Canyon Ultimate CF SL 7 Disc 2021 - prasklá matice středu

14 nepřečtených
  • Kos_CZ

    Zdravím – stala se mi taková nepěkná věc:

    Mám nový Canyon Ultimate CF SL 7 Disc 2021 (najel jsme na něm 179,54 km). Ve čtvrtek jsme jel vyzvednout balíček do Alzaboxu a cestou mi ve středu začalo cvakat. Tak jsem brknul kámošovi co pracuje jako mechanik v cykloservisu – že prý mám za ním zajet, že na to jen v rychlosti mrkne. Tak jsem tam dorazil, on sundal kliky, vešrouboval matku upevňující středové složení a hle, matice (plastová) prasklá (viz. obrázek č. 1). Náhradní neměl, tak jí namazal vazelínou, opatrně jí zašrouboval zpět a citlivě dotáhl. Cestou domů žádný zvuk. Hurá!

    dneska v podvečer se jdu projet a po cca 15 kilometrech mi ve sjezdu šlo postupně hůře šlapat, pak i po rovině, jenže jak byla tma a v uších hučelo od roudícího vzduchu, tak mi hned nedošlo, co že je špatně – až najednou jsem zjistil, že nejde točit klikama. Zastavil jsem, svítíce si mobilem jsem koukal kde je chyba a ony táci nadoraz na zadní vidlici. Super! Potupně jsme tedy požádal manželku aby pro mne dojela. Doma jsem střed rozebral a prasklá část matky komplet pryč! (fotka č. 2).Takže čekám, co na reklamaci Canyon… Moje blbost, že jsme na tom dál jel. Naštěstí mimo drobného škrábance (fotka 3) rám nepoškozen.

    Nestala se někomu z vás stejná patálije s touhle maticí? Přijde mi, že plast je dost fórový materiál na tak exponovaném místě…

    0 0
    • adam1  

      Na te první fotce ti tam chybí krátká ložiska?Jestli jste ji tam nezapomeli dát o to se vlastně opírají kliky .

      Jinak to je ten šroubovací do sebe presfit .

      Reklamuj to .Jinak se dělají i al mám ho na mtb od tokenu.

      https://www.bike-eshop.cz/…nith-tf46gxp

      0 0
      • adam1  

        Teď se dívám že tam ten token máš .

        0 0
      • Kos_CZ  

        Díky za odkaz! Na té první fotce je ta plastová matice jen vyšroubovaná tak, aby byla vidět prasklina – foceno v servisu. Jinak to kolo bylo v krabici, co se středu týká, sestaveno. Takže pokud tam chybí nějaké ložisko, tak už z továrny…

        0 0
        • adam1  

          Na tom ložisku je krytka která na fotce není tak jestli nespadla při sundavaní klik ,ale servisák by si toho snad všimnul?na fotce hák tam je ten nápis token

          0 0
          • Kos_CZ  

            Řekl bych, že včera, když jsem kliky sundal, tak ta zmiňovaná krytka mi zůstala na ose. Pokud vypadá jako tenká podložka, která má z jedné strany „proužek“ jinak barevný než je zbytek materiálu, tak potom je tam mám – na každé straně jednu.

            0 0
          • Kos_CZ  

            Mrknu na druhou stranu a hodím sem fotku (někdy večer).

            0 0
          • Kos_CZ  

            Druhá strana vypadá takhle…

            0 0
            • adam1  

              To je nějaké divné že ta krytka tam není a je vidět hned ližisko?

              Pošli jim ty fotky a že se ti to prostě rozpadlo ,reklamace jim fungují dobře .Sídlo/zastoupení je v Kobeřicích u Opavy .

              0 0
              • Smazaný účet  

                Delaji v tech kobericich i nejaky servis nebo to je jen zastoupeni?

                0 0
              • Kos_CZ  

                Díky za rady – už jsem s nimi v kontaktu. Bohužel je ten střed trochu atyp = mohu si to nechat opravit tak, že mi tam v servisu narvou pressfit – Canyon mi nabídl že zaplatí práci a náhradní díly. Nakonec jsem se s nimi dohodl na tom, že mi z továrny pošlou nový střed, protože nikde není k sehnání. Psal jsem i do Tokenu, ale tam nereagují. Takže si teď cca. 4.-5 týdnů počkám, než dorazí, pak si to ale mohu opravit sám doma a nemusím kolo posílat ke všem čertům.

                JInak ta krytka tam původně byla, ale jak to na jedné straně ruplo, tak se celý střed posunul a tu krytku to komplet vylomilo – ložisko vyjelo do strany.

                Jak jsem nad tím přemýšlel, tak ta původní prasklina byla nejspíše způsobena buď tím, že to někdo přetáhnul, nebo byl vadný materiál a prdlo to. Každopádně se to stalo ještě v továrně, protože na střed jsem nešahal a ani v manuálu není o nějakém dotahování/kon­trolování středu po dotažení řeč…

                To, že si počkám ale nevadí – alespoň je dost času začít přípravu na další sezónu. :)

                …jasně že kecám a štve mne to, ale něco pozitivního na tom najít musím, že…

                0 0
                • adam1  

                  Ať ti k tomu dají/pošlou i klíč ,nebo si ho budeš muset koupit ?pokud už ho nemáš?

                  0 0
                  • Kos_CZ  

                    Klíč mám, takže to je v pohodě. Horší je, že mi dnes přišla informace o dodání – 28.12–3.1. Takže se mi to čekání trochu protáhne. Kdyby byla sezóna, tak se na to vybodnu. Alespoň že teď můžu jezdit na trenažéru, protože nemít kolo tři měsíce, to by mě kleplo.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.