• Buf

    Sportovní klub Valašského Království pořádá v sobotu 09.07.2011 na Horečkách (u Frenštátu pod Radhoštěm) druhý ročník MTB závodu BYKEKAP . Vloni jsme jeli a byla to super pohodová akce. Trasa letos má být více v terénu a jsou tam kopce Veřovických vrchů. Trasa 33 km a 1270 metrů převýšení. Start a cíl u restaurace REKOVICE, parkování nahoře u věže skokanského můstku. Dětské závody, občerstvení na trati a teplé jídlo v restauraci po dojezdu, pro nejlepší originální medaile a poháry a hlavně dobrá Valašská pohoda.

    http://bykekap.php5.cz/index.php

    0 0
    • Ostrawak  

      Já určitě přijedu i počasí by mělo být příznivé :)

      0 0
    • nox159  

      s tim vice v terenu me trochu zarazili ja uz mam nachystane FF na ten samy asfalt co se jel loni :D

      0 0
    • nox159  

      nevite nekdo jestli je to už značene?

      0 0
      • Buf  

        Nevím, ale značit v našich končinách více dní dopředu je dosti problém. Nenechavců, recesistů a samozvaných ochránců přírody se najde vždy více než dost.

        0 0
      • l-e-t-o  

        zaznačené by to už mělo být. dneska by měla být ještě poslední kontrolní projížďka celé trati.

        0 0
        • nox159  

          vcera jsem tam jel, mozna ze sem jel blbe :D ale nic vyznačeneho jsem nevidel…

          0 0
    • leky  

      Nemáte někdo nějaké fotky ze závodu? :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      chystáte sa zajtra niekto? asi moc sucho nebude ale tak 40 km je v poho :)

      0 0
      • nox159  

        zatim kazdy bykekap propadak/pruser tak necekej nic extra :)

        novou mapu jsem ani nevidel…

        0 0
      • beeker  

        možná, pokud nebude přes noc moc ***** :))

        0 0
      • Smazaný účet  

        tak za mna mozem povedat ze fajna akcia…teren luxusny, kopec znamych miest z Beskydtour…par sipiek a faboriek naviac by neuskodilo… :-)

        0 0
        • Ostrawak  

          výživná trasa, hlavně sjezd podél potoka před lávkou ;)

          0 0
        • Kawka  

          Přesně, víc šipek a nemělo to chybu.. Fakt mě naštvalo, že se jak ***** probíjím pořadím dopředu, dojedu k první občerstovačce a zboku přijeli lidi, které jsem dávno předjel včetně těch, kteří se většinou umisťují na konci výsledkové listiny.. :(

          0 0
        • Buf  

          Tak z toho Beskydu zas až tak moc nebylo. Bylo to více ze závodu ALVE Veřovické vrchy, a část tras tohoto závodu využíval v minulosti Beskydtour. Poslední roky toho ale bylo míň a míň. Navíc si myslím, že některé pasáže se jely i lepším směrem. Snaha byla jezdit singly a sjezdíky terénem. Asfalt a šotolina pokud , tak na výjezdy a minimalizovat nebezpečné asfaltky ve sjezdech.

          0 0
          • nox159  

            takze porad stejne ? vetsina trasy na celopevnaka s FF prolozene par pasazema na AM fula kde se v tech sutrech rozsekaji lehke plaste? nevim, jen se ptam…

            0 0
            • Buf  

              Nevim na co potřebuješ AM fula a na co celopevnak, každý jezdí na tom co mu vyhovuje. A můžeš to jet i na lehkých pláštích a i když nyní poprchávalo v lese to bylo vesměs suché, bez většího bláta. A volné kameny tam jsou na třech místech ( závěr sjezdu Dlouhá, část sjezdu Krátká – větší část se dá kořeny a pevnými kameny okrajem lesa až do sedla Hodorf, a nejhorší je dolní polovina spojnice mezi zelenou a modrou t.zn. pod V. Javorníkem za obnoveným singlíkem jak se jelo do cíle). Ostatní singly a sjezdy kořenové a pevné šutry a skála. takže nevím o čem píšeš a jak jsem psal šotolina a asfalt jen do kopce, kde to jinak nešlo. Lovecké chodníky na V. Javorníku byly vykosené a polomy pořezané. Taky výjezd na Dlouhou s objížďkou kamenitého stoupání byl na jehličí a trávě.

