• kolda

    zdravím všechny uživatele vozíků,

    chceme koupit vozítko i pro našeho prcka,aktuálně zvažuju:

    Charriot vs Croozer – zajímalo by mne praktické srovnání pružení – sériové charriot vs. Croozer řešení. S Charriotem mám zkušenost, ale nikdy jsem nezkoušel Croozer. Je funkce porovnatelná, nebo je některý systém výrazně lepší? pro Charriot hovoří lepší zpracování a váha, Croozer zase cena..

    Charriot Cougar vs. CX – jediný rozdíl je v bubnových brzdách? Případně je CX vylepšený i v jiných parametrech?

    Vozík bude převážně využívaný za kolo/ na pěší turistiku, vyjímečně na in-line.

    díky za postřehy, prosím neventilovat zde názory na vhodnost vozíků.

    0 0
    • prtavec  

      Zrovna v patek jsme resili vozik pro prcka a rozhodovali se mezi CX a Cougart. Rozdil je ve trech vecech

      1: bubnove brzdy – jsou plus, nemusi se dokupovat brzdovy set, na druho stranu na riditka se ta paka neda pridelat uplne idealne…

      2: riditka – CX ma slozitejsi riditka, umoznujici vice ruznych uchopu; kvuli „hornumu ucku“ jde ale blbe nastavit paka brzdy..

      3: vetrani – CX ma moznost otevrit boky – sunda se slida a pod ni je sitove vetrani po cele delce boku, cougar toto vetrani nema a boky jsou pevne, pouze v oblasti nohou je permanentni vetrani

      Jinak ram je stejny…

      u nas nakonec vyhral CX1 s jogging setem, cyklo setem a miminkovnikem.

      Hledali jsme nahradu za vozik, ktery jsme zdedili (Kozlik od benecykl.cz). Kozlik je sice dobry vozik, umoznujici mnohem vetsi nastaveni ohledne sklonu (muzes dite mnohem vic polozit), ale jeho hlavni nevyhodou je nemoznost slozit ho do nejakeho „mensiho“ balicku, coz Chariot umoznuje (druhe minus je moznost prepravovat male mimco – do Kozlika se dava v autosedacce a ta nase tam moc nepasuje)…

      0 0
      • kolda  

        dík, ja zvazuju jeste i moznost croozeru s odpruzenim, kdybych sel do charriotu, tak asi CX, ale clovek za to vytopi ranec.

        0 0
        • prtavec  

          chce to hledat akce… dvaplusdva to prodava dost draho (20.000 cx + 1.500 cykloset + 2.500 jogging set + 1.500 miminkovnik)… daj se sehnat ale akce, kdy v cene mas jeden set (u CX), pripadne cyklo +jeden set (Cougar)… bez setu e to vicemene k nicemu, proste doukolak co nikam nezapojis… my narazili na akci prave CX + set + 8%sleva na dalsi prislusenstvi, jen jsme museli platit v hotovosti…

          0 0
    • oddie  

      Máme Cougar. Nevýhoda oproti CX vidím jedinou – nejdou otevírat boky. Přes zimu to nechám přešít, furt to vyjde levněji než prodat Cougara a kupovat CX (koupen byl starší, ale ani na ebayi se většinou nesežene zrovna levně).

      Co se madla týče, že má CX více úchytů – jo, a jsou na pytel. Obecně ta madla jsou nastavena pro prcky, takže na ně budu dodělávat nástavec, abych měl úchop výš. Brzdu pak zatím nepoužíváme vůbec, ta mě netankuje.

      Další věcí, co si budu dělat svoji, je kočárkový set – ten orig je prachbídný, plná rachtající kolečka, takže jsem koupil nafukovací kolečka od Dorjana na průmyslových ložiscích, svařil jiné rámy, vysoustružil čepy, jen to sesadit. To jen tak na okraj.

      Pokud má vozík sloužit téměř výhradně za kolo, volil bych Croozer s dodělaným odpružením – je výrazně lepší než to Chariotí. U Chariotu jsem dokonce přemýšlel o výrobě vlastních pružin nebo úplném předělání pružícího systému, možná se do toho ještě časem pustím, zvláště pro nejmenší a tedy nejlehčí) děti je to pérování téměř neúčinné. Nevýhodou Croozeru je ale samozřejmě vyšší váha.

      0 0
      • kolda  

        u koho by jsi to nechal přešívat? popravdě, ta absence otevíratelných boků se mi jeví jako nejzásadnější rozdíl proti CX, brzdy až tak neřeším, na in line to asi používat nebudem.

        kočárkový set kupovat určitě nebudu.

        využití 50/50 kolo vs turistika. na turistiku mi přijde lepší charriot – lehčí, menší = lepší manipulace.

        Croozer zase boduje tím pružením a jde do něj strčit sedačka – vajíčko, což mi přijde lepší, než „miminkovník“.

        ale ta váha a rozměry…

        0 0
        • prtavec  

          Vajicko pro nejmensi se pouziva i u toho kozlika a byl to jeden z duvodu, proc jsme chteli neco jineho. Jednak nase vajicko tam poradne nesedelo (mame dve ruzne a ani jedno tam poradne neslo) a druhak nebylo jak ho tam poradne zajistit… miminkovnik mi v tomhle prisel mnohem lepsi…

