Brnenska klika - Beskydy + Javorniky + Karpaty

326 nepřečtených
  • RomanH

    Meli bychom se pomalu domluvit na tom terminu Beskydy + Javorniky + Karpaty.

    Navrhuji vikend 13.07. – 15.07. ci 20.07.-22.07 jako nahradni, pripadne i rovnou v tom tydnu (v ramci dovolene). Uvidime dle pocasi a moznosti kazdeho z nas.

    Patecni vlaky :

    Brno Bohumin Trinec

    14:02 16:31|16:44 17:27

    15:02 17:31|16:44 18:27

    16:02 18:31|16:44 19:27

    Rano bych videl start za svetla (4:30 – 5:00) a uvidime, kam dojedeme.

    Ubytovani – zatim jsem nasel nize uvede stranky, nicmene muzete hledat dale – pujde o jednu noc, tak bych to nijak nehrotil (hlavne bika na pokoj ci recepci…) :

    http://www.penzionsvet.estranky.cz/

    http://www.hoteltrinec.cz/

    Zpatecni nedelni cestu doladime dle situace – vubec nemam casovou predstavu, kolik se nam toho povede dat.

    Trasa je tady

    Nejradeji bych v sobotu dojel az do Francovy Lhoty a ubytoval se na Ranci u Zvonu

    Ale pokud to casove nevyjde (je to tam nejakych 130 km pro me totalne neznamym terenem), tak je tam Kohutka (Javorka, Portas…)

    Cele to ma podle Cykloserveru 248 km a 7000 metru, tak uvidime, jakej to bude masakr :-)

    0 0
    • JSt  

      to dame vklidu ;-). je to ta nejproflaklejsi tz, nikde by se nemelo zasadne kufrovat. jsou to takovy kopecky, ze nahoru je jedno, jestli to tlacis nebo jedes :-D a dolu se vsecko da sesoupat.

      jen se pripravit na zvysenou pravdepodobnost destrukce materialu, at nekdo nemusi koncit driv jako onehda obda skrz fikly plastik apod.

      0 0
      • obda  

        Kdyby jenom fiklý přední pláštík z boku. Onehdy jsem dával kola dohromady, a ten zadní, co mi ho nezalepil tmel, je v délce 1cm řízlý uprostřed vzorku. A to ucházení za Ketkovicema – za to mohl ještě další defekt. Hehe.

        0 0
    • obda  

      Co tě vedlo k vynechání perel jako Velký Lopeník? ;)

      0 0
      • RomanH  

        Cervena :-) Ale muzem to zmenit a dle situace a sil jet po zelene.

        0 0
        • Singlespeed  

          Červená mimo Lopeník je o dost jezdivější. Celou trasu znám velmi dobře. Bude to extra náročný podnik. Ať vám to vyjde.

          0 0
          • obda  

            Jezdivější říkáš? Vždyť jedeš celou dobu po lesní cestě, a přijdeš o rozhlednu na nejvyšším kopci v okolí a spoustu silných zážitků ;) BTW na kole jsem to nejel, jenom s kočárkem (a druhým dítětem v nosičce) :)

            0 0
            • RomanH  

              Ja to jel kdysi v hustem desti, 2 dny podle popis Z.Bartose. Uz si to ale moc nepamatuju. Delal jsem to jako seznamovacku s partou pred Pakistanem. Taky to byl neuveritelne silnej zazitek, treba kdyz jsme zablaceni a promrzli sedeli v nejakem motorestu, kde bylo spousta cistejch napranejch Ziletkaru a kamarad – silnicar prohlasil : Takhle vypada spravnej cyklista – je cistej a mota se. :-)

              0 0
              • obda  

                :) V dešti a bahně získává Lopeník zcela jinou dimenzi. Jinak my zase přiměřeně zablácení potkáváme v Bítýšce napulírované fullisty, že :)

                0 0
                • RomanH  

                  Vsak jsem dal v nedeli Meride hned za usiska, aby vedela, ze se nebude flakat, dest nedest, bahno nebahno.

                  Pak jsem ji ale doma opet vylestil, no… :-)

                  0 0
            • Singlespeed  

              Myslím, že po tolika kilometrech budou kluci rádi, že jedou lehčí trasou. Cesta z Mikulčina vrchu přes Lopeník a Novou horu na Javořinu je velmi náročná a jako součást druhé cca 130 km dlouhé etapy si to docela špatně představuju.

              0 0
              • obda  

                Vždyť já taky hlavně rejpu :) Ale kluci jsou drsní, já je znám :) S letošním nájezdem bych se bohužel neodvažoval přidat :( Nicméně ten Lopeník je po loňském Loudání legendární ;)

                0 0
              • marapara  

                Tak ono není zase takový problém jet přes Lopeník, sjet po zelené dolů tím parádním sjezdíkem a nejet dál po zelené přes Novou Horu do Květné a po zelené na Javořinu, ale zajet do Březové kousek po silnici. Jsou tam i hospody, kde se najíst – Po Lipou, vyjet serpentýny po asfaltce nahoru a napojit se na červenou a pokračovat dál na Dubinu, Kamennou búdu a Javořinu. Je fakt, že ta červená je celkem hezká, ale sjezdu z Lopeníku se nevyrovná ani náhodou.

                Za ten výjezd z Lopenického sedla po sjezdu z Mikulčáku, ten je kapku prudší, a pak výjezd po serpentýnách po asfaltce z Březové, ten je v pohodě, to asi stojí.

                Já jsem teda přejezd jak to plánujete Vy nejel, ale tu hřebenovku Bílých Karpat mám projetou celou. Ale jel bych ji teda raději v opačném směru, respektive jsem zvyklý ji jet v opačném směru. V tomto případě se ale Lopeníku vyhýbám a jedu tu červenou nad Březovou na Troják.

                0 0
        • koomar  

          Velký Lopeník bych fakt nevynechával, snad jen pokud by bylo extra hnusně. Možná bych se i přidal,ale asi jen na část trasy :)

          0 0
      • Jaroslávek  

        Ten je profláklý.-)

        0 0
    • Polka  

      Super, uz se tesim, zrovna sem objednal lehci prevody :)

      0 0
    • mastihuba  

      takovy maly loudání ne? jsem jen z mostu na bílý kříž jel šel cca 4,5h. Se s váma přestanu kamarádit.

