízko moře.

      0 0
      • krokus  

        Viz můj příspěvek níže. Našli jsme ale to místo čirou náhodou.

        0 0
        • karliner  

          Jo, asi se dá najít. Ale v tvém případě by se nesplnila podmínka o vybavenosti, ty sociálky musely být punk :-)

          0 0
      • Hynas  

        To je mi jasné. Proto i ty podmínky…nicméně hledám kontinentální camp, který může být i na úkor sociálek, prostě fajn místo na 5 dní sebou plácnout na deku…a čumět pod vodu brýlema.

        0 0
        • karliner  

          Hledej na Pelješacu. Je to poloostrov, na potápění i šnorchlování se najdou super místa, do Dubrovníku kousek a na Korčulu z Orebiče doplaveš, kdybys chtěl uspořit za trajekt :-)

          0 0
      • Thidney  

        Dej tip na ostrov .) diky.

        0 0
    • krokus  

      Mně se moc líbilo v Grebaštici. Kempy tam byly myslím 2, v jednom z nich jsme strávili několik dní, druhý jsme ani neviděli. Byl to maličký kemp pouze se dvěma záchody a trochu divokou sprchou, jehož výhodou ovšem byla hodně nízká cena – za 2 lidi, auto a stan jsme denně platili cca 80 kun, v ostatních kempech to stálo 120–150 kun. Moře bylo jen pár metrů od kempu, hospod bylo poblíž dost. A to WC + sprcha se přežít dalo, špinavo tam nikdy nebylo.

      Další výhody: čisté moře, málo lidí, možnost výletů do okolí. A krásné městečko Primošten nedaleko.

      Projeli jsme Chorvatsko ze severu na jih k Makarské a tohle místo se nám líbilo zdaleka nejvíc. Bohužel se na několik dní kvůli větru šíleně ochladilo moře – to se ale stalo asi v celém Chorvatsku.

      0 0
      • Hynas  

        Díky za tip! Kuknu na google.

        0 0
        • krokus  

          Nás to Chorvatsko vyšlo na dost peněz. Byli jsme tam cca 12 dní včetně cesty, většinou jsme spali po kempech, jen 2× v penzionu. Stálo nás to cca 28 tisíc. Hodně z té částky jsme nechali za jídlo, hospody jsou v Chorvatsku opravdu drahé. Kdybych tam jel znova, vzal bych si el. vařič a normálně bych si v kempu vařil (přípojka stála myslím 10 kun). Věřím, že kdyby člověk byl celou dobu v levném kempu, např. právě v Grebaštici, a vařil by si, mohlo by to stát třeba polovinu.

          0 0
    • Dubys  

      Me se libilo v kempu mezi Pisakem a Omisem (cca 10 km usek – nemel by byt problem ho tam najit). Maly rodinny kemp primo ve skale nad morem az trochu romaticka zalezitost pro max. 40 lidi. Meli jsem stan asi 3 m od more. Zazemi plne dostacujici. Navic se jedna o oblast, kde je pekny jak more tak i okoli.

      0 0
    • happysafari  

      Za pár dní jedu do chorvatska nevíte jestli se dá jet jen na občanku? V cestovce říkali že to jde ale co čtu na netu tak nevím nevím..

      0 0
      • DON Denny  

        možná :) já campuji jedině v čechách :)

        0 0
      • krokus  

        Byli jsme tam necelé dva týdny jen s občankou, nikdy jsme kvůli tomu neměli sebemenší problém.

        0 0
      • RendyD  

        Cituji z www.mzv.cz

        Do Chorvatska je možno cestovat bez víza s platným cestovní pasem ČR, přičemž chorvatské orgány požadují, aby platnost cestovního dokladu byla minimálně po dobu pobytu na území Chorvatska. Chorvatsko jednostranně umožňuje vstup na své území také na základě předložení občanského průkazu ČR. Proto lze jako cestovní doklad k cestování do Chorvatska použít po zemi (ne letecky) i občanský průkaz ČR (kartičku vydávanou od druhé poloviny roku 2000 a obsahující strojově čitelnou zónu). Ministerstvo zahraničních věcí České republiky nicméně doporučuje si uvedenou skutečnost vždy prověřit před odjezdem na Velvyslanectví Chorvatské republiky v Praze.

