• Suntour

    Ahoj, jelikoz jedu s polovickou na vikendovku do Ceskeho Svycarska, hledam informace kde se dá na biku. Mate nejaky tipy na trasy? Pripadne odkazy na stranky atd. Diky

    0 0
    • beavis  

      Ve sweizzu je to dobry vsude. Ale pozor na to ze je to narodni park! Ochranari by te v nem na kole moc nepochvalili:-(

      0 0
    • kuba.kuba1984  

      Cely cs. svycarsko se da projet, je počítej s tím že je to všechno asfalt nebo šotolinka, žadny velky žažitky… A pokud je hezky, tak mraky turistů. Pěkny je to projet přes NP do německýho Hinterhermsdorfu a pak přes Tomášov na Tanečnici. Odtama se to dá sjet po žluté do Sebnitz ať si užijete i nějakej sjezdík po kamenech a kořenech a pak šupajdy zpátky… Kde budeš ubytovanej?

      0 0
      • xshreck  

        jj, asi tak … jestli se jdete kochat přírodou tak bych si zajel do JEtřichovic na vyhlídku ( tam se dá dostat s kolem … ale musí se táhnout po schodech ) a z tama třebas na pravčickou bránu ( jestli se ale nepletu, tak tam byl zákaz vjezdu cyklistům …). Z Pravčické je to docela zajímavá cesta, na těch pískovcách někdy i možná o hubu :-))

        Dál je potom u Nového boru zajímavá Panská skála – tam je taky pěkné si zajet. Ale od šenova je to takovej pěkně hnusnej kopeček :-))

        Nebo na druhou stranu na Hřensko …

        JE tam toho moc, borci tady určo poradí kam … Nebo vzít mapu a říct si sem a sem a sem půjdem :-)

        Já tam jezdíval většinou trasy se začátkem kolem Krásné Lípy … fakt záleží kde jste ubytovaní a jak dlouhé trasy chcete jezdit, popř. po jakém povrchu jak tu psali. Ale po silnici tj taky paráda :-) Všude krásná příroda, dá se někam zajet na nějakou pěknou památku …

        0 0
    • Suntour  

      …byl jsem v C-S Svycarsku pěšky a právě mi nepřijde moc vhodny na kolo, je to NP, turisticke znacky vedou po nesjizdnych cestach, co si pamatuju teda. Nerad bych nutil polovicku tahat kolo na zadech :-(

      0 0
      • xshreck  

        To máš docela pravdu … Nikde se moc s kolem nedostaneš. Dycky jsem ho tahal na zádech a asi tahat ještě budu :-)

        Nejelpší je to enchat někde zamčené u informací a jít se podívat a potom zase jet někam dál. Jinak to nevidím no :(

        Je to tam docela nahoubeles, ale jezdím tam rád :-)

        Hlavně je nahovno ten zákaz vjezdu kol na PB atd :(

        Z toho plyne – buď porušovat zákazy a tahat kolo na zádech :-)

        Nebo si udělat jen nějaké projížďky na Hřensko, nebo na druhé straně na rozhlednu Jedlová … Do děčína si zajet… Nevím no :(

        Taky aby polovička nenadávala za to, že je to tam místama samej kopec :-D

        0 0
    • Krutor  

      Byli jsme tam s bandou loni – je nás 5 rodin středního věku s pár puberťákama :-). Základna Chřibská – tedy relativně blízko Vyoké Lípy (mimochodem teda super ubytování se super jídlem – i když ne za úplně lidovou cenu – v Penzionu Na stodolci).

      Moje hodnocení (ale nebyl jsem samozřejmě všude!!!): na klasickej biking to tam moc není. Navíc jak se tady píše, samotný Švýcarsko je NP, takže se tam moc kromě CT nepojezdí. Cykloturistika jo, ale nic lehkýho, je to tam dost kopcovitý. Až jsem byl překvapenej :-). My si to rozdělili – kolo spíš směr Lužické hory (Jedlová – BTW pěkná vrchařská na Jedlovou – a tam tím směrem, a Švýcarsko jsme spíš procházeli. Pěkný to bylo taky kolem Kyjovského údolí. A doporučuju návštěvu Staré hospody v Doubici – potěšení i pro dospělého :-).

      Místní sorry, že se vám pletu do řemesla, jsem se zasnil, líbilo se nám tam prostě :-)

      0 0
      • xshreck  

        Kyjovské jsem zapoměl :-)) Ale přesně jak říkáš.

        safra teď nevím ajk se jmenovala vesnice, je to někde za krásnou lípou … jsou u ní 2 staré vojenské obrněné auta a spousta dřevěných ( a hodně velkých ) figurek. Strašně dobře tam vaří ( nebo teda vařili … byl jsem tam párkrát minulý rok :-) ) za dobré ceny.

        0 0
        • beavis  

          Ta vesnice je prave vyse zminena Stara hospoda v Doubici. Je to tam fakt dost dobry!

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.