      0 0
    • Jaroslávek  

      Člověk si odskočí na oběd a ejhle. Za mě jo.

      0 0
    • Paja  

      Casti te trasy znam ikdyz vetsinou pesky, v ramci Drtice se jel tusim jen usek Bily Kriz – Maly Polom, urcite bych diky maraparovym fotkam byl pro zajizdku na Vrsatske bralo pred Vlarskym prusmykem.

      Myslim, ze 130 km je vzhledem k casu kdy chces vyrazit realne ujet – Drtic miva podobnou vzdalenost, ikdyz o neco mensi prevyseni a castecne byva jednodussi teren – minimalne v části z Koprivnice pod kopec a pak zpatky…

      0 0
      • pepek  

        Jo Vršatec musí být, už jen proto, že tam určitě potkáte Hribíka.

        0 0
    • Paja  

      …a *****, jsem to nedocet, 250 km/ 7000m jsou v podstate 2 Drtici za sebou…nejak si nedovedu predstavit, ze bych v nedeli po Drtici vyjel na dalsi kolo @;-) no kdyztak zaradim zkracovacku v Drticovskem stylu;D

      0 0
      • RomanH  

        Prave :-)

        Proste v sobotu ujet v ramci moznosti co nejvice (ale zase ne na silu, tentokrat si rad dam obed a pivo :-)), no a v nedeli se uvidi.

        Ale treba to s tim prevysenim nebude tak horke, BikeMap ukazuje jen 6600 :-)

        0 0
        • Singlespeed  

          No, nevím. V reálu opačným směrem než jedete, ale přes Lopeník a Novou horu atakuje převýšení hranici 4000m jen za Karpaty!

          0 0
      • JSt  

        kdyz jsem jel petikilo ve frantiskove, daval jsem dva dny po sobe 200km do dalky a 5000m navysku a treti den dopoledne posledni kilecko. a to jsem nebyl se silama jeste zdaleka u konce. nebylo to ale nijak zasadne narocnym terenem. 130km dva dny po sobe musime zvladnout. uz ted citim ohromnou silu. :-D

        0 0
        • Paja  

          Frantiskov znam jen z tvyho vykladani, ale tady bude asi o dost narocnejsi teren, navic, ty jses cvok schopnej jet 200km kdyz uz jses podle svych slov v prdeli

          0 0
      • Excel  

        Mně je to jasné, s každou další trasou, kterou ujedete (ještěd, klínovec) Romanovi mrdne víc v hlavě a navrhne ještě větší vraždu. ;-)

        0 0
    • bagr84  

      Tejden po MTB trilogy, vy to snad delate naschval :)

      0 0
    • Pavel  

      No, tak to mám za sebou… Ale rozhodně bych to za víkend nedal…

      0 0
    • jIrI___  

      Jestli se do toho pustíte (a stihnete to za víkend), máte můj obdiv.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Asi si budu muset najít nové kamarády :-)

      zn: 2× týdně na kochačku, nikoliv masakr 1× měsíčně…

      0 0
      • JSt  

        sak to bude dvakrat tydne kochacka. jednou v sobotu, podruhe v nedeli ;-)

        0 0
      • RomanH  

        Tak bacha, aby jsi si kvuli nim zase nekupoval jineho bika :-)

        0 0
    • pitos  

      Dívám se na tu trasu a za dva dny bych to určitě ujet nechtěl, to je celkem masakr:)

      Osobně si dovedu představit že bych první den dojel tak max někde po B.Kříž nebo Konečnou, ale dále už by mě nikdo nedostal.

      Ten začátek, hřeben z Čantorky po Bahenec je docela náročný a ačkoli se to možná nezdá, zabere dost času…no šťastnou cestu:)

      0 0
      • mastihuba  

        nedají si říct a nedají si říct :D

        0 0
      • zbartos  

        Tak jsem na tu trasu taky teď koukl a hned na začátku (výstup na V. Čantoryji) vidím, že se důsledně vyhýbáš fialově značeným cyklotrasám, které jsou na cykloserver.cz schválně pro nás vyznačeny.

        Nevím proto, zda Tě vůbec zajímají doporučení na lépe sjízdné úseky než ty, co vedou přímo po TZ KČT. Pokud ano, tak dej vědět, 3 tipy pro první den už mám…

        BTW Letmo jsem si odměril jak daleko je to z Třince na Portáš (cca 100 km) a myslím, že za světla a při plném vědomí se dál nedá za první den dojet…

        0 0
        • Polka  

          Zdenku, nejsi tady novy…z nasich vlaken jsi uz davno mohl postrehnout, ze zasadne vyhledavame ty nejhorsi kua nejhur sjizdne nakokot nebudutodelat useky ;-)

          0 0
        • RomanH  

          Ahoj Zdenku,

          ano, dusledne ignoruji znacene cyklotrasy, protoze po zkusenosti, jak to vypada u nas v okoli (na znacene cyklotrase je cedule, ze je je tam nesjizdny usek XX metru a ze je nutno slezt z kola – pritom kdyz na to prijde, tak se to za sucha da sjet na silnicce, nebo siroke upravene lesni cesty typu Pod Hradem – Novy Hrad), kvuli tomu fakt nemusime jezdit po republice.

          Na druhou stranu vubec nezaviram oci pred dobre minenymi radami typu Orlicky (tusim Peticesti) – celorocni bahno, lepsi je to jet po te neznacene vrstevnici pod znackou; nebo v Jesenikach se na hreben nema cenu drapat pres zatracene Ztracene kameny, ale vzit to na Alfredku a pak Jelenku…

          Proste tyto akce maji byt biking se vsim vsudy, s tlacenim nahoru i dolu pocitame, ale jestli je tam nekde vylozene skala, dlouhej usek bahna nebo velkeho polomu, tak budem radi za kazdou pripominku.

