Canon EOS 450D problém se sekvenčním snímáním

40 nepřečtených
  • o5majkl

Lidi help, mam problém, že mi v poloautomatic­kejch a manuálním módu nějak nefunguje sekvenční snímání… Normálně by ten foťák měl dávat informaci, že je schopnej za sebou vystřílet 9 snímků-dokáže samozřejmě víc, cca 50 v maximálním rozlišení v jpegu, tohle mi jde v automatickejch módech, ale jakmile dam automat a poloautomat, tak mi za sebou vyfotí jen dva snímky a pak hlásí zahlcení-tato informace o dvou snímkách už je předem hlášena v hledáčku… Dřív mi to chodilo normálně v pohodě.

Napadly mě následující možnosti:

• vadná karta-zformátoval sem jí jak v kompu, tak ve foťáku, zkusil semi druhou kartu-to samý, ale nepomohlo…
    • objektiv, batery grip ani externí blesk nehraje roli…
    • nahrál sem novej firmware, bez úspěchu…

Kámoš co má Nikona řikal, že mu tohle blokuje nějaká redukce hladiny šumu, ale nový Nikony už to maj vychytaný a Canon podle mě nic takovýho nemá. Menu sem projel 3× po sobě a nenapadá mě, jaká funkce by tohle mohla blokovat… Pořád si řikam, jestli neni problém v kartě, ale neni to žádná sračka a v automatickym režimu to pálí úplně v pohodě.

0 0
    • Ruprt2  

Mě se to chová stejně, když fotím do RAW.

0 0
    • Mailo29  

Jakou kartu máš ve foťáku??

0 0
      • o5majkl  

A-DATA Secure Digital 16GB Turbo SDHC Class 6, stála litr, nic profi, nicméně to neni karta za pětikilo…

0 0
        • Mailo29  

Karta je vpoho, poměrně výkonná. Ještě Tě může zpomalovat baterie – neoriginální nebo starší. Pokud máš do gripu šuplík na tužkové baterie, nabij je naplno a zkus to tam vložit. Bude vyšší napětí a mělo by to střílet naplno. Jinak dál už nevím:-/

0 0
          • o5majkl  

tak ono to jede naplno, když to přepnu do plně automatickýho režimu, to je právě divný…

0 0
            • Mailo29  

Tak to fakt nevim, zkusim se ti pozeptat zitra u Canonaku, ktere mam kolem sebe.

0 0
              • o5majkl  

oki, díkes.

0 0
                • Mailo29  

tady je kámošovo odpověď:

Co nastavení noise reduction – odšumítko dycinky přemýšlí.

Je to něco co je obvykle v automatickém režimu vypnuté.

Nebo třeba high tone priority

sledování objektu u low end nebývá tak rychlé.

koukni ještě jestli tam někde nemáš nastavení „safety shots“, to znamená, že i když nastavíš 1/1000s, tak on automaticky, když je slabé světlo předělá čas třeba na 1/100s.

0 0
                  • o5majkl  

hm, tak to bude to samý co píše marapara… na to teda kouknu eště jednou-je jasný, že to musí bejt nějaká takováhle *********, jen jí najít :)

0 0
            • Ruprt2  

Aha počkej. Ono ti to na automat střílí jak kulomet ale na manuální a polomanuální režimy to naplácá jen 3?

0 0
              • o5majkl  

jj, ale už sem na to přišel…

0 0
                • Hornet  

je to ten sumovy filter?

0 0
                  • o5majkl  

jj, jednou sem to nastavoval a jakmile jsem z toho vyjel, tak sem zapoměl, že takový nastavení v tom menu vůbec existuje :)

0 0
              • Mailo29  

Canon 450D má normálně max 3,5 snímku za sec. A na poloautomatické režimy to házelo 2 sn/sec.

0 0
    • Mike911  

Zdravím, sekvenční snámaní asi zapnutý más:) Viděl bych to na špatnou vyrovnávací pamět, do který se ukládaj ty snímky, než se zapíšou na kartu. To bys mohl ověřit, když snížíš rozlišení a kvalitu. Pokud toho napráskách takhle víc, tak bude chyba právě asi tam.

0 0
      • o5majkl  

snížení kvality snímků taky nepomáhá a sekvenční snímání mam zapnutý :) tyhle věci kontroluju jako první, páč jednou nám v práci nešel internet, tak sme zavolali ajťáka a ten zjistil, že vedle v kanclu je blbě zastrčenej síťák v routeru :)

0 0
    • Daf  

Myslím, že Canon omezení šumu taky má. U Nikonu, pokud je to zapnutý, funguje od ISO 800. Dělá ti to i u nízkých citlivostí?

0 0
      • o5majkl  

No je pravda, že sem měl nastaveno ISO 400 nebo 800, ale i tak se mi to moc nezdá, ale zkusim to…

0 0
        • marapara  

Canon 450D má odšumovač při vyšších citlivostech a delším čase. Vypni to v menu.

0 0
          • o5majkl  

máš ponětí co je to za položku? Třeba sem slepej, ale 3× sem to menu projížděl a nic podobnýho sem nenašel…

0 0
            • marapara  

nemám tu foťák a z hlavy si to fakt nepamatuju. Ale je to normálně v menu

0 0
              • o5majkl  

ok, tak já pak doma udělám hloubkovou inspekci…

0 0
              • Mailo29  

je to noise reduction – Long Exp. NR

Co nastavení noise reduction – odšumítko dycinky přemýšlí.

Je to něco co je obvykle v automatickém režimu vypnuté.

Nebo třeba high tone priority

sledování objektu u low end nebývá tak rychlé.

koukni ještě jestli tam někde nemáš nastavení „safety shots“, to znamená, že i když nastavíš 1/1000s, tak on automaticky, když je slabé světlo předělá čas třeba na 1/100s.

0 0
    • o5majkl  

tak problém vyřešen… byla to skutečně redukce šumu, akorát je schovaná v takovim podmenu, takže sem na ní hned nenarazil… díky všem za rady-bůh Vám to oplať na dětech :)

0 0
    • Lenicka1313  

Ahoj, no nevím, jestli jde přímo o tento http://www.kabelmanie.cz/…r-ovladacem/ , každopádně mám s ním velice dobré zkušenosti. Doporučuji.

0 0
      • gazman  

Táhni s tou reklamou do řiti ty píčo.

0 0
        •  

dooooobře :D

0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • pepko  

nechcel som to riesit takto verejne … ale kedze majitel tohoto obchodu rad zneuziva toto forum na reklamu a pouziva nekale obchodne praktiky, tak by som rad vyjadril svoju velku nespokojnost s tymto obchodom … vyhnite sa mu jak sa da … s kabelmanie.cz mam len tie najhorsie skusenosti … ziaden seriozny pristup … len same problemy …

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.