• sozi

    Ahoj.

    Cital som viacero clankov, kde pouzivatelia Chariot Cougar vozika pouzivali ho aj ako kocik. Ide totiz o to, ze casom bude vozik pre nas vec, ktoru budeme musiet mat, ale skladovat doma 2 haraburdy – kocik aj vozik by som nerad. Na strankach Chariotu su videjka, aj niekolko postov sa zmienuje o tom, ze sa to da vyriesit tak, ze Chariot pouzivali od narodenia ako kocik a ked dieta vyrastlo, pouzivaju ho aj ako kocik aj vozik za bicykel. Bolo by to prakticky za jednu cenu kupovat kocik + lacnejsi vozik, alebo zaplatit za Chariota a mat vystarane obidve varianty. Dokonca je vraj jednoduchsia manipulacia s nim ako s normalnym kocikom, nakolko je lahsi a nie je problem pre mamicku s nim nastupovat do MHD, na prechadzky je pohodlnejsi pre babo, nakolko ma velke kolesa, je odpruzeny… proste jeden univerzalny dopravny prostriedok od narodenia do 4–5 rokov. No to su vsetko nazory ludi, ktori to takto vyriesili a su velmi spokojni. Ma niekto opacne skusenosti, ze to takto zamyslal, ale nejde to a klasicky kocik je nutnost? Samozrejme ze Chariot by sa pouzival spociatku s Baby Vivy vloznou taskou http://www.drobcekovia.sk/… a pouzival by sa len na kocikovanie, nie bicyklovanie.

    Dakujem za skusenosti.

    0 0
    • Suntour  

      Pred narozenim kluka jsem taky premyslel jak ho budu vozit na kole a zda nekoupit vozik a nemit ho jako kocar.

      Nakonec mame klasicky kocar a kluka asi dam do cyklosedacky az povyroste.

      Proc ?

      Bydlime v byte, tak problem s prostorem kam to vse davat.

      Pouzivat vozik jako kocar v Praze mi prijde neprakticky.

      Predstavil bych si to nekde na mensim meste…

      0 0
    • Danikklotz  

      My jsme malou dávali do miminkovníku asi od 2 měsíců. Malá je koncem prosince – byly mrazy, tak v tom vozíku byla více zavřená. Používali jsme cca 1×-2× týdně na procházku. Pouzžíval jsem 3kolku, je to pohodlnější než 4 kolečka. Obratnost je dobrá, ale 3kolka je dloouhá, takže na MHD zapoměň :)

      4 kolečka jsou OK.

      S tou vložkou co píšeš nemám zkušenosti, ale zdá se mi malá. Přeci jen máme kočárek i Chariot. V kočárku má dítě více prostoru se protáhnout, v tom Vivy mi přijde z obrázků dost natěsno. Dítě bude ležet v kočárku do cca 7–8 měsícu (než začne sedět a ta VIVY bude 100% malá. Pak můžeš používat ten miminkovník, ale zase, dítě je v tom upnuté a nemá prostor se moc pohybovat.

      Manipulace do MHD taky není uplně easy, protože klasický kočár máš možnost líp chytit. A Chariot váží tuším kolem 12–13 kg a to je často více než kočár.

      Za mě je kočár pro dítě rozhodně lepší. A tomto se moc šetřit nevyplatí.

      Já to bral jako uložení peněz – second hand trh Chariotů téměř není – jakmile se něco objeví, hned je to pryč. A prodávají se celkem draze. Takže na tom netratíš tolik :)

      Jejda…to jsem se rozepsal, Snad to pomůže…

      Dan

      0 0
      • kolda  

        souhlasim. mame oboji, sice je to nejdrazsi a nejmin skladna varianta, ale pro novorozence mi Charriot neprijde uplne ok. ale pred narozenim ditete jsem uvazoval jak ty :)

        v kocarku mas dite vyse, je mnohem pohodlnejsi na manipulaci s nim.

        charriot misto kocaru je super od faze, kdy dite sedi. ty velky kola jsou jak tank na kostky, rozbity chodniky atd. lip jede 3 kolka, do MHD lepsi 4 kolecka (ty ale nemame).

        co se tyka skladovani, Charriot jde slozit naplacato a mame ho ve skrini. rozlozeni/slozeni je otazka 2 minut.

        0 0
    • oddie  

      Ano, mám s tím zkušenost. Klasický kočárek nemáme vůbec, ani jsme neměli. Ale děti jsme především nosili, malinké v šátku, od něco přes půl roku v manduce. Chariot s příslušnou vložkou („miminkovníkem“) jsme tak používali jen občas.

      Ano, je pravda, že třeba nastoupit do busu nebo tramvaje se s tím dá v klidu i zcela bez pomoci. Taky to zvládne mnohem horší cesty. Na druhou stranu v něm nejde třeba přebalovat, jako v normálním hlubokém kočáře, takže pokud jste vyloženě kočárkové typy, bude vám to vadit.

      Co do použití Chariotu jako kočárku s kočárkovými kolečky pak ještě doporučuju mrknout sem:

      http://www.bike-forum.cz/…mi-koly.html

      0 0
    • Ruprt2  

      Kdybych teprve teď měl děti a věděl to co už vím, tak bych koupil po narození klasický hluboký a pak přešel na chariota. A už nic jiného.