          Tentokrat ani nepujde o to ujet to fakt 100% cele ve dvou dnech, byt s poradnym vykonem pocitame (protu uz i ten casny start a zadna flakarna). Mam predsi jen zdravej respekt z hor a v pripade Beskyd, kde jsem byl naposledy pred hodne lety (a to jeste pesky) si vubec netroufam odhadnout casy. Co se neujede ted, dobouchneme treba na podzim. Proste takove Loudani na lehko.

          0 0
          • kankrlicek  

            Si to tady tak čtu a zjišťuji, že mnou cloumá těžká závist. S váma to pro mne vždy znamenalo velkou únavu :), ale taky setkání s príma lidma. Bohužel letos to nejde.

            Ať vám to vyjde na 100pro.

            mk

            0 0
          • zbartos  

            Nemluvím o značených cyklotrasách, ale o trasách vyznačených na cykloserver.cz jako použitelné pro kola, i když v terénu nejsou třeba značené.

            Jak Ti mám svoje návrhy na úpravu Tvojí trasy dodat ?

            Může to být opět Tvoje trasa na cykloserver.cz s tím, že tam budou občas místo Tvého návrhu mnou navrhované obchvaty ?

            K tomu bych Ti třeba mohl na Tvoje vyzvání ještě poslal seznam mnou navrhovaných změn Tvé trasy s obrázky, pokud bys ty moje změny nemohl najít.

            0 0
            • RomanH  

              Spise tu trasu prosim prekresli a pripadne sem pak jeste zkratkovite hod useky, ktere jsi prekopal. My GPS nevozime, vytisknu si mapy na papir a zakreslim si tam jednou barvou nasi variantu a pak druhou jeste ty ruzne odbocky. Na miste se pak vsichni rozhodujeme, kterou variantou se dame. A jestli mas i nejake slovni komentare k jednotlivym usekum + fotky, tak sem s nima. Dikec.

              0 0
      • goofy  

        Jsou to proste blaazni :o)

        0 0
    • goofy  

      Hotelu Trinec bych se byt vama vyhnul.

      0 0
      • RomanH  

        OK, diky za info. Mas nejaky tip na ubytko ?

        0 0
        • goofy  

          Hmm.. Abych pravdu rekl moc nevim. Mozna zkuste tu ubytovnu? Kazdopadne v tom hotelu mi prisli prijemni a ochotni jak osina v zadku a asi by vam nedovolili kola na pokoji.

          0 0
    • JSt  

      jakto, ze se jeste neozvalbrantec? tome!

      0 0
      • Jaroslávek  

        Už jsem to říkal Romanovi, dle Karošových informací jede s JečňákoTýpexo atd.grupou prodat svou formu z Klínovce na Stelvio apod.-))

        0 0
        • brantec  

          Nazdarau kluci, od Klínovce nejezdim, mam v prdeli achilovku:-( Mazu se zvenku i zevnitr a furt stejny. Pristi tyden zkusim fyzioterapeuta. Je to na pytel:-(

          0 0
          • Polka  

            Presne proto sem tam nejel. Radsi zdechnu nekde v Beskydech mezi vlkama.

            0 0
          • Splinter  

            nj to je duvod pro to jezdit tydle ptakoviny casteji. telo si zvykne :D ale kdyz nekdo semtam jezdi pak ujede toto, tak se nedivim…

            0 0
          • Jaroslávek  

            Aha, takže dementuji předchozí informaci. Achilovka říkáš, a jen na jedné noze? S tou jsem nikdy z přetažení problém neměl.

            Každopádně ti nezávidím, buď v klidu, zachovej trpělivost, nic neuspěchat !

            0 0
          • kankrlicek  

            Na achilovku jsem našel tuto radu Za Nového dám ruku do ohně :)

            0 0
          • Karaya  

            No ty vole, tak držím palce ať se toho co nejrychleji zbavíš. Dneska jsme jel přes Sloup, tak jsem si říkal, jestli tě nepotkám. U jeskyně jsem dal Grenu za cenu jak na Buku, nějak se to tam spravilo :-)

            0 0
    • Jaroslávek  

      V případě varianty I ještě 9× vyspinkat.

      0 0
      • RomanH  

        Jak to vidite ? Ja se ted vratil z dovci, pomalicku se rozkoukavam, ale na prvni pohled ten prvni termin s pocasim nic moc…

        0 0
        • JSt  

          pokud se predpoved nezlepsi, nechal bych to na pozdej…

          0 0
        • Jaroslávek  

          Jsem ještě pořád zblblý z horka …

          0 0
        • Paja  

          Hlavne ta sobota vypada pomerne nejiste a hlavne tu predpoved ujz nekolikrat zmenili, od 25 bez deste postupne snizili na 20, pak meli chvilku 15 a dest prakticky celou sobotu a ted zas 15–20 a pres den spis jen takovy krapani…

          …ja kazdopadne ten druhej vikend nemuzu, uz tam mame neco delsi dobu dohoukanyho.

          0 0
          • Jaroslávek  

            Však je teprve po.

            0 0
          • RomanH  

            Hmmm, nedelas mi to jednoduchy, sice porad plati, ze muzu oba dva vikendy, ale tento by se mi hodil vice volnej. Uvidime, nejpozdeji ve stredu to budu potrebovat rozlousknout.

            Pocasi je zatim nejiste, ten pristi vikend 100% nemuzes ? A pripadne dale (28–29) ? Co na to ostatni ? Jako pokud to tedka bude vypadat stabilne, udelame to dle puvodni domluvy (14–15), byt by se mi to vice hodilo jindy.

            0 0
            • Paja  

              Pristi nemuzu na 105 %, 28.-29. by to asi slo…

              0 0
              • RomanH  

                Tak Ti nevim. Sice bych rad ted jel (v patek i v sobotu ma u nas prset, takze mi je volnej vikend k nicemu), ale porad tam prsi a jedinej den, kdy bude sucho, bude asi patek. Uvidime, pockame do zitrka, ale po te, co jsem videl, v jakem stavu jsou lesni cesty u nas, to moc optimisticky nevidim. Zitrek rozhodne.

                0 0
                • Jaroslávek  

                  Je to na tobě, znáš můj vztah k blátu.

