Brzdové destičky, Metal vs Resin, Cena/výkon

11 nepřečtených
  • Velkejtvrdak

    Čaute. Potřeboval bych poradit. Dělám po dlouhé době nákup a já to vždycky nakupuju ve větším. Nedaří se mi však rozhodnout jaké desky.

    Mám brzdy Shimano slxm7000, perfektně odvzdušněné, s výkonem jsem spokojený.

    Zkoušel jsem desky jen od shimana a to měnit nehodlám. Přemýšlím však jestli vzít j04c(metal) nebo j03a(resin). Jezdím hodně a proto mi docela záleží i na výdrži, potažmo ceně.

    Minulý rok jsem jezdil půl sezóny desky j02a, nestalo se, že by mě neubrzdili, bohužel většinou stačily dva týdny ježdění a bylo po nich, přešel jsem teda na ty j04c, které většinou ten měsíc vydržely.

    Shimano ale s novýma brzdama představilo i nový typ desek tj j03a, slibujou o 40% větší výdrž než původní j02a.

    Abych to vyjádřil názorně. Našel jsem reklamní leták shimana, kde Mají na škále 1–5 hodnocenou výdrž

    J04c – 5

    J03a – 4

    Když si to dám dohromady, řekl bych si, že když má j03a o 40% větší vydrž než j02a, mohl bych jezdit místo původních 2,8 (to je jejich vydrž podle nejnovější reklamy) víc, jinak řečeno, místo 2,8 třeba bikeparků bych mohl dát 4, to je pěkný, trochu jsem ale hledal a našel ještě starší leták, který však hodnotil výdrž J04c, jak jinak než 5, ale j02a jako 4(z 5ti).

    Jaksi teda nechápu, jestli toto jsou jen nesmysly, nebo někde chyba. A rád bych zjistil názory zdejších doufám zkušených bikerů na toto téma.

    Jako spoustě z nás musím aspoň trochu řešit i finanční stránku věci.

    Když jsem vozil resiny, kotouče pěkně vydržely, brzdný účinek stačil, viděl jsem však, jak mi doslova mizí před očima a brzda v souvislosti s tím měkne.

    Když jsem vozil metaly, kotouče to hoblovalo jako uhlovka, brzdný účinek téměř bez rozdílu. Vydržely dýl ale taky stály víc.

    Je tahle nová směs o tolik lepší, že má smysl koupit je, nebo pořad platí, že když chci vydrž musím koupit J04c?

    Předem díky moc za názory

    Anketa: Jaký typ zvolit

    3x
    100%
    0x
    0%
    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.