Canyon Nerve XC 4.0 nebo Giant Trance X2

16 nepřečtených
  • kloubik

    Ahoj, chci zkusit fulla, nedávno jsem se svezl na Giant Trance 1 a strašně mě to nadchlo. Do teď jsem jezdil hardtail 29" s odpruženou sedlovkou a byl jsem moc spokojenej, měřím 187 cm, váha 75 kg.

    Vybral jsem Canyon Nerve XC 4.0 nebo Giant Trance X2 (ten se mi strašně líbí designem a …při současných slevách by se ten Giant dal sehnat okolo 42tis). Nebo kolo nabídnout přibližně srovnatelný komfort a je lepší 10 tis. ušetřit a vzít Canyon?

    Od kola očekávám hlavně komfort, jezdím lesní cesty, polňačky, singltracky, téměř žádné skákání. Které ze těhle dvou kol byste vybrali? Nebo bych měl zůstat u 29" a vybírat celodpruženou devětadvacítku? (ale ty jsou většinou cenově jinde :( 

    Anketa: Které z těhle kol?

    16x
    76%
    0x
    0%
    0 0
    • kloubik  

      Předem díky za Vás názor nebo případně kdo měl možnost srovnání tak za zkušenosti.

      0 0
    • MlokCZ  

      Tyhle dvě kola jsou dobrá obě a každé chodí výrazně jinak. Ideální by si chtělo na vlastní kůži vyzkoušet rozdíl mezi Maestrem a horstlinkem.

      Pokud chceš maximální komfort, tak stejně bude hlavní problém tlumič a to u obou a jeho interní nastavení compression tune (v historii toho už je o tom spousty, např. zde).

      Pokud zkusím obecně trošku srovnat ty dvě kola, tak Trance půjde o malinko lépe za pedálem, ale zase se více o trošku více zamyká při šlapání a má větší pedalkick. Někomu pedalkick nevadí vůbec a pomalu ho ani nezaristruje, někomu vadí hodně (více opět historie). Někdo to chování u Trancu X ocení jako plus, někdo zase jako mínus. Každý preferuje něco jiného a navíc je to také dost ovlivněno kruhovým šlapáním.

      S originálním tlumičem se houpat nebude ale rozhodně více ani Canyon, to tlumič s compression tune na max neumožní (ale taky to nebude dobře žehlit kvůli tomu).

      29tka full je pro větší postavy super volba, ale přesně jak píšeš, cenově je to problém.

      Já bych volil Canyona + úpravu tlumiče + úpravu vidlice.

      Ovšem nevim jestli vůbec má smysl tohle řešit, když Canyon už asi stejně nebude…

      0 0
      • kloubik  

        Díky za názor, to že Canyony už asi tuhle sezonu nebudou mě vlastně nenapadlo, i když mi to už asi kamarád taky říkal. Příští týden bych měl mít na pár dní půjčenýho testovacího Trance X1, tak uvidím jaký budou dojmy po více než 5-ti kilometrech a případně domluvím vyjíždku s kamarádem a postavím ho vedle Trance 1 abych porovnal rozdíl ve zdvihu.

        O těch tlumičích Fox 08 s vnitřní kompresí na max. už jsem tu četl a jasně že bych bral radši nastavení na min. Nejsem nadšenej z toho, že bych musel dávat tlumič případně hned přestavovat (navíc když to v ČR asi zatím nikdo nedělá). Napadlo mě se při koupi kola v prodejně domluvit, zda by neměli na krámě nebo servisu tlumič třeba z loňska s nastavením na min. nebo aspoň na střed. I když na druhou stranu ten Trance 1 na kterém jsem jel měl nastavení na max. a první moment mi stejně kolo přišlo superkomfortní…ale to asi je tím, že člověk nemá srovnání.

        P.S.  minulý týden jsem zkoušel na eBay koupit/vydražit rám i s Rebou na GF Supercaliber 29", model 2007, ale cena se dostala už moc vysoko a s poštovným a clem a DPH by se to už nevyplatilo :(

        0 0
    • TheIF  

      Teď už to bude s výběrem težší ty cenové hity už jsou vyprodané, Nerve jedině až 8

      Kdyžtak ještě mrkni na cenové alternativy ke Canyonu – tj CUBE, RadonPoison

      0 0
      • S!lent  

        Pokud se nepletu, Nerve XC 4 maji pořád, nevím jestli všechny velikosti a barvy ale bílé L určitě :)

