• treatt

    Na novou silnici mám plánovanou sadu Veloce, jakožto ekonomickou variantu, krom lepších klik. Teď jsem ale zjistil, že má nový systém Campy pro nižší sady, Escape, který umožňuje odřazovat jen o jeden pastorek. Zatím jsem nikde moc nečetl reference na tuhle konkrétní sadu, jen na Centaur, který mi nepřišel v tomhle ohledu moc zářný.

    Co myslíte, vyplatí se dát víc peněz za páky, které mají jiný systém, tedy Chorusy?

    A pokud páky Chorus, jaký dát šaltr? Bude si to dobře rozumět i s nižší sadou? Předem moc díky za radu

    Anketa: Které zvolit páky?

    1x
    100%
    0x
    0%
    0x
    0%
    0 0
    • Vrci  

      rozumět s nižší sadou si to bude, jestli ho vzít nebo ne je na tobě. Já možnost odřazení o víc pastorků mám a jsem za to rád.

      0 0
    • Andrea  

      Ja si kvuli tomu naopak poridila o neco levnejsi reseni – paky model 2006.

      0 0
      • treatt  

        Výborná volba, taky bych to udělal, kdybych měl tu možnost… Stejně jako vzít si starší brzdy, které jsou sice těžší, ale na rozdíl od skeletonů je jejich smyslem stále brzdný účinek, ne nízká váha :-/// Nevím, některé kroky Campy jdou prostě mimo mé chápání…

        0 0
        • Cryzyy  

          vozim letosni Chorus a s tim, ze brzdy nebrzdi problem nemam… ba naopak, prvni co jsme se musel naucit, bylo brzdit opatrne

          0 0
    • z9ma  

      Já mám na kole starší Veloce (2005) a možnost odřazovat o víc pastorků se mi líbí, používám celkem hojně. Nicméně pokud na to nejsi zvyklý, asi ti to ani chybět nebude – brácha má na kole Xenon, který umí dolů jen o jeden pastorek a prohlašuje, že odřazovat o víc je zbytečné…nezkusil lepší, tak mu to nechybí:)

      Takže je to jen o zvážení finančních možností… případně ten nápad se staršími pákami (i když ty nové modely prý řadí o něco snáz, lehčeji, ale nemám zkušenost)

      0 0
      • treatt  

        No to je právě ten problém, na staré silnici jsem vozil páky Veloce, které uměly odřazovat snad o 4 polohy dolů a měly prohlubeň na odřazovací páčce pro palec. V posledním Velu jsem četl, že nemají Centaur páky ani to…Veloce tím pádem tuplem nebudou… Nevím, nějak si to nedovedu představit, že by to nešlo. Vozil jsem opravdu dost starý model, ještě osmičkový, s přehazkou Athena a chodilo to jako hodinky, možná trochu syrově, ale dokonale strojově přesně (dokud se nevymlely polohy). Jsem zarytý Campista, ale opravdu bych se nechtěl dožít toho, že bych byl nešťastný z máslovité funkce řazení, slabých brzd a nemožnosti rychlého odřazení… Tak si říkám, jestli nový Chorus nebude výrazně blíž mým očekáváním. A jestli je potom rozumné vzít si páky Chorus a nechat jim vzadu šaltr Veloce už z ekonomických důvodů…

        0 0
    • nooski  

      Vozím Xenona, z kterého ten systém vychází a nevím, kdy bych upotřebil přeřazení na těžší převody o více stupňů, člověk se stejně časem naučí naházet to tam rychle i po jednom a myslím že rozdíl 0,3 vteřiny není nijak zásadní. Přeřadit o více stupňů na lehčí jde, takže pod prudkým kopcem to je nastejno s vyššími řadami a nevím jestli bych v euforii hned na vrcholu kopce hodil převod o 3 pastorky těžší. Zase ten systém je uvnitř jednodžší, takže i spolehlivější a méně náchylný k problémům. A přehazovačku je naprosto jedno, jakou zvolíš, celá Campa jede na desítce a krok stejně určují páky, na přehazovačce se akorát nastaví dorazy, takže lze kombinovat i Record a Xenona:)

      0 0
      • treatt  

        Vidíš, to mě nenapadlo – zajímavé – páky Record a šaltr Xenon… :-DDDDDDDDDDDDDDDDD

        0 0
        • nooski  

          Ještě mě napadlo – když se tak řeší o kolik stupňů lze najednou přehodit na přehazovačce, tak jak máte seřízený přesmyk? Já nahodím velkou pilu jedním pohybem a dolů naopak shodím na jeden stisk tlačítka a nemusím nikdy doštelovávat mezipolhami. Malá pila pobere všechno od největšího pastorku až po 2. nejmenší a velká pila vše od nejmenšího až po 3. největší – dál nejdu, protože se řetěz už moc kříží. Tohle podle mě ušetří více času než odřazování na pastorcích.

          0 0
          • Vrci  

            na smyku taky přehazuju jednim pohybem. Ale s velkou řadim všech 10 a s malou 9 největších.

            0 0
          • vt  

            S presmykem to mam stejne. Chvili jsem zkousel na velke placce jeste tu druhou horni polohu, ale razeni dolu bylo zbytecne slozite. Ted uz sem si ze stare campy zvykl a zda se mi to lepsi nez driv. V zadu jezdim krajnich 7 kolecek.

            0 0
        • karelH  

          Teď to tak mám a zatím si to Recordové řazení nestěžuje :-)

          0 0
      • karelH  

        Já řazení o více pastorků používám docela často – s CT klikama, když shazuji na menší převodník tak automaticky i vzadu dolů tak o 3. Ale u klasiky bude asi 1 stačit.

        0 0
    • dreamkiller  

      Veloce 07 umí odřazovat o více pastorků (3) mám ho na kole a funguje v pohodě .

      0 0
      • treatt  

        Fakt? Jakto? Vždyť Campa uvádí, že Veloce má ten mechanismus Escape, který ale neumí odřazovat o víc, než jeden dolů…tak to jsi mě zmátl…

        0 0
        • Mug  

          Centaur 07 seřazuje po jednom dolů a QS na přesmyku je taky divný (chybi mezipolohy), alespoň brzdy zůstaly po staru. Odřazovací páčka je menší a zhora zakulacená. Jediné vylepšení jsou ty kliky jinak?!? Ve srovnání s Record 04 je to horší. Funguje to dobře, rozhodně ne máslovitě. Ale musím říct, že mě trochu zklamali.

          Závěr: Sehant starší sadu případně bez klik (mě 4hran nijak nelimituje) a nové kliky.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.