Cannondale Habit vrzání v rámu

11 nepřečtených
  • lefty2

    Řěšil jsem problém vrzání rámu na Cannondale Habit 3. Šlo o takové praskání při záběru do pedálů, jeho intenzita šla nahoru při šlapání ze sedla. Podle diskusí jsem nejdřív prošel sedlovku , rozebral BB 30 šlapák , promazání patky na zadní stavbě, vše bez výsledku. Až při kompletaci s povoleným zadním kolem jsem zkusil mezi prsty zmáčknout horní ramena zero piwot stavby a ozvalo se zmíněné praskání jako při jízdě. Rozebral jsem tedy horní Lockr čep zadní stavby, vše suché a čisté. V návodu od výrobce jsem se dočetl, že včechny komponenty Lockr systému mají být namazány tenkou vrstvou vazelíny. Po promazání čepů a opětovné montáži vče funguje na jedničku a jsem spokojen. Kdyby měl někdo podobný problém, je tento příspěvek alespoň drobným tipem na odstranění tohoto nepříjemného problému.

    0 0
    • Dag  

      Jakou Vazelinu jsi použil. Mám u kola podobný problém. Nepříjemně povrzává zadní stavba hlavně při silovém záběru.

      Postupně jsem prošel, sedlovku, patku hazky, středové složení. Zůstavají jen čepy. Nevím ale čím to máznout.Někde jsem četl že je dobrá měděnka aby to nebylo mastné a nechytal prach. Máte nějaké doporučení čím maznout čepy???

      0 0
      • asmodeus  

        U mě to dělali ložiska v karbonovém vahadle. Koupil jsem Timken a je klid :-) kolo Habit 3.Na čepy jsem použil měděnou pastu..

        0 0
        • Tomino  

          Mám také Habita 3 a stále dokola řeším stejný problém. Nový kolo 3 jízdy OK. čtvrtá jízda již bylo skřípací peklo. V servisu se rozebraly čepy a ložiska již neměly hladký chod. Tak se vše vyčistilo, domázlo a přilepily ložiska ve vahadlu. První tři jízdy OK, čtvrtá opět skřípání. Následovala opět rozborka sborka. Ložiska vykazovaly ještě horší chod, ale opět tři jízdy OK, čtvrtá skřípání. Koupil jsem ložiska Timken ( zajímavé je, že v katalogu cannondale položka kp386 což jsou ložiska do všech tří čepů se skládají ze dvou ložisek 6902 a čtyřech 6802. Ve skutečnosti jsou všechny ložiska 6802), v servisu je odborně zalisovali a skřípání je tu opět. Rozebral jsem znovu čepy, horní ložiska OK, prostřední a spodní mají opět špatný chod. To by mne zajímalo kde udělali soudruzi z USA chybu. Myslím si, že na takto exponovaných místech měly být trochu bytelnější ložiska a ne takovýto mrzáčci. Po Sudetech půjde kolo na reklamaci.

          0 0
          • TJK  

            spatny chod v ramu nebo venku? v ramu se pozna kulovy.. pokud maji tesne tolerance tak se to po zalisovani projevi pocitove horsim chodem… ale realne tomu lozisku nic neni.. jestli to vrze hned takhle rychle tak bych problem hledal jinde nez primo v samotnem lozisku.. drzim palce bejva to slozity

            0 0
            • Tomino  

              Ložiska musí mít hladký chod, tyto mají zubatý chod, ale myslím si, že na skřípání to úplně vliv nemá.

              0 0
              • TJK  

                to neni pravda.. na vsech LV co mam jsou loziska po zalisovani „Zubata“.. je to dano toleranci pro zalisovani vnejsiho krouzku… nic to nemeni na tom ze ty koziska v klidu vydrzely vic jak 2 sezony

                0 0
                • Tomino  

                  Pokud to tak je tak OK. Nezbývá nežli hledat cvakoše. Vezmu to vylučovací metodou. Musí tam být něco do čeho se dostane trocha nečistoty a začne lupat. Kolikrát se člověk diví co to dokáže dělat. Je tu poněkud zvláštně řešená patka, ani bych se nedivil kdyby to bylo ono.

                  0 0
                  • TJK  

                    muze byt.. jeste bych koukl i na stred a utazeni prevodniku do klik… ono se to nezda ale vsechny tyhle spoje delaji zvuky… ja ted resil vrzajici slapak u BSA stredu a co nevidim.. povolil se mi prevodnik na X0 klikach.. a to mam zalepene srouby… vzivote se mi to nestalo tak jsem ani nehledal problem tady..

                    0 0
          • Ondrejst  

            Hmm to musí byť zrada snáď dade v tej zadnej stavbe, nejaký rozmer snáď ušiel alebo čo.

            Ja mám habita SE asi rok a občas dostal pekné nakladačky aj bikepark a ani náznak vrzania.

            Dúfam že dobre dopadne reklamačka, daj potom vedieť ako to dopadlo.

            0 0
    • romachain  

      Hehe, zrovna to samý řeším na karbonovým Jekyllovi, resp identifikoval jsem stejný problém a jak budu mít čas, doufám ve stejné řešení. Akorát asi budu muset pořídit sadu na rozborku/sborku té zadní stavby KP169 :-(

      https://www.bike24.com/p2128542.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.