        Ministerstvo vnitra České republiky doporučuje, aby občan ČR mladší 15 let, který cestuje společně s rodičem, byl vybaven svým vlastním cestovním dokladem (pasem), i když je zapsán v občanském průkazu svého rodiče. Občanský průkaz slouží jako cestovní doklad pouze pro jeho držitele.

        Nezletilí občané ČR, kteří jsou zapsaní v cestovním pase rodiče, cestující společně s ním mohou vstupovat na území Chorvatska bez vlastního cestovního dokladu. Dítě zapsané do pasu rodiče před 1.9.2006 může takto cestovat do 15 let věku a dítě zapsané do pasu rodiče od 1.3.2008 může takto cestovat do 10 let věku (v období od 1.9.2006 do 29.2.2008 nebylo možné děti do pasu rodiče zapisovat).

        0 0
    • stenli  

      Kámoši byli vloni moc spokojeni v kempu u městečka Murter na stejnojmenném ostrově Murter. Je tam most z pevniny.

      Letos jsme tam stavěli s jachtičkou, je to takové klidné místo, ale zase ne žádná ospalá díra.

      Poblíž Zadar, Šibenik, Skradin s Krka vodopády, Trogir, Split, Kornati, …

      Pokud ta místa tedy již dávno neznáš.

      Pro další inspiraci jdi na informace o kempech nebo i forum tady

      0 0
    •  

      nebyl někdo někdy u Trogiru areál Resnik, pokud ano prosím mínusy, recenze nic moc a potřeboval bych to vymluvit manželce:-) https://www.nev-dama.cz/…areal-resnik?…

      0 0
      • oddie  

        Co je to „vymluvit manželce“? :D :D :D

        0 0
        •  

          že se mi tam nechce, recenze nic moc a vona je pořád natěšená že to bude fajn když tam máme jet se známejma:-)

          0 0
          • oddie  

            Tak to snad stačí říct „nejedem tam“, nebo máš nějaký problém s pantoflem? :P

            0 0
            •  

              vyjímečně letos dovču neplatím:-)

              0 0
          • jIrI___  

            V případě neúspěšného vyjednávání bych se řídil prý funkčním pravidlem „není důležité kam jedeš, ale s kým tam jedeš“ :))

            0 0
            •  

              no jo no, to jsem si ale neměl dopředu číst recenze, chyba:-(

              0 0
      • jindrich.zavadil  

        jedině ostrovy

        0 0
        •  

          jj, léta jsem jezdil na pag

          0 0
          •  

            nějakej tip na istrii, polopenze či plná penze vítána, klimatizace podmínka

            0 0
            • oddie  

              To mě asi letos taky čeká, na poslední tejden prázdnin. Vyšel mi jen tejden, to uz je na Řecko málo, tak aspoň něco co nejblíž.

              0 0
            •  

              a jetě teda nejlíp s nástupem v út – čt

              0 0
            • Delkim  

              Sol Umag, ale je to dražší záležitost, nicméně kvalita všeho špičková, denně čisté ručníky, úklid, prostorné ubytování, s kolem nebyl problém přímo na pokoji, jídlo neskutečný – několik druhů ryb každý den, atd…

              https://www.booking.com/…umag.cs.html

              0 0
              • oddie  

                A to je hezky blízko. Akorát kolem nevidím moc volného pobřeží, kde by se mohly rozprostřít davy nebo kam by se šlo uklidit, není tam pak moc narváno?

                0 0
                • Delkim  

                  Není, to pobřeží využívají primárně ubytovaní hosté a žádné davy se tam nekonají. Ověřeno v max sezóně na začátku srpna.

                  0 0
    • hompmo  

      tvl…píšete, jak kdyby jste to měli za trest:-)

      0 0
    • jIrI___  

      Přidám se s dotazem :). V rachotě to zavání pěknými prémiemi, tak jsem si říkal, že bych se konečně podíval k moři. Máte tip na nějaký klidnější kemp pro stan u moře v Chorvatsku či Itálii ve vzdálenosti zhruba do 1500 km z ČR? Ideálně nějaké místo, kde by se dalo válet u vody, ale případně byly v dosahu i nějaké kopečky na turistiku. Čím méně lidí, tím lépe (vím, asi nereálný požadavek), ale právě kvůli minimalizaci lidí bych chtěl jet během června, ne úplně v hlavní sezóně. Dík za tipy :)

      0 0
      • jIrI___  

        Opravdu nikdo z B-F nejezdí na typickou českou nízkonákladovku – Chorvatsko do kempu s nabaleným jídlem? :O

        0 0
        • aymara70  

          Jezdím v Září do Lanterny,ale do apartmánu..pro 3 lidi za 4 tis..na týden. Moře teplý,lidi minimálně. Supermarket 3 km daleko,takže jídlo netahám-nakoupím tam-nepatrně dráž. Je to asi 850 Km z Prahy,pokud si pamatuju. Kolony už taky nejsou.

          0 0
      • notobi  

        byl sem asi 3× (ne vždy po sobě) tady:http://www.chorvatsko007.cz/uvod dá se tam najít i pár pláží pro nudisty a podniknout výlet z kempu od moře do hor až na vrchol Sutvid 1155m (není vhodný pro děti a na nohy pouze dobrou obuv)

        0 0
        • notobi  

          odkaz je sice na chatky a karavany, ale za mě se tam dal postavit i vlastní stan na stejnej kemp je několik různých odkazů (má ho rozděleno víc firem) a vedle něj jsou další kempy

          0 0
      • SeverkaS  

        Z vlastní zkušenosti můžu doporučit například Korčulu nebo Brač. Je tam moc krásně a pokud nepojedeš v sezóně tak i relativně klid. Stačí když pojedeš začátkem června nebo (a to preferujeme my) v září, tak se vyhneš masám lidí a je to i levnější. Nejen ubytování. Pokud si šikovný tak bez problémů ukecáš i výrazné slevy u stánkařů.

        Nevím jak se hodláš dopravovat, ale předpokládám, že budeš mít asi vlastní dopravu – je to výhodnější. A ubytování seženeš snadno buď na místě – skoro všude najdeš cedule s nabídkou ubytování. Kempy nejsou špatné, ale my jezdíme s dětmi tak dáváme přednost apartmánům, kde máme ,možnost vlastního stravování atd.

        0 0
        • Strakááč  

          Září první dltejden nejlíp.. :) my jezdíme devět let jen poslední tejden v srpnu a je to asi nejlepší co se týče počasí a teploty vody :) ale.lidí dost celkem :)

          0 0
      • Strakááč  

        Szanovat jsme nikdy nebyli.. ale pokud chceš opravdu slušný místo… tak hodně hezký to je u dubrovniku.. v dubrovniku krassnej hrad večer je tam miliarda krásných holek.. tam by se ti líbilo :))

        A celkově je tam celkem čistý moře.. nebo na korculu.. my jsme byli v orebici třikrát a na korcule jsme byli lodí a je tobtam taky krásný.. i moře čistý..

        Jinak nevím jak je to s kempem.. ale asi bych zajel někam do skal kde nejsou vůbec lidi.. max na lodi.. a takových míst je plno… takový to když tam jsi s manželkou ve dvou.. kolem nikde nikdo.. nahaty se koupat… a hory se dají obejít asi úplně všude.. doporučuju zastavit na plitvickym jezeru a na vodopadech krka.. je to tam taky krásný.. a zkrátí se tím jakoby cesta pokud mas v plánu jet autem.. klidně to můžeš ještě obohatit nejakou turou v rakousku v malych alpach nebo kolem nějakýho jezera :) tejden ležet u moře tě nebude tak bavit.. dva dny třeba u vody.. pak někam.. další den zas odpocinek u vody.. bla bla sám vím když kde skoro deset dnů kazdej den u moře tak to je kekonci už trochu nuda :)

        Jinak určitě chorvatsko.. italie je hezčí jen v stavbách… chorvatsko má hezčí celej zbytek..