          0 0
          • kolda  

            nam prislo, ze ve vajicku musi byt stabilnejsi, ale prime srovnani mas ty, takze je dobre tyhle informace sbirat :)

            diky za postrehy

            0 0
            • prtavec  

              jasne, ve vajicku drzi pevne, zatimco miminkovnik jakoby plave ve vzduchu. Ale i tak mi miminkovnik prijde lepsi. Je to dalsi element, ktery odtlumi razy a malemu se v nem libi. Vajicko bylo ve voziku uplne napevno, tudiz veskere razy z konstukce jdou do vajicka a nasledne do prcka. Kozlik nema resene zadne odpruzeni na kolech, „odpruzeni“ je resene az na sedaku, jenze to by vajicko muselo sedet na sedaku volne (prikurtovane nejak popruhy) a to v tomto pripade nejde (nevim, jak je to u Croozeru). Kevsemu popruhy s pripevnenim vajicka nepocitaji, tudiz bych musel nejake upevneni resit.

              tohle ale plati pro kozlik, Croozer jsem v ruce nemel – kazdopadne pro ten jsem se nerozhodoval. Nemam rad dodelavana reseni, radeji koupim neco uz hotoveho (pripad odpruzeni).

              Riditek u CX bych se nebal. Manzelka ma 160cm, ja mam 196cm a oba dokazem riditka drzet pohodlne. Jen se otoci o 180° a tim se dostanou vyse. To ucko, co na nich je, vadi pohodlnemu nastaveni brzdove paky, coz me trochu stve (asi vyresim jeho sundani, stejne jej nepouzivame). Co se brzdy tyce, tak na kolo ji vubec nepotrebujes, na pesi vycemene taky ne, ale my to planujem pouzivat i na in-line a tam se hodi, ikdyz jeji pouziti vyzaduje pomerne velkou silu…

              Pro predstavu, takhle je prcek ulozen v miminkovniku

              https://lh6.googleusercontent.com/…P1030436.JPG

              tady je videt, jak je v kozliku vlozena autosedacka, ale jak rikam, neni pocitano s jejim zajistenim a podle me podobny problem bude i u Croozeru, ale vic by rekl asi nekdo, kdo to realne vyzkousel (kazdopadne pokud mas uz vajicko, radeji bych ho predem vyzkousel, jak v Croozeru drzi)..

              http://www.benecykl.cz/nahled.php…

              0 0
        • oddie  

          U nějaké známé, co se zabývá šitím.

          Jinak my máme miminkovník a přijde mi o dost lepší než vajíčko.

          0 0
    • treatt  

      Zdar, tak až to pořídíš, tak mi to na chvíli půjčíš, že jo? Já jsem zatím furt nerozhodnej, jesli to má smysl pořizovat nebo ne..

      0 0
      • kolda  

        jestli si pro to přijedeš do Bruntálu, tak klidně :))

        0 0
        • treatt  

          Do Bruntálu netřeba, pojeďte letos do Dolomit na začátku července! :)

          0 0
    • Cryzyy  

      u nas vyhralo CX, ale jeste ho nemame doma…

      0 0
    • prtavec  

      tohle jsou rozdily mezi Cougar a CX – nektere jsem ani nevedel

      Bubnové brzdy ovládané centrálně pákou na rukojeti

      Prodloužená sluneční clona

      Pneumatiky s reflexními pruhy zvyšují bezpečnost za tmy

      Vysoké Alu ráfky „V“ profilu s černěnými paprsky, vínově eloxovanými nábami

      Boční kouřová folie proti dešti lze sejmout v celé ploše síťovaných oken

      Komfortní, měkce polstrovaná vložka pro děti do 20 měsíců v ceně

      Rukojeť s nástavcem pro in line bruslení (5 variant uchopení)

      Malý batůžek na rukojeti

      zdoj: www.velofiala.cz

      0 0
      • kolda  

        jo, ty rozdíly jsou jasný, na velo fiala jsem je našel. mě spíš jde o konkrétní poznatky, co koho vedlo k nákupu daného modelu, abych si to poskládal do finálního rozhodnutí :)

        0 0
      • goood  

        Jeste bych pridal jednu vec o ktere se moc nevi a to, ze casti plochy plachty na boku a na predni casti jsou pokryty fosforovou vrstvou, takze za tmy „sviti“ :)

        Co se tyka vyberu. Srovnaval jsem Croozera s Chariotem.

        Odpruzeni od Fialy je fakt super, pruzi dokonale. Jen rozsiri vozik o dalsich nekolik cm. Pruzeni jsme chteli, ale take jsme chteli vozik pouzit pro inline a beh. To nakonec rozhodlo, protoze CX ma bubnove brzdy, ktere brzi zadni kola! Ke Cougaru nebo Croozeru se da sice koupit brzdovy set, ale jen na predni kolo, ktere je pri jizde odlehcene (teziste voziku je na zadni ose), takze se s nim vlastne moc brzdit neda.

        Po par tydnech musim rict, ze jsme naprosto spokojeni s inline setem i kocarkovym setem (do autobusu je inline uz dost dlouhy, ale da se). Bikovy set jsem jeste nevyzkousel.

        Vozik se da rychle slozit a rozlozit, prevazim ho v aute ve vaku.

        Velke plus jsou rozhodne odvetravaci boky, kdyz jsem videl co vsechno zustane na sitce za bordel, tak je mi jasne ze spousta musi projit skrz a pouzivame tu predni folii.

        0 0
    • Bulda  

      jestli chces v terenu OPRAVDU pruzit, tak jedine Crooozer s Fialovo perama! kdybys mel omitku, mohls to videt nazivo :D

      HOWG, domluvil jsem :)

      0 0
      • kolda  

        voe :) misto vyletu maluju.

        0 0
      • kolda  

        jinak bych se nekdy stavil i s autem a zkusil to hodit do kufru a vubec omrknout .)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.