                  0 0
                • JSt  

                  za me je blbost tam jet tento vikend a pak tu psat, jake to bylo trapeni a ze jsme to cele neobjeli kvuli desti a blatu.

                  0 0
                • mastihuba  

                  dobře si prohlídni ten odkaz co jsem sem dával, abys věděl v jakej sračkách chceš všechny mermomocí utopit. :D

                  0 0
                • Paja  

                  Ja taky ne, sice podle radaru tam v poslednich dnech prselo min nez u vas, ale ta predpoved – ted jsem se dival jak na pepkovoguru, tak na yr.no, optimalni neni, v sobotu sice ne moc, ale neco urcite spadne a na kopcich nebude ani 20.

                  Podle zkusenosti z Drtice neni beskydsky blato lepivy, clovek se sice zasvini, ale neni to jak vyjet si po desti na Zlobici;) na tech Frantovejch fotkach mi pripada, ze rozblaceny cesty prizivuje nejakej pramen, kterej proste tece po ceste podobne jak na Drtici na cervene z Martinaku na Pustevny…nicmene blato tam asi bude, v lesnich usecich, kde to hur vysycha bylo uz v pulce cervna na Drtici a zas takovy parno, aby vsechno vyschlo urcite nebylo, zvlast kdyz od te doby neco priprselo.

                  Sumasumarum, jet by se to asi nejak dalo, ale v dalsich terminech bude nejspis lepsi pocasi lepsi…pokud se tomu vesteni z koule da aspon orientacne verit, tak uz od pulky pristiho tydne by tam srazky mely byt minimalni…

                  0 0
                  • RomanH  

                    OK, tak tento vikend odpiskame.

                    Zkus poladit ten pristi, at mame opet dva terminy ;-)

                    0 0
                    • Paja  

                      Pristi urcite ne, ale zas pokud to ostatnim bude vyhovovat, nemuzou byt vsichni vsude, ikdyz pokud bych si mel vybrat, jel bych radsi toto nez Klinovec…

                      0 0
                      • RomanH  

                        Tak ten vikend 28.-29. taky vyhovuje vsem, co chteji jet (jeste se teda nevyjadril Polka). Jen je to risk nechat to na jedinej vikend. Ale co uz, nejak to snad vyjde :-)

                        0 0
    • o.unca  

      Zdar, pokud máte ještě místo ve vlaku, tak bych se přidal.

      0 0
    • RomanH  

      Jestli to dame cele, tak budeme nejspise muset po silnici ze Skalice do Hodonina (asi 12 km), v 18:18 nam jede rychlik do Brna. Ze Skalice je spatne spojeni.

      0 0
      • mastihuba  

        jestli to za dva dny date cely tak tam pro vás klidně přijedu :) imho je to blbost. :)

        0 0
      • Paja  

        Ja bych to tipoval, ze to vyjde svihnout nekde za Velkym Javornikem na Velkou nad Velickou…

        0 0
        • Jaroslávek  

          Uf jsem se lekl. Měl jsi na mysli Velkou Javořinu asi.

          0 0
          • RomanH  

            Ze by nam tak neveril ? :-)

            0 0
          • Paja  

            Jo, jasne…jsem to pomotal, pro Javornik maji predpoved na pepkovoguru, tak proto…

            0 0
          • Paja  

            …ono taky svihnout to z Velkyho Javorniku na Velkou nad Velickou by byl taky docela peknej vejlet;)

            0 0
    • marapara  

      Celkově asi 2/3 trasy co máte v plánu mám projetou. Javorníky jsem jel už dříve a v Karpatech se pohybuji celkem často. Pokud pojedete kolem Vršatců, tak ty bych asi nevynechal. Je to zajížďka asi 2 km a a 2 zpět a pokud bude hezky, tak výhled skoro na půlku Slovenska fakt stojí za to ze zříceniny hradu Vršatec :).

      Z míst co znám tak Vás čeká několik nepříjemných výjezdů, možná spíš tlaček – Končitá ze Střelné, když jsem tam byl naposledy, tak to bylo u vrchu celkem zarostlé, pak Kaňůr před Vršatci je jeden úsek pomalu kolo na záda – hodně prudký, pak Javorník nad Bylnicí dá docela zabrat, výjezd na Lopeník z Mikulčáku je docela prudší ze sedla, pokud to pojedete, výjezd na Javořinu po červené je prudší také, ale dá se jet, pak je celkem hnusný výjezd po červené ke Třem Kamenům od Vrbovců.

      0 0
    • RomanH  

      Jen pro info, rezervujte si pa 27. odpoledne + vikend 28–29, snad to pocasi vyjde.

      0 0
      • Jaroslávek  

        Doufám, že bude aspoň týden před bez deště.-(

        0 0
        • JSt  

          pokud nebude, budu muset asi nahodit kotouce :-D

          0 0
        • RomanH  

          To ja taky. Tmel doplnen, kosik namontovan, ted uz jen to pocasi :-)

          0 0
          • Jaroslávek  

            Košík nákupní ? -))

            0 0
            • RomanH  

              Jasne :-) A vzhledem k tomu, ze mam dovcu, hlidam sviste a venku porad prsi, tak vymyslim cypoviny a premyslim, ze si jeste hodim na tlumak dalkovej lock, abychom to mohli napalit :-)

              To Jirik : Ty nepojedes na Trancikovi ?

              0 0
              • Jaroslávek  

                Ta neděle mě štve, stáhl jsem kalhoty, když brody byly ještě daleko. Vozím tento týden Renču do práce autem, takže včera jsem se navečír urval na chvíli, Žab-Bit-Laž-Debl-Svat-Dom-Ostr-kolem prýglu dom, docela jsem se na silničce vyšťavil.-(

                0 0
                • RomanH  

                  No ja jel od nas jen na Vir a zpet. Chvili jsem vahal, jestli se nedrzet puvodniho planu, ale nakonec jsem nechtel dvakrat po sobe zmoknout, tak jsem neriskoval a vyplatilo se. Doma jsem si dal Krakoru, obed, sprchu, a zacalo prset (ale jen kratka prehanka). Tak priste.