        Jinak bacha na zmije.. je jich tam dost :) nevím co vsechno tam chceš dělat.. ale ten dubrovnik je zajimavej hodně.. a ta korcula taky ale autem po tom pelješacu to je hnus.. 130km se jede tři hodiny.. klikatiny jak bejk.. :)

        _____________­___________

        Jinak byl jsem dvakrát v resniku u trogiru, třikrát na orebići, a jednou – v igrane, podstrana u splitu dvakrát.. , gradac jednou, marušići jednou, v podace jednou.. a na otočku jsem byl dvakrát na korčule.. třikrát v omiši, třikrát ve splitu, jednou v dubrovniku, jednou na krka vodopadech, a tak různě.. vzpomenput si taky na další věci… :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          kousíček jižně od Dubrovníku je opuštěnej hotelovej komplex, kde se dá nadrzo přespat (ve spacáku) – západní konec pláže Kupari

          0 0
      • wego1991  

        Pokud Chorvatsko (určitě dobrá volba oproti Itálii), tak jedině nějaký ostrov (Hvar, Brač, Korčula, Mljet, ..), než přeplněné pláže v Bašce vodě, na Makarské atd. Pokud poloostrov Pelješac, tak se mi hodně líbil Trpanj – ušetříš za trajekt a na historickou Korčulu to je pár minut plavby.

        Ale za mě je top ostrov Mljet – národní park, krásná příroda, super koupání např. Odysea špilja – jeskyně , parádní bike vrstevnicové terény podél moře – dají se půjčit kola (i ekola mám pocit) nebo skůtry. S konkrétními tipy na kempy neporadím mám to projeté vše na kole a spánek byl vždy na lodi.

        Foto: 1. Trpanj / 2,3,4. pobřeží Mljetu / 5.6. ranní kávička v jedné ze zátok na Mljetu a pozdější fotka zpět na zátoku / 7.-11. Odysea špilja – kousek od ní (asi 3km) perfektní rodinná konoba, kde vaří skvěle a tradičně se tam vždy stavujeme.

        0 0
        • Smazaný účet  

          kafe takhle je špatně :-) musíš říct „kava domača“ – pak ti udělá do džezvy a to je o něčem jinym ;-)

          0 0
        • Strakááč  

          ou 9,10,11 mazec foto :) asi přemluvím naše abych si mohl vzít s sebou kolo… ikdyž nevím kam ho nacpu.. asi ho budu muset rozložit do šroubku… :D :D

          0 0
        • jIrI___  

          Díky všem za tipy. Jakýkoliv ostrov jsem vyloučil ze dvou důvodů – jednak kvůli nutnosti přepravy nějakým trajektem/kata­maranem, což by znatelně zvýšilo rozpočet a jednak kvůli tomu, že bych v ideálním případem chtěl jet z ČR vlakem. V rachotě máme volno v první polovině června, tak počítám, že by pevnina nemusela být tak moc přeplněná jako v sezóně :)

          0 0
          • oddie  

            V první polovině června lze jet prakticky kamkoliv a bude tam krásně volno. Pokud bych jel vlakem, tak si v první řadě zjistím, kam se dá tím vlakem rozumně vůbec dostat a co je kolem přijatelně v dosahu, a z toho teprv vybíral.

            0 0
            • jIrI___  

              Ještě mě teď vzhledem k té první pololovině června napadá, že moře asi ještě bude studené a na koupačku to moc nebude… Existuje v Chorvatsku kolem pobřeží nějaké místo, kde by se dalo i nenáročně pojezdit na trekových kolech?

              Tzn. šotoliny, vedlejší cesty, žádné extra velké kopce… Všechny cyklofotky, co jsem zatím viděl, vypadaly spíše na použití výhradně MTB a ještě k tomu člověk musí mít něco najeto :)

              0 0
              • Corbett  

                Jirko s kolem jsem byl na pevnině pod Omišem, pak na ostrově Krk, loni na ostrově Pag. Pag je na kolo super. Šotoliny lemují ostrov křížem krážem a je to fajn poježdění.

                0 0
                • oddie  

                  Sakra, to jsi sem neměl dávat :D Už jsem měl skoro vybráno… a teď tohle.

