• Chiron

    Nemáte někdo vyzkoušené, jestli se ty podložky dají použít i se Shimano kufry? CB kufry nevím jak vypadají zespod, Shimana mají po celém obvodu drážky které se zakousnou do podrážky. A na těch podložkách to vypadá tak, že by to nemuselo sedět.

    Mám totiž problém s jedním kufrem, trochu se mi povolil a než sem si toho všimnul, tak poničil podrážku a už jej nelze upevnit tak jak bych potřeboval, pokaždé to zaskočí to těch vytlačených drážek a já s ním potřebuju pohnout jen minimálě. Zabrousit nepřipadá v úvahu, protože abych zarovnal ty drážky úplně, tak bych probrousil půlku toho plastu.

    0 0
    • jIrI___  

      Nestačily by ty klasické plechové podložky, které se běžně dodávají k pedálům? http://www.bikesaloon.cz/img.php…

      0 0
    • Chiron  

      Tak jen pro info, kdyby někdo měl stejný nápad.

      Koupil sem ty CB podložky. S kufry od shimana sice nesedí úplně ideálně, ale nakonec ty drážky na kufru moc nevadí a kufr drží pevně. Neprotáčí se nebo tak něco.

      Ale narazil jsem na dva zádrhely, podložka sama o sobě má 0,4mm, ty drážky které se normálně zakousnou mají tak od oka 0,2mm. Díky tomu že tretra je už taky ochozená, je styková plocha pouze na kufrech a bok podrážky se o pedál neopírá a má rezervu zhruba tak toho 0,5mm. Zatím nevím co to bude dělat, pořádně projet sem to ještě nebyl a nemám čas. Pokud s tím nepůjde pořádně jezdit, tak už nevím… Jedna možnost koupit pedály od CB, ty sem chtěl už dávno, ale ta cena vs. životnost… Druhá sou nové boty, taky by to nebyla investice od věci :)

      Druhý zádrhel je v nastupování, občas se mi podaří že při nastupování se zaseknu přední hranou podložky o pedál a nepustí mě to dál, ale ve většině případů se trefím. Ono asi taky něco dělá to, že ten plech vpředu nějakou desetinu odstává od podložky.

      Co sem se díval na tvar kufru, tak je zepředu do zadu mírně do oblouku. Myslím, že kdybych ty zuby zabrousil, tak si na podložku lépe sedne a možná by i ten předek dosednul na podrážku. Akorát nevím jak by to pak drželo. Ale spíš si myslím, že se po čase trochu obrousí a zavazet nebude.

      Každopádně původní problém se vyřešil za cenu dvou nových :D ale menších…

      0 0
    • Breakpain  

      OT, je tu nekdo, kdo ma po ruce idealne nove kufry pro CB Mallet napriklad a udelal by mi fotku obou naraz? Prisly mi nove kufry a i kdyz je tecka jen na jednom kufru, prijde mi, ze kufry maji stejne smerovani vystupku (tzn mam dvakrat stejny kufr). Bohuzel mam boty ted mimo bydliste, takze nemuzu overit na svych tretrach… diky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.