• Standa

    Všem přeji hezký den,

    pravidelně každý rok po sezoně řeším vůli v čepech (konkrétně cube ams125 vůle u tlumiče)a když už jsem našel v mém okolí šikovného a ochotného soustružníka,tak se mi odstěhoval.Jedná se o desetiminutovou opravu,ale kde vzít nová pouzdra? A tak se ptám,najde se někdo,kdo je ochoten potřebná pouzdra vyrobit a zaslat třeba dobírkou?Nebo tu někdo takový již je? Dřív,nebo později to musí řešit každý,takže uvítám jakékoliv info.

     
    0 0
    • baboon  

      možná to není naprosto korektní řešení,ale já osobně jsem si vytočil pouzdra ze silonu a už to bude poměrně dost kiláčků a vůle zatím žádná..:)

      0 0
    • capo  

      Koukni sem: http://www.tftunedshox.com/…t-Kits-127mm, cena sice vyšší, zato odolnější řešení. MlokCZ už tady o tom něco psal, zkus pohledat.

      Nějaká pouzdra mají také na kupkolo.cz …

      0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Tak na tom kupkole mají pod názvem „sada pouzder“ pouze hardware kit a navíc jakýsi atyp (viz foto).

        0 0
    • Jarous1  

      Trochu OT…

      A to se ty čepy nedají objednat od výrobce kola/rámu ? Nebo o co jde ? Jen o cenu ?

      Také mám přes rok starého fulla, a teď docela trnu hrůzou co se stane až mi jednou ty čepy doslouží… To se to fakt nedá oficiálně sehnat ? Těch pár tisíc dát za originál je snad pořád lepší než to nějak bastlit doma a při troše „šikovnosti“ si tím oddělat celý rám, když se to nevysoustruží přesně jak to bylo původně. Což si myslím, že se klidně může stát, každý tohle přeci řeší až když jsou ty čepy ožvejkané a kdovíco jim je dalšího… Podle tohoto se pak dělají nové samodomo kopie ? No potěš ;-)

      0 0
      • MlokCZ  

        Bushing má jasně daný vnější průměr dle tlumiče, vnitřní průměr je dle montážních vložek. Tady se ale také nepoužívá až tak moc variant.

        Opotřebovává se pouze kontakt bushing a montážní vložky, tenhle rozměr lze jednak případně změřit dle průměru montážní vložky v místě mimo bushing a druhak se skoro vždy používají rozměry v celých mm. Šířka montážní vložky se během užívání nemění (a ta lze případně kromě původních vložek změřit dle rámu).

        A pak co nejpřesněji musí být pouze dva rozměry a to vnější průměr bushingu (daný tlumičem) a pak vnitřní průměr bushingu musí být stejný jako vnější průměr montážní vložky, aby to sedlo. A když si nechávám od někého dodat obojí, tak tohle zaručí bez problémů.

        Vyrobit montážní vložky dokáže každý větší servis, kde více dělají fully, třeba v Bikelive není problém.

        Třeba v TF tuned když se objednávají montážní vložky, tak je zajímá pouze šířka montážních vložek a jejich vnitřní průměr (ten je daný použitým šroubem a opět se použivájí pouze celé hodnoty) a typ tlumiče.

        A proč objednávat zvlášť montážní vložky a bushing a pak někde zvlášť řešit nalisování? Pokud nemám od známého montážní vložky za babku, tak je vždy jednodušší to vyřešit dohromady při servisu tlumiče.

        Neviděl bych v tom problémy, která tam nejsou.

        0 0
        • Jarous1  

          Aha, v tom případě se toho asi bát nemusím.

          Dík za vysvětlení !

          0 0
    • mastihuba  

      neměl by jste někdo tabulky, ve kterejch bych vyčetl s jakou přesností se musí udělat vložka do toho kluznýho ložiska? známej mi to teď vytočil na soustruhu asi jen tak nějak podle šuplery a hned ze startu tam mám nepatrnou vůli, tak bych mu chtěl dát příště přesnej rozměr.

      0 0
      • Standa  

        Děkuji za odpovědi,včetně přednášky od Mloka.Problém v tom skutečně žádný není(technicky),pro­blém je v tom,kdo mi to na soustruhu vytočí.Asi bydlím ve špatném městě,ale žádný servis v mém okolí to nedělá,jinak bych se neptal.Samozřejmě zkusím TF tuned. Jinak i nadále mi stačí konkrétní odpověď,dělá to ten a ten,nebo dělám to Já včetně kontaktu.Odpověď v podobě -dělá to každý solidní servis mi nestačí,jak jsem psal výše,kdybych takový servis znal,tak sem nepíšu.

        0 0
      • pepek  

        Tipnu H7/g6 ?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.