• Grinch

    Taxe přiznejte pols někdo kdo máte zkušnosti s carbec rodlama, s prasklinama, problémy atd atd…

    Já teďka zkracoval ze 60i na 56 rodla FSA K-Force rovný, dotáhl rohy a po 120km sem oddělal záslepky…malý asi 2 prasklinky uprostřed řezu jakoby po obvodu, je videt u rohu stržený lak ( což snad neva ) ale když juknu dovnitř nezdá se mi že to tak bylo :) sáhnu atam a je tam jakoby struna PEVNĚ přidělaná na horní stranu rodel zevnitř…zítra oddělám rohy a gripy a juknu co ej pod tím…

    ale pls dejtes em nějaký reakce co a jak a co je potřeba aby vám carbec rodla praskly , páč vyhodit se mi to nece a k alu se vracet ASI taky nechci..i když z těch carbec rodel moc nekouka :)

    Anketa: carbec rodla

    6x
    43%
    4x
    29%
    0x
    0%
    0 0
    • smallbrother  

      já mám řídítka (S-WORKS XC) taky zkrácený, na koncích mám orig. koncovky od Spešlu. Bez nich bych tam rohy roz­hodně nedal, teď jezdím stejně bez nich, ale tu koncovku jsem tam nechal.

      0 0
      • Grinch  

        tj,to verim,ale muzes mi prosim zmerit a nafotit ty vlozky? pac do tech FSA je asi urcite nenacpes:( nemaji symstricky kruhovy prumer:( nvm jak bych to tam mel napasovat :(

        0 0
        • přišlapávač  

          jojojo, haníte WCS a pak to dopadá tak, že máš v rodlech místo kulatý díry šišoid :-)

          0 0
          • Grinch  

            Rici ma kazdej ale kdo ma mv rodelch sisoid?:))) nikdo to nehani jen se mi to nelibi designem ani nicicm jinym:D

            0 0
        • smallbrother  

          to ti už od pohledu můžu říct že je tam nenarveš. Tyhle co mám je jen karbonová roura bez hliníkový vložky, na konci to je docela tenký. Zej­tra to kdyžtak blej­sku.

          0 0
          • Grinch  

            tak mi rekni co ted? koupit novy neni problem ale jak to udelat aby to klapalo a zas vracet se k Alu od FSA se mi nece  i kdyz by to byla asi jistota no:(

            tady par fotek jak to zhruba vypada

            0 0
            • Grinch  

              a ete…

              by me zajimalo co s tim

              0 0
              • smallbrother  

                ta prasklina je ta bílá čárka uvnitř? To asi nebude skrz, ne? Když sundáš rohy tak to bude v klidu, ty konce pak nebudou vůbec namáhaný.

                0 0
            • roud  

              je tam prasklina skrz vlakna :O( budeš je muset zahodit přinejmenšim rohy určo :O(

              0 0
        • MlokCZ  

          Tyhle rovný FSA, co máš ty mají rohy povolené. Jenže to platí vždy pouze pro plnou délku. Na zkracované by nikdy rohy přijít neměly.

          A když už si je tam dal, dodržuješ aspoň přesně moment utažení těch rohů? A máš správné rohy, tedy kolmice na stahující šroub musí procházet osou řídítek. Pěkně je to na obrázku třeba v návodu Eastonu

          Podle fotky jsou ty rohy zcela nevhodné a jsou typický příklad toho, jaké by na carbonová řídítka neměly přijít.

          0 0
          • Grinch  

            tj ale mi rekni jak je nebudes zkracovat kdyz za a/ maji 60,5cm coz je na rovny moc dlouhy a za be ze pri 60,5 je STRED v 29cm ???

            0 0
            • Lister  

              60,5 – to je tak akorát aby se na to člověk vůbec vešel (to i moje mladá má šírší)…no a k té druhé polovině – asi nějaký nový tajvanský standart :-D

              PS: oni z od truvativu vědí, proč mají konce z hlíny :-) Jinak moje mají 68 cm a v životě by mě nenapadlo to zkracovat…

              0 0
              • MlokCZ  

                Fakt maj 68cm? Já tu jedny carbonový Truvativy mám teď taky doma a maj 66cm. Ty hliníkové koncovky jsou super, ale bohužel na mě je to moc široký. Těch cca 63cm prostě překročit bohužel nemůžu (do sjezdů a technických pasáží bych ty širší uvítal, ale na celý den na nich jet nemůžu, už jsem těch pokusů udělal hodně a vadí i ty 66cm).

                0 0
                • Lister  

                  Víš že mě ani nenapadlo to měřit…asi to budu muset napravit :-) Pocitově jsou ale o dost širší než 64cm co tam byly předtím, takže tomu i věřím.

                  0 0
            • MlokCZ  

              Pokud si chtěl užší a chceš tam mít rohy, tak v takovém případě bych je vůbec nekupoval a koupil bych jiné rovnou užší, které mají také povolené rohy. Já jsem ty vlajdy FSAčka kvůli rohům nakonec také zrušil (ty ale neměly doporučené rohy vůbec tedy ani v plné délce).

              A ten střed pokud je to vážně střed řídítek je tedy dost debilní a zdá se mi to dost zvláštní. Opravdu byl tak křivě střed řídítek, měřil si to nějak přesněji? Nebo to bylo měřené jen dle těch grafických prvků udávající střed? Protože ty jsou křivě klidně o hodně téměř vždy, s tím jsem se setkal snad na úplně každých řídítkách, co tu mám (a že jich bylo hodně). Ale vždy řídítka byla souměrná, ověřeno přesnějším proměřením. Nepatrná nesouměrnost se sem tam objevila, ale vždy maximálně tak 1–2mm. Tím ale netvrdím, že nemohou být fakt křivý. Ale kdyby byly takhlě extrémně křivý, tak to bych je reklamoval.