      0 0
      • Danikklotz  

        +1, taky se těším, až malá bude sama sedět a nebudeme všude jezdit s kočárkem a Chariotem :)

        0 0
      • sozi  

        Nemohol by si sa trosku rozpisat? :) Preco az neskor?

        Diki.

        0 0
        • Danikklotz  

          Já to chápu tak, že Chariot ti nedá plnohodnotnou náhradu hluboké korbičky, ale Chariot ti dá (víceméně) to, co ti dává sporťák/kočárek. Jen to dítě sedí níž…

          Plněn sRuprtem souhlasím…

          0 0
          • madcat  

            Asi tak. Jako náhradu hlubokýho kočárku bych to nebral, tuhle funkci Chariot uspokojivě nesplní, není tam místo na pořádně zabalený malý mimino, třeba v zimě, a je to nepohodlný se k němu shýbat atd. A taky malý mimino má až do nějakýho věku rádo oční kontakt s rodičem, což u toho Chariotu moc nejde…

            0 0
            • sozi  

              Hmm… zda sa teda, ze sa klasickemu kocaru nevyhnem. Chcel som to hlavne z priestorovych dovodov, zeby ten Chariot bolo jedine vozidlo doma. A s klasickym sa asi nebude dat chodit tak na vylety v lete, ako s Chariotom (buduce leto samozrejme myslim). Nuz su to veci, v ktorych sa, kedze to bude prve dieta, nevyznam. Preto sa snazim ziskat skusenosti od druhych, nechat si poradit, byt pripraveny a pocitat s tym co je vyhodou/nevyhodou, co je schopny clovek obetovat zo svojho pohodlia. Lenze vzdy len do tej miery, aby to hlavne nebolo na skodu malemu.

              0 0
              • Ruprt2  

                no ale klasický kočár vůbec nemusíš kupovat nový a potřebuješ ho v podstatě jenom půl roku až rok.

                Chariota budeš používat do pěti let jenom s jedním dítětem. Pokud bude následovat další svišť, tak ještě déle.

                Klasický kočár není obvykle ani tak drahý, jako ty různé pětikombinace a korbičky za tři litry apod. Což jsou stejně jenom náhražky.

                0 0
                • kolda  

                  jo jo, kocarek se da vzdy sehnat od znamych za par kacek. my kupovali funglovku a pak jsem bral od kolegy z prace druhej, at nemusime prevazet kocar k nasim – za 1000 Kč a posloužil by úplně super místo toho novýho.

                  navíc moc nevěřím autosedačkám z těch 3kombinací, takže za mě kočár klidně bazar a koupit pořádnou autosedačku.

                  0 0
    • weekend warrior  

      jako kocar jde cougar pouzit uplne v poho, ale ma to jista omezeni:

      • je mene skladny nez normalni kocarek, o „sportovnim“ golfaci aninemluve
      • je sirsi nez bezne kocarky, coz je u nekterych dveri a ve vytazich takrkaneresitelny problem
      • v zime je trosicku problem/vopruz nasoukat nabalene dite do miminkovniku apopruhu celkove
      • jakmile se zbavis mini miminkovniku, dite v kocarku uz jen sedi, nejdenijak polohovat
      • jinak s jogging setem je to absolutni offroad, treba ted jsme byli nahoubach a klady, potoky atd. no problem…
      0 0
      • sozi  
        • co sa tyka skladnosti, jeden Chariot by bolo vzdy menej ako klasickykociar+Cha­riot. Pripadny golfac na ihrisko pred domom a do parku by sa uz dalnejako doriesit snad.
        • sirku mam OK.
        • rocne dieta v zime v Chariote by teda bol problem? Samozrejme hovorimeo pouziti typu „ideme na vychadzku do parku, …k doktorke,…do mes­ta“
        • to ze dieta uz len sedi nemoze byt problem? Sak este aj 1–2-rocne detiradi spinkaju. Normalny kociarik je v tomto pohodlnejsi?
        • prave taketo vylety si kazdy vikend predstavujem a preto tak ci tak tenChariot nutnost bude.
        0 0
        • daymaker  

          dle mně je Chariot pro malé mimino, než začne sedět dost nepraktický a nevhodný… mimčo by mělo ležet, ne být v polosedě, minimálně cca do půl roku, v zimě na prd, potřebuješ ho zachumlat, někde přebalit apod. v tom miminkovníku je zapasované na jednom místě a dle mně se mu to pokud nebude chrnět(což bude miň a míň) pramálo líbit… jakmile si sedne, nebo už kolem 6 měsíce je možno ho napolohovat a tam bych o tom už možná uvažoval, ale i pro mně když hlídám malou(7 měsíců) je pohodlnější do města kočár… Chariot je na můj vkus dost prostorově náročný, na outdoor supr, do města asi ne…