                  0 0
              • JSt  

                ani nahodou! tu kurvu :-D neminim nikde tahat na ramenou. pekne lehkyho titanka. ;-) po rovine jede lip, do kopca se lip nese a z kopca dolu se s nim kluse taky lip. :-P

                0 0
      • Paja  

        Tak nevim, jestli, pokud chceme jet tento vikend, by vzhledem k neprilis jiste predpovedi na nedeli, nestalo za uvahu vzit si v patek dovolenou a jet o den driv…

        0 0
        • JSt  

          jsem pro

          0 0
        • RomanH  

          Asi stalo, ale ja nemuzu :-(

          Dalsi vikend, ktery bych mohl, je az 25.8., ale den se krati a tak jedte pripadne beze mne – necham si to alespon vypravet a dam si treba v sobotu cervenou ze Zdaru.

          Nicmene bych jeste nestahoval kalhoty, pac brod (vikend) je jeste daleko a vetsinou se to posune.

          0 0
          • Paja  

            Bez Tebe, nacelniku? …nikdy.

            0 0
            • RomanH  

              Tak pokud bude moci vetsina a meli by jste mit hezke pocasi, byla by to skoda.

              0 0
              • Paja  

                byste, byste, nacelniku…a skoda je dobryho cloveka

                0 0
        • Paja  

          No, zatim na me predpoved na nedeli pusobi tak, ze pokud tam nepojedeme s tim, ze v sobotu to odjedeme podle planu a v nedeli na 90 % jen sjedeme z Francovy Lhoty do Horni Lidce na vlak, tak to asi nema cenu…

          0 0
          • RomanH  

            Je to s prominutim p*cou ke zdi :-( To uz snad ani neni statisticky mozne, aby komplet vsechny vikendy v cervenci prselo.

            Jet tam na jeden den podle me nema cenu, zvlaste po prakticky neustalych destich v kombinaci s timto prispevkem. Nejak bychom se tama protahli, z toho strach nemam, ale zase to v nedeli rano po tom utrpeni zabalit kvuli desti…

            Pokud se nedomluvime jinak, davam do placu ten vikend 25.8. ci nekdy v zari.

            A pokud ted nepojedem, tak co u nas v sobotu ? Klidne se zaseru na MTB (neco narocnejsiho, treba cervena ze Zdaru – pokud to Manasek s temi zady zvladne), nebo i silnice (alespon 150 – 180 km – nejakej zajimavej napad). Potrebuji se vyjet natruc tem destivym vikendum, ale zase treba na Praded a zpet se mi nechce :-)

            0 0
            • Paja  

              Co ma Maňas se zadama? Pokud nepojedeme, v sobotu mame parak, takze kolo 0.

              0 0
              • Jaroslávek  

                Jsem něco chytl od Romana, blok krční páteře. Ale uvolňuje se to celkem rychle.

                0 0
                • Paja  

                  Jak te znam, je to spis z otaceni se za babama, jak ted v tom teple chodi spore odeny…nepotkals ted nekdy Martulu? ;D

                  0 0
                  • Jaroslávek  

                    Už dlouho ne. Já se moc neotáčím, bo mě stačí pohled zepředu dle zkušeností „profesora“ v tomto oboru, Jonyse.

                    0 0
                    • Paja  

                      Teda nechat si radit od takovyho cucaka;D

                      0 0
                      • Jaroslávek  

                        Neboj, já si radit moc nenechám, ale na druhou stranu je dobře mít oči i uši otevřeny.-)

                        0 0
            • bagr84  

              Kdybyste jste ste se rozhodli pro 25.8., toz to bych mozna mohl taky.

              0 0
            • Paja  

              Tak ta predpoved rosnickarum totalne nevysla, nejbliz s mnozstvim srazek byli na yr.no, ale vzhledem k tomu, co vcera na radaru pred Brnem predvedl ten obrmrak, se ani moc nedivim…

              Bohuzel, kdybychom jeli, zaclo by nam prset az tak touto dobou, a to bychom uz pomalu byli na ceste na vlak…

              0 0
    • tonys  

      zdar bajkeri, znam tu trasu z Kasarni po Pulcin..sjezd do Papajskeho sedla uz aspiruje na lehci DH trat, obzvlast za mokra celkem vyzivne, ale da se, nesmi se moc hrabat po brzdach, az narazite na cedulku s nazvem Krkostena, tak zacina ta prava zabava:-)). Vyjezd na Makytu je docela technicky narocny singel track, kdo nesleze z kola, tak ma u me za jedna. Jinak celkem pohodovy usek, na hrebeni sutry a koreny, proste krasa.. preji hezke pocasi, bo ty vyhledy pak za to stoji..v pripade deste je tam casto mlha a neni vyjimka, ze clovek vidi tak 5m pred sebe, pricemz se tam za kazdeho pocasi couraji turisti, samozrejme cerne prsiplaste na sobe, takze ve sjezdech docela zabava..ale vsichni jsou mili a maji u sebe dostatatek slivovice, takze nakloneni si domorodcu je ve finale povzbudive. Doporucuji se obcersvit na Kohutce, dobre tam vari a boruvkove knedliky maj celkem vyhlasenou povest..preji hezky trip.

      0 0
      • Singlespeed  

        Pokud jsi vyjel po tur. značce z Papajského sedla na Makytu a neslezl při tom z kola, tak jsi absolutní cyklobůh! Úřadující mistr republiky XCM masters tam v jednom nevyjetelném místě kdysi hodil slušnou tlamu (když to jel dolů) :-)

        0 0
        • Pavel  

          Kamoš za mokra (na krosu! a s báglama) sjel docela daleko. Ale tam to bylo tím, že prostě nemohl zastavit :)

          0 0
        • tonys  

          ne, ale znamkovat to muzu:-) no popravde, zas na moc mistech z kola nelezu dolu, muj nazor je, ze na kole se ma jezdit, ne ho tlacit, ..a tohle jsou presne pasaze, kdy me to bavi.. technicka jizda…zato bych pri predstave 130km za den v tomhle terenu, jak je zde nekde nahore planovano, asi umrel..nejsem zadnej polykac km…hodit tlama se da i na asfaltu:-) ale je tam par divokych pasazi, priznavam

