• SudPiva

    Ahoj,

    Leží mi doma páky Xenon 9s od Campy a rád bych je osadil na kolo cesťák/zimák. Půjde mi to nakombinovat s deore klikama a zadní přehazkou / popř ještě uvažuju na klikama Sora ale nechce se mi tahat 50tkovou pilu na toto.

    Kliky deore – link

    Dík za radu, nebo jestli máte nějakou lepší variantu (díly od Campa mají špatně rozložené převody do terénu)

    0 0
    • Vilém  

      Prehazku budes muset dat patricnou campu. Kazetu tam das jakou? Ohledne klik nemohu slouzit.

      0 0
    • Singlespeed  

      ad kliky Deore: Umístění převodníků na bajkových klikách je jiné než na silničních. Pokud je budeš osazovat na standardní silniční rám, bude největší převodník příliš vysazen ven a při jízdě na větších pastorcích se bude masivně křížit řetěz. V tomto případě bude třeba koupit dlouhé šrouby do převodníků a velkou placku namontovat místo prostřední a prostřední namontovat na ty stejné šrouby a oddělit podložkami.

      ad kazeta Shimano: Pokud použiješ měnič Campagnolo v kombinaci s 9-kolem Shimano, budeš muset pro spolehlivou funkci řazení Shimano kazetu přepodložkovat pomocí podložek ze staré Campa kazety na rozteče Campagnolo. Pokud máš na zadním kole 9-speed Shimano ořech, vejde se jich tam jen 8 + tenká vymezovací podložka. Pokud máš 11 sp silniční ořech, vejde se jich tam všech 9.

      ad přehazovačka: Pokud nechceš použít přehazovačku Campagnolo, můžeš zkusit Tiagru 4700. Ta má docela podobné přepákování. Tipuju, že by mohla chodit bez úprav s klasickým osmikolem Shimano (já ji používám s 10 sp. řazením Veloce a 9 sp. kazetou Shimano).

      0 0
      • Jezevec70  

        Než takhle šachovat s Deore klikama, raději bych koupil cyklokrosové – 46/36 nebo 46/34.

        Na zimáka by to mohlo být ideál.

        0 0
    • Coural  

      Kup si Miche kazetu na ořech Shimano a roztečí na Campu.

      0 0
    • gersa  

      A nebude jednodušší, než páchat takovéto harakiri kvůli starým pákám od Campy, koupit levnou sadu od Shimana a předejít tak všem problémům s kompatibilitou? Klidně hledej na bazaru a páky tam můžeš prodat taky a ještě budou někomu k užitku

      0 0
      • SudPiva  

        Určitě to bude jednodušší. Spíš jsem rešil jestli to půjde, nad komponenty se zatím rozhoduju – jediný co z nich mám doma jsou ty páky. Ještě se rozhodnu na co bude nálada. Díky všem za sdílení informací :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.