                  0 0
                  • Corbett  

                    Ubytování v Mandre. Parádní výchozí místo, super klidné letovisko. Byly jsme 3 rodiny, tak baráček se třemi apartmány. Super domácí, hodně solidní cena. 100m moře, kousek obchod, kousek restaurace. Zájemcům pošlu kontakt, odkaz na apartmán.

                    cyklobrana@email.cz

                    0 0
                  • jIrI___  

                    Jakou oblast jsi měl vybranou? Na Pagu jsem byl kdysi jako děcko s rodiči a vzpomínám si, že to tam vypadalo jako měsíční krajina, v podstatě úplně bez stromů a jen trochu keříků, jinak kameny a písek. To mě lehce odrazuje :)

                    0 0
                    •  

                      ale pouze ze strany od pevniny

                      0 0
                    • Corbett  

                      Ano, Pag takový je. Všechno má ale své kouzlo. Pastviny plné ovcí, pěkné výhledy a fakt se dá na kole pěkně pojezdit. V červnu tam určitě nebude takový pečák, tak v pohodě. Jen mě mrzelo, že jsem se na kole nedostal na nejvyšší vrchol Sveti Vid – 349m.

                      0 0
                    • oddie  

                      Já? Premanturu na Istrii. Taková zakopaná díra na výběžku, ten úplný konec je „národní park“, s placeným vjezdem pro auta a šotolinovejma cestama. Na kole je to zadarmo a má to tu výhodu, že se tam dají najít koutky, kde nikdo není. Pokud bys s sebou táhl kolo, do Puly jede vlak a odtud je to asi 10km. Ale jinak to tam na kole okolo moc na poježdění není.

                      0 0
                      • Corbett  

                        Jo, záleží na úhlu pohledu – rodinná dovolená v hlavní sezónu. Celodenní výlety určitě NE. Mám zkreslený pohled. Jsem starý dědek, proto brzo ráno vstávám. Ráno hodím 20 – 25km, cestou zpátky do apartmánu se stavím na pečivo a dojedu když ostatní vstávají. Nebo když se jelo na pláž mimo Mandre, tak jsem jel na kole. Je fakt že zpět kolem 16 hodiny v největším pečátku to bylo žrádlo. Já byl ale spokojen.

                        0 0
    • Corbett  

      Ahoj, otázka trochu mimo konkrétní téma. Při přepravě trajektem na ostrov se sundávají kola ze střechy vozidla? Když je nesundám, počítají mi cenu za běžný osobák, dvě kola a osoby, nebo za rozměrově větší auto a osoby? Druhá varianta by byla pro mě nevýhodná.

      Ceník 2017

      A 18 F 190

      B 103 G 250

      C 160 H 36

      D 62 I 19

      E 160

      A osoba

      B osobní automobil: výška ≤ 2 m, délka ≤ 5 m, počet sedadel ≤ 9

      C osobní automobil: výška > 2 m, délka > 5 m, počet sedadel ≤ 9

      D zavazadlový přívěs: délka ≤ 3 m (za délku 3,01 až 5,00 se platí jako za osobní automobil do 5 m délky)

      E kempingový přívěs, obytný automobil, přívěs pro loď: délka ≤ 5 m

      F kempingový přívěs, obytný automobil, přívěs pro loď: délka 5,01 – 7,0 m

      G kempingový přívěs, obytný automobil, přívěs pro loď: délka > 7 m

      H motocykl

      I jízdní kolo

      0 0
      • Rorejs74  

        Minimálně na trajektech na Cres se to vůbec neřeší … i ty lidi tam kontrolujou tak hodně zběžně. Borec jen utrhne lístek a jede se. Jezdím tam celý roky Vianem ( má na výšku 198cm bez hagusů … s něma je to 207cm ) za cenu pro osobák a nikdo to nikdy nekontroloval.

        Edit. Ono ty lístky si kupuješ v budce o kus dřív a při nalodění ti ho jen půlku utrhnou :)

        0 0
        • Corbett  

          Děkuji, ono to nějak dopadne, asi tak jak říkáš. Byli jsme Pelješac, Pag, nebo Krk. Všude se dostaneš po pevnině, nebo přes most. Letos poprvé jedeme na ostrov – Pašman.

          0 0
          • Strakááč  

            No po pelješacu jsme jeli autem třikrát a bylo to úmorný.. jet to já autem tak mě asi.mrdne ale pro rally jezdce asi hodně dobrý pískoviště :)))

            0 0
            • Corbett  

              Na Pelješac jsem jel s budoucí manželkou před 20 lety. Jeli jsme tenkrát autobusem a bylo to v pohodě. Jednou se tam ale chci vrátit, ale zas bez dětí. Líbilo se mi tam.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.