Canyon Neuron 8 - vyzkoušení velikosti

15 nepřečtených
  • Spyderco

    Přítelkyně by ráda koupila Neurona 8 CF, ale nemůže se rozhodnout pro velikost. Tabulkově by měla mít S (měří 165 cm), ale ráda by 29´kola a nyní jezdí na Treku Xcaliber 9 ve velikosti M. Nebyl by někdo z Ústeckého kraje ochotný nechat vyzkoušet S či M? Díky

    0 0
    • novas752  

      Jestli teď má X-Cal. v Mku (nějaký z posledních let) a vyhovuje, tak určitě M. Neuron Sko má rám o 2cm kratší, Mko je srovnatelně dlouhé + ještě k tomu kratší představec (než ten xcaliber). Navíc ty kola, 27,5" má smysl pro 150cm trpaslíky.

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Spyderco  

        Nevím, kolik přesně posledních let myslíš :-) Má model z roku 2020 a tam jsou všechny podstatné rozměry menší, než u to Canyona. Reach má Trek 418 mm vs 455 u Neuronu, horní rámovka 601 vs 611, rozvor kol 1 109 vs 1 203 a zadní stavba 438 vs 440 mm Něco by se určitě dalo ztáhnout tím kratším představcem, ale pořád je to jen takové co by , kdy by. Je to prostě úplně jiná geo kola a proto by si ho ráda vyzkoušela. Pokud by ho tu z okolí nikdo neměl, nevíte jestli není někde v Německu nějaký showroom, kdy by si je mohla vyzkoušet?

        0 0
        • Spyderco  

          Už jsem našel, že hlavní showroom mají v Koblenz. Myslel jsem spíš, jestli nejsou k vidění někde poblíž (Chemnitz, Drážďany atd.) :-)

          0 0
          • Pety  

            Pokud nenabídne vyzkoušení někdo tady a vládneš facebukem, tak si najdi skupinu Canyon a zkus to tam…

            1 0
          • Gwaihir  

            Něco mají prý i v Opavě, jestli nevadí ČR ;)

            1 0
        • novas752  

          Ha, chybička, já koukal na geometrii starýho Neuronu.

          No ale stejně, Reach je sice o 3,5cm delší, ale 2cm smázne představec a další kus o 2° vzpřímenější sedlová trubka. Takže co se týče posedu je Neuron M o něco delší a Sko docela o dost kratší. S kratšim 40mm představcem by reálně Mko mohlo být ještě o chlup kratší než teď ten X-cal M.

          Takže to pořád vidim spíš na M – pokud jjí teda to aktuální kolo délkou sedí.

          0 0
    • theedge  

      Se 165 se na M Neuron nevejde. I Canyon ho udava od 175cm. Je tam sedlova trubka 425mm – nevejde se na tekeskop. Toptube je 611 mm – dost dlouhej posed i na 175 cloveka.

      Pokud chce se 165cm 29 kola tak se musi divat jinam nez na Nrurona.

      Vim to protoze sam mam 175 a ted jsem Neuron pro kamose se 174cm vybiral.

      165cm na M neurona je nesmysl.

      3 0
    • kolo.bazar  

      Posuzování podle tabulek a „vybíral jsem kámošovi“ bych se už po své aktuální zkušenosti obloukem vyhnul.

      Přitelkyně měří 158 cm a řešíme pro ni nové kolo. Doteď jezdila na Neuronu v XS na 27.5". Zkusili jsme Habita LT2 v M a Habita 3 v S, oboje na 29" a světe div se, na M se cítila velmi komfortně a jistě a i pohledově jí kolo není velké. Jasně, chtělo by to pár úprav (kratší sedlovka, řídítka 750–760 místo 780), ale sedlo jí to. Kdežto to S jí přišlo pocitově malé (ano má o 1cm nižší zdvihy, ale to není tak velký rozdíl).

      0 0
      • theedge  

        Merim 175 jsem presny Mko a mam 4 kola tak fakt dovre vim ci je dobry a co neni dobry. Nevybiram podle tabulek, co to pises za nesmysly ?

        Na 2 kolech mam toptube 592 a s 50 predstavcme + 760 ridla a to je akorat. Deslsi bych to urcite nechtel.

        611 s 30 bude podobny, ale aby to jezdila 165 holka ? Za mne urcite

        0 0
        • kolo.bazar  

          Proč se do mně hned obouváš :) Jen jsem napsal svůj názor a zkušenost, kterou mám z poslední doby. Nic víc, nic míň. Že máš 4 kola, 175 cm a všechny ti v M sedí je fajn. Ale to je tak všechno. Každý člověk je jiný, má jinak dlouhé ruce, jinak dlouhé nohy a hlavně mu sedí něco jiného :)

          0 0
          • theedge  

            Protože píšeš jako kdybych nevěděl o čem mluvím. To že jsem zrovna vybíral kolo kámošovi neznamená že vybírám jen podle nějakých čísel – jen to znamená že ty čísla z Neurona mám přesně v hlavě a taky vím že i já se 175 cm bych se rozmýšele jestli do něj jít nebo ne. Neporovnávám podle nějakých iluzorních čísel ale dle mnou osdobně vyzkoušených geometrií.

            To je pěkný že každej má jinak dlouhý ruce ale rozdíl výšky 10 cm je 10 cm a to že má někdo ke své postavě o něco delší nebo kratší ruce nebo nohy v toto fakat nehraje roli. Píšeš nesmysly a o aktuální geometrii nových Canyonů víš kulový.

            Canyon má posunutý velikosti a tem kde u jiných výrobců je M už v pohodě tak u nových Canyonů už je velký.

            Já už bych si nevzal ani M Spectral 29 se 430 mm sedlovou trubkou. Jsem tam mezi velikostma a Striva bych musel vzít Sko. Proto doporučovat 165 holce Mkovej Neuron, kde musí vyměnit sedlovku, představec a an půlku říznout řidítka aby se na to vůbec všela je blbost.

            0 0
            • kolo.bazar  

              O geometriích Canyonu opravdu nic moc nevím, protože tahle značka jde úplně mimo mně, to máš pravdu. Skoro začínám litovat toho, že jsem si dovolil vyjádřit svůj názor v obecnější rovině. No nic.

              0 0
              • theedge  

                Co na to chceš slyšet ? To není všeobecný dotaz, ale dotaz na konrétní kolo a konkrétní velikost. Pokud ho neznáš tak někomu něco radit je mimo mísu.

                Nový Canynony jsou velikostí posunutý nahoru. Proto Canyon kontrétně u Neurona uvádí M velikost až od 175 cm nahoru. 175 je obvykle velikost která bývá uprostřed, nebo na horní hranici Mka u jiných výrobců.

                Tebou zmiňovaný Canon habit má posed ( toptube ) 590 mm a sedlovku 400 mm. To znamená že je na posed 2 cm nižsí a kratší než Neuron.

                Problem je ze malokdo si pod tema cislama dokaze predstavit co to znamena.

                1 0
        • Endryju  

          Měřím 170 a mám Neurona v M, sedí skvělě, sedlovka by šla dát ještě kousek dolů. Na S, které mi vychází podle tabulek, bych se asi necítil.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.