Čelovka na helmu - HOWTO. Obrazky.

28 nepřečtených
  • Archer

    Mozno to nekomu pomuze, nebo inspiruje.

    Co potrebujeme

    1. Celovka (ja mam LED Lenser 1.24W)
    2. Helma (ja mam MET Duello)
    3. Hacky Petzl

    Soucastky: www.pbase.com/…age/69334913

    Hacky Petzl: www.pbase.com/…age/69334914

    Pohled zepredu: www.pbase.com/…age/69334915

    Zboku: www.pbase.com/…age/69334916

    Zezadu: www.pbase.com/…age/69334917

    Hacky se klidne zmesti v pouzdre od Led Lenser. Pouzdro – do Camelback.

    0 0
    • BB  

      vypadá to dobře, ale musí být dost složitá instalace. Já mám Silvu a ta má v tom pásku silicon a díky tomu drží na helmě tak, že stačí jeden pásek kolem.

      0 0
    • rasto  

      …a cena, pls?

      0 0
      • Archer  

        Ten prispevek neni o cene. Kazdy si zvoli helmu a celovku posle svych potreb. Timhle jsem chtel ukazat, jak se da pripevnit obychejnu celovku, ne urcenu na helmu, tak, ze neposkodi se ani celovka ani helma.

        Hacky od Petzlu me stali 320 SKK.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Fíha… dvakrat tolik co me celovka :) No ja to tam heftnu stahovacima paskama… cena zanedbatelna.

          0 0
          • Radek Broz  

            Premejslim koupit druhou celovku, sundat pasek, nalepit suchy zip, nalepit protikus zipu pod ksilt na integralu a je to. Porad levnejsi nez hacky;-) Ale letos jsem jeste night ride nedaval, i kdyz co si Kralyk s Cigim poridili Sigmy, tak budu mit aspon s kym;-)

            0 0
        • Smazaný účet  

          a textilní guma ze starejch tepláků mě nestála nic…

          0 0
    • pepino  

      No já mam tu 1W B.Slaný, sundam gumu na hlavu, nandam gumu od zavařovaček a tradáá:-) Ale nemam v helmě síťku, s tou by to nešlo.

      0 0
      • RomanH  

        Šlo, musis ji dat nahoru na temeno a jinak ji sklopit

        0 0
      • kámen úrazu1  

        Od pátku už ji mám taky. :-) Zatím jsem ji ještě nevyzkoušela venku, jen experimentovala s polohou na přilbě. Pocitově se mně zdá nejlepší na temeni, když ji mám víc vpředu, cítím její váhu, asi by mě po pár hodinách bolel krk. Můžu se zeptat, proč sundáváš originální gumu a dáváš gumu na zavařovačky, jakou to má výhodu?

        0 0
        • pepino  

          Na temeni ji nemam, potřebuju svítit dopředu:) Origo gumu sundam, abych ji moh gumou od zavařovaček přichytit na hlemu (dam foto).

          0 0
    • default  

      Dalsi reseni je adapt system od Petzla: en.petzl.com/pet­zl/LampesNews?New­s=147 Pokuzivam a zatim dobry… …neodlepuje se to…

      0 0
      • Hurka  

        jo ale ta tikka a tactikka svítí docela uboze. na pěší výlet OK ale na kolo a rychlejší jízdu bych se bál… Silva L1 je No.1! Sdílím názor BB – pogumovaný popruh drží výborně, tento týden k ní zkusím i háky na helmu, možná to bude ještě praktičtější…

        0 0
        • BB  

          kdes přišel k hákům na helmu pro Silvu ?

          0 0
          • Hurka  

            objednal jsem je, trvalo to 4 týdny, zítra nebo pozítří si pro ně jdu…

            0 0
        • default  

          Jako kdyz to beres v pomeru s 3W nebo 5W luxeonem, tak mas pravdu… …sviti mene (uboze). Na moje jezdeni mi ale zatim staci 1W luxeon v kombinaci s x-ray five od Authora – da se. :-)

          0 0
          • Hurka  

            da se… to znamená, že jsi limitován. pokud jezdíš ve dvojici nebo trojici, nebo jenom po silnici nebo širokých lesních cestách, tak OK. Já jezdím nejraději sám a hodně singletrailů a sjezdů a to v noci není prča, takže mám radši jistotu dobrého světla, které mne nezradí. vozím Blackburn X6 v kombinaci se Silvou L1. Je to dražší, ale furt levnější než se někde v noci vymlátit a zničit komponenty za desítky tisíc nebo si zlámat hnátu a týdny nebo měsíce pak nejezdit… no a teď kromě víkendů jezdím jenom potmě, takže bez kvalitního světla bych byl hodně nervózní…

            0 0
    • orca  

      Pokud tuhle variantu použijete jako druhé světlo v řadě na kole v pořádku , pokud pouze jako jedno a hlavní dovolil bych si namítat že to není zrovna nejoptimálnější řešení, zvláště do města kde je pouliční osvětlení. Už jsem to v jiné diskusi zmínil . Světlo na přilbě je mnohem výše než je standartní pohled řidiče dopředu a kde tak nějak intuitivně očekává světlo protijedoucího či dojíždějícího. Několikrát jsem potkal coby řidič cyklistu a nikdy to světlo nebylo takové aby mě to „koplo“ do očí .

      A jinak dovolim si připomenout že je důležité čas od času měnit baterie v blikačkách, dnes ráno opět dva cyklisté které jsem dojel blikali na vzdálenost cca 3m . Ono po sepnutí je povětšinou baterie „oživená“ a svítí mnohem více než za pár min po cestě a navíc se na ni koukáme ze vzdálenosti cca 1m kdežto auto by nás mělo evidovat minimálně 20–30m aby bezpečně mohlo reagovat . To jen na okraj … děkuji…

      0 0
    • Kinetic  

      Právě jsem se vrátil z testovací jízdy mé nové čelovky..Je fakt dokonalá za tu cenu!

      Nadchnul mne světelný kužel na bike naprosto ideální. Je to dáno klasickým kuželovým rozptylovačem nebo jak to nazvat. Nejlepší je, že je to ideálně široký kužel světla o dostatečné ostře ohraničené intenzitě, a co je nejlepší, s naprosto ideálně zdůrazněným středem, který je akorát široký a velmi intenzivní na úzké lesní stezky.

      Jde o typ ST-903–1W, prodává se třeba pod značkou EMOS, provoz na 3 baterie AAA, proti dešti dostatečně utěsněná. Cena: v Electro 350Kč, na netu 220Kč.

      Právě jsem ji byl testovat v Krčáku. Úzké cestičky bezpečně kolem 20km/h, široké cesty s kalužemi do 30km/h-víc jsem nejel. Při stojkách a do 10km/h prosvítí každý detail cesty – každý kámen v ideální vzdálenosti kam koukám ,tedy tak 4m. Kužel je dostatečně široký pro orientaci v neznámém terénu i se slušným dosvitem. Viděl jsem mraky očí :-D

      Jako čelovku na nouzové dojetí i naprosto neznámým terénem vřele doporučuji.. Sklon je nastavitelný, v dané poloze drží. Na hlavě je příjemná. Nejdříve nasadím čelovku, pak helmu, čelovku. Vozím ji jakoby na čele, ale přirozeně, pod hranou helmy.

      http://shop.emos.cz/…led-dioda-1w

       
      0 0
      • K2  

        Jak ji přiděláváš na helmu?

        0 0
      • McBlacky  

        mám tu samou za 10usd z netu přímo z taiwanu. Dá se, ale žádnej zázraj to není.

         
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.