          0 0
        • weekend warrior  

          v zime nam to jako problem s pulrocnim ditetem prislo, jako nasoukat se tam da, ale hitparada to neni…pouzivali jsme ho jen na vychazky po lese. K doktorce, po nakupech, proste po meste nam to prislo silne neprakticke a pouzivame klasickou korbicku ke kocarku Baby Jogger City Mini, ktery je super skladny, a slozis ho jednim!! tahem… plus na nej umistis i vajicko…

          ke spani: problem je, ze chariot nejde nijak polohovat, coz u normalniho i sportovniho(nek­tere typy) kocarku jde od sedu az po leh… zas na druhou stranu, treba dnes uz ani romer nedela polohovaci autosedacky(coz asi nejak souvisi s isofixy) pro deti nad 9kilo, takze je dite nucene ke vzprimene poloze, takze jaksi tezkou soudit zda je to problem, ci ne. Ale kdyz si vezmeme, ze se v autech cestuje i na pekne velke vzdalenosti…?

          0 0
        • Risut  

          ja bych pro svoje dite Chariota jako jediny kocarek nepouzival presne z toho duvodu, co uvadis – nejde polohovat a dite v nem pouze sedi (miminkovnik nepocitam, ten jsem pouzival minimalne pouze na horach ve snehu, neprislo mi to pro kluka dvarkat pohodlny).

          i nas dvouletej opicak se samozrejme rad prospi a vzhledem k tomu, ze bych sam nechtel porad chrapat v sede a chci mu doprat pohodli, ma normalni kocarek a klasickou korbou

          casto vyrazime na kolo na celej den, ten spanek v Chariotu da a tvari se naprosto spokojene, presto bych to na kazdodenni pouzivani nevidel.

          0 0
    • pospam1  

      Některé odpovědi jsou zcela zcestné. Používali jsme Chariota CX s miminkovníkem od příchodu z porodnice, přesto, že jsme měli i klasický kočárek (použili jsme ho 1×). Nemělo to chybu. Ve městě s kočárkovým setem, v přírodě s tím joggingovým setem. Prostě paráda, dostaneš se s ním úplně všude. Do šaliny nebo busu, bez pomoci. I na houby se s ním dá chodit. Asi od 4 měsíců i za kolem. Ptal jsem i dětského ortopeda a říkal mi, že je to daleko lepší pro dítě než kočárek. Malýmu se to velice líbilo, jen se tam tak pohupoval a hlavně viděl ven a mohl pozorovat co se děje.Prostě spokojené miminko. V zimě je chráněnej před větrem a mrazem, v létě na něj nelezou muchy.

      Jediné co je malinko problém je přebalování, v klasickým kočárku to jde líp. Teď je klukovi 15 měsíců, už nemá miminkovník, ale v Chariotu se mu líbí pořád stejně. Vřele doporučuji pro aktivní rodinku, která si chce s miminem užívat turistiku, kolo atd.

      0 0
      • weekend warrior  

        do výtahu u rodičů se s ním nedostanu(na délku), do dveří na některých nádražích(půlené dveře, otevřena jen jedna strana se nedostanu na šířku) atd…míst, kde je větší rozměr problém se najde celkem dost…

        o tom, že zabere půlku kufru auta (octavia combi – do menšího auta se „nevejde snad“ vůbec) a složení/rozložení není razdva, se snad vůbec nemá cenu rozepisovat

        je to super bezva věc, o pohodlí, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti ani pro novorozence na 99% nepochybuji, ale na každodení používání v městském provozu a prostoru jsou prostě lepší řešení…

        0 0
      • sozi  

        Praveze sme – doteraz – aktivna rodinka (bike, turistika) a dufam, ze to tak zostane aj ked pride drobec na svet. Preto sa snazim hladat riesenie v predstihu. Ide mi o to, aby aj male aj mamina mali co mozno najlepsi komfort. Vikendy a poobednajsie vychadzky do lesa si viem predstavit s Chariotom zivo. Ale je tu aj „obycajny“ zivot v tyzdni, ked ja budem v praci a polovicka bude odkazana sama na seba. Aby vedela s kocikom ist do parku, ku doktorke, aby nebol problem dostat sa do MHD a ako viacery pisete dieta prebalit… Zda sa, ze je to mozne aj s „len Chariotom“, ale podla skusenosti vacsiny, co tu prispievaju, aspon na toho prveho polroka bude vhodnejsi hlboky kociarik, ktory potom predam a kupime Chariota asi az neskor. Potom k nemu uz len nejaky mini-golfovy kociarik na kratke trate. No neviem… Najhorsie, ze pokial s tymto clovek nema skusenosti, nema sancu prist na to, co je vhodne a co nie sam.

        0 0
    • kolda  

      abych to shrnul, na prvni mesice kup levne kocar a odloz si na charriota. stejne si ho koupis :) a za par mesicu po narozeni jsou vyletu vseho druhu s charriotem super a pak muzes kocar strelit a mit jen charriota.

      0 0
      • madcat  

        Tak, zrovna jsem to chtěl napsat – bez hlubokýho kočárku se asi úplně neobejde, takže koupit nějakej levnej nebo od známých nějakej použitelnej jetej za levno, a až bude dítě sedět, tak Chariota, a je vystaraný, nic víc nebude potřebovat.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.