          0 0
        • marapara  

          Neznáte výjezd na Makytu po modré zespodu? Dá se to jet? Rád bych zajel do Bylnice autem s bikem a dal to přes Požár na Střelnou a po modré přes Čubův kopec až na Makytu. Akorát to tam neznám a nevím, jaká je to cesta, jestli je to fajn poježdění nebo cesta zarostlá keři a nedá se tam jet. Z Makyty to vemu na Pulčíny, do Lidče a ještě z Klobouků na Jelenovskou zpět do Bylnice. Když jsem si to natrasoval v mapách, tak by to mělo být kolem 70 km, asi náročnějšího poježdění :)

          0 0
          • Singlespeed  

            Ze Střelné náročný výjezd nahoru, pak vcelku pěkná lesní cesta na Čubův kopec. Zhora je to široká svážnice do Francovy Lhoty. Na Mikolínův vrch to vede, myslím po asfaltu. Potom zase lesní cesta a kousek pod vrcholem Makyty pár balvanů.

            0 0
          • pižmoň  

            modra ze Senice je ze zacatku asfaltova stojka na hreben,porad asfalt,misty rozbity az 2km pred Makytou se vjede na lesni cestu,nasledne singl,na vrchol trochu tlacenka,ale nic dramatickeho..Na cele trase neni problem s necim zarostlym nebo nevyjezdenym.Pokud chces,tak se mi ozvi na maila a muzem to projet:-)

            0 0
            • marapara  

              OK, díky :). Uvidíme podle času a počasí :)

              0 0
              • Singlespeed  

                Tak jsme jeli dnes s Zireckem kolem (až z Čadce) a ten začátek výjezdu ze Střelné není zas tak těžký, převážně šotolinka až k turistické zvonici nad obcí, kde si každý může zazvonit na velmi pěkně naladěný zvon :-).

                0 0
                • marapara  

                  Už se tam těším. Krajina je tam nádherná, kopce náročnější :)

                  0 0
      • jonys  

        Kurňa co to je?! Jsem se chvilu lekl, že sem píšu ani o tom nevim…

        0 0
    • mm  

      Ahoj,

      pokud by to nevadilo, rád bych se k vaší skupině přidal. Platí-li ten termín na konci července

      0 0
    • o.unca  

      Předpověď nic moc, tedy čím dál horší… Jak to rozetnete?

      0 0
    • JSt  

      jsem rozhodnut ve stredu odpol. vyrazit se spacackem a alumatkou to zprubovat projet. kdyby se chtel nekdo pridat, je vitan. ;-)

      0 0
    • JSt  

      reknu k tomu toliko…

      idealni trip pro chlapce s divkou, cyklistikou zcela nepolibenou, kteryzto ji chce priblizit o cem to mtb je. ;-)

      tak a ted vazne…

      pica, pica, pica. :-D vcera jsem ukrojil (zamerne nepisu objel) od sesti rano do deviti do vecera 85km. z toho jsem solidnich 30km sel pesky (u romana mam novy boty. chcu s praskou). :-D

      drzel jsem se striktne trasy a dneska po cca 150–160km jsem to v pulcine zalomil do vsetina na vlak. bylo mne jasny, ze to cely nedojedu, jeste to vypadalo na dest a hlavne… hlavne jsem uz nechtel to zkurveny kolo vlacet vedle sebe. za celou dobu jsem mel prumernou rychlost 7.8kph :-D

      trasa je to uplne paradni (100% nej, co kdy z romana vypadlo ;-) ), ale chce to trosku jinak pojmout. tzn. nejet tam s tim, ze se neco musi ujet, ale jet si to uzit. vzal bych priste trekovy gore tenisky, platformovy pedale a rozvrhl to na minimalne tri dny.

      „par“ obrazku pro navnadeni/odrazeni http://picasaweb.google.com/…yIDyEpicRide .

      0 0
      • Paja  

        Dobre…tak ja ty stary tretry teda jeste vyhazovat nebudu.

        Akorat nechapu, jak v Googlu vymysleli tu Picusu, tomu rikam optimalizace pro mobil, fotka zabira asi tak desetinu displeje, zlaty rajce…

        0 0
        • JSt  

          jj. nevyhazuj. jsem puvodne chtel vzit taky stary spesly, ale pak jsem dostal strach, ze pri delsi strece me z nich zas bude bolet pod kolenama a vykaslal se na to…

          0 0
          • Paja  

            Ja jsem si pro jistotu koupil prakticky ty samy vyzkouseny botky…

            0 0
      • Pavel  

        Průměrka 7,8 je ještě docela v pohodě… Já ji měl 6,5. Bažinou nahoru, bažinou dolu… Ale za sucha, za sucha je to supr. ;-)

        0 0
        • Pavel  

          Jsem zapomněl na to hlavní. Beskydy jsou prostě ú-ža-s-né!! Miluju Beskydy…

          0 0
      • RomanH  

        Diky za report :-)

        Ja to v podstate tak nejak cekal, proto jsem hned na zacatku rikal, ze vubec neplanuji, kolik toho urazime a hlavne ze si to chci uzit. Sice jsem po pravde cekal, ze to dame ten prvni den minimalne na Kohutku, ale o nic nejde – moznosti ubytka je tam dost.

        Jen me tak napadlo, netusis, jestli se da na te Cantorce prespat ? Ze bychom to tam vyjeli / vytlacili uz v patek vecer – dobre dve hodky k dobru.

        0 0
        • JSt  

          asi da, ale maji to tam s prominutim kokoti. cela chajda obtlucena cedulama se zakazem konzumace vlastnich veci (coz ve mne vzbudilo neduveru hned pri prijezdu), kolo jsem oprel u dveri o pozink popelnicu a hned za mnou vybehla zenska, ze pozor abych jim tim kolem nepolamal muskaty v truhliku vedle.

          kdyby se to narvalo, tak k te kohutce se to mozna dalo dojet. hreben javorniku byla nejjezdivejsi pasaz z cele trasy, co jsem projel (nejlip si ji pamatuju a nejak jsem myslel, ze to takovy bude cely O:-) ), tam se da mocne zafinisovat. :-D

          0 0
        • JSt  

          jo a jeste bych odporucal na skupinku minimalne jeden nahradni plast. ve vyjezdu hrabnes a fiknes ani nevis jak. kolikrat mne zatrnulo…

          0 0
      • Excel  

        nebudu to dělat, definujte mi pojem užít, je jasný, že to je trasa tak akorát…na *****!!

        0 0
        • RomanH  

          Nene, prave pro Tebe platil ten prvni Jirikuv odstavec – mas moznost ukazat Januli o cem je to MTB :-)

          0 0
        • pepek  

          Podle částečné zkušenosti a Jirkova popisu je jasný, že je to ideální, pohodová trasa na dva dny – na enduru.

          0 0
          • Kamikaze 591  

            Jo, 450 ccm :D

            0 0
            • JSt  

              to je zbytecne velky a tezky. ono aj stopetadvacu bychom meli ve dvou problem prehazovat pres nektery stromy. :-D

              0 0
              • Kamikaze 591  

                No já tam jedu tuto sobotu. Jedu z FM na Sulov, tam spíme. A v neděli zbytek do Valmezu.

                0 0
        • mastihuba  

          Nadruhou stranu když sjedeš todle, tak mužeš vyrazit na sudety za deště a budeš si libovat jak je to jezdivá pohodička. :D

          0 0
          • JSt  

            to se neda s zadnym zavodem (mozna krom nejakych bufovin) srovnavat. vlastne jo… k 05 drasalovi, kdyz mne dosly brzdovy spalky, tak jsem taky behal vedle kola, akorat ve sjezdech. :-D

            0 0
      • Jaroslávek  

        Pulčínské skály po mě nemůžete soudruzi na kole chtít. Tam jsem před lety lezl s děckama.

        0 0
        • JSt  

          to byl jeden z nejhezcich useku ;-). vubec jsem to predtim neznal.

          0 0
          • Vhalasta  

            Nebyly tam popadané stromy?

            Kolem Makyty zůstavájí ležet dlouho. Ke konci týdne zvažuju Horní Lideč – Kasárna.

            0 0
        • pepek  

          Buď ofafrnej, kdoví, co všechno ještě Jiřík zamlčel. . .

          0 0
    • Jaroslávek  

      Tak 25.8. nemohu, ale nenechte se odradit.

      0 0
    • JSt  

      tak s tim petadvacatym nevim. Su totiz slusne vyndanej. Pred chvilou jsem „dojel“ velkofatranskou magistralu a zeru v lubochni hajzlusky. Zaver byl totalni peklo. Poreferuju… Jinak dneska jsem za celej den nepotkal vubec nikoho.

      0 0
      • Singlespeed  

        Velká Fatra je takové jezdivé pohoří, jen je třeba vybrat správnou trasu a vynechat kopce jako Kopa, Kľak, Rakytov, Sidorovo, Tlstá, Ostrá, Drieňok…

        0 0
        • JSt  

          vynechanim kopy a zejmena te zarostle kurvy pred ni, bych se pripravil o velmi cenne mentalni cviceni ;-). Klak je vpohode, ze je tam alespon hezky. Na kope je uplny hovno a jeste jsem bloudil. :-))

          0 0
          • Singlespeed  

            Smekám. Řekl bych, že na Kopě jsi byl s kolem jako jeden z mála odvážlivců, ne-li dokonce úplně první :-). Už jen podle vrstevnic v mapě bych se jí zdaleka vyhnul:-)

            0 0
            • JSt  

              jsem mel s sebou singla, protoze ty kopce slapat v sedle by se mne stejne nechtelo, takze tlaceni jsem bral celkem vpohode. :-P

              0 0
          • teepeex  

            :)

            tak je hodny:)

            0 0
      • Paja  

        …a ja uz myslel, ze se probral nacelnik, pomalu jsem si rikal, ze to vlaknu snad budu muset vyhrabat sam…

        Zatim ale vypada predpoved na vikend optimisticky…

        0 0
        • pepek  

          On žije!

          0 0
          • Paja  

            …si clovek odskoci na tyden na dovolenou (ale i behem ni jsem sem cosi napsal) a pepe po nem hned vyhlasi patrani…;)

            0 0
        • Excel  

          no nevim, dnes rano hlasili na vikedn oblacno, dest, rsp. na sobotu

          0 0
          • RomanH  

            Ted jsem koukal na yr.no, tam do vypada celkem OK.

            Na Windguru je sobota OK, ale nedele je teda spatna. Co tak sleduji, tak nejpresnejsi predpovedi ma posledni dobou CHMI, ale to si budeme muset pockat na zitrejsi vecer.

            Kazdopadne tento vikend je pro danou akci posledni rozumnej termin.

            Pokud by ted pocasi nevyslo, je otazkou, co dal. Jet tam jen kvuli jednomu dni, no, prijde mi to trosku daleko, ale pokud budou ostatni chtit… Jinak cervena ze Zdaru, Jihlava, Trebic,… proste minimalne cela sobota nekde na biku.

            0 0
            • Paja  

              Koukam, ze sledujeme stejny predpovidace…win­dguru je posledni dobou trochu mimo, minule, jak predpovidali ty velky deste jim to moc nevyslo, yr.no je lepsi…

              Kvuli jednomu dni bych tam urcite nejezdil.

              0 0
        • RomanH  

          :-)

          Ja jej chtel vyhrabat behem dneska. Predpoved trosku vylepsili, na pocatku tydne to nevypadalo moc dobre – sice je tam porad nejaky dest, ale uz to zacina vypadat rozumne.

          A ted tedy, kdo vsechno pojede : citam Ty, ja, Exik a vyndanej JST.

          Rano zacina svitat az v 5, stmiva se kolem 20te. Prisli jsme tim padem zhruba o 2 hodiny, ale co uz… Co s tim ubytkem, potvrdime behem zitrka (dle pocasi) ten Trinec, nebo vezmeme spacmeny + alumatku a dame to v patek az na tu Cantorku ?