        0 0
    • kloubik  

      Jak o tom celej víkend přemýšlím a hledám na netu, mám ještě možná blbej dotaz, jestli Trance X není už kolo až moc do endura a tím pádem na několikahodinový vyjížďky nevhodný, když bych k tomu někdy přidal i pár km po asfaltce na přesun. Ještě by mohlo přijít do výběru GF HiFi Pro model 2007 za cca 40tis…nové se zárukou, jaký byste na to měli názor, líbí se mi super osazení i váha pod 12 kg a navíc je to moje současný kolo a mám pro Garyho slabost ;)

      0 0
      • kloubik  

        u toho Garyho – měl jsem na mysli samozřejmě jen značku kola :)

        0 0
        • xaver  

          hlasoval jsem omylem, ale když to proberu, může to tak zůstat ;o)

          0 0
      • jerrry  

        Postavil jsem Trance X klukovi. Kdyz jsem vybiral jakej ram (nekde to tu jeste bude), Trance X se mi moc nelibil, ale dal jsem na doporuceni znameho, ktery tomu imho dost rozumi a kterymu verim. Taky jsem se bal, ze to bude az moc terenni a kluk neni zadnej echt cyklista. No nicmene jsem do toho sel. Mladej, kterej driv jezdil na prumernym HT se s timhle novym kolem jakoby probudil – ozil – jezdi podstatne lip nez driv. Predesilam ze jezdime predevsim normalni vejlety -  polnacky, cesty lesem nahoru, dolu, proste nekolikahodinovy vejlety. Takze asi to co vetsina rekreacnich bajkeru. Do toho nejakej sjezdik, jak ho cesta prinese. Asfaltka necini problem a to ma obuty NN. Mohu-li soudit tak to kolo je na normalni jezdeni s troskou prichuti FR naprosto skvely.

        0 0
      • MlokCZ  

        jeerry to napsal dobře, vůbec se neboj. Delší i celodenní výlety nejsou problém ani na Reignu pokud je postavený více do XC.

        Na Stereu nemám problém 100km celodenní vyjížďku terénem. Tedy když je těžká, tak už problém mám, ale to je mojí výkonností, stejnou trasu na HT jsem dojížděl ještě unavenější.

        Trance X pojede se Stereem minimálně srovnatelně, možná o chlup lépe.

        0 0
    • kloubik  

      Ahoj, tak popíšu jak postupuje výběr kola…včera jsem měl na dvouhodinovou projížďku půjčený Specialized Stumpjumper (zdvih 120 mm) a s naplno otevřeným tlumičem krásně žehlil a bylo to při jízdě např. přes kořeny pohodlnější než Epic se 100 mm a přitom mi nepřišlo že by se nějak extra houpal (i když možná nedokážu ještě posoudit).

      Horší je, že jsem zjistil, že už se s malýma (26") kolama necítím – přijde mi že zapadnou do každý díry, že nic nepřejedou, že jsou takový nejistý…je to asi jen o zvyku, ale je to tak :)

      Takže jsem dospěl k názoru, že to přece jen asi bude full 29" - možná by byla možnost testovacího GF HiFi Plus a pokud by byl za 40–45 a nebyl totálně odježděnej asi bych ho vzal. Ale chtěl jsem vás poprosit zda nemáte někdo zkušenosti s tímhle kolem – bude tam pocitový rozdíl v komfortu mezi full 29" 100 mm a full 26" 120 mm? díky za názor

      0 0
    • kloubik  

      Tak jenom abych to uzavřel, od včerejška mám doma Giant Trance X2 – byla fuška ho sehnat, už jsem byl smířenej s tím, že bude až příští sezonu, ale nakonec se podařilo. Ještě jsem ho pořádně nestihl projet, ale už se dneska těším. Jelikož jsem jezdil minulý týden Trance 1, přemýšlím o zahnuté sedlovce a okamžitě musim vyměnit sedlo – na tomhle se nedá sedět :)

      0 0
      • DaD  

        Jen si ho nech.Mám Trance 1 2008 s tímhle sedlem.Můj první dojem,stejný jako Tvůj,katastrofa.Po ujetí cca. 60 km bych ho již z kola nesundal.Teď mi opravdu připadá skvělé.Kdyby něco tak ho koupím.

        0 0
        • kloubik  

          O víkendu jsem dal asi 50 km v kuse a je pravda, že se to časem zlepšovalo…dám mu teda ještě šanci :) a případně dám vědět pokud ho budu měnit.

          0 0
        • kloubik  

          Ahoj, jestli bys chtěl to sedlo WTB Devo, tak se ozvi na 731423367. měj se.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.