              0 0
              • Grinch  

                sak nejsem debil ne?:D meril jsem to asi 30×…stred 31,8 je presne ve stredu,zestiihleni je nyni od stredu naprosto stejne, delka rodel taky…meli to debilne uklohneny nechapu jak to mohli takhle debilne udelat a jinak u rovnych nad 58 nendu…na 56 se vse krasne vleze a nvm ale 60 by uz pro me bylo asi moc..sem prcek :D 173 :D

                0 0
                • Lister  

                  to máš o 3 cm míň než já, ale rodla chceš o 12 cm užší…takže ve výšce to nebude :-)

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Tak to se jim opravdu moc tenhle model nepovedl. To bych jim ty řídítka vrátil.

                  0 0
                  • Lister  

                    no z těma upilovanýma koncema to půjde asi krapet hůř :-)

                    Ale jinak máš 100% pravdu – když už karbonový rodla, tak jedině přesně tu délku co potřebuju, nebo když už řezat, tak jen s tím, že tam prostě rohy rvát nebudu – vím že mechanik svoje Truvativ team taky řezal, ale prostšě věděl, že tam rohy nepřijdou.

                    0 0
                    • Grinch  

                      hmm,asi se fakt budu muset vratit k Al rodlum od FSA..ty muzu jak zkratit tak tam dat rohy :)

                      0 0
                    • Gorgov  

                      nesmyls, staci tam vrazit jakoukoliv trubicku ktera tam bude pasovat. Teda samo ji tam vlepis epoxidem a je to hotovy. A fungovat to bude uplne normalne.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Do některých (právě jako ty FSA) žádnou trubičku nevrazíš, protože nemají vnitřek kruhový.

                        Pak trubička (nebo rovnou alu rozpěrné koncovky) pokud tam jde pomůže, ale pouze tomu aby řídítka nepraskla dotažením objímky rohů, ale vůbec není jasné jestli to stačí. Hledal jsem k tomu informací hodně a v několika diskuzích na mtbr se vyjadřoval přímo zástupce od Salsy k jejich carbonovým řídítkům. A k těm uváděl, že ani není tak problém dotažení objímky rohů (když je správného typu a není přetažená) a tedy že se bez problémů smí použít lock on gripy, ale hlavně následné namáhání řídítek pákou rohů, která se snaží řídítka kroutit. A na to namáhání nejsou konstruované (a bez rohů k tomuto namáhní docházet nemůže) a kvůli tomu rohy přísně zakazují na svoje řídítka a žádná vložka typu alu koncovky nebo trubička tomu nepomůžou. Tady samozřejmě záleží na konkrétní konstrukci konrétních řídítek.

                        Někdy to řídítka vydržet mohou, ale to neznamená, že vždy. Já bych to tedy tak optimisticky jako ty neviděl.

                        0 0
                        • Grinch  

                          Viacej ci menej ms pravdu,ale tydle rodla jsou kuli tomu zesileny, proto ten debilni sisoid..uvidime zda to pomuze…dopo juknu pod gripy a pod rohy a prsknu sem fotky :) jinak uz jsou objednany novy s tim ze chci symetricky a hlavne kruhovej prurez jinak jim to posilam z5:D

                          0 0
    • Luma  

      Mám carbonové rodla Answer v délce 58 nezkracoval jsem je,nejsou dělané na rohy,ale chyběli mě tak jsem tam dal špunty z AL které se roztahují když je dotahuješ,zatím to drží,tak uvidím.

      0 0
      • Grinch  

        no uvidime…novy uz jsou objednany v carbecu ale zitra zkusim sehnat hlinikovy trubicky a naklepat to tam po 5cm uvidime ..az dojdou tam ty,ma ji v poznamce ze at poslou se stredem ve stredu a s kulatym prurezem…

        0 0
        • brantec  

          Nic nenaklepavej a radsi vem pilnikem vnitrek riditek a udelej z sisoidu kruh jak ma byt:-) Pak tam zaslepky das raz dva a mozna to ani nepraskne:)

          0 0
    • kubad  

      moc to řešíš – jezdi.

      jak psal MlokCZ někde nahoře máš špatný typ rohů,a možná moc utahuješ.

      tyhle řídítka mají výztuhy na rohy neměl by být problém.

      řídítka sou už vyztužené dost – teda pokud s ty výztuhy neuřezal, ale zkrácení na 56cm by mělo být bez problémů pokud řezals z obou starn stejně

      jo a pokud máš strach na tom jezdit tak mě je pošly :-)

      0 0
      • Grinch  

        Tak dens dorazila nova rodla, stejna znacka, stejna firma ale JINE PROVEDENI!

        Takze takhle by snad mely vypadat realne ta prava rodla od FSA..jinak stred je zas posunut ale jiz jen o 1,5mm :) ale stejne budu rezat na 56cm takze v poho…potom lehce zabrousim a potom ta nej faze to zaleju 2 slozkovym epoxy lepidlem a mozna dam aj speclacky zatky do nic…ma nekdo pls miry ty vnitrny skruze?

        0 0
        • roud  

          Hmmm docela markantní rozdíl oproti těm minulejm :-o

          0 0
        • Zdenda CUBE  

          Nechci tě strašit, ale mám obavy, že až to zase ufikneš tak na profilu řezu už ten vnitřek tak rovnoměrný nebude, šáhni dovnitř a myslím, že zjistíš, že ten vnitřní povrch není hladký a stejnoměrný :-(

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.