Celkové převýšení GPS X Google earth

10 nepřečtených
  • vinca

    Pro záznam trasy používám MIO 701 s programemn GPS Tuner 5 . Abych dostal přesnější výsledky hlavně u výškového profilu, tak trasu následně vyhladím v programu Sport Tracks.

    Od doby co Google Earth ukazuje i profil trasy , tak přetáhnu trasu rovnou do něj bez vyhlazování , a připadá mi , že že to dává celkem obdobné výsledky. Jaké máte zkušenosti s přesností převýšení při porovnání záznamu z GPS a dat z Google Earth Vy ?

    Jo a je mi divný , že Google Earth dává při vyhodnocení trasy vždy určité rozmezí , ale u jedné trasy mi vyjde převýšení 1725 –1750 m( tolerance jen 25 m) , a u jiné to je méně přené třeba 1800 – 1950 m . Z čeho ta jejich (ne)přesnost vychází ? Mně se zdá jako odpovídající pochopitelně vždy ta větší hodnota :-)

    0 0
    • vinca  

      Tak už tomu rozumím , to není rozsah, ale první číslo dává nastoupaný metry, a to druhý naklesaný :-))

      0 0
    • motas666  

      Kde se v Google Earth dá zobrazit profil trasy? Nemůžu najít. Díky

      0 0
      • vinca  

        V levém sloupci ukázat kurzorem na trasu a pak pravým tlačítkem na myši vyvolat menu – a v něm zobrazit výškový profil

        0 0
    • vinca  

      Sakra, sakra, tak koukám , že jsem v tom sám :-) . To fakt nikdo jinej google earth pro vyhodnocení tras nepoužívá ?

      0 0
      • thesecond96  

        Zkus cykloserver.cz – tam ti to vzdálenost a převýšení počítá docela věrně a pak si to přes .gpx můžeš přenést třeba do googlu nebo kam chceš.

        0 0
        • newbie  

          :-) teda mi naopak přijde, že cykloserver při počítání skutečné převýšení násobí náhodným číslem v intervalu 1 až 2

          0 0
      • xkrchnav  

        Ja používam bikemap.net, ale na výškový profil som nejaký zmäteny. Považoval som Google za špičku v mapovaní – a tým pádom aj výškové údaje. Ale aj porovnám export z bikemap (výškový profil) tak na 40 km trase je to rozdiel aj 3 či 4 násobný. A ďalšie mínus Google Earth je, že zakaždým keď otvorím TEN ISTÝ .kml súbor a jeho výškový profil, tak asi podľa zoomu alebo nabufferovania to napíše rozdielny výškový profil – pri cca 1000 zobrazených metroch sa to pohybuje od 800 do 1200. Nechápem, a tá istá mapa má na bikemap zobrazených len 450. Tak neviem čomu teraz veriť :(.

        0 0
    • Nekke  

      Podle me je Google Earth celkem v pohode pri zobrazovani vyskoveho profilu. Nekdy se hodi pri importu zaskrtnou, ze chces trasu prilepit k zemi, pak pouzije vyskova data, ne ze zaznamu, ale ze sveho modelu.

      Jinak pro vsechny trasy pouzivam http://www.tomshane.cz/neotrack, kde si muzes nastavit, jak to chces vyhladit podle toho, jak nepresna je tva GPSka a nebo ti stahne vyskova data z online sluzby.

      0 0
      • Honz8t  

        Když dám v GE „Upravit nadmořské výšky podle výšky země“ tak to, alespoň v mém okolí, dost kecá. Jsou místa, kde naprosto jasně jedu do kopce ale v GE je vidím jako klesání. A naopak. Takže to vůbec neřeším a GE, Bikemap.net pro určení převýšení a profilu nepoužívám.

        Profil z Cykloserveru vypadá celkem spolehlivě, takže tam, v případě potřeby, trasy importuji.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse