Canyon - hrozná plechařina, promáčklé..

18 nepřečtených
  • Kinetic

    Rámy Canyonů patří k nejtuhejším na trhu. Ale zároveň je to hrozná gramařina.

    Momentálně jsem pěkně naštvanej. Dofukoval jsem si pneu a kolo měl opřené o rám dveří. Trošku se naklonilo na druhou stranu, chytil jsem ho a převážil zpět. Tak zhruba o úhel 10° jsem ho nechal volným pádem opřít o zárubeň a hle, RÁM SE PROMÁČKL!

    Co si o tom myslíte? Je mi jasné že trubka není dělaná na tlaky ze stran, ale tohle byla minimální, byť bodová síla (vždyť pádem o tak malý sklon nemohlo kolo získat tak velkou hybnost!) Poškození je sice malého rozsahu, ale bojím se, že to negativně ovlivní pevnost celého rámu.

    Jediné co mne napadá je to promáčknout zevnitř zpět, nevím.

    0 0
    • oupi  

      Osobně bych to šel reklamovat, nebo se alespoň pozeptat do servisu. Předevčírem mi takhle spadnul scott, ale tam to bylo cca 45° a ani se nepoškrábal lak.

      0 0
    • Kinetic  

      Pardon, úhel cca 20°, abych nekecal.

      0 0
      • pepek  

        Jo a teď eště prozraď žes na tom přitom seděl  …:-)

        0 0
    • TheIF  

      Tam nic nemáš… Ja na ESku měl větší prohlubňe a z obou stranách (od řazení – při padu se tam obtisklo – chyběl ten sloping, model 06)

      Co se týče pevnosti, na tom kole teď jezdi 95kg kamarád kterému sem jej prodal a drží :-)

      0 0
      • Kinetic  

        Jo? Dík ,to jsi mne celkem uklidnil…A na čem jezdíš teď ;-) ?

        0 0
      • Pijer  

        Teď o tom přemýšlím na svém Nervu, vyměnil jsem řidítka a už je neprotočím nad rámem – opře se mi řazení o horní rouru a mám trochu strach, že se mi zavřou řidítka :-( Předpokládám, že nalepením nějaké gumové/gelové zarážky na rám v místě dotyku si nepomůžu.

        0 0
        • TheIF  

          Na mtb-news.de tam někdo lepil rozřízel bowden na pulky… Možná by stačilo to řazení nemít moc dotažený.

          0 0
    • Beeda  

      no myslim, ze bys mel nadavat hlavne sobe,,,,„opirat ram volnym padem o ostrou hranu“,

      i popis je neverohodny, nejdriv 10' pak 20' tak kdovi jak to bylo.

      Nakoneci neuprostna fyziky, fce rozlozeni tlaku na plochu a rychlosti dopadu..b

      0 0
      • Kinetic  

        Jo, úhel jsem opravil, protože jsem si dal ruce do pravýhu úhlu  a říkám si, tohle 45°, takže to rozpůlim, tj. 22,5 stupně, to je moc, takže půlka je tak 10°. Hmm, jenže pravej úhel je přeci 90°. Nevim co mě to napadlo :-D Takže proto ta oprava…To jak jsem byl asi rozčilenej :-) Ale stejně to nechápu..Je pravda že to je prd, ale koho by to nenaštvalo, že jo.

        0 0
    • MlokCZ  

      Lehká promáčklina na rámu se může stát poměrně snadno. Na funkci rostlináře nemá žádný vliv.

      Rám je oproti konkurenci papírový ± stejně. Já třeba AMS Pro kdysi kupoval už s lehkou promáčklinou nový (za to ale byla velmi pěkná sleva při koupení). A tam se stala pouze při převozu.

      A přitom ten stejný rám přežil naprosto v pohodě velmi ošklivý pád ve velké rychlosti, kdy došlo dokonce k obroušení pár mm u zadní patky, když se po pádu ještě smýkal po šotolině/menších šutrech. Na stejném rámu se mi stala další malá promáčklina pouze po delší době od bowdenu (byl tam ale blbě od locku od tlumiče a jednoduše to jinak vyřešit nešlo).

      Reklamovat tohle určitě nepůjde.

      Neřešil bych to a jezdil a příště si dával na rám větší pozor, ostrá hrana z boku je vždy nebezpečná.

      0 0
    • Luk02  

      0 0
    • voytaa  

      To mě připomíná kamaráda, kterej má mongoose řady newmann. Je to už docela starý kolo a mongoose tehdy dělal takový zvláštní rámy s hodně silnou spodní rámovou trubkou. Ta měla zhruba obdélníkovej průřez, ale stěny jsou tak slabý, že jdou normálně promáčknout palcem, ale plech se vrátí zpátky. Kupodivu ho má dodnes a i přesto, jak papírově ten rám působí, není mu vůbec nic. nakonec se to stejně asi ukázalo jako slepá cesta, neb na mým mongoosu mladšího data se teda materálem rozhodně nešetřilo:-))

      0 0
    • Ladap  

      Takový důlky mám na spodní trubce od šutrů co odlítaj od předního kola. Nejdřív mi to trochu vadilo, ale teď už je mi to šumák.

      0 0
    • Kinetic  

      Pánové díky za reakce…Vztek už vyprchal a vy jste mne taky uklidnili.. Prostě to je běžná vlastnost dnešních rámů a budu si na to dávat pozor. Hlavně že to nemá na funkčnost asi vliv.. Ještě aby přestalo pršet a byl bych šťastnej :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.