              0 0
              • Ostrawak  

                Na pevné šutry bych to moc neviděl, jelikož jich kolem mně lítaly, jako kulky z kalašnikova :) a vlhko až mokro bylo skoro všude :) teda aspoň do dvacátého kilometru, pak jsem skončil :(

                Myslím, že trať byla slušně náročná, ideální na 100 mm fulla, a mi osobně se tento závod líbil.

                0 0
                • Buf  

                  I když jsi jel jen polovinu tak určitě převažovaly pasáže bez volného kamení. To skutečně je jen na těch strmých pasážích sjezdů a to jsou krátké pasáže , které jsem již zmínil. Např takové sjezdy jako Hodorf do Mořkova nebo lovecký chodník k vyhlídce nad Veřovicemi, opravdu volné kameny nejsou. Bavím se o beskydských poměrech. Např lovecké chodníky kolem Velkého Javorníku, vše tráva, hlína a pevné kameny. Bláto nebylo, neříkám , že se prášilo, ale kolo celkem čisté.

                  0 0
                  • Ostrawak  

                    Jasně na těch sjezdech, jinak v pohodě. Výživná byla i ta pasáž před lávkou přes potok při sjezdu z vrcholu Krátká, docela respekt ;)

                    0 0
    • Buf  

      Letos mne překvapilo, že většina se vydala na techničtější a fyzicky namáhavější trasu pro Ogary. Bylo to dost nebo by jste raději ještě delší trasu. Vítěz to jel cca 2 hodiny.

      Krátkou trasu pro „Dcérky“ jsme udělali protože byly hlasy , že Bykekap 2011 byl náročný ? Tak nevím, pro 6 lidí to je zbytečná komplikace organizace, turisti asi nejezdí, všichni se považují za závodníky.

      0 0
      • Ostrawak  

        Upřímně…kdyby se krátká trať nejmenovala „pro dcérky“, tak bych asi dal přednost ji, protože vyhledávám krátké tratě. Ale při tomto označení jsem se styděl ji jet. Nakonec jsem byl rád, že jsem jel dlouhou, pro mě dost technická trať, jen jsem ji nedojel :( Pokud by v roce 2013 byla jen dlouhá a stejná trať, vůbec se nebudu zlobit :)

        0 0
      • beeker  

        Jak to vypadá s letošním Beskyd tour? Na stránkách píšou o podzimním termínu. Nepojede se taky zčásti na trati Bykekapu?

        0 0
    • blatofilka  

      Bufe, nebylo by možné sem dát mapu, myslím, že ta na vašich stránkách moc nefungovala. Dík mockrát…

      0 0
      • Buf  

        Jo shocart nestihal a neuměl zakreslit , to co na jeho mapách neexistuje. Vůbec ty mapy mají spoustu chyb a nedostatků. Omlouvám se tímto za exces za poslední občerstvovačkou, ale horlivý motorkář to podle špatné mapy vyznačil k pramenu Jičínky a pak lesem hore kopcom, kde to nemělo vůbec jet a lidi tam bloudili.

        Správná trasa je a byla na cykloserveru :

        http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/…

        Trasa byla upravena pro závod, protože měly být původně pro návrat použity jižní traverzy Krátké a Dlouhé tzv. lyžařské zimní trasy. Tyto stezky nám ale Lesy ČR LS Rožnov nepovolila pro závod a jsou shodou okolností dosti zničené jejich těžbou (taková malá Tunguska), takže jsme sjezd z Hodorfu na cyklotrasu do Mořkova museli rozdělit a otočit směr jízdy přes Huštýn aby bylo vše na severu v MS Kraji. Připadá mi to jako taková válka sever proti jihu, Fren proti Rožnovu nebo Moravskoslezský proti Zlínskému atd. Zase se netlačilo tak jako kdysi na Beskydu na hřeben. Bohužel se pod Dlouhou více stoupalo, ty jižní traverzy byly více na pohodu a pak od Kamenárky lesní cestou na asfalt a Alve lovecký chodník nad Veřovice. Takže asi toto, mimo závod si to jezděte jak chcete, my jsme si mákli, pořezali polomy, vykosili lovecké chodníčky pod Velkým Javorníkem,vyh­rabali lesní svážnici do jezdivější objížďky „kamenolomu“ ve stoupání na Dlouhou, opravili historický chodník spojující modrou a zelenou od Frenu na Velký Javorník a opravili lavičku pod Hodorfem.

        Takže poděkujte všem valachům z SKVK a užívejte si Veřovických. Jsou nyní v dobrém stavu, je to takový náš Beskydský biketrail.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.