Brneni praveho malicku pri dlouhych cestach

16 nepřečtených
  • Mixi

    Ahoj!

    Chtel bych se s Vami poradit ohledne mojeho malicku na pravy ruce, jde o to, ze kdyz jedu cca 40 a vice kilometru tak me skutecne pokazdy zacne brnet a ve finale ho skoro necitim a trva treba den nez se uplne vzpomatuje. Nejdrive jsem myslel ze si zvykne, ale pretrvava to uz od jara a zacina me to znepokojovat, napada me ze budto riditkama priskripnu nejakou hlavni tepnu co ho prokrvuje a nebo ze mi po delsich cestach dochazeji v tele ruzny mineraly a soli (nejsem moc velkej priznivce potravinovych doplnku a na cestu vozim jen vodu :).

    Nema nekdo podobnou zkusenost a mohl by mi poradit?

    Predem vsem diky

    (jezdim na biku)

    0 0
    • Fuglsang  

      nejsem moc velkej priznivce potravinovych doplnku

      to neděláš dobře, Jaromíre. Já byl jednou tak v prdeli, že jsem vůbec nemohl dýchat a měl křeče i do čelisti a krku až jsem myslel že to se mnou definitivně sekne. Rychle do nemocnice, tak mi dali nějaký injekce a doporučili právě potravinový doplňky. Teď si každej den dávám poctivě aspoň jednoho šumika.

      0 0
    • Adar77  

      Jestli vozíš rukavice, tak je zkus sundat/povolit a přehazuj si úchopy řídítek.

      0 0
    • jecnak  

      To co popisujes jsou vetsinou symptopmy prilisneho tlaku na nejaky nerv v dlani/prstu/za­prsti. Obvykle pomuze zmena posedu, jine rukavice, posileni svalu na brise pro lepsi drzeni tela, jina riditka a nebo tlustsi gripy a nebo kombinace vyse jmenovaneho.

      Tipnul bych si na pocatek syndromu karpalniho tunelu, pokud casteji delas s mysi. Takze krome uprav vyse i trebas gelovou podlozku pod mys.

      0 0
    • LuckyBerny  

      Been there, malíček jsem měl umrtvený třeba i pár dní, odpovědí jsou jistě rukavice.

      0 0
    • MirosPikos  

      Klidně to může být i od krční páteře…

      0 0
    • ptrs  

      syndrom karpálního tunelu v lehké formě.

      Je to způsobeno tlakem šlachy na nerv ve vstupu šlach a nervů do dlaně.Částečně to lze řešit změnou úchopu,ale úplně se toho nezbavíš protože je to daný tvojí anatomií.Těžší formy se řeší operativně ,ale jestli to máš jen na kole tak to nestojí za to.

      0 0
      • Mixi  

        Diky vsem za odpovedi, s tim syndromem ste me ale nepotesili :D. Vyzkousim teda vitaminy, rukavicea a gripy, protoze pod kudlu se mi vazne nechce :-(

        0 0
    • gargamel  

      Mě pomohly rukavice s gelem (na vnější straně dlaně u malíkové hrany) a mškkčí gripy, např pěnový, ale hlavně ty rukavice.

      0 0
      • knihomol  

        K tomu se přidám. Mě se to stávalo občas taky, rukavice s gelovou výstelkou fungují. Měnit úchop taky funguje, proto mám rohy i na vlaštovkách, ať se ortodoxní bikeři třeba pos.rou!

        0 0
    • Jenda  

      me pomaha stridat uchop, obcas tu ruku protrepat aby to nezacalo jeste uplne brnet. Ted mam objednany ergo gripy ktery by teoreticky mely taky ulevit tak jsem zvedavej.

      0 0
    • sjusko  

      Mám podobný problém, cca po 30 minutách jízdy mi začnou brně obě dvě ruce. Už několikrát se mi stalo že jsem musel úplně zastavit aby si nevysekal, nebyl jsem schopen téměř brzdit.

      Zatím taky nevím jak to vyřešit :-(

      0 0
      • Kouba_2005  

        Tak to se mi taky jednou stalo, brzdit jsem teda mohl, ale zařadit ne. Od tý doby už se to teda neopakovalo, ale netuším, čím to může být.

        0 0
    • Smazaný účet  

      nic si z toho nedělej, rytíři ve středověku měli brnění po celém těle…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.