          0 0
          • Excel  

            spacak+alumatka-nevedu, nejsu tremp a porizovat si to kuli tomu abych se zablil nekde v kydech se mi soudruzi moc nechce :-)

            0 0
            • RomanH  

              OK, tak tedy letos ne, nicmene na pristi rok si to porid, pac to bude pecka. A nechci to tu rozebirat na foru :-)

              0 0
              • Paja  

                Tak Exikem mame dilema trampingu vyreseny, svetlo si kazdopadne beru, ale nejak zvlast bych to nehrotil…

                0 0
              • Jaroslávek  

                Prosím, já vím, já vím …

                0 0
          • JSt  

            romane, fakt to asi nedam. nemuzu skoro chodit. :-/ nejak mne z toho tlaceni odesly kycle – zejmena leva. :-(

            0 0
            • RomanH  

              Uvidime zitra po obede

              0 0
            • mastihuba  

              na klínovcu se vodpálil brantec, na fatře ty, ptám se kdo bude další :D tydle extremy jsou fakt spíš mentální cvičení než sport ku zdraví. :)

              0 0
              • Jaroslávek  

                Momentálně jsem na tom mentálně výborně, ale stejně mě to ku h…u jest.-)

                0 0
            • kankrlicek  

              Můžu doporučit skvělého operatéra :)

              0 0
              • JSt  

                tyvoe, nestras. to vis, ze jsem si na tezebe vzpomnel…

                0 0
                • kankrlicek  

                  Začínám jezdit a možná v sobotu dám Manitua :) pěkně na kochačku, ale v dešti nee.

                  0 0
                  • JSt  

                    toz drzim palce. si dam par dnu oraz. ted jsem se trosku prospal a hned je to o kus lepsi. asi fakt nejaky pretazeni. jen aby se to nevracelo. pul dne jsem musel chodit a uz jsem silel, ze se muzu akorat kolibat jako kacer a stejne to boli…

                    0 0
                    • kankrlicek  

                      Francouzský hole pomůžou :))

                      0 0
                    • kankrlicek  

                      A teď vážně: 1 prášek Nimesil (nebo Aulin – je to to samé), pod jazyk a vycucat. Druhý den by nemuselo nic bolet.

                      0 0
                      • JSt  

                        ve sklepe u rodicu bych nejaky fofrklacky nasel :-)). na dukaz, jak to bylo mizerny, jsem o nich chvilu taky premyslel :-(. ale uz je to mnohem lepsi i bez bobuli. verim, ze zitra uz zase budu kakat do kaluze, teda skakat pres kaluze. ;-)

                        0 0
            • Excel  

              Tak si to shrňme:

              1. soudruh nemůže skoro chodit, má odvařené kyčle, kolena občas

              zatejpované jak nohy partyzána

              1. soudruh, občas mu hapruje ruka, záda v ******, rehabilitace nutná
              2. soudruh málem skončil na kryplkole-záda skoro v ****** (positivum je,

              že se obdivuhodně zvednul, pravděpodobně také díky termálům na Kraví hoře a je z něj vrchařský boss)

              1. soudruh dočasně v hospicu skrz chlast s klíčkem
              2. soudruh v depresi, ale fyzicky zdá-se OK
              3. soudruh tedy já, napohled ve vrcholné formě, ve skutečnosti prolezlej

              všelijakým hajzlem udržující neměnný stav díky farmakologické fir­mě

              1. soudruh v modrém bez známek opotřebení
              2. soudruh z Holydné bez známek opotřebení
              3. soudruh z vinohradu očividně jde nahoru
              4. cedrhauz soudruh zdá se OK

              Pokud jsem někoho opomenul tak se omlouvám.

              0 0
            • Paja  

              No, soudruzi, je mi lito, ale musim svou ucast skrecovat. Svarovi vypadnul program na tento vikend a vzhledem k tomu, ze se jim podarilo upichnout decka vcetne nasi zaby u babicky a misto, aby si se svagrovou nekde uzivali, nabidli nam, ze u nas budou celej vikend bulharit. Coz je nabidka, ktera se neda odmitnout…podzim se blizi a prace je kupa.

              0 0
              • RomanH  

                Hmm, a je to v pasti :-(

                Bulhar nebo Madar, ani predpoved neni zrovna optimisticka, to by jeden neveril. Posrane vikendy.

                Takze akce se timto bohuzel odklada, muzem akorat zavidet Jirikovi, mysleno v dobrem.

                Na vikendovou vyjizdku se domluvime v brnenskem vlakne.

                0 0
      • JSt  

        obrázky z výletu http://picasaweb.google.com/…inglespeedem ;-)

        0 0
        • Excel  

          tahle z fotek to vypadá jako lehkej cyklovýlet až na jednu trochu zarostlou pěšinku

          0 0
        • kankrlicek  

          Teda Jiříku… Paráda – takhle zpoza PC :) Kyčle se spraví a vejlet to byl parádní.

          0 0
        • RomanH  

          viz vyse, parada, Jiriku. Sice si myslim, ze kdyby jsi tam nechal prevody, nedostaly by nohy takovej zahul, ale Tvoje vec :-)

          0 0
          • JSt  

            kdybych tam nechal kvalty, tak s velkou pravdepodobnosti bych neco na kole zkurvil. takhle jsem mel rockring, pomahajici pri prekonavani stromu, sasi by se chytalo navic za smyk, do kazety, prevodniku, bowdenu… retez jsem napinal starym nefunkcnim veloce saltrem, kolikrat do nej vlezla haluz, parkrat jsem kolo zahazoval (odneslo to jen sedlo trosku)…

            teoreticky vzato, pokud by vsecko vydrzelo, byl bych trosku rychlejsi, pac na 22/32 toho samo vybojuju do kopca vic, ale taky bych byl vic unavenej. :-D takhle to kolo fungovalo stoprocentne a nemusel jsem resit vubec zadny technicky problem. ale zacal jsem zcela vazne uvazovat, ze napletu jedno zadni kolo na osmikvaltni nexus nabe (rohloff je na me moc drahej O:-) ) pro zvlastni prilezitosti. ;-)

            0 0
    • bagr84  

      Teda to je moral, zas odlozeno…

      tak kdyby mi chtel nekdo potahnout na Praded… :))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.